- 6 Mart 2024
- 5.147
- 7.052
- 118
- Konu Sahibi mathildays
-
evett almaya çalışıyoruz kredi ve elden borçlanacağız. sadece eski bir ev almak istemedik onu anlatmaya çalıştım. 7 yıllık bir binada beğendik bizim için muhit de önemliydi çünkü eşimin işine yakın olması gerekiyor. şimdi ödeyemezsek arabayı daha eski model alma planımız var bakalım… ama gerçekten kiracı olmak çok zor çıkacağımızı söylediğimde bile sorun yaratıyorlarHiç almamaktan iyidir ama. İçini yaptırırsınız. Şehre yakın kasaba varsa oradan müstakil ev de olabilir yine yaptırırsınız biraz. Uygun arsa olsa ev yaptorma da olabilir. Ama ev ev ev diyorum ben insanın başını sokacak evi olmalı
tapunun masrafları ikiye bölünüyormuş sanırım. siz tek mi ödediniz? ay kuruşumuz kalmıyor korkudan ölüyorumemlakçı komisyonu için biz %2 ödedik
tapuda da % 4 ödedik.
eksper ücreti, hayat sigortası, dask vs vs derken bizim 2023 yılında 150 bin masrafımız oldu ev harici
bir de kredi çekerek mi aldınız acaba dask ve sigorta kredide otomatik yapılmıyor muemlakçı komisyonu için biz %2 ödedik
tapuda da % 4 ödedik.
eksper ücreti, hayat sigortası, dask vs vs derken bizim 2023 yılında 150 bin masrafımız oldu ev harici
Hiç bir satıcı bu masrafı kabul etmiyor hepsini biz ödedik.tapunun masrafları ikiye bölünüyormuş sanırım. siz tek mi ödediniz? ay kuruşumuz kalmıyor korkudan ölüyorum
Kredi çektik evet.bir de kredi çekerek mi aldınız acaba dask ve sigorta kredide otomatik yapılmıyor mu
Ev yeniyse içine de masraf ediliyor kombi balkon vs bazı satıcılar kombiyi söküp gidiyor. Karşı taraf tapuda ücreti az göstermeye çalışacak kabul etme ve sıkı pazarlık yapınevett almaya çalışıyoruz kredi ve elden borçlanacağız. sadece eski bir ev almak istemedik onu anlatmaya çalıştım. 7 yıllık bir binada beğendik bizim için muhit de önemliydi çünkü eşimin işine yakın olması gerekiyor. şimdi ödeyemezsek arabayı daha eski model alma planımız var bakalım… ama gerçekten kiracı olmak çok zor çıkacağımızı söylediğimde bile sorun yaratıyorlar
Neden yarısına çıkıyorselamlar
bir süredir bakınıyorduk nihayet istediğimiz muhitte bulduk içini de beğendik biraz küçük sadece
fiyatta büyük pazarlık yaptık ama yine de planımızı epey aştı
fiyatı 3.275.000
öncelikle evin %50 sine kredi çıkıyormuş.
bize 2 küsür lazım
banka 1.7 m için başvuru alabildi. sonucunu bekliyoruz. kalan kısmı da arkadaşlardan falan isteyeceğiz artık.
konut 1. else fiyatı 5 milyona kadarsa ve enerji sını A sınıfı ise o zaman %90a kadar filan çıkıyorNeden yarısına çıkıyor
Faizdeki paradan hayır gelmezselam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorumbir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
evin fiyatına göre yarısına çıkıyor yukarıda bir arkadaş açıklamışNeden yarısına çıkıyor
evde her şey var çok şükür avizeleri bile bırakıyorlar ama dediğin gibi ayık olmak lazımEv yeniyse içine de masraf ediliyor kombi balkon vs bazı satıcılar kombiyi söküp gidiyor. Karşı taraf tapuda ücreti az göstermeye çalışacak kabul etme ve sıkı pazarlık yapın
yaaaa bilmiyordum bunu da çok teşekkür ederim. bugün onaylandı krediKredi çektik evet.
Yapılmak zorunda yoksa kredi vermiyor şartları var kendilerine baglıyorlar :)
Size tek tavsiyem şu hayat sigortasını birikimli hayat sigortası yaptıracagınızı söyleyin.
bi soracağız bakalım çünkü çok fazla borçlandık beş kuruşun bile önemi var şu anHiç bir satıcı bu masrafı kabul etmiyor hepsini biz ödedik.
Açıkcası ben de satarken ödemeyi düşünmüyorum.
Şu an ev kredileri açık değil evin %20 ile %25 ne kredi çıkıyor. Biz de doğuya gideceğiz diye evi satılığa çıkardık bakalım alabilen olacak mı? İnsanlar ev almak istiyor ama krediler yüksek ve evin tüm değerini vermiyor bankalar. Ancak bir kaç arkadaşım emin evime girdiler henüz ev almış değillerselam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorumbir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
ev kredisiyle alıyoruz evin tutarına göre kredi çıkma oranı belli oluyor. 3milyonun üstündeki eve yarısı kadar kredi çıkıyor maksimum.Şu an ev kredileri açık değil evin %20 ile %25 ne kredi çıkıyor. Biz de doğuya gideceğiz diye evi satılığa çıkardık bakalım alabilen olacak mı? İnsanlar ev almak istiyor ama krediler yüksek ve evin tüm değerini vermiyor bankalar. Ancak bir kaç arkadaşım emin evime girdiler henüz ev almış değiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?