Bu durumu nasıl aşacagım?

Ben olsam umrumda olmaz ev vermesi. Benim için değil oğlu için veriyor. Kaldı ki kimse ev ver diye zorlamıyor. O kadar gıcık oldum ki kadına en sevmediğim şey ısrardır. Konuyu okurken ben daraldım kadının sürekli anahtar tekrarlamasından. Hayatının merkezi anahtar olmuş. Ayrıca herkesin yapısı farklı kimi rahatsız olmaz ama konu sahibi rahatsız olmuş.
Ben konuyu okudum Hanimefendinin tepkisi de bastan sonra normal geldi, zaten yuzukleri anahtar mevzusu yüzünden degil kocasinin cirkin sozu yüzünden cikarmis. Coook da hakli. Ben asıl yorumlari okurken daraldim. Ayy ne kadar da kaynana sever varmis. Ayy evjme ben okken girdigini dusunuyorum tuylerim ürperiyor. Millet ne rahat cok saskinim

Ben eşimle nisanlandiktan sonra eltilerin apartmanı var .
Oraya herkes ev almis.Esiminde var orada dairesi.
Eltiler bana gösterdi burası senin diye.
Ben pek bakmadım aile apartmanı diye.
Sonra bir gün eltide otururken eltimin evine kaynanam anahtar açıp girmisti.
Oraları kaynatam aldı diye gelinleri de kadın tapulu malı gören zihniyet hemen almış eline.
Ben orada oturmayacagim için umursamadim.
Başka ilcedeyim.
Kısaca kendi apartmani gören kaynana bundada hak görüyor.
Şahsen benim evim ayrı bana bunu yapamaz.
Kadın arsız yuzsuz bunu yapmaya kalksa bende izin vermem.

Ben olsam umrumda olmaz ev vermesi. Benim için değil oğlu için veriyor. Kaldı ki kimse ev ver diye zorlamıyor. O kadar gıcık oldum ki kadına en sevmediğim şey ısrardır. Konuyu okurken ben daraldım kadının sürekli anahtar tekrarlamasından. Hayatının merkezi anahtar olmuş. Ayrıca herkesin yapısı farklı kimi rahatsız olmaz ama konu sahibi rahatsız olmuş.
Aslında, bi mutfakta bi salonda bi antrede yaldır yuldur bağıra çağıra sevişeceksin, kaynana da çıkacak yukarı noluyo diye, malum manzarayı görecek, akıllanır belki. :D

Baya ayni sey. Cunku evini ogluna vermesi birine kiraya verir gibi evi verip, ama oglu oldugu icin iyilik yapip kira almamasi anlamin geliyor. Evinde oglu oturuyor diye orasi onun yasam alani degil. Bir kiracinin evinde ne kadar soz hakki yoksa ev sahibinin, oglunun evinin uzerinde de o kadr soz hakki olamaz. Herkes haddini bilecek. Bu dunyada en kutsal ve sınırları onemli olan sey cekirdek ailedir. Buna karisan her sey duzen denge bozar hizursuzluk getirir

Kaynana ev vermiş, karşılığını istiyor. Beğeniriz ya da beğenmeyiz ama olan da bu. Oğlu bile duramaz önünde, neden çünkü ev vermiş, atar kendini ortalara '' Dünyayı verdim yaranamadım, aklı olan evlada mal yapmasın. '' diye, rezil eder ele güne. Bu duruma düşmemenin tek bir yolu var malesef, kiraya çıkılacak minnet edilmeyecek. Ama hayat pahalı bedava da tatlı, ilk önce kocası istemez bunu. Malesef biraz çözümsüz konu.
Hic de rezil edemez. Bi kaynana yanimda gelininden oğlundan bu sekidle bahsetse, tuh rezil kadin sanane milletin evinden der gecerim Kim kime rezil ediyor

