• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim aileme karşı saygısızlık yapmaya bahane olmayacak mı?

sansparaben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
57
47
88
30
Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kenardan kenardan sizin dertlerinize ortak oluyordum ama dertsiz birgün geçmiyor ne yazık ki.
Direkt konuya geçeyim izninizle. Üniversitede başlayan ve şu ana kadar inişli çıkışlı devam eden bir ilişkim var. Aynı üniversiteden mezun olduk ve mezun olduk. Erkek arkadaşım mezun olduğumuz gibi evlenmek istedi ve ben de maddi olarak kendimi garantiye almadan evlenmek istemediğimi söyledim.
Babam çok ataerkil bir insandır ve kız çocuklarına değer vermez. Maaşı olan her kıza çöp muamelesi yapıp maddi sömürü uyguladı ve bana kadar herkes huzursuzluk çıkmasın diye bunu kabul etmek zorunda kaldık. Erkek arkadaşımın evlilik isteğine de ''maddi olarak ailem bana hiçbir şey yapmayacak her şeyi kendim yapmak zorundayım bu yüzden işimi sağlama almadığım sürece evlenemem. Kız kardeşim üniversite okuyor onun da desteği ihtiyacı var bunları ve bazı şeyleri üstelenmek zorundayım" diye karşılık verdim. Tabi önce ikna olmadı ama sonra kabul etti.
Daha sonra ikimiz de maddi manevi ayaklarımız daha sağlam basmaya başlayınca evlilik işini yavaştan gerçekleştirmeye karar verdik. Ben önce ablasıyla tanıştım ve problem o zaman başladı. Ablasıyla problemsiz bir şekilde oturup sohbet ederken birden yüzüme karşı "baban bir yatırım falan mı yaptı neden para desteğinde bulunuyorsun" demez mi. Kendimi o anda o kadar kötü hissettim ki. Normalde gayet saygılıyken kendimi tutamadım ve "bu benle babam arasındaki mesele buranın konusu değil" dedim. Tabiki erkek arkadaşım bunu yanlış bulduğu için kavga etmeye başladık ablası gittikten sonra.

Babam bana yanlış davranmış olabilir kızlar ama inanın zaten maddi durumu belli zaten bana vereceği şey kısıtlı olurdu evliliğimde. Bu zamana kadar zorlukla okudum büyüdüm ama kin gütmedim babama doğru bir şey yaptığında da hakkını verdim her yerde. Ne olursa olsun babamı o duruma düşürmek kanıma çok dokundu. Erkek arkadaşım ise kendi ailesine her şeyi açık açık anlattığını yalan söyleyemeyeceğini anlattı. Bundan sonra dikkat ederim dedi. Ablam düşünememiş dedi uzatmadım.

Daha sonra kız isteme gecesinde her şey problemsiz giderken annesi birden bire "sansparaben istediği kadar ailesine maddi manevi yardımda bulunabilir benimi oğlum öyle biri değil rahat olun" dedi. O günden beri kendime gelemiyorum.
Annem çok çok üzüldü neden elin adamına karşı babanı bu konuma soktun diyor. Ben de en az onun kadar üzüldüm. Babam o anda bozuldu cevaplarını saygısızlık yapmadan verdi ama ben yaşlı başlı o haline bakıp kendimi çok suçlu hissettim. Arada problem yok sanıyor ama biz o günden beri konuşmuyorduk sevgilimle.
Sabah konuşmak istedi ama geri adım atmıyor ailem neden evlenmiyor dediğinde dürüst davrandım diye suçlu muyum diyor? Benim ve ailemin ne duruma düştüğünü görmüyor musun diyince de tamam kaldıramıyorsan bu iş biter diyor.
Ben ne yapayım kızlar sizce haklı değil miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Haklı değilsiniz. Başta o fırsatı onlara veren, ailenizle aranızdakileri sevgilinize yansıtan sizsiniz. O ailesine söyledi diye suçlu olmaz.
Kendisini en başta uyarmıştım sen hayatımda olduğun için biliyorsun ailen bilirse yarın öbür gün babam hakkında bir şey denilirse saygımı koruyabilir miyim emin olamam. Aramızda problem olmasın kimseye açıkça anlatma dedim.

Çok hadsiz, patavatsiz davranmis sevgiliniz.

Her doğru her yerds soylenmez olayini duymamis ergen.

Herseyi ailesine aktaran ve " es" gibi, sizin özelinizi koruma içgüdüsü gelismemis.

Şartların olgunlasmasını bekliyorz ikimiz de, acelemiz yok vs vs gibi gecistirebilirdi.

Yaptiği ciddi saygisizlik, ilerki zamanlarda ayni minvalde cok sorun yaşarsiniz.

Ayrica sizin ailenize yardm etmnizi ciddi dert etmeseler asla agizlarina almazlardi.

Iclerine dert olmis ve bunu yuzunuze vurma cüretleri de var, kaçın!

Çok hadsiz, patavatsiz davranmis sevgiliniz.

Her doğru her yerds soylenmez olayini duymamis ergen.

