Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Nafaka artırım da bulunun 1000 lira ödesin
Sizi batıran kredi kartları. Kartlardan ekstra harcama yapmamaya çalışmaktan başka çareniz yok galiba. Faturalar içinden doğalgaz da bir ay sonra azalır.
Tabii çok haklısın,çocuk olunca bizim gibi olmuyor.hiç sorma arkadaşım.. çocukların istediği bir sinema vardı çok öncesinden söz vermiştim ona götürdüm evde mısır patlattım falan güya ordan tasarruf ettim.. çıkışta canları dışarda yemek istedi normalde istemezler evde aynısını yaparım diyince ama bu sefer gözleri doldu girdik oturduk restorana bu sürekli olmuytor tabiki birkaç ay da bir sinemayı evde film açıyorum.. çok nadir de olsa dışarda canları birşey çekiyor
merhaba hanımlar
sitede eski konularımdan hatırlayanlar olacaktır ayrı eve çıktık çocuklarımla çok şükür fakaaaat gel gelelim en cüzzi ihtiyaçları en ekonomik şekilde halletmeye çalıştıysam da kredi kartı borcum oldu. ben size gelirimi giderimi yazayım siz bana bi akıl verin lütfen bu borç ödenir mi?
zira dağ gibi hissediyorum sırtımda..
önce gelirimi yazayım 3680 tl maaş + 600 nafaka (vermeye başladı 3 aydır çok şükür) = 4280 tl
çocukların servisi 370
faturalar 500
kira 1000
halı 280 ağustos son taksit
gün 400 (ilk günü bana verdiler ki kredi kartını biraz hafifleteyim diye kasım ayında bitecek )
kredi kartı 10 bin toplam borç (aylık 2000 ile 1500 arası gelen ekstreler)
diğer kredi kartı 2400 toplam borç (aylık 300 tl)
el harçlığı günlük ekmek çocukların kulu su yol parası traş eczane masrafları vb. gibi ihtiyaçlar için 300tl
ve mutfak masrafı işte burda tıkanıyorum çünkü mutfak masrafına para kalmıyor ve kredi kartına 1000 tl ödesem bile mutfak için tekrar ordan harcıyorum böyle bir kısır döngü içerisindeyim. asgari ödeme tutarı 700 tl civarında geliyor
hesapta olmayan ekstra seyler de çıkıyor tabiki mesela 23 nisan geliyor 2 çocuk gösteriye çıkacak okulda 300 tl yi bulacak kostümleri
e birinin ayakkabısı yırtılmış vb.
1200 tl içeri girdim maaş hesabımda
ilk defa böyle bir borç altına girdim memurum ama ne bileyim sürekli hesap yapıyorum. mutfak masrafından kısayım desen zaten idareli bir insanım israf etmem ama çocukların beslenmesine meyve konuluyor şart 5 tl den aşşağı meyve yok. bu çocukların canı et de çekiyor yoğurtta sütte.. yani temel ana gıda malzemelerini alıyorum mecburen yumurtanın kolisi olmuş 20 tl.. hayat pahalılığını anlatmama gerek yok herkes biliyor zaten..
güçlü kadınız diye endişelenmiyor değiliz di mi ama desteğinize fikrinize ihtiyacım var :)
Eger cekebiliyorsaniz ihtiyaç kredisi cekin bütün borclari kapatin kredi kartı,hali,gun borcu,2 yilda degilde 3 yilda odeyin kredi kartinida iptal ettirin derim eger iptal olmazsa tekrar harcama yapabilirsiniz.
Ayda 400 lirada bence gun icin su asamada yüksek bir miktar illa biriktirmek istiyorsaniz bir banka hesabi acin oraya atin ilk etapta 400 degil de 200 ile başlarsınız.
bana kalırsanız ihtiyaç kredisi ile kartları kapatacak kadar 18/24 ay vadeli kredi çekmek 600-700 arası aylık tek yere ödemem olur kalanı ile de biraz idareli olarak geçinebilirsiniz
En mantıklısı böyle duruyo şuan hali hazırda zaten aylık ödemeleriniz en az 2000 buluyo bunu 1 sene içerisinde ödemeniz mümkün gözükmüyor.
En güzeli kredi çekip kısa vadeli tüm kartlarınızı kapatmanız, sadece krediye düzenli ödemeler yapmanız.
