ikinciye hazir degildim evet. Cocuklarin bakiminda esim fazla rol almadi ama sever kizlarini yeni yeni bakimida üstleniyor. Büyük kizim babamsiz yemek yemem diye aksam onu bekliyor. Eskiden bu kadar düşkün degildi babaya simdi daha cok istiyor babayi yaninda. Ise baslayinca kafam biraz dagilacaktir eminim. Bu kadar uzun sure evde kapali kalmamıştim hic. Insallah toparlarim sagolunDaha iyi bir terapiye ihtiyacın var.sanirim annelige hazır olmamakta büyük yük..
Bence bosan ,çocuklarına daha şefkatli bakacak birini bul.isine odaklan zamanla kendini toparlarsin.
esime zamaninda cok uzuldum ama su anda yaşanan bu yogun kavgalardan ötürü bu duygu azaldi tabi ve yazdiklarima yansimiyor olabilir ama psikologa ilk gittigimde olaylari anlatirken esime de hak veriyorum seklinde konuşuyordum hep. Psikologum uyariyordu kendinj dusun biraz herkese hak veriyorsun diye. Bahsettiğiniz kitabi alacağım duymustum zaten adını ama tek basima okumanin bi anlami yok diye almiyordum. Esim asla okumaz kitap. Ben okurum resmini cekerim önemli yerlerin gönderirim ona. Tesekkurler tavsiye icin ise yarar insallahMesajlarınızdan algıladığım kadarıyla yazıyorum üzgünüm ama kendinize acıyorsunuz , üzülüyorsunuz, kızınıza da ama eşinize aynı derece de görünmüyor.
Amacım suçlamak değil farketmenizi sağlayıp çözüm bulmak.
Bir kitap önerebilirim. Gary Chapman Beş Sevgi Dili mutlaka okuyun. Eşinizin ve sizin sevgi dilinizi bulun. Eşinizin sevgi deli cinsellik muhtemelen. Sizin ki anlaşılmak. Eşiniz de okursa çok güzel olur. Pişman olmazsınız.
Eşiniz çözüm için ne yapayım diye soruyormuş madem bu kitabı okuyun beraber
sevgim bitti mi bilmiyorum daha once soyledi arkadaslar ayni seyi ama icinde bulundugum durum gercekleri gormeme engel oluyor olabilir. Aldatmadigina eminim ama aldatabilir tabi ihtimal. Umarim aldatma isine girmeden bosanmayi secer.Insan sevdiği kisiyi özler dokunmak.ister.... sizde bazi duygular tukenmis gibi geldi bana....elbette dogum sonrası sorun yasaniyor ama iki tarafin çabasıyla asılabiliyor. Siz tum yolları kapatmissiniz esinize karsi. Ve aldatilma soz konusu bile olabilir bu durumda çünkü ne yazikki erkekler bizim gibi düşünmüyorlar .insallah yanlış düşünüyorumdur ve hersey yoluna girer.
Mutlaka okuyun, sevgi dilinizi bulunca eşine sadece o kısmı okutursunuz bütün kitabı okumasına gerer kalmaz. Ben fayda göreceğinizi düşünüyorum bu kitaptan. Pişman olmazsınız.esime zamaninda cok uzuldum ama su anda yaşanan bu yogun kavgalardan ötürü bu duygu azaldi tabi ve yazdiklarima yansimiyor olabilir ama psikologa ilk gittigimde olaylari anlatirken esime de hak veriyorum seklinde konuşuyordum hep. Psikologum uyariyordu kendinj dusun biraz herkese hak veriyorsun diye. Bahsettiğiniz kitabi alacağım duymustum zaten adını ama tek basima okumanin bi anlami yok diye almiyordum. Esim asla okumaz kitap. Ben okurum resmini cekerim önemli yerlerin gönderirim ona. Tesekkurler tavsiye icin ise yarar insallah
insallah en kisa zamanda alacagimMutlaka okuyun, sevgi dilinizi bulunca eşine sadece o kısmı okutursunuz bütün kitabı okumasına gerer kalmaz. Ben fayda göreceğinizi düşünüyorum bu kitaptan. Pişman olmazsınız.
