Bu durumu nasıl aşacagım?

En güzeli ailelerden uzakta yaşamak o kadar rahat ki ne eşimin ne benim ailem hiç sorun çıkmıyor cagirmakla bile gelemiyorlar
Aynen biz de oyle Missss gibi valla Canim istemezse haftalarca temizlik yapmasam bile kapi calar mi derdi yok Kapımızı calabilecek 1 kisi bile yok sfsgsgd

Ay benımde eşimin ailesinde evimin anahtarı vardı adghh düğün yaklaştıkça garıbim girmiş koltuklar toz almasın diye örtüler çekmiş durmadan kayınpeder anne benım ki durmadan evi sil süpür yapmış. Kahvaltılıklar koyup buzluğu doldurmuşlar . Başka biri olsa öfff gelin evi orası ben oturmadan koltuklarıma oturdular derdi Eve yerleştıkten sonra benimki anahtarı almış ben gıkımı bile çıkarmadım işime geliyordu yav afhjk

güzelce kayınvalidenizle konuşmuşsunuz neden hala ısrarla eşinizden istiyor siz söylediğiniz halde, bu insanları anlamak zor gerçekten ya.
ama eşinizde net bir şekilde veremeyeceğini söylemediyse o şekilde sorup duruyordur

Ben acaba kalbini mi kırdım diye duwunuyorum kotu konuşmamısim degil mi

Aynen biz de oyle Missss gibi valla Canim istemezse haftalarca temizlik yapmasam bile kapi calar mi derdi yok Kapımızı calabilecek 1 kisi bile yok sfsgsgd

Ben de öyleyim ama bu güzel bir şey mi ya? Kapımı çalan yok diye ağlıyorum bazen.
Şu an annem ya da kv yakınımda olsun iş çıkışı bir kap sıcak yemeklerini yiyim isterdim valla. Belki evimi temiz tutma konusunda da terbiyelenirdim azıcık

Ahh ahh keşke. kv gelince benim evim full domestos kokuyor. Üst katımda otursa günlük mutfağımı toplardı hahah.

Ben acaba kalbini mi kırdım diye duwunuyorum kotu konuşmamısim degil mi
ses tonunuz da normalse bana normal geldi konuştuklarınız
ama demek ki kaynananız belki yaşı da varsa pek anlamıyor anlattıklarınızı kendi düşüncesini doğru buluyor

Bunca olayın üstüne kv olsam hayatta bakmam
Gelin olsam da baktırmam.
Konu sahibi baktırabilir belki aynı apartman sonuçta ama bu da yüzsüzlük olur.

Seksi geceliklerimi salon peteğine asmıyorsam, wc yi b.klu bırakmıyorsam herhangi bir dağınıklık beni rahatsız etmez. Kv me verirdim anahtarı. Kendi anneme verdim mesela.

Ben anneme verebiliyorsam eşim de annesine verebilmeli. O ev dağınıksa niye çekineyim. Tek benim dağınıklığım mı? Eşimin de dağınıklığı. Ev işini kadın işi olarak görmediğim için çekinmem kv den.

Kadınların bir hatasu bence kendilerini evin hanımı görmeleri.. bence evin hizmetçisinden farkı yok bazılarının.. böyle hanım mı olur...

Çocuk eğitiminde de bu böyledir

Ahh ahh keşke. kv gelince benim evim full domestos kokuyor. Üst katımda otursa günlük mutfağımı toplardı hahah.
Iyı oluyor bence ya ben annemde alınmayacağım vereceğim tavizleri kayınvalidemede veririm hoş bir kere oturmaya geldi onda da yemek yaptı dolabı açarken bile izin istiyor ponçik afhjk

hay ben bu insanların ısrarına ya yok yere aranızı bozuyolar istemeseler de işte , ben anlamıyorum bu kayınvalideleri bi kere söylemişsin istemişsin vermemişler demi gelinle konuşmuşsun istemiyorum demiş rahat edemem demiş, yok acil bişey lazım olursaymış arar sorar istersin o zaman sende var mı kızım diye , ya da gider dışardan alırsın hayret bişey ya ama yok oğlumun evinin anahtarı da bende diye kasım kasım kasılcaklar,himayesi altına almış zaten aile apartmanıyla , benim kv de böyle o yüzden çok sinir oldum iyiliği düşünüyorum ayağına herşeye karışır bilmek ister aaa biz kimiz sen kimsin kızım biz aileyiz der tabi işine geldiğinde

Son düzenleme:
Iyı oluyor bence ya ben annemde alınmayacağım vereceğim tavizleri kayınvalidemede veririm hoş bir kere oturmaya geldi onda da yemek yaptı dolabı açarken bile izin istiyor ponçik afhjk