Baya ayni sey. Cunku evini ogluna vermesi birine kiraya verir gibi evi verip, ama oglu oldugu icin iyilik yapip kira almamasi anlamin geliyor. Evinde oglu oturuyor diye orasi onun yasam alani degil. Bir kiracinin evinde ne kadar soz hakki yoksa ev sahibinin, oglunun evinin uzerinde de o kadr soz hakki olamaz. Herkes haddini bilecek. Bu dunyada en kutsal ve sınırları onemli olan sey cekirdek ailedir. Buna karisan her sey duzen denge bozar hizursuzluk getirir
Sözleşmeyi göstersin o vakit. Kira sözleşmesi varsa şikayet hakkı doğar konu sahibine. Ben de normal bulmuyorum, ama kaynanaya kim engel olacak? Kim o cesur? Onu soruyorum.

Kaynana ev vermiş, karşılığını istiyor. Beğeniriz ya da beğenmeyiz ama olan da bu. Oğlu bile duramaz önünde, neden çünkü ev vermiş, atar kendini ortalara '' Dünyayı verdim yaranamadım, aklı olan evlada mal yapmasın. '' diye, rezil eder ele güne. Bu duruma düşmemenin tek bir yolu var malesef, kiraya çıkılacak minnet edilmeyecek. Ama hayat pahalı bedava da tatlı, ilk önce kocası istemez bunu. Malesef biraz çözümsüz konu.
Çözümlü bence. Kaynanayı görmezden gelmek. Hiç kavga çıkartmayıp dan dan konuşmasaydı eşinin yaptığı gibi he deyip geçseydi ama anahtarı da vermeseydi olurdu bir şekilde. Gidip azıcık gönlünü eyleyip pohpohlasa tamamdır. İşini bilmek lazım.

Sözleşmeyi göstersin o vakit. Kira sözleşmesi varsa şikayet hakkı doğar konu sahibine. Ben de normal bulmuyorum, ama kaynanaya kim engel olacak? Kim o cesur? Onu soruyorum.
Kaynanaya koca engel olacak tabi ki Koca engel olmuyosa da o yüzük eline verilir Kimse konu sahibine fazla tepki verdin demesin Baskasinin evinin icini merak eden herkese hoşt bence

Ben konuyu okudum Hanimefendinin tepkisi de bastan sonra normal geldi, zaten yuzukleri anahtar mevzusu yüzünden degil kocasinin cirkin sozu yüzünden cikarmis. Coook da hakli. Ben asıl yorumlari okurken daraldim. Ayy ne kadar da kaynana sever varmis. Ayy evjme ben okken girdigini dusunuyorum tuylerim ürperiyor. Millet ne rahat cok saskinim
Aynen ya. İşgüzar insana istediğini vermemek lazım. Kadın belli ki laftan anlamaz biri. Bugün aman ne olacak anahtar vereyim dese yarın başka şey isteyecek belli ki. Evde malzeme bitmesini acil durum olarak görüyorsa zırt pırt girer çıkar eve. Konu sahibi haklı.

Çocuğuna bakip bakmamak onlara kalmis, aile apartmaninda yer açmak da onlara kalmis. Bu "iyilikleri" yaptilar diye kimse onlara borclu degil, ya da sınırlarını cigneyebilecegi anlamina gelmiyor Tabi ki de hicbir seyine karisamaz kaynana gelininin
Teotikte öyle ama pratikte öyle olmuyor işte, ya maddi manevi yardım beklemeyeceksin, onlara mecbur olmayıp kendi ayaklarının üstünde duracaksın, ya da herşeye diklenmeyeceksin. Hayatta öğrendiğim en büyük ve bana en fazla yararı olan şey şu ki: kimse kimseye menfaati olmadan beş kuruş vermez. Bu menfaat ve istek maddi de olabilir, manevide.
Kv haklı değil ama neden oğlunu yamacına aldığı da belli