Herseyi ailesine aktaran ve " es" gibi, sizin özelinizi koruma içgüdüsü gelismemis.

Şartların olgunlasmasını bekliyorz ikimiz de, acelemiz yok vs vs gibi gecistirebilirdi.

Yaptiği ciddi saygisizlik, ilerki zamanlarda ayni minvalde cok sorun yaşarsiniz.

Ayrica sizin ailenize yardm etmnizi ciddi dert etmeseler asla agizlarina almazlardi.

Iclerine dert olmis ve bunu yuzunuze vurma cüretleri de var, kaçın!
Aynen bunu anlatmaya çalıştım. Babası kız eclendirecek durumda değil şu an desen bile olurdu dedim ama anlayana :(

Haklı değilsiniz. Başta o fırsatı onlara veren, ailenizle aranızdakileri sevgilinize yansıtan sizsiniz. O ailesine söyledi diye suçlu olmaz.

Böyle şeyler evlenmeyi düsünecek kadar yakın ilişki içinde soylenir, soylenmese bence problem.

Sonucta ciddi sevgililer veya nisanlilar birbirlerine olabildigince seffaf olmalilar ki karsilikli güven ve iyi niyet korunsun.

Kendisini en başta uyarmıştım sen hayatımda olduğun için biliyorsun ailen bilirse yarın öbür gün babam hakkında bir şey denilirse saygımı koruyabilir miyim emin olamam. Aramızda problem olmasın kimseye açıkça anlatma dedim.

Anlatma diye uyarmak bir şey ifade etmiyor böyle durumlarda. İnsan ailesinin de fikrini almak için çoğunlukla her şeyi anlatıyor ayrıntısına kadar evlenmeyi düşündüğü insanın. Bizim göremediklerimizi ailelerimiz görebilir çünkü.

Ben evliyken bile aile ilgili her ayrıntıyı eşe anlatmayı aynı zamanda eşle ilgili olanları aileye anlatmayı doğru bulmuyorum tam da bu örnekten dolayı.

İkiniz de hatalısınız sen aile konularını anlatmamalıydın o da gidip ailesine anlatmamalıydı.

Bunu erkek arkadaşınıza yansıtan sizsiniz aslında.. aileyi tam olarak suçlu bulmadım belki de sizi rahatlatmak sorun etmeyeceklerini ailenizede söylemek istediler erkek arkadaşınız bu konuda ılımlı aslında ailene vermeyeceksin diyen erkeklerde çok.. babanızın size çöp gibi davrandığından bahsetmissiniz ama savunuyorsunuz da bi çeşit stockholm sendromu gelişmiş galiba babanızın size olan tavırlarına karşı bakış açınız çok şaşırtıcı 🤷🏼‍♀️

Bence sizden bayağı maddi beklentileri var ve ailenize yaptığınız destek bu kadar dillerinde..Hepimiz evlenene kadar daha çok evlendikten sonra da ekimizden geldiğince ailelerimize destek olduk,bunun bu kadar dillendirilmesi hoş değil baştan kötü başlamış evlenmeden bitirseniz mi bu sorunlar bi ömür dillendiriliyor çünkü

Ben evliyken bile aile ilgili her ayrıntıyı eşe anlatmayı aynı zamanda eşle ilgili olanları aileye anlatmayı doğru bulmuyorum tam da bu örnekten dolayı.

İkiniz de hatalısınız sen aile konularını anlatmamalıydın o da gidip ailesine anlatmamalıydı.
Sanırım haklısınız. Ne yapmak lazım bundan sonra? Bu şekilde patavatsızlıklara cevap vermeden olur mu? Kendini kontrol etmesi gereken onun ailesi değil mi?

Senin kendi ailenin kendi içinde özel durumları var, onun kendi ailesinin kendi içinde özel durumları var siz aile olmak için görüşüyorsunuz sizin kendi içinizde özel durumlarınız olmalı. Bu durum insanların başkalarının çantalarını izinsiz karıştırmasına benziyor bence. Her şeyi herkesin bilmesine asla gerek yok. Keşke hiç söylemeseydiniz.
hadi siz söylediniz o niye götürüp ailesine söylemiş? O ailesine söyledi niye ilk tanışmada bunu sanki iyi bir şey yapar gibi babaya geri iletmişler? Velhasılı bundan sonra kendi özel alanlarınızı başkalarına tam olarak açmayın. Hele aile içinde olan şeyleri size karşı direk kullanırlar. Evlenirseniz dahi evinizin her şeyini kendi ailesine aktaracak.

Sanırım haklısınız. Ne yapmak lazım bundan sonra? Bu şekilde patavatsızlıklara cevap vermeden olur mu? Kendini kontrol etmesi gereken onun ailesi değil mi?
Evlenınce herseyinizi ailesıne anlatacak aılesı ulu orta bu sekilde seni yerecek. Sen kızdığında adam bu sefer 'istersen bosanalım' la tehdit edecek.
Neden ısrarla kendını yakmak istiyorsun bununla evlenip?

Back