Küçük bir tencereye suyu koy ve kaynat canımSu kaynayınca margarini ekle ve erit.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekle ve çırpma teli hızlıca karıştır. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapat ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekle.
Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekle. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice çırpıYumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarla
Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğut.Tepsinihafifçe yağla.
Karışımdan bir çay kaşığı alarak kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizÖnceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koy
20 dk. 200 derecede pişiri daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişir Fırını kapat Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha beklet
Soğuyunca hazırladığınkremayı sıkma tüpüne doldur ve orta kalınlıkta bir uc tak ve içinden sık
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişir
Sos ılınınca hamurların üzerine gezdir
İç Kremanın Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştır ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişir. Kaynamaya başlayınca altını kapat ve vanilyayı ekle Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğut
canımcım ölçüleri ne kadar...?
bide bu hangisinin tarifi...?:26:
ama istersen tiramisu tarifini veriyim odaha kolay enazından fazla zamanını almaz belki
Yumurtalarla şekeri yoğur kıvama getirene kadar mikser ile çırp. Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda erit Yoğun kıvama getirdiğin yumurtalı şekere labne peyniri ekleyerek karıştırmaya devam et. Krem şantiyi de ekleyerek 10-15 dakika daha karıştır. Ardından karışımı buzdolabına koy ve 1 saat beklet Kedi dili bisküvilerin yarısını kahveye tek tek bandırıp kabına tek sıra halinde yerleştir Krema karışımının yarısını kahveye bandırılmış ve kaba dizilmiş bisküvilerin üzerine yay. Kalan bisküvileri de kahveye tek tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine diz. Kalan kremayı da en üste dök En üstteki krem şanti karışımını düzleştir. Yaklaşık 2 saat buzdolabında beklet Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serp ve servis yap
1.5 paket kedi dili bisküvi
1 fincan toz şeker
2 çay bardağı neskafe ya da türk kahvesi
2 adet yumurta
200 gr labne peyniri
300 gram krem şanti
Süslemek için kakao
bu daha kolay bunu yapayım ben yarın akşam...
çok sağol tatlım...ellerine sağlık....
bende çok beceriksizim canım...
aaaa onasıl sözz bence çok beceriklisin ama evde fazla vaktin geçmediği için bunlara vakit ayıramıyosundurşimdiden ellerine sağlık tatlımmm
ee bebiş çalışmaları nezaman başlıyo canımm
hoşgeldin....
nabersin canım...iyi çok şükür yerinde herşey...
gözün nasıl...
tahmin ettim canım...
ah ah sorma canım ya ben ne yapıcam bilmiyorum sen ne güzel evdesin...
benim cumartesi pazar misafirim var cumartesi gündüzde ben davetliyim bi yere ne zaman temizlik ne zamn hazırlık yapıcağımı bilmiyorum...
ablam gelicek yardıma
sağol canım yaa becerikliyim demi...
bu ayın 22 sinde canım
ovulosyon testi aldım...
yaaa k bakma arasıra bakabiliyorum misafirlerim gelcek yarına öyle paasta börek hazırlarım sen nasılsın?:44:
ohhh negüzell inş öbür ay bebiş haberlerin gelir tatlım
ayyyyy aynı ben gibisin benimde yarın ve cumartesi günleri ayrı ayrı misafirlerim geliyo yalnız yarınki beni korkutuyo çünkü 20 kişi gelcek hemen hemen şimdiden başladım valla sırtım ağrıdı cumartesi günüde kahvaltıya 2 aile misafirim varr yaaa temizliği hiççççççççç sormaaa onu desen yazık eşim yardım edşiyo
sağol canım yaa becerikliyim demi...
bu ayın 22 sinde canım
ovulosyon testi aldım...
senindemi misafirin geliyo canım ya...
sen öğleden sonra evdesin demi...:26:
sen benim verdiğim tatlıyıda yap kolay olan bak şimdi ben yarına ne yapacam
1.pisküvili pasta
2.sigara böreği
3.kipri
4.kandil simidi
5.kuskus salatası
yeter değilmi yaaaaaaaaa ufff sırtım ağrıdı:44::26:
yeter tabi canım daha ne olsun...
ama kipri ne merak ettim...:26:
çok basit ve çok lezsetli bi kek gibi diğer adınada internette baktım peynirli kek deniyor tarifini istiyomusun