• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

günaydın kızlar nasılsınız ?
benimde olmadı. kısmetse bidaki aya :((
birde ARISÜTÜ kullanıpta bi fayda gören oldu mu ?
hamelie kalmaya çok etkiliymiş netten arastırdıklarıma göre ?

merhaba.üzülme vakti gelmedi demekki daha.rabbim biliyor zamanını bize de sabırlı olmak düşüyor.sanırım bu da bizim sınavımız.ben şu an hayıt suyu içiyorum yanında da arı sütü polen hapları var onlardan kullanıyorum ama daha yeni başladım o yüzden sana aydınlatıcı bir bilgi veremem ama faydası olduğunu duydum.umarım olur da bizde bebişlerimize kavuşuruz.

işte benim yeni topiğim:)))

şimdiden cok sevdim..
evet bugünde kırmızıları gördüm..

hadi bakalım bu ay da sil baştan.....

:19:

:7: içelim güzelleşelim Hatunlar....

merhaba.üzülme vakti gelmedi demekki daha.rabbim biliyor zamanını bize de sabırlı olmak düşüyor.sanırım bu da bizim sınavımız.ben şu an hayıt suyu içiyorum yanında da arı sütü polen hapları var onlardan kullanıyorum ama daha yeni başladım o yüzden sana aydınlatıcı bir bilgi veremem ama faydası olduğunu duydum.umarım olur da bizde bebişlerimize kavuşuruz.

hayıt suyu nasıl oluyor ne ıse yarıyor tam olarakkk bılgı verırmısın :26::26::26:

yaa arısütünün içinde bisey var, onu görünce cok zor içtimm yaaa, sen nasıl içtin, yada arısütünün hapı nerde satılıyo, ben onu öyle içemicem :((

EVET CANIM 3. yada 4. gunu yapmistim ama negatif ti dr da idrarda 10 fln beklemesi gerekiyo dedi :17: 7.gunum
bidaha yapsan aslında iyi olur
gumus19 bende atladim konuya bana sordun zannettim :2::26:
sana sormuştum zaten cnm :1:
işte benim yeni topiğim:)))

şimdiden cok sevdim..
evet bugünde kırmızıları gördüm..

hadi bakalım bu ay da sil baştan.....

:19:

:7: içelim güzelleşelim Hatunlar....
aynen benmde yeni topik içelim de bu saatte o fincandaki kahvedir heralde :9::9:
hayıt suyu nasıl oluyor ne ıse yarıyor tam olarakkk bılgı verırmısın :26::26::26:
kanka hayıt suyu pkolular için diye biliyorum yumurtlamayı düzene sokuyo hamileliği kolaylaştırıyo bizle ilgisi yok :20:

hayıt suyu nasıl oluyor ne ıse yarıyor tam olarakkk bılgı verırmısın :26::26::26:[/QUOT

Hayıt Suyu ilk olarak Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat tarafından kullanılmaya başlamış şifalı etkilerinden dolayıda günümüze kadar kullanımı devam etmiştir.
Şifalı bitkilerden elde edilen sular arasında en çok kullanılanlardan biridir.

Hayıt Suyunun asıl etkisi özellikle kadınlara özel hastalıklardadır.Adet düzensizliklerin çok etkili olmakta ve bu problemi çözmekte oldukça başarılıdır.Ayrıca Adet öncesi oluşan göğüs ağrısı ve sancısı,kramp,depresyon,gaz sıkışması için çok etkilidir. Hayıt Suyu Üzerine Yapılan araştırmalar 3 ay düzenli kullanımda bu problemleri ortadan kaldırdığını ispatlamaıştır.

Hayıt Suyunun Diğer Faydaları:

1- Kalp Ağrıları ve semptomlarında etkilidir.
2- Emziren kadınlarda süt eksikliğini giderir.
3- Yüksek Ateş Konusunda Etkilidir.
4- Koronik Baş ağrılarında kullanılır
5- Depresyon Tedavi Edici ve Önleyicidir
6- İdrar Artırıcıdır.

Hayıt Suyunu Kaynağı Hayıt Bitkisi Hakkında;

Hayıt (Vitex agnus-castus); el şeklinde yaprakları olan,yaz aylarında morumsu çiçekler açan, çalı görünüşünde 1-3 metre yüksekliğinde bir çalıdır. 5 mm' lik küre şeklinde, acımsı meyveleri vardır. Rengi iyice koyulaşan meyveler, ekim-kasım döneminde toplanır. Meyve ve tohumları; % 4-6 oranında eterli uçucu yağlar, flavonoidler, yağ asitleri, iridoid-glikozitler ( % 0,5 Agnuside), steroidler, vitaminler (folic acid, thiamine, pyridoxine, riboflavin), tanen ve rezin içerir. Dong Quai (Çin Melekotu - Angelica sinensis); Çin, Kore ve Japonya' da yetişen aromatik bir bitkidir. Bu ülkelerde Ginseng' den sonra en ünlü ikinci bitkidir ve kadınlar için yapılan hemen hemen tüm bitkisel kombinasyonlarda yer alır.

Dong Quai, hayıt meyvesinin sinerjetik etkisini arttırmak ve standardize etmek amacıyla Hayıt Meyvesi' ne ilave edilmiştir.

