Bu durumu nasıl aşacagım?

Sırf bu yüzden bu aksam gideyim bir hastanede kalayım yine de gitmeyeyim o eve diyorum. Ama cocukgibi davranmak da istemiyorum biraz dolanır giderim herhalde

önünde sonunda gideceksin işte yapacak bişey yok. bakalım eve gidince neler olacak

Anlattığınıza göre kayınvalideniz iyi biri herşeye karışan biri de değil bence bir konuda haklıda acil durumlar olabilir anahtarı vermemeniz hata rahatsız oluyorsanız şunu söyleyip verebilirdiniz anne acil durum olmazsa sakın girme eve ben rahat edemem kendi bahanelerinizle birlikte söylerdiniz ayrıca eşinizi bu durumda ortada bırakmışsınız yanlış yapıyorsunuz bir evlat ben nasıl anahtarımı veremem der boşuna kocanızla yüz göz olmuşsunuz
Acil durum olmadan girme dese sence dinler mi Kadin basbaya merakli Kadinin acil durum anlayışı evde un şeker bitmesi. Insan yukari gelinin evine cikana kadar markete bakkala gidiverir. Saygısızlık bu. Daha gerekce olarak bile bunu bahane eden yarin ohoooo neler icin girmez ki.

Madem illa ki vereceksiniz o zaman işleri neden bu noktaya getirdiniz? Eşiniz neyin üstüne böyle söyledi? Oraları es geçmişsiniz sadece kavga ettiğiniz ve eşinizin size bu cümleyi söylediği kısmı yazmışsınız.
Ben söylendim. Basta düzgün konuşuyordum. Dedim napicaz tamam de gec dedi. Dedim ki bence net olmalısın. Bu şekilde sürekli aynı soru sorulsun istemiyorum kendimi rahat hissetmiyorum diye söylendim. Sen net olmuyorsun ben bir dahakine net olurum o zaman konuşacağım seyi bilirim dedim. Hadi konusabiluyorsan konus demeye başladı. Sen ortalığı karıştırmaktan vaska bir şey yapmıyorsun sıkıyorsa konus dedi bana. Ben de basladim senden mi korkacaktim konu annen olyca masallah çenen cok acik git annene de kursana bu cümlelerden dedim. Neyse arabay bindik beni yakin yerde indir senle gitmek istemiyorum dedim. Bağırmaya basladim indir diye benimle alay eder gibi konuşuyordu bağırınca da kenarda indirdi kurtulcam senden demeye başladı boyle oldu

Ben söylendim. Basta düzgün konuşuyordum. Dedim napicaz tamam de gec dedi. Dedim ki bence net olmalısın. Bu şekilde sürekli aynı soru sorulsun istemiyorum kendimi rahat hissetmiyorum diye söylendim. Sen net olmuyorsun ben bir dahakine net olurum o zaman konuşacağım seyi bilirim dedim. Hadi konusabiluyorsan konus demeye başladı. Sen ortalığı karıştırmaktan vaska bir şey yapmıyorsun sıkıyorsa konus dedi bana. Ben de basladim senden mi korkacaktim konu annen olyca masallah çenen cok acik git annene de kursana bu cümlelerden dedim. Neyse arabay bindik beni yakin yerde indir senle gitmek istemiyorum dedim. Bağırmaya basladim indir diye benimle alay eder gibi konuşuyordu bağırınca da kenarda indirdi kurtulcam senden demeye başladı boyle oldu
Ha bi de o evde uzun uzun gecirecek günler yok hazırla kendini dedim oyle dedi kurtulcam senden cok bile durdun diye

Anahtar verenler vardır da herkesin kendi evi kendi kararı konu sahibi vermek zorunda değil ki. Ayrıca ben kayınvalidenin ısrarını çok anlamsız buldum bir söylenir iki söylenir ama bu kadar istemesi bana garip geldi. Evde bir şeylerin bitmesi de acil bir durum değil. Kimi ev özel bir yer değil demiş ama benim için çok özeldir mesela.

bu kadar ısrara sabır gostermıssınız yeterınce ve patlamıssınız bır noktada esınız sen vermem dedıysen konu kapanmıstır anneme ben net konusurum deseydı konu kapanacaktı elı belınde çen çen sıze laf yetıstırmeye calıstıgı ıcın olgun davranmadıgı ıcın sız parladınız ve cok terbıyesızce konusmus .