Kızınız için neden sürekli gözyaşı çekiyorsunuz, beyin vicdanınını yapıyorsunuz?esimi opmek esime sarılmak icimden gelmiyor. icimdeki ofkeyi yenemiyorum o yuzden mi yoksa sevgiyi mi tukettim karar veremiyorum. Daha sarılmak bile istemiyorken cinsellik nasil olur. Hersey kotu giderken ben gozyaslari icinde kızımı dusunurken esimin cinsellik duusnmesi bana cok ters geliyor. Sonra diyorum kendi icin biseyler yapmaya calisiyor mutlu olmak icin bende yapsam belki kizim icin aglamama gerek kalmayacak biz duzelince o da duzelecek. Ama icraata gelince yapamiyorum. Dusunce tamam ama eylem yok. Psikologum da cok soylerdi bunu herseyin farkindasin uygulama sorunu var diye.
sesimi yukseltmis degildim kizima ama bu olaylar olunca cok kizdim. Bana olan guveni yerle bir oldu. Herseyi konusarak hallederdim eskiden ams bu mutsuzluk en cok onu etkiledi hayati degisti. Simdi duzeltmeye calisiyorum ama cok zorlaniyorum.Kızınız için neden sürekli gözyaşı çekiyorsunuz, beyin vicdanınını yapıyorsunuz?
sizin burcunuz su grubu esinizinki de ateş grubu galiba balık ve yayın mi yoksaesimi opmek esime sarılmak icimden gelmiyor. icimdeki ofkeyi yenemiyorum o yuzden mi yoksa sevgiyi mi tukettim karar veremiyorum. Daha sarılmak bile istemiyorken cinsellik nasil olur. Hersey kotu giderken ben gozyaslari icinde kızımı dusunurken esimin cinsellik duusnmesi bana cok ters geliyor. Sonra diyorum kendi icin biseyler yapmaya calisiyor mutlu olmak icin bende yapsam belki kizim icin aglamama gerek kalmayacak biz duzelince o da duzelecek. Ama icraata gelince yapamiyorum. Dusunce tamam ama eylem yok. Psikologum da cok soylerdi bunu herseyin farkindasin uygulama sorunu var diye.
bu dedikleriniz mantikli olan dogru olan da bu saglikli bi ruh hali icin ama ben o ruh halinde degilim ve anlayis bekledim. Iki cocugumda sezeryan..insallah siz hep bu saglikli ruh haliyle cocuklarinizi buyutursunuz.
Bu psikolojiyle çocuklara iyi davraniyor olamazsiniz acilen işe baslayin bakici bulun..Ya da krese baslasinlar orda evden daha mutlu olurlar iyi guvenilir bir kres..Siz de is arkadaslariyla kafa dagitirsiniz..Esinizle bile araniz duzelir..Ev 2 cocuk hapisten farksizdir cunku cıkılmaz pekVajinismus problemiyle baslayan bir evliligim var. 6 ay sonunda benim ısrarlarimla terapiye gittik ve sorun çözüldü. Çözüldü diyorum ama benim cektigim acı hic degismedi hep cok zorlandim.
Esimi gercekten cok seviyordum. Esim de benj seviyordu ama daha cok seven taraf bendim. Esim de soylerdi bunu hep. Suprizler yapardim kucukte olsa ama eşimden hicbir jest goremedim. iyi bir insan herseyime yardimci ne istersem alir yapar ama ben en basiti gun icinde bir mesaj beklerdim beni sevdigini soylesin ama hic olmadi. O zamanlar kafaya takmazdim bunu.
Sonra tüp bebek sürecine girdik. Tüp bebek merkezlerine gittik geldik biraz daha deneyin diyen oldu normal yoldan cocugunuz olmaz diyen de. Bu surecte iliskiler hep ödev haline gelmisti. Neyse asilama yaptiracagim ay hamile kaldim ama kimyasal gebelik oldu biz bu yuzden biraz daha normal yoldan denemye karar verdik ve 3. Yilimizda bir kizimiz oldu. Gözünün icine baktigim. Bircok anne gibi uzerine titredigim.
