Çocuk umarım bunu kabul etmedi.Neyi görmedi gelini mi
Salonu görmedi. Salonda degil denize sıfır bir mekan
Hayır etti ve zerre problem etmedi. Acılar yürüyor korkmuyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuk umarım bunu kabul etmedi.Neyi görmedi gelini mi
Ya belki değildir ama benim çevrem hep böyle. Geneli de hep tahsilli işi gücü olan muhtaç olmayan kadınlar. Ben artık ikinciye göre hareket ederimEşine/çocuğuna/ailesine değer veren erkek para harcamak istiyor. Karşı tarafın donuna kadar talep etmesine gerek yok.
Düğünde ve evlilikte pek bir şey istemeyen kişiler tanıyorum. Eşleri gayet de bağlı, maşallah diyeyim. Para harcamak istiyorlar aileleri için. Gelinler bu para mevzusundan dolayı kendilerini mahçup da hissettiler hatta, kendileri eve ve düğüne pek katkı da sağlayamamışlardı.
Belki bu durum istisnadır belki de genel geçer bir durum yoktur. İstatistik yapmak lazım. Belki bu fark anlamlı değildir.
Madem ortak yapılan bişey o zaman erkeğinde ailesi elini taşın altına koysunNiye erkek yaşasın ki sadece.Düğün ortak yapılan bir şey sadece erkeğin üzerinemi yıkılsın her şey.
Ekim başı evlendim,zaten İzmir’deyim,burası hala sıcak..çokta güzel oldu,gittim Side’de çok güzel bi balayı da yaptım.yine olsa yine böyle tercih ederim,bu sene sıcaklar çok fenaydı,temmuz da kuzenim evlendi o saçı ne makyajı kalmadı o sıcaktaAynı şehirdeyiz çünkü ayrı gayrı ne gerek var diyorum yaza değil hadi yaz sonuna olsun ekim başı mesela daha 1 yıl var. O bir kere yaşayacağız bunu en güzeli olmalı diyor.
Benim eşimin ailesi maddi manevi yanımızda olmadılar,eşim gördü benim ailemin,benim herşeye koşturduğumuzu,onları hiç zora sokmadığımızı…düğün takılarıma hiç el sürmedi,merak edip sormadı,onlar senin dedi sağolsun..para konularında hiç üzmez beni,15 senedirEşine/çocuğuna/ailesine değer veren erkek para harcamak istiyor. Karşı tarafın donuna kadar talep etmesine gerek yok.
Düğünde ve evlilikte pek bir şey istemeyen kişiler tanıyorum. Eşleri gayet de bağlı, maşallah diyeyim. Para harcamak istiyorlar aileleri için. Gelinler bu para mevzusundan dolayı kendilerini mahçup da hissettiler hatta, kendileri eve ve düğüne pek katkı da sağlayamamışlardı.
Belki bu durum istisnadır belki de genel geçer bir durum yoktur. İstatistik yapmak lazım. Belki bu fark anlamlı değildir.
Ben eşimden görmedim sağolsun ama kayınailemden yaşadım yazdıklarınızı…bi bilezik,bi gelinlikle oğlan evlendirdiler…ben nikah ve sonrası 100 kişilik yemekli eğlence yaptım,orda kendi yapmış gibi hava attı,gezindi….evimde hiçbir eşyası yok,evimi böbürlenerek gezdirdi,üstümüze düşeni yaptık bundan sonra kendimize bakcaz dedi..asla kendileri yaptılar ,bizi zorlamadılar lafını duymadım..dueumu da gayet iyi bu arada ,oğluna 5 kuruş harcamayan aile kızının oğluna sünnet düğünü yaptı..görümcemin de gayet hali vakti yerinde olmasına rağmen herşeyleri anneanne ve dede tarafından karşılandı…Ya belki değildir ama benim çevrem hep böyle. Geneli de hep tahsilli işi gücü olan muhtaç olmayan kadınlar. Ben artık ikinciye göre hareket ederim
Benim neyim varsa onun 3-5 katı olsun. Fazla fedakarlık kendi hakkına girmek şu devirde.
Hayırlı işleri gecktrmeyiniz derler.Hanımlar merhaba, dert değil de akıl isteme yol gösterme olarak yeni evlenen arkadaşlardan ve hepinizden yardım istiyorum yoksa gelir-gider düşününce gerçekten bunun içinden nasıl çıkabiliriz inanın aklım pek ermiyor. Tüm arkadaşlarım da 4 5 yıl önce durumlar bir nebze daha rahatken evlendiler geneli borçsuz evlendiği için ben ne yapacağım şimdi diye düşünüyorum. Şuan evlilik düşünseydiniz borçla harçla yaza evlenmeyi mi yoksa daha rahat ve isteklerinizin daha çoğunun gerçekleştiği şekilde daha uzun vadede mi evlenmeyi tercih ederdiniz ?
Salak kafam birikim yapmadım çalıştığım zamandan beri yaptım da büyük bi meblağ değil açıkçası, yedim içtim gezdim biraz babama güveniyorum evleneceğin zaman benim yardımım olacak dediği için. Dün erkek arkadaşımla bu konular açıldı açıkçası önümüzdeki yaza maddiyatı düzeltirsek olur düşüncesindeyken toparlayamazsak bir sonraki yaza kalır dedi. Kendi düşüncesi olabildiğince borçsuz evlenmek ve yeni iş kurma sürecinde ya işim tutmazsa eflatuns nasıl işin borçların içinden çıkarım dedi erkek olarak garantiye almak zorundayım diyor, aileden desteği olmayacak benim gibi kendi birikimi ve kazancıyla olacak. Fakat giderleri düşününce herşey o kadar pahalı ki biriktirerek anca 3 4 yıla evleniriz gibi görünüyor, ben zaten tek yaşıyorum evin giderleri kendi harcamalarım maaştan kalan kuş gibi bir miktar bana iki sene sonra da yine benim birikimim az olacak.