o anahtar kara yerın dıbıne gırsın ne anahtarmıs tutturdu da tutturdu kaynana . hem evıne gırmem dıyor hem anahtar dıye hergun ınsanın başını yıyor allahım yarabbım ya

tabıkı evınızın anahtarını falan vermeyın acıl ne durumuymus allah askına ne sacma sey acıl ne olabılır bırınız anahtarı kaybetsenız dıgerınde vardır zaten daha acıl ne olabılır ne sacma bahanelerle ıstıyorlar bırde ...

Burada bir üye vardı. Bu anahtar yüzünden evi terk etmişti. Çünkü Kv kız evde yokken her defasında eve giriyor evi toparlıyormuş. Kızın iç çamaşırlarına kadar katlıyormuş. Çamaşırları yıkıyormuş.
Konu sahibi izin verse KVsinde bunu yapacak potansiyel var
Kimdi o, ben de vereyim anahtar 😂

Yarin kv gorumcenizin cocuguna bakip sizinkibe bakmasa derdiniz evlat ayiriyor. Ama anahtara gelince o kizi o gelini deniliyor... Henuz evlilik yeni diye boyle dusunuyorsunu,. Oyle durumlar oluyor ki anahtari birinde olmasi cok ise yariyor. Elektrik gidiyor, sigorta atabiliyor, anahtarlar unutulabiliyor.

Olayı fazla abartmışsınız gibi geldi. Altı üstü anahtar hic birsey eksiltmezdi sizden. Kadında zaten sürekli evinizi inceleyen, didikleyen laf eden biri değilmiş abartı tepkiler. eşinizde artik patlamış. Bu sebepten 2 ayda yüzük atıp, hadi herkes yoluna yapiyorsaniz daha ciddi konularda sonuç belli.

Benimde anahtarım kayinvalidem de onunda bizde vardır. Şehir dışına çıkarken bazen yan komşuma bile anahtar bırakırım. Bir keresinde şehir dışındayken su borusu patlamıştı da gece komsum su seslerini fark edip eve girip kapamıştı suları. Yani bu bazen kötü birşey değil. Güvendiğiniz insanlar olduktan sonra ne olacak.
Ya konu anahtar istemesi değil ikidebir istemesi. Vermemişler işte ama kadın defalarca istemiş ben bunu normal bulmadım. Hele gelin hayır dedikten sonra tekrar istemesi iyice saçma. Bir de önce girmem demiş sonra acil durumlarda girerim demiş sonra evi toplarıma dönmüş. Yok yani bence hiç normal bir hareket değil.

Aynı apartmanda oturmak da anahtar vermek de bana göre değil, anahtar vermek istemiyorsanız net olun, bir daha bu konunun açılmasını istemediğinizi de söyleyin lakin ne onların sizden, ne de sizin onlardan beklentiniz de olmamalı, ileride bebek baktırma vb gibi şeylerde yaşanmamalı.

