Bu derdi size mutfaktan yazıyorum

Muhtemelen taşlanırsın.
Senin yaptığın doğru olan. Sen çocuğa şu mesajı veriyorsun, senin aklın var, aciktigini anlarsın, bilirsin. Ne zaman yemek yemen gerektiğini anlarsın, aciktiginda yersin. Yani aslında sen çocuğa ozguven, karar verme, verdiği kararı uygulamasını öğretiyorsun. Basit bir yemek yedirme değil aslında.
Şimdi çocuğa zorla yedirmek ise tam tersi, sen salaksın, sen gerizekalisin, sen aç olup olmadığını bilemezsin, senin karar verebileceğin birsey değil ve buna sen karar veremezsin,senin aç yada tok olduğuna başkaları karar verir ve senin aklın yetmeyecegi için onlar ne derse onu yapmak zorundasın. Bu çocuğa hergün bu mesajı veriyor konu sahibi.
Düşünün aradaki farkı
Aslında amacım kahvaltı yapabilmekti :D çok bilimsel düşünmedim jxjsjdjs
Kek yaptım mesela bugün :D senin için yapıyorum dedim (yalan). Sonra aa şeker koydum bak görüomusun dedim ona yedirmedim, kendim yedim :D tabağı dalgınlıkla bir saniye yanına bıraktım hemen aldı içinden yedi :D
Konu sahibi eğer artık diye yediğinin bu olduğunu söylüyorsan kg almaman a normal :D

Aslında amacım kahvaltı yapabilmekti :KK70: çok bilimsel düşünmedim jxjsjdjs
Kek yaptım mesela bugün :KK70: senin için yapıyorum dedim (yalan). Sonra aa şeker koydum bak görüomusun dedim ona yedirmedim, kendim yedim :KK70: tabağı dalgınlıkla bir saniye yanına bıraktım hemen aldı içinden yedi :KK70:
Konu sahibi eğer artık diye yediğinin bu olduğunu söylüyorsan kg almaman a normal :KK70:
Çocuğu kandırdın, yalan söyledin. Çocuğun sana ve ileride seveceği kişilere karşı güvenini kırıyorsun annesi. Yapma lütfen.

Çocuğu kandırdın, yalan söyledin. Çocuğun sana ve ileride seveceği kişilere karşı güvenini kırıyorsun annesi. Yapma lütfen.
Özünde iyi koca bulmaz inş :D
Ya da starbaksta kahve içemedim diye ağlamaz…
Ya da adamlarla ayrılınca 62626363 mesaj atmazsın umarım kızçem 🙆‍♀️

Cocuğa zorla yedirmek istediğiniz için yemiyor.o bir birey. Her seyi anlıyor hissediyor.sadece yaşı sizden kucuk. Yanı ona bır seyleri zorla ısrarla instla yaptirmak istediğinizde ters teper. Zorlama olayından vazgeçmelisiniz. Yemekten soğutuyorsunuz. Biraz sakin olmaya calısın. Anne olarak cocugunuz ıcın en iyisini istiyorsunuz ama gittiginiz yol yanlıs. Bu konuyla alakalı instagraöda cok yararlı sayfalar var arastırmanızı tavsiye ederim

Çocuk kaç yaşında ? 6-7 kere nasıl bir öğün düzeni var alllah aşkına yaaaa 😳🤯 oğlum da yemez bazen biraz uğraşırım yemiyorsa kaldırırım . Bugün öğleden sonra ara öğün yoğurt çıkarttım yarısını zor yedi tamam diyip kaldırdım ortaya kuruyemiş meyve bıraktım gitti geldi yedi . Demekki o an yoğurt yiyecek kadar aç değilmiş . Sinirlenmemeyi öğrendim artık

Kaç yaşında?
4 yaş üstü için olan multivitaminler iştah açıyor genelde.
Benim cücük 5 yaşında, tamamen iştahsız değil ama seçici iştahsız. Yeni multivitamine geçtik, 4 haftada 2 kilodan fazla aldı. Bizim evde düzen geç kahvaltı, ara, akşam şeklindeydi, baktım kalkınca kahvaltı, öğlen, ara,, akşam, ara düzenine geçtik. Öğlen sofra kuduruyor kendine, yatmadan muz yiyim diye yolluk falan yapıyo.

Bu arada bende yemeyen bir çocukmuşum annem sürekli uğraşır ve zorlaşmış . Benim şuan bu konu yüzünden travmalarım var . Birisine yemek servisi yaparken tabağını ağzı beraber dolduruyorum yiyemeyeceği kadar hemde 😞 sonra oğlumu böyle zorladığım için yemek yemek istemedi mesela daha yeni toparladık . Artık kendime hakim olmaya çalışıyorum

Kaç yaşında?
4 yaş üstü için olan multivitaminler iştah açıyor genelde.
Benim cücük 5 yaşında, tamamen iştahsız değil ama seçici iştahsız. Yeni multivitamine geçtik, 4 haftada 2 kilodan fazla aldı. Bizim evde düzen geç kahvaltı, ara, akşam şeklindeydi, baktım kalkınca kahvaltı, öğlen, ara,, akşam, ara düzenine geçtik. Öğlen sofra kuduruyor kendine, yatmadan muz yiyim diye yolluk falan yapıyo.
Sabah erken kahvaltı yaptıkları zaman her öğün düzenli oluyor . Oğluma sabah anında kahvaltı yaptırıyorum ben baya iyi oldu böyle.

İyi akşamlar herkese

Bir kızım var ona yemek yediyorum günde 6-7 kere

Ama o kadar zor yiyor ki yoruldum artık

Takla atıyorum yemek yesin diye 😣

O yemeyince sinirlenip ben yiyorum

Onun artıklarını yiye yiye kilo aldım

Nasıl bir çözüm bulabilirim bu duruma 😟
Mutfaktan çıkarak başlayabilirsiniz

Blw'yi araştırın ve uygulayın.

Bir bebek gunde kaç saat uyanık kalir bilemiyorum ama 12 saat uyanıksa, her iki saatte bir ağzına zorla kaşık sokulmasından gına gelmiş olabilir zavallı çocuğa.

Bebek diye saygi duymuyorsunuz. O da bizim gibi doyuyor, acıkıyor, damak tadına sahip, çok beğendiği yiyeceklerin yaninda nefret ettikleri de var.

Onu birey olarak görün ve saygi duyun.

Fıstık:KK70: bunları beni görse taşlarlar. Ben mesela kahvaltı hazırlarım , tabağına koyarım. İsterse yer istemezse hoop kaldırırım. Bir daha da yemek teklif etmem, kendisi yapışır bana :KK70: kahvaltıyı ilk böyle yaptığımda beni bir sürü kişi kınadı. Başta anam, şimdi kendi kendine yemeyi öğrendi. Birlikte kahvaltı yapıyoruz. Ben bu derece takıntılı tavırları sevmiyorum yaw.
Kaç yaşında

6-7 öğün .
What iş this ?
Oh my god!!!

Allah im benim çocuklar 3 öğün yiyorlar yoksa hep aç mı kaldılar 😳

Back