Bu evlilik kurtulur mu sizce

Ben sizi haklı buldum. Araları bu kadar yakın olan iki çocuğun bakımında yanınızda olmayan bir eş, sizden cinsellik isterse için için sinirlenir ve cinsellikten soğursunuz tabii. Bu konuyu çözmek için uğraşmayıp aksine size cinsellik baskısında bulunan, sinirlenince hakaret eden hatta vuran adam apaçık cinsel, sözel ve fiziksel şiddet uyguluyor. Bu durumda hissettikleriniz çok normal çünkü siz bu evlilikten olan ortak çocuklarınızı büyütmek için iş hayatınıza ara verip tam zamanlı olarak kendinizi eve ve çocuklarınıza adama fedakârlığını yapıyorsunuz ama eşiniz bunları görüp kıymetinizi bilmiyor. Biliyor musunuz birçok kadın “Cinsellik evlilikte çok önemli. Ben istemesem de kocama orgazm taklidi yaparım, yine de onun her istediğinde onun isteklerini karşılarım; yeter ki evliliğim bozulmasın.” der. Böyle olunca da adam mutlu olur kadın da görevini yapmış olur. Türkiye’deki çoğu evlilik böyledir. Ruhu tatmin edilmeyen, istekleri ve acıları görmezden gelinen, yorulup söylenme hakkı olmayan, hakaret de duysa tokat da yese devam eden evlilikler... Bunlardan yakınanlar olunca da “Ama kocan haklı, cinsellik az olursa evlilik yürümez. Senin için almasa da yapmalısın.” diye önce kadınlar sizi eleştirir. Kavga, aşağılama, hakaret, fiziksel şiddet ve cinsel şiddet var arkadaşım evliliğinde; senin nasıl için alacak eşinle cinselliği? O eşinin önce bunu anlaması lazım. Senin öncelikle kendini suçlamaktan kurtulman lazım. Terapisti falan boşver, ilk işin yıllarca bile sürse psikoloğa gidip kendini bu suçluluk duygusundan kurtarmak olsun. Senin manen güçlenmen lazım ivedilikle!
nihayet icimden gecenleri anlayan birisi cikti. Tesekkurler. Psikologumda hep bu duygudan kurtulmam icin ugrasti Sen degerlisin duygusunu yerlestirmeye çalıştı ama yarim kaldi dediklerini yapamadim biraktim. Anlayışınız icin sagolun

Eşiniz cinsellik istemekte gayet haklı bu evliliğin 1 numaralı olayıdır bence .
Sizde istemiyorsunuz .
Böyle devam edecekse boşanmanızda fayda var .

tabi anlatamadigim cok sey var. Bu haliyle bile cok uzun oldu hersey anlatilmiyor. Esimi haksız görsem tamamen bi sn dusunmem zaten kendi hatalarimi biliyorum. Ama su zor zmaanlarimda daha farkli olsaydi hersey keske bu kadar inat etmez ofke duymazdim. Biraz daha zamanimiz var sanirim dusunmek icin
Hamilelik doneminde yasadik sizin problemlerinizi.

Bana hakaret etti. 15 gun tek kelime etmedim ayni evde. Ilk gunler artisleniyodu ben göz temasi dahi kurmadikca cöktü. Resmen cöktü. 15. Gunun sonunda attigi mesaja sen adam degilsin dedim. O gun sabaha karsi 3 te beni kaldirdi. Kıpkirmizi gozlerle.

Uzun sure normale donemedim. Cinsellik aninda tecavuze ugruyo gibiydim. Ayriyeten hamilelik kolestazi denen igrenc bir kasinti yasadim ve 3 ay gunluk 2 saat uyku uyuyabiliyodum. Ya cok zordu gercekten. Esim bir gun cinsellik olmayinca cok yipraniyorum cok geriliyorum begonfil doktora gitceksek gidelim sorun sendeyse sen bendeyse ben tedavi olayim ben cok kötu durumdayim dedi. Zorladim kendimi artik hamilelikten sonra da hafifleyerek azaldi bu durum. Ama hala cinsellige karsi sogugum. Esime haksizlik ediyorum bu konu da.

Cinsellik önemli. Olmasa da olur demekle olmuyo iste. Ve sen cok agır bir depresyondan geciyosun ciddi anlam da destek aliyor musun ?