Arkadaşlar merhaba. 2 aylık evliyim. Maddi durum sıkıntısı ve atama durumum olacak diye aile apartmaninda yasariz dedik. Atama durumum olmadı, eve de cok buyuk emekler verdik. Hem esimin ailesi hem de esim ve ben maddi olarak birleştik evimizi en güzel şekilde yaptırdık. Aile apartmani oldugu için endişelerim coktu. Cok da istekli degildim. Ama ailesi çalışan aile. Gorumcem eşiyle apartmanda onlar da çalışan. Hafta sonları koye gidiyorlar, bizim tatil günlerimiz uymuyor e biz de çalışıyoruz zaten diye cok sorun çıkmayacağını dusundum. Allah var iki aydır hiç sorun da yasamadim. Yemeğimi kendi evimde yapıp yiyorum, bazen kayinvalidem yapıp bana veriyor hadi yorgunsundur evinizde yiyin diye. Arada bir beraber yiyelim isterseniz diyor onda da yorgunum yorgunum eve çıkayım diyorum gayet anlayışlı. Tek sorun su ki evin anahtarını ilk günden beri eşimden istemiş. Kızının anahtari onda. Ne olur olmaz diye tutuyor yukarıya çıktığını da cok görmedim ne olur ne olmaz acil bir şey olur yedek anahtar bizde dursun demis eşime. Ben bunu hiçbir şekilde kabul etmedim. Eşim de olsa da olur ne olacak ki zaten annemler çıkmıyor bile yukari ben tanıyorum dedi ama istemedim. Onla da biraz tarrismistik. Ama tavrımı anlayınca konuyu bana açmadı. Meğersem iki aydır her gördüğünde eşimden anahtar istiyormuş. Gecen gün evde bir şey bitmiş aksam vakti. Kızında da yokmuş. Eşimi aramış bak simdi anahtar olsaydı bu tarz acil şeylerde çıkabilirdim demis. Ben eve gittiğimde kayinvalidem bunu bana kendi anlattı. Anahtar bırakmadı bana bak lazim olabiliyor dedi. Ben de dürüst oldum. Ben istemedim dedim. Niye dedi. Bn de uygun olmaz anne , dağınıklığım olur, uslupsuz bir durum olur rahat hissedemem dedim. O da ben seni kınamak için mi gireceğim sanki eve. Zaten hayatta girmem ama acil durumlarda olsun diye söylüyorum. Biz aileyiz kendi ailen gibi görüyorsan bizi bunu dert etmemen gerekir. Damat kendi gelip verdi anahtari dedi. Damat baska ben baska anne dedim. Yeri geliyor ablan is güçten eve bakamıyor ben cikar toplarım bile evini dedi. Ben de ben asla böyle bir şey istemem ne münasebet ki yakışmaz sana mi is yaptiricam rahat edemem dedim. O da ben zaten sana çıkmam acil durum için dedim. Ayri gayri olmasin birlik beraberlik olsun istiyorum kendini ayri görme dedi. Sessiz kaldım. Daha cevap vermedim eşime dedim eşimden yine istemiş. O da bana tamam de geçiştir diyor. Ben de net ol surwkli bunlari mi duyacagiz sen net olmayacaksan bir dahakine ben net olurum ama kusura bakmayacaksın artik o saatten sonra da bir şey bi kere konuşulur bu ne ısrar diye kizdim .

Kavga büyüdü de büyüdü. Ben baya ağır konuştum ama konu annesi olunca o da cok ağırdan aliyor güya bana söz söyltmiyor. Alttan almadım ben bağırdıkca da yeter kurtulucam senden cok bile durdun dedi.

Iste bu beni çok yıktı. Yüzükleri verdim eline anahtari da attim ise geldim. Lafının arkasında dur bu saatten sonra kurtul benden dedim.

Napacagimi bilmiyorum eve gitmek istemiyorum. Daha iki aylık evliyiz. Onca emek, hayal ama söylediği gururuma dokundu. Kaldıramıyorum. Kotu niyetli sanıyorlar beni. Rahat hissedemem ki cocuk degiliz evin anahtarı ev sahibinde olur. Kayinvalidem de iyi biri Allah razı olsun. Onu da kırmak istemiyorum. Cok arada kaldım esim de arada kaliyor ve bu durumu nasıl asariz bilmiyorum. Eşime kayinvalideme nasil davranmaliyim ben yanlis mi yaptım sizce? Dogru yaptığıma inanıyorum ama eşimle eldigim nokta bu yol gosterirseniz sevinirim.
Biz de kv lerle 10 dk mesafede yaşıyoruz. Onların anahtarı bizde var bizimki onlarda. Anahtar olunca illa izinsiz girecek kurcalayacak diye bişey yok. Acil.durumlar dışında ne ben kv min evine giderim anahtarı kullanıp ne onlar bana gelir. Bence biraz abartmışsınız. Ben art niyet oldupunu sanmıyorum

Bazı yorumlara şaşırdım
Ben sizi haklı buluyorum
Benim anahtarimin kimse de işi yok
SoNuNA kadar kavga edebilirim

Aile apartmanında oturmayı kabul edip karşınıza bu ve benzeri taleplerin gelmeyeceğini düşünmek de ne bileyim...

Çocuğunuz olduğunda nasıl sınır ihlalleri olacak, onu da hayal gücünüze bırakıyorum.

Back