Bu evliliği nasıl toparlarım

İnsanlar konuşa konuşa anlaşır kuzum susma.Flört döneminiz olmadı pek sanırım.Sen onu o seni tam tanımıyorsunuz.Birbirinizin huylarını bilmiyorsunuz.Zamanla öğrenip ona göre davranmaya alışacaksınız.Yalnız senin suskunluğunu derhal atman lazım.Bundan kastım kavga değil.Tatlı dille anlat içindekileri.Ne istediğini ne beklediğini belirt.Bilmiyor belki adam.Sürekli asık suratla gezersen bıktırırsın.Suçlamadan kırmadan azıcık işveli cilveli konuş anlat derdini.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.

ne kadarlık sevgilisiniz merak ettim öncelikle ve yaşları tabi. Ben 3 aylık evliyim ve ilk 2 ayda şunu fark ettim ki susmam surat asmam depresyonda olmam ağlamam bağırmam hiç birşeyi çözmüyor aksine herşeyi daha kötüye götürüyor. Tatlı dil güler yüz sıcaklık hoş sohbetle yaptıramayacağın birşey yok bence . Bu romantik değil filan olaylarını bırak bence ya adam eninde sonunda romatik olmayı bırakacak zaten . Biz tv karşısında elimize bir paket cips alıp kolayla koltukta dizine yatıp birşeyler izlemeyi çok severiz yada puzzle yapmayı . bana romantik şeyler yapsa sıkılırım inanki bu beklentiden vazgeç canım . Birbirinizi yeterince tanımıyorsunuz bana kalırsa . Bunun için biraz çaba sarf etsen nasıl olur erkeklerden bu tarz şeyler beklemek ben olumlu olmuyor bana kalırsa beceremiyorlar. unutma yuvayı dişi kuş yapar diye bir cümle vardır. O gelmeden yemeği yapıp sofrayı hazırlasan güzel bir duş hafif makyaj güzel bir kıyafet( şort etek vb eşortman değil yani) giysen kapıyı güler yüzle açsan eşini öpsen yemek yeseniz bi kahve yapsan sohbet etmeye çalışsanız belki bi akşam yürüyüşü nasıl olur inan ben burada insanları dinleyerek bunları yaparak evimde huzur yakaladım . herşeye surat asmakla ağlamakla sessizlikle çözüm olmuyor inan

Evet bunu yapıyodum zaten ilk başlarda hala hizmeti eksik etmem ama ondan gelmeyince bende soğudum yine eskisi gibi olmak istiyorum ondan beklentimi düşürüp kendim mutlu olursam bu ona da yansır galiba belki düzelir

Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama (5 aylikmiş) başlarda surekli susup, surat asarak birseyleri yıkmissiniz ki zaten evliliginiz buyuk bir sevgi üzerine kurulmuş değilken bunu yapmaniz oldukça yanlış olmuş. Evliligi toparlayacagim diye bu seferde işi abartip kendinizi ayak alti etmeyin bu da yanlis bisey cunku. Sizi sevmesi, ilgilenmesi için her dedigini yapmaniza gerek yok. Cunku bu durumdan da sıkılacaksiniz bir sure sonra.

Kendiniz gibi olun ama surat asmayin tabi. Dogum gunu suprizi vs yaptim tesekkur bile etmedi, önumde bir duvar var diyorsunuz. O'nun için her yaptiginiz bu şekilde geri sekiyorsa, adam coktan vazgecmis gibi görünüyor. Siz yinede yapmaya devam edin bakalim, daha cok yenisiniz belki düzelir.

5 aylık evliyim 5 ayda evliliğimiz raydan çıktı sanki iyice yalnızlığa gömüldüm benden uzaklaştı verilen her tavsiyeyi değerlendiricem teşekkür ederim

Evet bizi özetlediniz hep söyleniyo gibiyim ama konuşmayınca da yabancı oluyoruz gibi geliyo konuşsam kötü sussam kötü.

Yoo konuşmayıp kendi halinde başka şeylerle ilgilen :) hiç somurtarak oturma.
Kendine bak al eline ojeyi,cımbızı, törpüyü kendinle ilgilen. Al bi kitap oku onu umursadığını görünce öyle yapması normal.yada konuş ama farklı bişeyler konuş. İlla sorunları konuşmayı deneme. Çünkü o zaten seni dinlemiyor. Ona göre senin söylediklerin dırdır.
Ben çok denedim ya ilk seneler sürekli anlatıyordum ama bana verdiği tepki "sen hep mutsuz hep şikayetçisin" oldu. Sonra anladım ben yanlışı onu kendim gibi sanmakla yaptım. Erkeklerin beyin kapasitesi bizimki ile aynı değil biz çok ayrıntılı düşünüyoruz,onlar düz mantık. En iyi yaptıkları şey çalışmak ve uyumak. Empati yapmaları için daha çook yol katletmeleri gerek.
O yüzden onun aklını senin aklınla bir tutma karşında tam aksine bir çocuk var :) nasıl çocuğa anlatırsın anlamaz, onlar da ay ı şekilde. Biz 3 buçuk senedir evliyiz,eşim daha yeni öğrendi benim birşeye kızdığımı anladığı zaman bana açıklama yapıp gönlümü almayı. Özür dilerdi evet ama kuru kuru. Şimdi ise alıp karşısına konuşmaya başladı :) inan şoku hala aylatabilmiş değilim
Zamanla düzelir yani uğraşma yorma kendini boş yere..