Teotikte öyle ama pratikte öyle olmuyor işte, ya maddi manevi yardım beklemeyeceksin, onlara mecbur olmayıp kendi ayaklarının üstünde duracaksın, ya da herşeye diklenmeyeceksin. Hayatta öğrendiğim en büyük ve bana en fazla yararı olan şey şu ki: kimse kimseye menfaati olmadan beş kuruş vermez. Bu menfaat ve istek maddi de olabilir, manevide.
Valla rabbim olabildigince uzak etsin ömür boyu insallah. Zaten esimin işi gereği memleketinde çalışması yasak Acayip isime geliyor. Onlardan hicbir sey de beklemiyorum, diklenmem de gerekmiyor. Hicbir anlasmazlik yasamadigimiz halde mecbur kalmadikca telefonda bile konusmuyorum. Cunku ne gerek var allah askina

Valla rabbim olabildigince uzak etsin ömür boyu insallah. Zaten esimin işi gereği memleketinde çalışması yasak Acayip isime geliyor. Onlardan hicbir sey de beklemiyorum, diklenmem de gerekmiyor. Hicbir anlasmazlik yasamadigimiz halde mecbur kalmadikca telefonda bile konusmuyorum. Cunku ne gerek var allah askina
Siz ben misiniz ? 😂😂

Siz ben misiniz ? 😂😂
Ahahhah kaynana kısmına cok tepkiliyim Bi de kaynanam anlasmasi zor tuhaf huylari olan ama özünde iyi bir insan Boylesi de ayei zor Iyi falan diye tersleyemiyosun ama katlanamiyosun da Kötü ols tumden kopruleri yaksak baya rahatlardim yani. Omrumde hic icimden gelmedigi gibi davrandigim olmamistir, cok dobra bir insanım. Esimin ailesi sayesinde yalanci oldum çıktım. Yalandan gülüyorum, yemeklere guzel olmus diyorum her sey yolundaymis gibi davraniyorum, gittigimizde birkac gunlugune. Cok yorucu ya surekli rol yapmak

Bu kadar ısrarcı olması hoş değil kv ancak sizin de öfkeyle yüzükleri çıkarmanız da pek iyi olmamış.

Ahahhah kaynana kısmına cok tepkiliyim Bi de kaynanam anlasmasi zor tuhaf huylari olan ama özünde iyi bir insan Boylesi de ayei zor Iyi falan diye tersleyemiyosun ama katlanamiyosun da Kötü ols tumden kopruleri yaksak baya rahatlardim yani. Omrumde hic icimden gelmedigi gibi davrandigim olmamistir, cok dobra bir insanım. Esimin ailesi sayesinde yalanci oldum çıktım. Yalandan gülüyorum, yemeklere guzel olmus diyorum her sey yolundaymis gibi davraniyorum, gittigimizde birkac gunlugune. Cok yorucu ya surekli rol yapmak
Ya rol değilde ortam bozulmasın, ayda yılda bir görüyoruz diye. Aynı apartmanda oturmayı düşünemiyorum bile. Bende yaptıklarını/ yapmadıklarını düşünmeden yılda 1-2 gün dayaniyorum işte.

