• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evliliği nasıl toparlarım

yeni evliyiz diyorsun

ne kadarlık

benim genel tavsiyem bu konularda

akşama etkinlik planla

hatta hep yazarım tvdeki filmi oku irdele

yıllardır onu izlemek istiyormuş gibi adama anlat

işte ona da güzel yemek hazırla

film için seveceği abur cubur vs bir şeyler ayarla

yani adam bir anda kendini müthiş bri film izleme ortamı içinde bulsun

azıcık da ona saracak filmler olsun bu

hatta gerekirse maç olsun

bu akşam şu takımın avrupada bu maçı var hadi izleyelim diye

birlikte yapılacak eğlenceli aktiviteler bulun
Akıllı hatunun hali başka çok beğeniyorum sizin yorumlarınızı gerçekten yok gösterici oluyor bende evliligimi bu şekilde kurtardım şimdi 6 senelik evliyiz çok şükür sevgili modunda geciyo zamanimiz bende fark ettim ki erkek sürat yap trip at olayından anlamiyo kesinlikle en güzeli ciddi bir mevzu yoksa uzatmamak ha tabiki karşılıklı bazen ben bebelerden deliriyorum o zaman eşim bi kahve yapıp hadi balkona bi sigara keyfi yap der yollar yada eşim işten çok gergin mi geldi ben hemen konuşmaya başlamam sessizce orda yarim saat oturur bende o arada yemekleri hazırlarım bakarım ki laf atmaya başlar çünkü rahatladı evlilik aslında iyi tanımakla ne istediğini bilmekle guzellesiyo benim fikrim bu yönde Allah hepimizin yuvasına mutluluk versin

canım olay sende bitiyor, sen onun seni mutlu etmesini beklersen ömür boyu mutlu olamazsın. Kendinle barış, spor yap, kişisel gelişim kitapları oku, enerjini yükselt, kendine değer ver; sadece bakımlı olarak değil mental olarak da. İlk önce onu gerçekten affet, içinden ona süreli "seni seviyorum, teşekkür ederim" de. bu birikmiş enerjiyi serbest bırakır, bilinçaltında ona duyduğun öfkeyi pozitife dönüştürür. Bağımlı sevgiden kurtul yani sana ilgi göstermesi seni sevmesi için onu sevme. Sen karşılık beklemeden onu sev, ilgi göster. Erkekler sözlerden değil davranışlardan anlar. Eve geldiğinde çay yap yarım saat ona dokunacak şekilde yanına otur, hiçbir şey söyleme. Yarım saat sonra onu suçlayarak değil nasıl hissettiğini belirterek pozitif kelimelerle üzüntünü paylaş. mesela "çok ilgisizsin" yerine "birbirimize uzak olmamız bana kendimi yalnız hissettiriyo, seni hissetmek istiyorum." de. Ona dişi yönünü göster, karı-koca ilişkisinde istekli davran. çareyi onda arama, çare sensin. sen kendi merkezinde ol.

beklentin olmasın dicem ama nasıl olmasın başkaları düzgün evlilik yaşarken sen ilkokulda öğrenci eğitir gibi
zaten napsan yaranılmıyor.
evcil olmaya direnen aklını kullanmamak için ısrar eden bir adama ordinaryus yada bir belgeselci gibi yaklaşsan ne olur.
adam ya genetik yada yaşını alınca gelişim gösteriyor.insana insan gibi değer vermeyi ailesinde görmeyince zor.

Merhaba sıkıntılarımı anlatıcağım bi arkadasım büyüğüm olmadığı için size danışmak istedim. Ben yeni evliyim eşimle çokta aşık olarak evlenmedik görücü usulü gibi oldu ama yine de sevgimiz vardı. Bilmediğim bi yere gelin geldim eşimin ailesini seviyorum bi problemimiz yok sorun eşimle benim aramda. Eşimin huyunu çözemedim onunla nasıl konuşurum sıkıntılarımı nasıl anlatırım bilemedim hep sustum surat yaptım anlasın diye bu işleri kötüye götürdü.

İlgisiz romantik olmayan rahatına düşkün gamsız biri, yalnızlık çektiğim için bana ilgi göstersin benimle konuşsun istedim hep ama o bana uzak kaldı belki de ben huyunu çözemediğim için oldu bilmiyorum. Bana artık herşeyi batmaya başladı işten gelir erkenden uyur benimle vakit geçirmez bu konuda hep uyardım hiç değişmedi. O böyle yaptıkca ben içime kapandım zaten duygusal biriyim iyice melankolik oldum. Çalışmıyorum hep evdeyim, kendine güvenen derdini iyi anlatan biri değilim üzülünce hep susarım üzüldükce kendimi iyice saldım nasıl olsa sevmiyo beni ilgisiz diye kendime özen göstermemeye başladım.