Kk lazım acil durumlar için derseniz de 500 liralık bir kart kullanın bir ihtiyaç halinde ödemesi kolay olur.
Hatta nacizane fikrim 18 aylık kredi kullanmanız 100-200 fazla ödeyip.
Hakkınızda hayırlısı.
Guncelleminizi okumadan önce aklımdan kredi geçmişti .Evet maalesef faizi vs oluyor ama tek seferde hepsini kapatıp ,tek bir yere borç ödemek daha mantıklı .Kredi kartını şimdilik kapsttirin çünkü taksit vs imkanı oluncada illa harcanıyor .İlk bir kaç ay bakın duruma eğer dönüyorsa ,tekrar az limitli birşey çıkarırsınız .İnternet üzerinden alışveriş veya taksit imkanı için ,çocuklarınıza illaki kıyafet filan lazım olur .Ve maalesef ortalık çok pahalı ben sadece kıyafet alırken özellikle toplu alım olunca kullanıyorum taksit imksnini.merhaba hanımlar
sitede eski konularımdan hatırlayanlar olacaktır ayrı eve çıktık çocuklarımla çok şükür fakaaaat gel gelelim en cüzzi ihtiyaçları en ekonomik şekilde halletmeye çalıştıysam da kredi kartı borcum oldu. ben size gelirimi giderimi yazayım siz bana bi akıl verin lütfen bu borç ödenir mi?
zira dağ gibi hissediyorum sırtımda..
önce gelirimi yazayım 3680 tl maaş + 600 nafaka (vermeye başladı 3 aydır çok şükür) = 4280 tl
çocukların servisi 370
faturalar 500
kira 1000
halı 280 ağustos son taksit
gün 400 (ilk günü bana verdiler ki kredi kartını biraz hafifleteyim diye kasım ayında bitecek )
kredi kartı 10 bin toplam borç (aylık 2000 ile 1500 arası gelen ekstreler)
diğer kredi kartı 2400 toplam borç (aylık 300 tl)
el harçlığı günlük ekmek çocukların kulu su yol parası traş eczane masrafları vb. gibi ihtiyaçlar için 300tl
ve mutfak masrafı işte burda tıkanıyorum çünkü mutfak masrafına para kalmıyor ve kredi kartına 1000 tl ödesem bile mutfak için tekrar ordan harcıyorum böyle bir kısır döngü içerisindeyim. asgari ödeme tutarı 700 tl civarında geliyor
hesapta olmayan ekstra seyler de çıkıyor tabiki mesela 23 nisan geliyor 2 çocuk gösteriye çıkacak okulda 300 tl yi bulacak kostümleri
e birinin ayakkabısı yırtılmış vb.
1200 tl içeri girdim maaş hesabımda
ilk defa böyle bir borç altına girdim memurum ama ne bileyim sürekli hesap yapıyorum. mutfak masrafından kısayım desen zaten idareli bir insanım israf etmem ama çocukların beslenmesine meyve konuluyor şart 5 tl den aşşağı meyve yok. bu çocukların canı et de çekiyor yoğurtta sütte.. yani temel ana gıda malzemelerini alıyorum mecburen yumurtanın kolisi olmuş 20 tl.. hayat pahalılığını anlatmama gerek yok herkes biliyor zaten..
güçlü kadınız diye endişelenmiyor değiliz di mi ama desteğinize fikrinize ihtiyacım var :)
GÜNCELLEMEEE
Şimdi baktım ziraate 18 bin tl 24 ay kredi çeksem aylık taksit 934 tl bu şekilde kredi kartlarını kırıp atarsam geçinebiliyorum. ne dersiniz hanımlar el birliği ile bir karar verelim
Gün parasini hesaba koyarım dokunmam her ay kiminse veririm diye dusunmuştüm çünkü aylık 400 ve hem kredi hem gün ayrı ayrı ödeyince yine bütçeyi aşiyorBen ziraat demiştim ama halk bank vakıfbank vs mutlaka hepsinin subesini arayıp faiz oranlarını kredi cekince ne kadar geri ödeyebileceginizi vs hesaplattırın
İnternetteki faiz oranları her zaman daha yüksek yazar daha uyguna ayarlayabilirler
Birde kredi kaleminizin izinde yer alan gün parası ve halıyı bastan ödeyip kapatabiliyormusunuz ?