bu devirde ev almak mantıklı mı?

Faizle altın almayla falan çok yanlış planlar yapıyorsunuz. Kriterlerinizi azaltıp pazarlikla en fazla 3 milyon olacak şekilde alın evinizi, geçin temiz temiz oturun. Gerekirse 1 sene ek iş ya da ailelerden biraz destekle idare ederseniz seneye artık rahata çıkarsınız.

1.2 milyon para geçmişti biraz bekleyip borçları ödeyelim falan dedik öyle kaldı
çok iyi yapmışsın ben de biraz kriter azaltmaya çalışıyorum yoksa alınmıyor gerçekten
Küçük de olsa bütçeye göre bir ev alıp oturadurun sonra yine büyüğe bakarsınız en azından elde ev olur

Faizdeki paradan bağımsız 1mil varsa kredi payı çok kalmaz bence direk alın. Borca girmedende bi şey sahibi olunmuyor. 1-2 sene zorluk çekersiniz sonra ev sizin nasılsa. Bizim bide ev sahibimiz çok kötüydü karnım burnumdayken çıkarttı bizi öyle ah ettim ki ona. O hırs ve üzüntüyle birazda gözüm görmedi çalışır öderiz dedim.

Diğer yorumları okumadım ama ev almak tabiki mantıklı faize koyulan para zamanla eriyor ev fiyatları almış başını gidiyor öyle bir şansınız varsa zaman kaybetmeden değerlendirin derim

0.69 ve 0.99 2023 yılında çıktığında müteahhitler yüksek kredi kullandirmadi maalesef.
Ev için 2500 istiyordu ama kredi oranı 500 bindi.
Bizimki buydu işte 0.99 bir sürü şartı vardı hatta. Krediyi fazla çekmek istedik çektirmedi müteahhit, altın borçlandık boşuna. Kredi eridi altın rekora koştu

ya bu ev çok eski yeri çok güzel ve sağlam ama. giderleri çok kokuyor mecburiyetten idare ettik hep ben yeni ev istiyorum
Bu durumda yeni ev alamazsınız gibi ne kadar bilmiyorum ama benim şehrimde 4 milyondan başlıyor. Madem almayacaksınız keşke satılmasaydı. Arsa daha değerli. Oturduğunuz ev olsa masrafı olmazdı. Kombi balkon vs çok tutuyor her perde halı uymuyor bunlar ciddi masraf. Geliri arttırmaya çalışın arkadaşım da ev aldı kocası haftasonu taksicilik yapıyormuş mesela. Bi tanıdığım da kuryelik yapıyor sırf ev için. Zaten max 2 seneye kiraya eş olacak taksidi. Toki de olabilir bazıları devir ediyor mesela ödemeyi üstleniyorsunuz. Bence kriter düşürün. Aylık 40 bin ödenir bence

0.69 ve 0.99 2023 yılında çıktığında müteahhitler yüksek kredi kullandirmadi maalesef.
Ev için 2500 istiyordu ama kredi oranı 500 bindi.
Ben hala düşündükçe üzülüyorum o dönem çekmediğimize. gelirleri bizimkinin üçte biri olan arkadaşlarımız neredeyse evin tamamına kredi çekip sıfır ev aldı, 50 bin gibi bir peşinatla. Nasıl ödeyecekler iyi cesaret falan diyorduk. 1 sene ödemediler zaten. Şu anda da 1200 lira gibi bir taksitleri var .

yaaaa gerçekten öyle keşke bilebilseydik o dönemi ben de hatırlıyorum. ne evi ya falan diyordum güle güle oturun inşallah kolayca borçları bitirip tekrar altınları yaparsınız
Amin inşallah, darısı başınıza.
Ev fiyatları o dönem aşırı artmaya başlamıştı. Yuh bu para verilir mi o eve diyorduk. Emlak balonu patlayacak, fiyatlar düşecek bekleyin diyordu herkes

2021 yılında memur maaşım 5 bindi kredi çektik ev için aylık ödemesi 5 bin tüm maaşımdı üstüne birde hamileydim nasıl yaparız ücretsiz izne ayrılmam lazım bakacak kimse yok vazgeçelim evden dedi eşim dedim yok gireceğiz ev borcuna ilerisine Allah kerim ve borca girdik şuan 5 bin market alışverişi etmiyor eşim yatıp kalkıp dua ediyor iyiki de seni dinlemişim diye evet belki bir iki yıl zorlanırsınız ama sonra iyi ki dersiniz

ay çok sevindim ya güle güle oturun

Merhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçası

Bence ev almak her dönem mantıklı. 2019 aralıkta ev almıştım. O dönem 256.000 verdim. Maaşım 5000e yakındı. 200.000 kredi çektim. Ödemesi 2300 falandı. Şimdi satılsa -ki bulunduğum yerde fiyatlar çok düştü, herhalde 2.200.000 falan yapar. Şimdiki maaşım da 50.000 civarı. Düşününce 2300 nereye 50.000 nereye? Asıl pişmanlığım o dönem başka bir ev vardı, 800.000e yakındı. “Keşke kredi ile onu alsaydım, 2-3 yıl zorlanırdım sonra çok kolay öderdim” bu düşünce işte arada yokluyor.

Ne zaman çektiniz bende düşünüyorum vadesi ne kadar acaba

çok iyi yapmışsınız yaaa darısı başımıza

allah ödemelerinize kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…