Bazen tartıştığımızda sürekli surat astığım için eve bile gelmek istemediğini söyledi. Ama ben üzüldüğüm için derdimi anlatamadığım için susuyorum. Me söylesem ciddiye almıyo konuşmak bile gelmiyo içimden. Onun yaptığı gibi yaptım ilgisiz oldum iki yabancı gibi olduk

.Ben depresyona girdikce o beni iyice boşladı beni dikkate bile almıyo artık ben susmasaydım sesimi çıkarabilseydim onu kaybediceğini hissettirseydim değişmese bile ben mutlu bi hayat sürerdim en azından.

Şimdi işin içinden çıkamıyorum bana sevgisini ilgisini nasıl kazanırım, konuşsun iki arkadaş gibi sevgili gibi eş gibi konuşalımgüzel vakşt geçirelim istiyorum. Bu evliliği nasıl güzel bi hale getiririm bana fikir verir misiniz. Benim de hatalarım olduğu için boşanmayı düşünmüyorum yeni evliyim toparlamak istiyorum.
bu erkekler böyle asık yüz istemezler .benciller ama irazda çözüm bilmedikleri için

canım olay sende bitiyor, sen onun seni mutlu etmesini beklersen ömür boyu mutlu olamazsın. Kendinle barış, spor yap, kişisel gelişim kitapları oku, enerjini yükselt, kendine değer ver; sadece bakımlı olarak değil mental olarak da. İlk önce onu gerçekten affet, içinden ona süreli "seni seviyorum, teşekkür ederim" de. bu birikmiş enerjiyi serbest bırakır, bilinçaltında ona duyduğun öfkeyi pozitife dönüştürür. Bağımlı sevgiden kurtul yani sana ilgi göstermesi seni sevmesi için onu sevme. Sen karşılık beklemeden onu sev, ilgi göster. Erkekler sözlerden değil davranışlardan anlar. Eve geldiğinde çay yap yarım saat ona dokunacak şekilde yanına otur, hiçbir şey söyleme. Yarım saat sonra onu suçlayarak değil nasıl hissettiğini belirterek pozitif kelimelerle üzüntünü paylaş. mesela "çok ilgisizsin" yerine "birbirimize uzak olmamız bana kendimi yalnız hissettiriyo, seni hissetmek istiyorum." de. Ona dişi yönünü göster, karı-koca ilişkisinde istekli davran. çareyi onda arama, çare sensin. sen kendi merkezinde ol.
Böyle cümleleri hep kuruyorum ama dalga geçiyo karşılığında ona sanki edebiyat yapıyomuşum gibi geliyo ne tarzdan anladığını bilmiyorum onu gercekten tanımıyorum zaaflarını anlayamıyorum

5 aylık evliyim gidip yanına yatınca hadi uyuyalım diyo mutlu olsun diye her dediğini yapıyorum iki üç gün sonra patlıyorum , ilgisizliğinden ben de ilgisiz oldum yokluğu varlığından daha iyi geliyo
Hadi yatalım derse yok burda böyle kalalım de yada bir çay demle hadi gel de bir kahve yap gel bi sohbet edelim de şikayet etme sevmez kimse sikayetlenmek

Kusura bakma ama senin eşin odun bir adam onu sen yontacaksın artık ömrünü ona yontmakla geçirecksin yani adamı yönlendireceksin ha değişir mi ? Bilemem ama deneyeceksin sanırım babasıda o tarz adammış ,
sen kendi kendine çok fazla beklentiye girmişsin hayaller ve gerçekler farklılık göstermiş evliliğinde gerçek kabullen ve başla yontmaya

5 aylık evliyim gidip yanına yatınca hadi uyuyalım diyo mutlu olsun diye her dediğini yapıyorum iki üç gün sonra patlıyorum , ilgisizliğinden ben de ilgisiz oldum yokluğu varlığından daha iyi geliyo
cinsel hayatınız nasıl peki?
aklına gelince mi yaklaşıyor size?

evliliğin ilk yılları bazen böyle şeyler yaşanabiliyor

Birbirinizi tam tanımadan evlenmişsiniz. Eğer karşı karşıya gelip konuşamıyorsanız mektup yazın. Aynen burada anlattığınız gibi ona da sorunlarınızı, neler beklediğinizi, neler istediğinizi anlatın. Güzel sevgi sözcükleri kullanın, belki romantik birisi değil ama bu her insanın hoşuna gider bence, o size yaklaşmıyorsa siz ona fırsat yaratın.

