Ben sizi haklı buldum. Araları bu kadar yakın olan iki çocuğun bakımında yanınızda olmayan bir eş, sizden cinsellik isterse için için sinirlenir ve cinsellikten soğursunuz tabii. Bu konuyu çözmek için uğraşmayıp aksine size cinsellik baskısında bulunan, sinirlenince hakaret eden hatta vuran adam apaçık cinsel, sözel ve fiziksel şiddet uyguluyor. Bu durumda hissettikleriniz çok normal çünkü siz bu evlilikten olan ortak çocuklarınızı büyütmek için iş hayatınıza ara verip tam zamanlı olarak kendinizi eve ve çocuklarınıza adama fedakârlığını yapıyorsunuz ama eşiniz bunları görüp kıymetinizi bilmiyor. Biliyor musunuz birçok kadın “Cinsellik evlilikte çok önemli. Ben istemesem de kocama orgazm taklidi yaparım, yine de onun her istediğinde onun isteklerini karşılarım; yeter ki evliliğim bozulmasın.” der. Böyle olunca da adam mutlu olur kadın da görevini yapmış olur. Türkiye’deki çoğu evlilik böyledir. Ruhu tatmin edilmeyen, istekleri ve acıları görmezden gelinen, yorulup söylenme hakkı olmayan, hakaret de duysa tokat da yese devam eden evlilikler... Bunlardan yakınanlar olunca da “Ama kocan haklı, cinsellik az olursa evlilik yürümez. Senin için almasa da yapmalısın.” diye önce kadınlar sizi eleştirir. Kavga, aşağılama, hakaret, fiziksel şiddet ve cinsel şiddet var arkadaşım evliliğinde; senin nasıl için alacak eşinle cinselliği? O eşinin önce bunu anlaması lazım. Senin öncelikle kendini suçlamaktan kurtulman lazım. Terapisti falan boşver, ilk işin yıllarca bile sürse psikoloğa gidip kendini bu suçluluk duygusundan kurtarmak olsun. Senin manen güçlenmen lazım ivedilikle!