Bu durumu nasıl aşacagım?

Yeni gelin kaprisi bu yaptığın. Zamanla anlayacaksın. Kayınvaliden haklı.

Ayrıca eşinle birbirinize saldırmaya erken başlamışsınız ikinizin de öfke kontrolü ve iletişimi öğrenmesi gerekiyor.
Nesi haklı ya şok geçirdim yorumlara. İnsan kendi evinin anahtarını ister verir ister vermez. Hiç duymadım öyle bir zorunluluk.

Gizli bedeller vardır bilir misiniz...
Ben bunu youtubeda takip ettiğim psikolog Tülay Kök ten dinlemiştim.
Gizli bedeller... Yani aile apartmanında oturmak, anne baba kayınbaba evinde otururken kira ödememek, siz işe giderken aileden birinin çocuğa bakması vs vs... Yani illa bunlardan biri olacak değil, bunlar sadece örnek. Aile apartmanında oturmanın avantajları olur, yardımlaşmak gibi, maddi giderleri azaltması gibi vs.
Bu gibi durumlarda avantajlı olduğumuzu sanarız. Ama aslında ailemizden birisi de olsa bize sağladığı her avantajın bir de gizli bedeli olur, yani hiçbir şey bedava değil.
Eşinizin ailesi, size pek çok konuda yardımcı olarak anahtarı da istemeyi kendinde hak görmüş, bu bir gizli bedeldir.
Bundan kurtulmak istiyorsanız belli bir sınır koyup size sağladıkları avantajları azaltmanız veya ortadan kaldırmanız gerekiyor.
Evet işte bu bana çok bencilce geliyor, kira ödemeyelim aile apartmanında oturalım ama hicbirseyime karışılmasin, çocuğa baksınlar ama sınırlar benim istediğim gibi olsun vb vb parası veren düdüğü çalar.

Nesi haklı ya şok geçirdim yorumlara. İnsan kendi evinin anahtarını ister verir ister vermez. Hiç duymadım öyle bir zorunluluk.
Valla herşeyin bedeli var, bak bizimde kafamız rahat ama aylık 3000 eve, kreşe, etude para veriyoruz. Hayatın gerçekleri.

Evet işte bu bana çok bencilce geliyor, kira ödemeyelim aile apartmanında oturalım ama hicbirseyime karışılmasin, çocuğa baksınlar ama sınırlar benim istediğim gibi olsun vb vb parası veren düdüğü çalar.

Aynen öyle, kaynana buna müsade eder mi hiç... Ya mesafeni koruyacaksın kendi ayakların üzerinde. Ya da gizli bedeller ödeyeceksin.

Verin gitsin. Sanmıyorum artık, öyle kafasına estiği gibi aniden pat diye açıp gireceğini. Zaten öyle birşey olsa, sadece siz değil eşiniz de rahatsız olur ve olaya müdahale eder.
Biraz abartmışsınız 2 aylık evlilik için gereksiz bir kavga tartışma olur.
Eşiniz belli ki öfkeyle söylemiş, o ayrılık kelimesini dile getirse bile siz yüzüğü çıkarmayın, aynı şekilde tam tersi de olmalı, siz dile getirdiğinizde de o alttan almalı.
Yoksa ortalık boşanmadan geçilmez.

Valla herşeyin bedeli var, bak bizimde kafamız rahat ama aylık 3000 eve, kreşe, etude para veriyoruz. Hayatın gerçekleri.
Kimse kv’yi zorlamamış ki kendi isteğiyle almış evi. Tapusu kimde bilmiyorum ama anahtar istemek yine de çok saçma. Ne yapacak yani anahtarı onu anlamadım gereksiz bir ısrar var ortada. Ayrıca kv olsam anahtar vermek istese gelinim ben almam. Bir şey olur, bir şey gelir evin başına benden bilinir. Riskli ve gereksiz işler.

Kimse kv’yi zorlamamış ki kendi isteğiyle almış evi. Tapusu kimde bilmiyorum ama anahtar istemek yine de çok saçma. Ne yapacak yani anahtarı onu anlamadım gereksiz bir ısrar var ortada. Ayrıca kv olsam anahtar vermek istese gelinim ben almam. Bir şey olur, bir şey gelir evin başına benden bilinir. Riskli ve gereksiz işler.

Zorlamasına gerek yok ki. Bazı insanların kafası "şuna şöyle bir iyilik yaptım ben de ondan şunu şunu istiyim mecbur verecek" diye çalışır.

Kaynana evi hür iradesiyle almış kimse zorlamamış. Ama anahtar konusunda zorluyor.
Anahtar konusunda saçma davranıyor ama evi alması boşuna değil,onu diyorum. Ama o anahtarı eninde sonunda alacak işte. Zamanında demiştim, yatak odanı kurtarırsan şanslı say kendini diye.

Yeni gelin kaprisi bu yaptığın. Zamanla anlayacaksın. Kayınvaliden haklı.