Arkadaşlar merhaba. 2 aylık evliyim. Maddi durum sıkıntısı ve atama durumum olacak diye aile apartmaninda yasariz dedik. Atama durumum olmadı, eve de cok buyuk emekler verdik. Hem esimin ailesi hem de esim ve ben maddi olarak birleştik evimizi en güzel şekilde yaptırdık. Aile apartmani oldugu için endişelerim coktu. Cok da istekli degildim. Ama ailesi çalışan aile. Gorumcem eşiyle apartmanda onlar da çalışan. Hafta sonları koye gidiyorlar, bizim tatil günlerimiz uymuyor e biz de çalışıyoruz zaten diye cok sorun çıkmayacağını dusundum. Allah var iki aydır hiç sorun da yasamadim. Yemeğimi kendi evimde yapıp yiyorum, bazen kayinvalidem yapıp bana veriyor hadi yorgunsundur evinizde yiyin diye. Arada bir beraber yiyelim isterseniz diyor onda da yorgunum yorgunum eve çıkayım diyorum gayet anlayışlı. Tek sorun su ki evin anahtarını ilk günden beri eşimden istemiş. Kızının anahtari onda. Ne olur olmaz diye tutuyor yukarıya çıktığını da cok görmedim ne olur ne olmaz acil bir şey olur yedek anahtar bizde dursun demis eşime. Ben bunu hiçbir şekilde kabul etmedim. Eşim de olsa da olur ne olacak ki zaten annemler çıkmıyor bile yukari ben tanıyorum dedi ama istemedim. Onla da biraz tarrismistik. Ama tavrımı anlayınca konuyu bana açmadı. Meğersem iki aydır her gördüğünde eşimden anahtar istiyormuş. Gecen gün evde bir şey bitmiş aksam vakti. Kızında da yokmuş. Eşimi aramış bak simdi anahtar olsaydı bu tarz acil şeylerde çıkabilirdim demis. Ben eve gittiğimde kayinvalidem bunu bana kendi anlattı. Anahtar bırakmadı bana bak lazim olabiliyor dedi. Ben de dürüst oldum. Ben istemedim dedim. Niye dedi. Bn de uygun olmaz anne , dağınıklığım olur, uslupsuz bir durum olur rahat hissedemem dedim. O da ben seni kınamak için mi gireceğim sanki eve. Zaten hayatta girmem ama acil durumlarda olsun diye söylüyorum. Biz aileyiz kendi ailen gibi görüyorsan bizi bunu dert etmemen gerekir. Damat kendi gelip verdi anahtari dedi. Damat baska ben baska anne dedim. Yeri geliyor ablan is güçten eve bakamıyor ben cikar toplarım bile evini dedi. Ben de ben asla böyle bir şey istemem ne münasebet ki yakışmaz sana mi is yaptiricam rahat edemem dedim. O da ben zaten sana çıkmam acil durum için dedim. Ayri gayri olmasin birlik beraberlik olsun istiyorum kendini ayri görme dedi. Sessiz kaldım. Daha cevap vermedim eşime dedim eşimden yine istemiş. O da bana tamam de geçiştir diyor. Ben de net ol surwkli bunlari mi duyacagiz sen net olmayacaksan bir dahakine ben net olurum ama kusura bakmayacaksın artik o saatten sonra da bir şey bi kere konuşulur bu ne ısrar diye kizdim .

Kavga büyüdü de büyüdü. Ben baya ağır konuştum ama konu annesi olunca o da cok ağırdan aliyor güya bana söz söyltmiyor. Alttan almadım ben bağırdıkca da yeter kurtulucam senden cok bile durdun dedi.

Iste bu beni çok yıktı. Yüzükleri verdim eline anahtari da attim ise geldim. Lafının arkasında dur bu saatten sonra kurtul benden dedim.

Napacagimi bilmiyorum eve gitmek istemiyorum. Daha iki aylık evliyiz. Onca emek, hayal ama söylediği gururuma dokundu. Kaldıramıyorum. Kotu niyetli sanıyorlar beni. Rahat hissedemem ki cocuk degiliz evin anahtarı ev sahibinde olur. Kayinvalidem de iyi biri Allah razı olsun. Onu da kırmak istemiyorum. Cok arada kaldım esim de arada kaliyor ve bu durumu nasıl asariz bilmiyorum. Eşime kayinvalideme nasil davranmaliyim ben yanlis mi yaptım sizce? Dogru yaptığıma inanıyorum ama eşimle eldigim nokta bu yol gosterirseniz sevinirim.
Ben normalde çok iyi niyetli düşünürüm bircok konuda ama bu kadar ısrar iyi niyetli düşünmemi engelliyor ne yazık ki

Back