Kurtulmayacak bir şey göremedim ben. Biraz daha çabayla her şey düzelir bence. Eşinizi tanıyorsunuz, kafanızdaki olumsuzlukları atıp artık yenilenme sürecine girmelisiniz. Boşandıktan sonra hersey bitiyor mu sanki

aldatmadigina eminim aldatmaz diyemiyorum olabilir tabi. Ama boşanma gibi bi secenegi var aldatmak yerine bosanmayi tercih edebilir. Onun sabri sinandi evet benimde farkli konularda sinandi. Emin olun benim dusundugum kadar dusunmuyordur durumumuzu o kadar umursamaz çünkü hep boyleydi.
Zor bir durum ama sadece sen suçlu değilsin. En başta şu cinsellik probleminizi çözmelisiniz. Sen adım atmışsın ama eşin koşmuş anlamamış seni. Şu durumda boşanmaktansa bence olayın ciddiyetini eşine yansıt. Ya kurtarıcaz ya bitecek mesajı ver. Oda taşın altına elini koysun. Terapi alın beraber. Anladığım kadarıyla seviyorsun eşini sonuna kadar çabanı sarfet sonrasını sonra düşünürsün.

Hamilelik doneminde yasadik sizin problemlerinizi.

Bana hakaret etti. 15 gun tek kelime etmedim ayni evde. Ilk gunler artisleniyodu ben göz temasi dahi kurmadikca cöktü. Resmen cöktü. 15. Gunun sonunda attigi mesaja sen adam degilsin dedim. O gun sabaha karsi 3 te beni kaldirdi. Kıpkirmizi gozlerle.

Uzun sure normale donemedim. Cinsellik aninda tecavuze ugruyo gibiydim. Ayriyeten hamilelik kolestazi denen igrenc bir kasinti yasadim ve 3 ay gunluk 2 saat uyku uyuyabiliyodum. Ya cok zordu gercekten. Esim bir gun cinsellik olmayinca cok yipraniyorum cok geriliyorum begonfil doktora gitceksek gidelim sorun sendeyse sen bendeyse ben tedavi olayim ben cok kötu durumdayim dedi. Zorladim kendimi artik hamilelikten sonra da hafifleyerek azaldi bu durum. Ama hala cinsellige karsi sogugum. Esime haksizlik ediyorum bu konu da.

Cinsellik önemli. Olmasa da olur demekle olmuyo iste. Ve sen cok agır bir depresyondan geciyosun ciddi anlam da destek aliyor musun ?
10 gun önce döndüm eve. 1 aydan fazladir yoktum ailemin yanindaydim. Donmeyecegim dedim biseyler düzelecekse dönerim. Tartismalar ayri da olsak devam etti. Bi tartışmamizda uzun uzun mesajlsr yazmis beni anladığını cok yalnız biraktigini hakli oldugumu falan yazmis. Soylediklerine inanmadigimi ama ilk defa böyle seyler söylediği için tmm dedim döndüm eve. Hicbirsey degismedi dunku insanla o mesaji yazan insan farkliydi sanırım. 8 ay oncesine kadar psikoloğa gidiyordum 4 ay falan gitmisimdir. Su anda hicbir destegim yok hicbir anlamda ... 7/24 mesaiye devam ...bircok kisi olmasada olur dememi haksiz bulmuş ama benim isteklerim yok muydu kadin olarak cinsellik kadin icin ihtiyac degil mi .. icimde boyle bir istek birakmadi esim ben daha acinasi durumda degil miyim ..bilmiyorum ... tesekkurler size de kolay gelsin evlilik hayatinizda insallah daha da iyi gunleriniz olur

Kurtulmayacak bir şey göremedim ben. Biraz daha çabayla her şey düzelir bence. Eşinizi tanıyorsunuz, kafanızdaki olumsuzlukları atıp artık yenilenme sürecine girmelisiniz. Boşandıktan sonra hersey bitiyor mu sanki
iki cocukla bosaninca malesef bitmeyecek hersey. Once kendim için sonra ccuklar icin uğraşıyorum.

Hep kendinizi düşünmüşsünüz, eşinizin halini pek düşünmemisiniz gerçek anlamda. Üzgünüm ama şiddet dışında eşiniz haklı.
İsteksizliğinize çözüm bulmanız gerekirdi. Düzelir mi diyorsunuz, beraber terapiste gidin deneyin.

aslinda gittik hem de büyük umutla gittim bildigim bir terapistti. Ama bana memnuniyetsiz vb etiketler yapti cok yüklendi bana kendimi kotu hissettirdi. Vazgectim. Su anda maddi durumlar izin vermiyor malesef ise basladigimda belki
Terapist sizin duymak istediklerinizi söyleyemez ki, ne gördüyse oni söyler. Bu mesajdan bile anlaşılıyor hep kendinizi düşündüğünüz.

