- 30 Mayıs 2015
- 4.865
- 11.396
- 208
- 33
- Konu Sahibi mathildays
-
evet 2 milyon için 60 bin 1.5 milyon için 45 bin2 milyon kredinin ödemesi zaten 60
aa öyle mi bana 1.5 milyon çıkıyor 2 yi sorgulamadık nasılsa ödeyemeyiz diyeAbim ev bakıyor hane gelirinin yarısı kadar kredi veriyorlar. Örneğin 60sa 30u geçemez aylık ödemesi. Onda da geliri belgelemek gerekiyor.
Onu ekspertiz gelmeden kredi sürecine girmeden bilemezsiniz. Çıkıyorsa alın her dönem mantıklı en önemlisi bence ev yatırımıaa öyle mi bana 1.5 milyon çıkıyor 2 yi sorgulamadık nasılsa ödeyemeyiz diye
Tamamını kredi olarak mı borçlanmayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama 2 milyon vermezler. Hane gelirinin yarısını geçemez aylık taksitler. Ev almak eğer kiracıysan her dönem mantıklı bence.selam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorumbir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
3.5 milyonluk ev için 2 milyon kredi gerekiyor. evden eve değişiyor tabi daha uygun ev arıyoruz ama ya sağlam olmuyor ya da çok küçük çok eski vs..Tamamını kredi olarak mı borçlanmayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama 2 milyon vermezler. Hane gelirinin yarısını geçemez aylık taksitler. Ev almak eğer kiracıysan her dönem mantıklı bence.
evet ya biraz borcumuz vardı faizle onu ödeyelim dedik ama evlerin böyle artacağını hesaplayamadıkParayı alır almaz hemen ev aramamakla hata etmişsiniz.
Para faizle eriyor.Tl de tutan her türlü zararda.
Benim kayınaile öyle faizde para tuttular ev aradılar aheste aheste. 2015te para 120 bindi evler 200 bin civarıydı. Bugün o para üstüne eklemeye devam ettikleri halde 1 milyon anca oldu. Ama o 200 binlik evler 4-5 milyon şu an. Ve almadıkları için çok pişmanlar.
Daha fazla bekleyip arsayı ziyan etmeyin.evet ya biraz borcumuz vardı faizle onu ödeyelim dedik ama evlerin böyle artacağını hesaplayamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?