Evde oturmak yerine kendinize ilgi alanınıza göre bir etkinlik bulun.
Çalışma imkanınız varsa iş,
Yemek yapmayı seviyorsanız profesyonel tarifler var artık her yerde. gramı, termometresi ile, şahane sonuçlar veren, yani mutfak,
Örgü seviyorsanız örgü,
Resim, fotoğraf, müzik,
Bulunduğunuz yerdeki kütüphaneler, cevrenizde olan etkinlikler, yapacak bir şeyler bulun.
Sizi mutlu eden şeyler bulmak zorundasınız

Akşama kadar evde durup sonra eşiniz geldiğinde hadi beni eğlendir moduna girmek, bütün yalnızlığınızı yorgun ve kafası dolu bir adamla gidermeye çalışmak doğru bir şey değil.
Aradığınızı bu şekilde bulamazsınız,
Ki bulamamışsınız.
Beklentiniz karşılanmayınca mutsuz biri olmuşsunuz, e o da karşınızdakini boguyor haliyle.

Öyle giyin, süslen bir film ac ile olacak iş değil. Kendinizi mutlu etmeyi öğrenin.

Bende böyle düşünüyorum ama boşanmaya yanaşmıyo bende nasıl olsa vazgeçmiyo diyip iyice saldım bigün boşanalım talebiyle gelicek gibi hissediyorum

5 aylık evliyim 5 ayda evliliğimiz raydan çıktı sanki iyice yalnızlığa gömüldüm benden uzaklaştı verilen her tavsiyeyi değerlendiricem teşekkür ederim
bence sen kendini yanlızlığa gömüyorsun erkekler öyle sessizlikten ağlamaktan filan anlamıyorlar bunu fark ettim ki eşimle 8 yıl sevgili 6 ay nişanlı kalan benim

Aynı cümleyi bana da söylüyo hep inanır mısınız zaten neyden mutlusun ki diyo

Aynı cümleyi bana da söylüyo hep inanır mısınız zaten neyden mutlusun ki diyo

:))) çünkü hepsi aynı mantık olarak. Düşünemiyorlar tek mevzu bu. Seni anlamasını bekleme çünkü onlar duygusal değiller.
Hatta evlilikten beklentileri bizim gibi değil biz isteriz ki herşeyi birlikte yapalım onlar eve geldiklerinde güler yüzle kapıyı açalım ve sıcak yemek beklerler :) bide cinsellik :)
Sen her geldiğinde kapıyı güler yüzle açıp hoşgeldin diyerek sarıl bak nasıl düzeliyor :)

Evet haklısınız kendim mutlu değilim zaten ki onu nasıl mutlu edeyim olan sevgisi de bitmiş gibi geliyor artık hep mız mız hep şikayetci değilim ama ne zaman ağzımı açsam şikayet edicekmişim gibi kaçmasından bıktım

Cinselliğimiz de vasat beni arzulamıyo bile sarılınca geri çekiliyo önceden böyle değildi

1 yıl nişanlılık dönemimiz oldu o zamanda böyleydi tabi bu kadar kötü değildi durum psikolojik olarak iyi olmadığımı söyleyip duruyo

Evet haklısınız ben evin hizmetcisi gibiydim artık onu da yapmıyorum ne evime ne kendime bakamıyorum

Evet haklısınız ben evin hizmetcisi gibiydim artık onu da yapmıyorum ne evime ne kendime bakamıyorum

ama bunu yapma.. kendine de evine de bakmaktan vazgecme.. kadinligini kullan, seni kesfetsin.. sen ne ise yariyon ki, karilik desen yok, temizlik desen yok kelimesini asla dedirtme kendine...

Eşinin seni anlamasını bekleme öncelikle erkekler bizim gibi değiller anlamıyorlar..
Ben konuştum olmadı, surat astım olmadı kavga ettim olmadı bu konularla ilgili .. ama herşeyide sizin gibi içime atmam dolarım en sonunda patlarım bir silkelenir kendine gelir. bir sorunumuz oldumu kesinlikle kavga etmeden çözülmez tatlı tatlı konuşamayız mesela illa kavga edecem öyle çözülecek.
Ama alıştım artık. neden böylesin niye böylesin demeyi bırakın. demekki surat asmakla yahut içine kapanmakla da olmuyor..
surat asman gereken zaman olur gerekmeyen zaman düşün sene sürekli surat asan bir eş istermiydin sen ?
sen plan yap program yap kendini sakın salma giyin süslen püslen bakımlı ol sen yanaş kocana. hadi sunu yapalım bunu yapalm.. sevdiği yemekleri yap mesela.. yemekten sonra bir yorgunluk kahvesi.. biraz cilve bir süre naz şikayet etme mutsuzum deme bakalım napacak ? düzelecek mi düzelmeyecek mi ...
Ha düzelmesse o zaman eşin seni sevmiyordur sadece evleneyim mantığı ile cıkmıştır yola..
baktınız birşeyler çözülecek gibi.. o zaman sorun sizden kaynaklıdır böyle devam edin
ha bu arada tamamen altta kalıp her istediğini yapıp ses cıkarmamazlık yapmayın bir sorun sıkıntınız oldumu ama dediğim gibi sizin bahsettiğiniz durum için en güzel çözüm yolu bu.

Ozel hayatiniz iyi mi? Bana orada da pek isik yok gibi geldi...

kacan kovalanir bir sey yapma rahat birak ilgilenme kendine baska ugras bul bak nasil u dönüşü yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…