Zor bir durum ama sadece sen suçlu değilsin. En başta şu cinsellik probleminizi çözmelisiniz. Sen adım atmışsın ama eşin koşmuş anlamamış seni. Şu durumda boşanmaktansa bence olayın ciddiyetini eşine yansıt. Ya kurtarıcaz ya bitecek mesajı ver. Oda taşın altına elini koysun. Terapi alın beraber. Anladığım kadarıyla seviyorsun eşini sonuna kadar çabanı sarfet sonrasını sonra düşünürsün.
ciddiyetimi de yansıttım aslinda ama birsey degismedi. Eve Döndükten sonrada adim attim yaklastim ama her gun yaklasmadigim icin dunku kavga cikti. Bu kadar kolay olmuyor herseyi bir anda unutup cifte kumru olmak mumkun degil.. ama yine de son kez deneyecegim ...

Terapist sizin duymak iatedikrinizi söyleyemez ki, ne gördüyse oni söyler. Bu mesajdan bile anlaşılıyor hep kendinizi düşündüğünüz.
terapist benim duymak istediklerimj soylesin istemedim. Suclamasin beni yeterdi ama yargilayici sekilde konustu. Emin olun kendine benim kadar yuklenen bir insan (illa ki vardir ama) cok değildir. Kendimi düşünebilseydim keske dediginiz gibi aksine cok acimasizim kendime karsi.

Daha iyi bir terapiye ihtiyacın var.sanirim annelige hazır olmamakta büyük yük..
Bence bosan ,çocuklarına daha şefkatli bakacak birini bul.isine odaklan zamanla kendini toparlarsin.

Benim anlamadığım birşey var konuyla tamamen alakalı değil ama bunu burada çok fazla okuyorum ve nedenini cok merak ediyorum. Çocuktan sonra cinsellik niye bitiyor. 7 yaşında kızım var ve tekrar hamileyim yani ne oluyor da o noktaya geliniyor. Ilk çocukta öyle birşey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz ama bu konu çok kafama takılıyor.
muhtemelen yoruluyor bayan benim kiz dogdugunda kolikti 5 ay boyunca sabah 6 gece 2 3 e kadar gazi dagilsin diye kucagimda sallamak zorunda kaldim kollarimin ne hale geldigini siz dusunun o surecte inanin insan yatip uyumaktan baska hic bir seyi dusunemiyor bu surecte es cocugun bakimina yardim etmeezse yuku biraz hafifletmezse icinizden diyorsunuzki bende insanim benimde isteklerim ve ihtiyaclarim var onlar neden goz ardi ediliyorda birde bu yorgunlukla mutlu etmek icin ugrasacagim diyorsunuz vs gibi seyler den kaynakli bitmiyor tabi ama bazen ayda biri zor denk getiriyorsunuz bitende vardir belki bilmiyorum

terapist benim duymak istediklerimj soylesin istemedim. Suclamasin beni yeterdi ama yargilayici sekilde konustu. Emin olun kendine benim kadar yuklenen bir insan (illa ki vardir ama) cok değildir. Kendimi düşünebilseydim keske dediginiz gibi aksine cok acimasizim kendime karsi.
Mesajlarınızdan algıladığım kadarıyla yazıyorum üzgünüm ama kendinize acıyorsunuz , üzülüyorsunuz, kızınıza da ama eşinize aynı derece de görünmüyor.
Amacım suçlamak değil farketmenizi sağlayıp çözüm bulmak.
Bir kitap önerebilirim. Gary Chapman Beş Sevgi Dili mutlaka okuyun. Eşinizin ve sizin sevgi dilinizi bulun. Eşinizin sevgi deli cinsellik muhtemelen. Sizin ki anlaşılmak. Eşiniz de okursa çok güzel olur. Pişman olmazsınız.
Eşiniz çözüm için ne yapayım diye soruyormuş madem bu kitabı okuyun beraber

Insan sevdiği kisiyi özler dokunmak.ister.... sizde bazi duygular tukenmis gibi geldi bana....elbette dogum sonrası sorun yasaniyor ama iki tarafin çabasıyla asılabiliyor. Siz tum yolları kapatmissiniz esinize karsi. Ve aldatilma soz konusu bile olabilir bu durumda çünkü ne yazikki erkekler bizim gibi düşünmüyorlar .insallah yanlış düşünüyorumdur ve hersey yoluna girer.

X