Açıcı ve söktürücü özeliği vardır. Kadınların adet kanamalarını düzeltir. Hazımsızlığa faydalıdır, mide ve bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrısını ve ishali keser. Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını giderir, kalp çarpıntısına, baş dönmesine, uykusuzluğa faydalıdır. Ayak şişlerini indirir. Akrep ve arı sokmalarına fayda verir.

awake77

hayıtsuyunu ne sekilde içiyorsun ? yani sabah- aksam ölçü fln ?

aktarlarda mı bulunuyo ?

bidaha yapsan aslında iyi olur

sana sormuştum zaten cnm :1:

aynen benmde yeni topik içelim de bu saatte o fincandaki kahvedir heralde :9::9:

kanka hayıt suyu pkolular için diye biliyorum yumurtlamayı düzene sokuyo hamileliği kolaylaştırıyo bizle ilgisi yok :20:
hee dogruu bız hamıle kalıosdaa devamı gelmıoo :5::5: benım adetlerde duzenlıdır normaldee pko olsa duzenlı olmazdı heraldee :26::26:
hayıt suyu nasıl oluyor ne ıse yarıyor tam olarakkk bılgı verırmısın :26::26::26:[/QUOT

Hayıt Suyu ilk olarak Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat tarafından kullanılmaya başlamış şifalı etkilerinden dolayıda günümüze kadar kullanımı devam etmiştir.
Şifalı bitkilerden elde edilen sular arasında en çok kullanılanlardan biridir.

Hayıt Suyunun asıl etkisi özellikle kadınlara özel hastalıklardadır.Adet düzensizliklerin çok etkili olmakta ve bu problemi çözmekte oldukça başarılıdır.Ayrıca Adet öncesi oluşan göğüs ağrısı ve sancısı,kramp,depresyon,gaz sıkışması için çok etkilidir. Hayıt Suyu Üzerine Yapılan araştırmalar 3 ay düzenli kullanımda bu problemleri ortadan kaldırdığını ispatlamaıştır.

Hayıt Suyunun Diğer Faydaları:

1- Kalp Ağrıları ve semptomlarında etkilidir.
2- Emziren kadınlarda süt eksikliğini giderir.
3- Yüksek Ateş Konusunda Etkilidir.
4- Koronik Baş ağrılarında kullanılır
5- Depresyon Tedavi Edici ve Önleyicidir
6- İdrar Artırıcıdır.

Hayıt Suyunu Kaynağı Hayıt Bitkisi Hakkında;

Hayıt (Vitex agnus-castus); el şeklinde yaprakları olan,yaz aylarında morumsu çiçekler açan, çalı görünüşünde 1-3 metre yüksekliğinde bir çalıdır. 5 mm' lik küre şeklinde, acımsı meyveleri vardır. Rengi iyice koyulaşan meyveler, ekim-kasım döneminde toplanır. Meyve ve tohumları; % 4-6 oranında eterli uçucu yağlar, flavonoidler, yağ asitleri, iridoid-glikozitler ( % 0,5 Agnuside), steroidler, vitaminler (folic acid, thiamine, pyridoxine, riboflavin), tanen ve rezin içerir. Dong Quai (Çin Melekotu - Angelica sinensis); Çin, Kore ve Japonya' da yetişen aromatik bir bitkidir. Bu ülkelerde Ginseng' den sonra en ünlü ikinci bitkidir ve kadınlar için yapılan hemen hemen tüm bitkisel kombinasyonlarda yer alır.

Dong Quai, hayıt meyvesinin sinerjetik etkisini arttırmak ve standardize etmek amacıyla Hayıt Meyvesi' ne ilave edilmiştir.

Açıcı ve söktürücü özeliği vardır. Kadınların adet kanamalarını düzeltir. Hazımsızlığa faydalıdır, mide ve bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrısını ve ishali keser. Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını giderir, kalp çarpıntısına, baş dönmesine, uykusuzluğa faydalıdır. Ayak şişlerini indirir. Akrep ve arı sokmalarına fayda verir.

saol cnmm ama okudugum kadarıyla benle pek ılgısı yokmuss ne duysak umut edıorus ıstee :5::5::5:

hee dogruu bız hamıle kalıosdaa devamı gelmıoo :5::5: benım adetlerde duzenlıdır normaldee pko olsa duzenlı olmazdı heraldee :26::26:
saol cnmm ama okudugum kadarıyla benle pek ılgısı yokmuss ne duysak umut edıorus ıstee :5::5::5:
evet cnm bize duadan başka çare yok
evet pko adet düzensizliği yapıyo pkoyuda kkda öğrendm çok insan var pkolu olan :29:

biraz canım sıkkın :50:ama normal olarak iyi sayılırım çünkü burdayım canım :16:sen nasılsın

ne olsun.. kırmızıları görünce bian tepki veriyoruz ama, her acının arkasında kendimizi güçlü bulacak nedenler arıyoruz.. sanki bi yarıştayız.. her sonucu aldığımızda, bir dahaki yarışa daha mı güçleniyoz ne .. sanki o yarışı bir dahakine kazanmak için, yeni yöntemler yeni faydalar arıyoruz gibi birsey..
ben öle oldum.. smdi yeni taktikler pesindeyim :D
arısütü .. civanperçemi karışımı ... birde az önce awake77 arkadastan hayıtotu nu duydum okudum.. smdi sırada bunlar var yapacak olduğum hepside etkin görülüyo.. kısmetimiz bunlarda ise yapacaz, baska çare yok .. biz elimizden geleni yapalımda, ya nasip diyelim .. :)

Back
X