- Konu Sahibi mathildays
-
Küçük de olsa bütçeye göre bir ev alıp oturadurun sonra yine büyüğe bakarsınız en azından elde ev olur1.2 milyon para geçmişti biraz bekleyip borçları ödeyelim falan dedik öyle kaldı
çok iyi yapmışsın ben de biraz kriter azaltmaya çalışıyorum yoksa alınmıyor gerçekten
Faizdeki paradan bağımsız 1mil varsa kredi payı çok kalmaz bence direk alın. Borca girmedende bi şey sahibi olunmuyor. 1-2 sene zorluk çekersiniz sonra ev sizin nasılsa. Bizim bide ev sahibimiz çok kötüydü karnım burnumdayken çıkarttı bizi öyle ah ettim ki ona. O hırs ve üzüntüyle birazda gözüm görmedi çalışır öderiz dedim.kenarda 1 milyon civarı var ama evler uçuk geldi bana şu an o yüzden kararsız kaldımgüçlendirilmiş evlere bile 3 milyon yazmışlar şaka gibi…
yaklaşık 20-30 binle geçinebilir miyiz diye düşünüyoruz.
çok iyi yapmışsınız bir yerden başlamak gerekiyor ya cesaretinizi tebrik ederim
Bizimki buydu işte 0.99 bir sürü şartı vardı hatta. Krediyi fazla çekmek istedik çektirmedi müteahhit, altın borçlandık boşuna. Kredi eridi altın rekora koştu0.69 ve 0.99 2023 yılında çıktığında müteahhitler yüksek kredi kullandirmadi maalesef.
Ev için 2500 istiyordu ama kredi oranı 500 bindi.
Bu durumda yeni ev alamazsınız gibi ne kadar bilmiyorum ama benim şehrimde 4 milyondan başlıyor. Madem almayacaksınız keşke satılmasaydı. Arsa daha değerli. Oturduğunuz ev olsa masrafı olmazdı. Kombi balkon vs çok tutuyor her perde halı uymuyor bunlar ciddi masraf. Geliri arttırmaya çalışın arkadaşım da ev aldı kocası haftasonu taksicilik yapıyormuş mesela. Bi tanıdığım da kuryelik yapıyor sırf ev için. Zaten max 2 seneye kiraya eş olacak taksidi. Toki de olabilir bazıları devir ediyor mesela ödemeyi üstleniyorsunuz. Bence kriter düşürün. Aylık 40 bin ödenir benceya bu ev çok eski yeri çok güzel ve sağlam ama. giderleri çok kokuyor mecburiyetten idare ettik hepben yeni ev istiyorum
Ben hala düşündükçe üzülüyorum o dönem çekmediğimize.0.69 ve 0.99 2023 yılında çıktığında müteahhitler yüksek kredi kullandirmadi maalesef.
Ev için 2500 istiyordu ama kredi oranı 500 bindi.
Amin inşallah, darısı başınıza.yaaaa gerçekten öyle keşke bilebilseydik o dönemi ben de hatırlıyorum. ne evi ya falan diyordumgüle güle oturun inşallah kolayca borçları bitirip tekrar altınları yaparsınız
ay çok sevindim ya güle güle oturun2021 yılında memur maaşım 5 bindi kredi çektik ev için aylık ödemesi 5 bin tüm maaşımdı üstüne birde hamileydim nasıl yaparız ücretsiz izne ayrılmam lazım bakacak kimse yok vazgeçelim evden dedi eşim dedim yok gireceğiz ev borcuna ilerisine Allah kerim ve borca girdik şuan 5 bin market alışverişi etmiyor eşim yatıp kalkıp dua ediyor iyiki de seni dinlemişim diye evet belki bir iki yıl zorlanırsınız ama sonra iyi ki dersiniz
Merhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçasıselam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorumbir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
Teşekkür ederim inşallah sizde alırsınız en kısa zamandaay çok sevindim ya güle güle oturun
Ne zaman çektiniz bende düşünüyorum vadesi ne kadar acabaMerhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçası
Eylül ayında çektim canım 48 aylıkNe zaman çektiniz bende düşünüyorum vadesi ne kadar acaba
çok iyi yapmışsınız yaaa darısı başımızaMerhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçası
allah ödemelerinize kolaylık versinMerhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?