Ona şuan yaşadığım evde yaşayabiliriz dedim, evin kirası ucuz ama iki kişi için epey küçük. Yeni eşya almayıp idare ederiz sadece beyaz eşyaları ve yatak odası alıp sonrasında evlendikten iki kişi birikim yaptıktan sonra yeni bir eve geçeriz dedim ama buna yanaşmadı pek ev çok küçük ben kendime nasıl çalışma alanı yaratabilirim burada dedi, rahat rahat güzel bir düğün ve güzel istediğimiz gibi seçtiiğimiz bir evde yaşamak varken neden koşturur gibi evlenelim dedi. Bi yandan hak veriyorum bi yandan da gözümde büyüyor iki sene sonrası yaşım 32 olacak e bunun evliliğe alışması çocuk büyütmesi var. Buradan evlenmeyi ben istiyormuşum gibi lanse ettim ama ilişkimiz bir süre sonra bu yöne kaydı ailesiyle tanıştım beraber yemekler gezmeler kahveler, uzatınca bozulmasından da çekiniyorum öyle derler ya hani. Ona nasıl yaklaşmalıyım ? Maddi olarak bu işler nasıl planlanır ?
bizim kadınlarımız erkeğin ailesiyle tanışma olayına çok anlam yüklüyor yaKusura bakmayın belki üzüleceksiniz ama gerçekleri görmek lazım erkek arkadaşınızın sizle evlenmeye niyeti yok. Ailesini bilemem belki cidden sevmiş olabilirler ancak onların sevmesi de bir anlam ifade etmez. Bir komşusu var annemlerin oğulları beşinci güya ciddi ilişkisini yaşıyor, kız arkadaşlarının hepsi aile ile tanışıyor, gelip gidiyor, hepsine aynı yalan sen farklısın niyetim ciddi olmasa neden ailem ile tanıştırayım, ailemin içine sokayım. Birgün komşumuza dedim bakın vebal alıyorsunuz diye kadında ne yapayım bia kızlara kötü mü davranayım, bende bir umut birine gerçekten kapılır da evlenir diye kızlar üzülmesin diye soğuk durmuyorum dedi ona da birşey diyemedim. Bin kişilik düğün, yok bilmem nerede salon, yok şuradan eşya bilmem ne. Bakın sürekli ağzında evlilik lafı olup ama somut bir adın atmayan adamdan bir cacık olmaz. Gerçekten isteyen adam eğer kızın da uçuk talepleri yoksa ve yaşlar belli bir sayının üstünde ise oluruna gider, sevdiği ile beraber yaşamak ister. Siz zaten öyle büyük beklenti de değilsiniz, niyetiniz belli, iki sene erkeğin keyfini beklemem ben olsam. makul bir gerekçe olsa tamam okul olur işi olmaz tamam dersin ama ikinizin işi var hali hazırda yaşanabilecek şu aşamada eksikler tamamlanırsa makul fiyatlı oturulacak ev varken 1000 kişiyi düğün günü doyurma gerekçesi ile ömrümün iki yılını almak isteyen adama en iyisi yol vermektir. Bakın benim arkadaşımın başına geldi. Erkek arkadaşı tam üç sene aldı ömründen, yok şuradan para gelecek, yok ben düğünümü burada istiyorum birikim lazım diye. Sonra yok bir nedenden kızdan ayrıldıktan sonra senesine başka bir kızla evlendi. Kız dişli çıkmış, altı ay sonra ona da aynı masalları anlatınca buna koymuş tekmeyi, kızdan kopamayınca yalvar yakar olmuş barışıp evlenmek için. Erkekler için böylesi kıymetli. Öyle çok kendinizden de vermeyin, evlilik iki tarafın istemesi ile olur, baktınız sizin isteklerinizi önemsemeden, kendi koşullarını diretiyor yol vermeyi bilmek lazım. Sevgilinizin size çok değer verdiklerini düşündüğünüz ailesi oğulları sizden ayrılır ayrılmaz bulduğu kızla resim atınca anlarsınız bazı şeyleri. Bence iyi düşünün siz ne istiyorsunuz, erkek arkadaşınızı iki sene beklediğindiğiniz zaman eğer ayrılık olursa gönül rahatlığı ile önünüze bakabilecekseniz bekleyin. ama eğer böyle bir durum sizde tramvay olur gibi geliyorsa geleceğimizi hiçbir erkeğin insafına bırakmayın aşık olsanız bile
1000 kisilik dugun hayali kuran cook zengindir, maddiyat diye ertelemez. Bence sizinki isi yokusa suruyor, oyaliyor. Evlenmeyi isteseydi nikahi kiyardiOyyyy asla asla. Ben düğün meraklısı değilim, şehirler farklı tek düğün ve nikah olacak sadece bana kalsa tek nikah olsun. Ama onun ve ailesinin çevresi çok geniş siyasi taraf da var, böyle olunca düğünsüz asla diyor en az 1000 kişilik olacak diye de ekliyor siz düşünün.