Benimki de öyle ama lohusalıkta katlanamadım hiç o kısmı ayrı tutuyorum

Düğünümden bi kaç gün önce benim eşimde kayınvalideme evimin anahtarını vermişti bana açıklamasınıda yapmıştı. Abimin anahtarı da bizimkilerde durur acil bişey olursa diye birbirimizde anahtar bulundururz yanlış anlama sakın annemde habersiz eve falan girmez için rahat olsun demişti ama ben bozulmuştum açıkcası ya hbersiz ben yokken bişeyleri bahane ederek girerse diye. Ben çünkü yakınlarımda bile böyle anahtar mevzusunu duymamıştım garipsemiştim. Aynı apartmanda da değiliz ama evler yakın sayılır yürüme 5-10 dk mesafede. Yeni evli olduğum zamanlarda eşimle sabah dışsrı çıktık evden bayağı uzaklaşmıştık ve yolda çaycıyı fişte çalışır halde unuttuğumu hatırladım hemen telaşla kv mi aradım anne eve koş böyle böyle diye izah ettim sağolsun hemen gitti halletti biraz daha gecikseydi evde yangın çıkabilirdi çünkü çaycım otomatik kapanmıyodu bozulmuştu suyu bittiği halde çalışmaya devam etmiş. Sabah aceleden odamı falanda toplayamamıştım anne evim çok dqğınık sakın odalarıma bakmaa haaaa diye gülüşerek söylemiştim. O günden sonra eltimede evimin anahtarını verdim gerçekten acil durumlarda ihtiyaç oluyo diye. Velhasıl aile apartmanında bu durum nasıl olur bilmiyorum ama keşke bu kadar kavgaya dönüşmeseydi bu iş daha yeni evliymişsiniz. Oturup konuşarak bu durumu halledersiniz inşaAllah. Benim bu konuda garipsediğim tek şey kv neden evde bişey kalmayınca sizin evlere girip almak istiyo bakkala markete gidemiyo mu acil durumlar dışında eve girmeye tenezzül etmicekse anahtar verilebilir bence ama senin kv evde şeker tuz sebze bittiğinde sanki senin eve giricek gibi duruyo eğer orta yolu bulup anahtarı vericeksen acil durumlar haricinde eve kattiyen girmemesi konusunda ısrarcı ol

Hayiirrr ben kayinvalidemin yemegini yemem zaten Hem 2-3 ayda birkac gun onlari gormek yetiyor da artiyor bile Kapimi calacak mesafede olmasina hiiic gerek yok

Bence gereksiz abartı bir tepki. Ben hem kendi annemlere hemde eşimin ailesine kendi elimle bıraktım anahtar. Acil bi durum olur,biz olmayız onlar gelir bakar yada dn basitinden anahtarımı kaybederim unuturum gider alırım diye. Aynı binada heran ulaşılır olmak ayrı tabi,bu anlamda durumunuz farklı ama ben verirdim. Kaldı ki kayınvalideniz karışan biride değilmiş. Evinize çıkıp ne görebilir yani ortada abartmayın.

sizinki de yok artık yani eltiye anahtar vermek de neymiş , ayy kendi eltimi düşündümde günahımı vermem bir i bin yapar diye

Yeni gelin kaprisi bu yaptığın. Zamanla anlayacaksın. Kayınvaliden haklı.

Ayrıca eşinle birbirinize saldırmaya erken başlamışsınız ikinizin de öfke kontrolü ve iletişimi öğrenmesi gerekiyor.

sizinki de yok artık yani eltiye anahtar vermek de neymiş , ayy kendi eltimi düşündümde günahımı vermem bir i bin yapar diye
Eltim çok çok iyidir, kız kardeşimde ablamda yok ama eltim ablam gibidir. 2 yıldır evliyim hiç bi zaman eltilik hayatımız olmadı. Aynı semtte de oturmuyoruz ama birbirimizde anahtarlarımız durur bişey olur diye. Evlendiğimde yemek yapmayı bile çok bilmezdim çoğu şeyi ondan öğrendim diyebilirim. Hasta olsam gelir bakar, üzgün olsam arar konuşur Allaha şükür hiç bi sorunumuz olmadı bu zamana kadar inşaAllah da olmaz böyle devam ederCanımmm eltim çok seviyorum onu

Gizli bedeller vardır bilir misiniz...
Ben bunu youtubeda takip ettiğim psikolog Tülay Kök ten dinlemiştim.
Gizli bedeller... Yani aile apartmanında oturmak, anne baba kayınbaba evinde otururken kira ödememek, siz işe giderken aileden birinin çocuğa bakması vs vs... Yani illa bunlardan biri olacak değil, bunlar sadece örnek. Aile apartmanında oturmanın avantajları olur, yardımlaşmak gibi, maddi giderleri azaltması gibi vs.
Bu gibi durumlarda avantajlı olduğumuzu sanarız. Ama aslında ailemizden birisi de olsa bize sağladığı her avantajın bir de gizli bedeli olur, yani hiçbir şey bedava değil.
Eşinizin ailesi, size pek çok konuda yardımcı olarak anahtarı da istemeyi kendinde hak görmüş, bu bir gizli bedeldir.
Bundan kurtulmak istiyorsanız belli bir sınır koyup size sağladıkları avantajları azaltmanız veya ortadan kaldırmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…