Dogumdan sonra cinsellik hayatimizdan iyice uzaklasti. Esim bu durumdan rahatsiz ama kizimiz biraz buyusun hersey duzelecek umuduyla 2 yila yakin gecirdik. Bu arada az da olsa cinsellik yasanjyor ama yeterli degil esime. Bana gore hiç olmasa da olur zaten. Tartismalarimiz oluyor ara ara. Esime hak veriyorum ama olmuyor iste yapamiyorum. O arada tekrar hamile oldugumu öğrendim. Daha kızımi memeden kesmemistim plansızdi. Neden korunmadiniz diyeceksiniz. Zaten ilk kizim cok zor olmustu bi kereden ne olabilir ki diye bir hata yaptım. Hata demek istemiyorum artik kucuk kizimi hata olarak görmek istemiyorum çünkü. Hamile olduğumu öğrendikten sonra hayat tamamen degisti. Hazır değildim istemiyordum ve kimse beni anlamiyordu. Annemle kavga ettim aylarca küs kaldım. Konu acmistim buraya o dönem. Konusacak kimsem yok. Yasadigim yerde iki küçük cocukla cok zor gunler gecirdim hala geciriyorum. Küçük 1.5 yasinda su anda buyuk 4. Bu donemde esimin tek derdi cinsellik oldu. olmadigi zaman bana hakaret etti. O hakaret ettikce kötü davrandikca ben uzaklastim ondan. Psikologa gittim bu dönemde beni anlayan tek insan o oldu. Ne esim ne annem kimseye anlatamadim kendimi. Tabi bu donemde büyük kizimin kiskanclik krizleri ve bu ruh haliyle bu sureci iyi yönetememiz sonucu kizim cok degisti. Ben tahammulsuzum ben değiştim kızım degisti biliyorum. Eski annesini istedi ama bulamadi ve hala da bulmus degil. Benim en hassas noktam büyük kızım. Ona cok haksizlik yaptim. Ne hayallerim vardi onunla hepsi yarim kaldi. 2 yildir beynimde bu düşünceler.
8 ay onceydi sanırım bir kavga sonucu esim bana vurdu ve o gunden sonra ben her turlu temasi kestim. Dokunmasini opmesini hicbir sey istemiyorum. Bu süreçte istekleri bitmedi esimin. Önce beni sevdigini soyleyip istedigini yaptirmaya calisti. Istedigi olmayinca da hakaret beddua sözlü siddete dair ne ararsaniz soylemeye basladi. Bu süreçte ben herseyi geride birakip iki kere adim attim. Yavas yavas ilerleyelim ustume cok gelme dedim ama yillarin eksikligi o kadar cok ki esimde kendine engel olamadi istekleri bitmedi hizli ilerlemek istedi ve biz basa döndük. Ben adim attim evet ama esim de adim atar. Ozur diler ama yine yapar ayni seyleri. son kavgamizi dün aksam yaptik bana cok agir bi beddua etti zoruma gitti. 2 dk once sevdigini soylerken istedigi olmadigi icin bedduaya basladi. benim de cok hatam var ama cok kotu bir dönemden gectim hala geciyorum anlayisa ihtiyacim olan bir dönem. Herseyi mahvettik. Esim aslinda iyi bir insan ama cok vurdumduymaz ofkemi ciddiye almaz, isine asiri düşkün. Aksamlari gec gelmeler sehir disina gitmeler ve ben iki cocukla bu ruh haliyle basbasa kaldim. Benim de cok hatam var kabul ediyorum esimi dusunemedim kendim icimde bulundugum bataktan cikmaya calisiyorum 2 yildir. Mjsaygi zaten kalmadi bu evlilikte. Sevgi var mi inanin bilmiyorum. Psikologum su anda verdigin karar dogru olmaz bosanmak icin biraz kendine zaman vermelisin demişti. Tabi bu donemde ben ucretsiz izinde oldugum icin maddi sıkıntılarda eklendi sorunlarimiza. Ben Simdi sizlere soruyorum bu evlilik icin emek vermeye deger mi? Duzelir mi? Yoksa bosanmak en iyi yol mu her ne kadar cesaret edemesem de. Cok uzatmamaya çalıştım ama yine uzun olmus anlatabilmisimdir umarim.
beni aldatmasin diye kendime ceki duzen vermicem. Beni aldatmasin diye zoraki olmayacakl istedigi. Aldatmadigina eminim olur da boyle bisey olursa tereddutsuz bitiririm zatenKonu Sahibi çok fazla abartmışsın okurken üzüldüm kendine Çek'i düzen ver herkes neler yaşıyor evliliğini kurtarmanın peşinde biraz daha özverili ol eşin çok sabırlı bir insan of of ne erkekler var 1 hafta yaklaşma direk aldatır eminim aldatıyordur üzmek istemem ama lanet olası erkeklerin fıtratında bu var cinsellik yapma bunu
cocuklarimin varligi icin elbette sukrediyorum. Olmayan insanlari da anliyorum ama bazisi yoklukla bazisi varlikla imtihan oluyor. Ben yokluğunu da yasadim biliyorum o duyguyu. Sezeryanla ilgili problemlerim olmadi iki kizim da da eve döndükten sonra hic lohusayim ben diye naz yapmadım karnimi tuta tuta evimi de supurdum. Gerek yokmus keske nazlansaymisim biraz. Bencillik gercekten cok agir bir söz benim icin ama siz boyle hissetmissiniz yapacak bisey yok. TesekkurlerBuraya kadar okudum ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla bence siz eşinizi sevmiyorsunuz!?