Ayrıca eşinle birbirinize saldırmaya erken başlamışsınız ikinizin de öfke kontrolü ve iletişimi öğrenmesi gerekiyor.
Sizin tüm sülalede var herhalde evinizin anahtarı bu sizi rahatsız etmediyse. 😊

Çocuğuna bakip bakmamak onlara kalmis, aile apartmaninda yer açmak da onlara kalmis. Bu "iyilikleri" yaptilar diye kimse onlara borclu degil, ya da sınırlarını cigneyebilecegi anlamina gelmiyor Tabi ki de hicbir seyine karisamaz kaynana gelininin

Anahtar konusunda saçma davranıyor ama evi alması boşuna değil,onu diyorum. Ama o anahtarı eninde sonunda alacak işte. Zamanında demiştim, yatak odanı kurtarırsan şanslı say kendini diye.
Konu sahibi eşiyle tartışmak yerine kayınvalideyi görmezden gelip he he diyip anahtarı vermezse hiçbir şekilde alamaz. Benim şaşırdığım nokta yorum yapanların çoğu ne var ver gitsin benim de kv’mde anahtarım var falan demiş. İstemediği halde neden versin kadın.

Babannem vefat ettiginde büyükbabamı yalnız bırakmamak icin yanımıza aldık. Hem zaten annemle çok iyi anlasıyorlar hemde kardesim, ben büyükbabama cok düskünüz. 4 yıl bizimle kaldı. (Su an evli) hic anahtar istemedi, konusunu acmadı. Ben bir adet yaptırıp büyükbabama verdim “ne yapayım ben bunu kızım” dedi. Sıkıştırdım eline simdi evde kimse olmaz, elinin altında kalsın dedim.

4 yıldır elinin altında anahtar olmasına ragmen asla kapıyı calmadan girdigini görmedik. Odaların yanından gecmezdi gelirse kapıdan seslenirdi. Büyükbabamın ev anahtarı bizde zaten. Evlenincede anahtarı istemedik. Kalsın elinin altında dedik. Bence hiç sorun edilecek bir mevzu değil diye düsünüyorum. Verin gitsin ne olacak. Ama hosunuza gitmeyen bir durum olursa izah edersiniz.

Kaynana evini kiraya verse kiracidan anahtar mi isteyecek Ev verdi diye ne bu terbiyesizlik
Ben olsam umrumda olmaz ev vermesi. Benim için değil oğlu için veriyor. Kaldı ki kimse ev ver diye zorlamıyor. O kadar gıcık oldum ki kadına en sevmediğim şey ısrardır. Konuyu okurken ben daraldım kadının sürekli anahtar tekrarlamasından. Hayatının merkezi anahtar olmuş. Ayrıca herkesin yapısı farklı kimi rahatsız olmaz ama konu sahibi rahatsız olmuş.

Babannem vefat ettiginde büyükbabamı yalnız bırakmamak icin yanımıza aldık. Hem zaten annemle çok iyi anlasıyorlar hemde kardesim, ben büyükbabama cok düskünüz. 4 yıl bizimle kaldı. (Su an evli) hic anahtar istemedi, konusunu acmadı. Ben bir adet yaptırıp büyükbabama verdim “ne yapayım ben bunu kızım” dedi. Sıkıştırdım eline simdi evde kimse olmaz, elinin altında kalsın dedim.

4 yıldır elinin altında anahtar olmasına ragmen asla kapıyı calmadan girdigini görmedik. Odaların yanından gecmezdi gelirse kapıdan seslenirdi. Büyükbabamın ev anahtarı bizde zaten. Evlenincede anahtarı istemedik. Kalsın elinin altında dedik. Bence hiç sorun edilecek bir mevzu değil diye düsünüyorum. Verin gitsin ne olacak. Ama hosunuza gitmeyen bir durum olursa izah edersiniz.
Konudaki kv sizin babaanneniz değil ki. Kadının ısrar etme biçiminden neden istediği belli oluyor.

Konu sahibi eşiyle tartışmak yerine kayınvalideyi görmezden gelip he he diyip anahtarı vermezse hiçbir şekilde alamaz. Benim şaşırdığım nokta yorum yapanların çoğu ne var ver gitsin benim de kv’mde anahtarım var falan demiş. İstemediği halde neden versin kadın.
Kaynana ev vermiş, karşılığını istiyor. Beğeniriz ya da beğenmeyiz ama olan da bu. Oğlu bile duramaz önünde, neden çünkü ev vermiş, atar kendini ortalara '' Dünyayı verdim yaranamadım, aklı olan evlada mal yapmasın. '' diye, rezil eder ele güne. Bu duruma düşmemenin tek bir yolu var malesef, kiraya çıkılacak minnet edilmeyecek. Ama hayat pahalı bedava da tatlı, ilk önce kocası istemez bunu. Malesef biraz çözümsüz konu.

Back