Bu kadın yukarıda verilen bütün akılları uygularken adam ne yapacak? Adamın bir çabası yok ki. Niye hep kadın pır pır kuş modunda? Kadın surat asarken adam şirinlik mi yapıyor? Araları düzelsin diye kocası ne yapmış şimdiye kadar? Gerçekten çok sinir bozucu bu verilen akıllarda. Karşı taraftan ışık görücem ki bi şeyler yapayım, aksi halde uğraşmak bana enayilik geliyor açıkçası. Doğum gününde yaptığım süprize teşekkür bile etmeyen 5 aylık kocam mutlu olsun diye türlü türlü şekle giricem he, hiç benlik değil. Tatlı dil hakedene...

Evliliğin ilk zamanları böyle şeyler olabiliyor sen onu çözeceksin o seni konuşarak halledebilirsiniz. Gel karlıma otur biraz sohbet edelim istiyorum diyerek burda bize anlattıklarını onaya anlatmalısınız ne yazlık ki erkekler (azınlık bir grup var aslında bundan sıyrılan) ima etmekten anlamazlar. Söylemek gerekiyor kaşla gözle anlamıyorlar ve söylenerek diye konuşarak anlatarak gerektiği yerde tatlı gerektiği yerde acı bir dille ama söylenmek şikayetlenmek olmuyor. Benimde çekingen utangaç ve anlaşılmayı bekleyen susmak pusmak gibi huylarım vardı ilk zamanlar senin yaşadıklarını yaşadım ben sustum o anlamadı konuşmadı ben konuşmuyor diye daha da sustum. En son bana suratın sirke satıyor ben nerden anlayim varsa bir derdin isteğin varsa söyle dedi resmen soğuk su etkisi yaptı o laf bende bir silkelendim surat asmayı bıraktım ( arada oluyor huylu huyundan vazgeçmekte zorlanıyor .d ) birşey oldu mu konuşarak hakediyorum artık yada ilgi beklediğim bir an varsa söylüyorum yada gidip yanında oturup sarılıyorum. Söylemeye bile gerek kalmıyor yetiyor. Öncelikle sadece susmayı ve surat aşmayı bırak iletişim haline geç zamanla zamanla iletişiminiz kuvvetlenecek. Öyle pır pır dönme etrafında hemen ondan da çaba gelsin önce iletişim gerekli

Inan bana 6 yillik evliyim en cok ozledigim sey ilk 2 sene isten gelip birlikte sarilarak uyumak tabi bazan cok masum olmuyodu ama yeni evliligin cilveleri diyelim hele birde kişsa tadindan yenmiyodu isten usuyerek gelip o sicak yatakta sarilip yatmak nasil guzeldi sen daha sansli sayilirsin gunduzden yemegini yap ortami hazirla kocisin gelince bir guzel sarilip yatin kalkinca ne guzel yemekte var oh mis bizim yemekte olmuyodu genelde disardan soyluyoduk usenmezsek biz gidiyoduk falan bence bu vakitleri kacirma cocuk olunca artik geceleri bile birlikte yatamiuoz ben kizimla yatiyorum o baska odada ondan boyle ballandirarak anlatiyorum nasil ozlediysem bence bu kis dedigimi uygula hergun degil tabi baktin cok yorgun usumus at yataga birlikte uyuyun Bu guzel gunlerini onada kendinede zehir etme cunku en buyuk pismanligimda surat asip 2-3 gun kustugum gunler diyorum neydi derdim acaba simdi kusmeye bile vakit ortam bulamiyorum

Eşini küçük çocuk gibi anlatmalı yönlendireceksin diyeceksin ki yarın bir tane gül istiyorum getirmezsen yarın yemek yok aç kalırsın buna benzer örnekler ........
Adamın babasından romantiklik annesine görmemişki sana uygulasın , babasından ne gördüyse onu uyguluyor , artık sana kolay gelsin , zaten görücü usül çiftler pek fazla görüşemiyorlar zaten evlilik tez oluyor bence en az 1 yıl nişanlı kalmak uygundur siz hemen mi evlendiniz , az çok odunluğunu belli etmiştir konuşmasıyla hareketleriyle , ben hemen anlarım erkeğin odun oluşunu , hatte bir erkeğin resmini göreyim onuda çözerim dayakçı mı, odun mu , sende çok toymuşsun kl evlilik önemli başkalarından nişanlıyken fikir almadın mı?

Konuşmuyorum,anlatmıyorum, surat asıyorum diyorsunuz karşınızdaki ne yapsın. Sizinde adım atmanız lazım o da sizi ısınmaya çalışıyor ama sizden bir sonuç göremiyor üzerinize de gelmek istemiyor. Neşeyle karşılasanız gününün nasıl geçtiğini sorup güzel sofralar hazırlayıp film izleyelim deseniz mısır patlatıp elini tutup izleseniz haftasonu dışarı çıkma planları yapsanız eşinizde ona göre davranır ama hep asık surat hep şikayet eden biriyle ne yapabilir.

Back
X