Kusura bakmayın ama bu kadar yıl zaman adam çok sabretmiş. Bütün bu sinir hakaret agredif halleride bu yüzden. Diyorsunyz ya vurdumduymaz, belki bu bile o yüzden. Ne yapsın ısrar etse bir türlü, etmese başka türlü.
Anlayış bekledim diyorsunuz ya görmüşsünüz zaten??!
İki çocuğumda sezeryan diyorsunuz benim ablamın çocuğuda sezeryan bir hafta sonra herşeyini yaptı.
He her kadın aynı değil belki sizin acınız daha çoktu ama geçti. Ne mutlu ki size iki tane meleğiniz var, Allah bağışlasın.
Kusura bakmayın ama okudukça kızdım size ve sizi çok bencil buldum.
Biliyor musunuz kaç tane kadın o bir çocuk için nelerini vermez
Velhasılı kelam sizin düşüncelerinize göre bu evlilik çoktan bitmiş. Altında yatan sebepleri bilemiyorum ama bir tükenmişliğin içindesiniz. Buradan çıkmadıkça ne siz nede etrafınızdakiler mutlu olamaz. Çocuklarınızı düşünüyorsanız kendinizi düzeltmelisiniz. Sizin aynanız onlar.
İnşallah sizde düzelirsiniz ruhen ve ailenizde düzelir.
vajinismus doneminde kirilmadik biz. Ikinci cocuktan sonra koptuk. Oncesinde asilabilir sorunlar vardi. Hatta ben esime teklif ettim o zaman cinsel terapi icin elimde degil dedim belki bi caresi vardir dedim ama kabul etmedi. Hersey bende bitiyormus..zaten vajinismus icin de benim zorlamamla gittik terapiye.Erkekler cinsellik konusunda cok hassastirlar yani kadin gibi degillerdir.Kadin olmasa da olur diye düşünürken (sizin gibi) erkek kesin olmalı diye düşünür çünkü ondaki bir ihtiyactir.
Esiniz Gereken anlayışı göstermiş kanimca ,4 5 seneden bahsediyorsunuz hangi erkek olsa değişir yada başka çarelere başvurur.
Kendinizi biraz zorlamalısınız.
Bende vajinismustum. 8 ay ne çektim Allah bilir. Ama asla sizin kadar kırılıp kırmadık .
Biraz fedakarlık etmelisiniz evliliginiz için.
cocuklarimi emin olun düşünüyorum.kardes dogunca zor zamanlar gecirdik evet ama simdi herseyi duzeltmeye calisiyorum kizlarim evde mutlular. buyuk anaokuluna gidecek zaten. Kucugude ise baslayinca verecez krese. Cocuklarima kotu davranmiyorum. Rahat olun. Ben rahatim o konuda.Bu psikolojiyle çocuklara iyi davraniyor olamazsiniz acilen işe baslayin bakici bulun..Ya da krese baslasinlar orda evden daha mutlu olurlar iyi guvenilir bir kres..Siz de is arkadaslariyla kafa dagitirsiniz..Esinizle bile araniz duzelir..Ev 2 cocuk hapisten farksizdir cunku cıkılmaz pek
guzel sozler duyuyorum evet ama cinsellige ulasmak icin. Olmayinca duydugum guzel sozlerin katbe kat fazlasi kotu soz duyuyorum. Ikimizde adimlar attık ama sonuc degismedi. Son bir defa daha deneyecegim sanirim. Ama hemen degil. Birkac gun sonra belki. Tesekkurler tavsiyeniz icinŞöyle düşünün, sizin nasıl güzelliklere tatlı sözlere ihtiyacınız varsa,onun da cinselliğe ihtiyacı var ki cinsellik sevginin aşkın bir parçasıdır bence, sizin de biraz özverili davranmanız gerekir, kendinizi çok salmışsınız gibi geldi bana, biraz adım atmayı deneyin, çocukları uyutunca sohbet edin, birer have yapın için ne bileyim hoş zamanlar geçirmeye çalışın eşiniz de karşılık verecektir eminim. İlk adımı siz atın hemen boşanmayı düşünmeyin