Bu Anneyi ne yapmalı? Ana-Evlat arasına girmeli mi girmemeli mi?

bu kadın istediğimi yaparım diyorsa ,işte yanlışlarının farkında değil, yada normal görüyor . bu durumda bu kadının, bu çocuğu görmesi çocuğa psikolojik açıdan zarar verecek.....böyle anneyi görüp ne olacak ki allah aşkına... zarardan başka, ne verebilir ki bu kadın bu çocuğa.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım okypete...ben gunduzlerı gorusturulsun dedım...onuda cocuk ıcın dedım ılerde buyudugunde...
annesının sag oldugnu ve gorusturulmedıgını ogrendıgınde ...babaya yada aılesıne kus kızgın olmasın dıye dedım...
elbettekı anne dogru yolda degıl ama....
sık olmamakla beraber...bellı aralıklarla ..babayla bırlıkte gunduzlerı ...bır kac saat goruşturulmesı...her ne kadarda o anne bunu hak etmıyorsa bıle....cocugun kendı gozuyle annesının nasıl bırı oldugunu anlayana kadar...gorusturule bılır dıyorum...
ama bunu yazarken bıle....kendı adıma soyleyım...uzak tutulması en uygunu...

Cidden kadının sorunları var.
Kadın kendini toparlayana kadar-ki sanmıyorum toparlayacağını- görüştürülmesin.
Görüştürülecekse de aileden biri olmadan asla görüştürülmesin.
Zaten bu kadın çocuğunu çok görmek istiyorsa hatalarının farkına varır.
Düzelmeye çalışır ve kabul eder bunu.
Etmiyorsa da mahkemeye başvurup görüşmesini engellemek en mantıklısı şu durumda.

Son düzenleme:

çok haklısın aslında mantığım kesinlikle bunu diyor ama ya yanılıyorsam diye değişik görüşler almak ihtiyacı duydum

çünkü ana evlat arasına girilmez diye düşünürüm ama bu ana nasıl ana.?

okudukca hayretler icinde kaldim inan,ne yazacagimida bilmiyorum,cok acidim o evlada,,,

hani denir ya,her kadin cocuk dogurabilir ama her kadin anne olamaz diye,bi kere daha dogrulandi bu soz............

Allah o kadina analik duygulari versin,(cok gec olmadan)
o evladada hayirli gelecek versin diyorum ,:Saruboceq::Saruboceq:

hani kendisini toplasın diye sadece görüş günlerinde alabilirsin bundan sonra deyince de sıkı durun bomba geliyor; " ben de görüş günlerin de alırım istediğimi yaparım bana engel olamazsınız" demiş.

Bu bomba ile dumura uğradım.Oyyyyy oy!!! biraz hava almam lazım.:bbo:

canım buna ana denmez baska sey denır terbıyem musade etmez...her doguranda zaten anne degıldır...
annelık ..yurek ozverı sevgı..
ıyı ahlak terbıye ve fedakarlıktır..kaydirigubbakcemile.
bunu yaptıkları...tek kelımeyle...ahlaksılıgın onde gıtmesıdır...oncelıkle bu kadın dogru yolda degılkı kızına ne verebılsın...
ayrıca boyle ınsanlarla ugrasmakta zordur...:mymeka:
camuru sıcratır...
yazık bu cocuga...arada kalmak cok kotu...

kızlar işin entersan bir yanı daha var...

hani kızlarının kulaklarını çeksin diye kadının anne babasını arıyorlar, kızlarından taraf olup bizimkilerle tartışmaya başlamışlar.

nasıl bi anneliktir bu?
nasıl bi vicdandır?
yazık o çocuğa ilerde ne kadar üzülür :1no2:
insanın kendi çocuğu bile olmasa vicdanen bunları yapamaz yani en azından ben yapmam yapamam
ve o öz mü öz annesi yazıklar olsun o kadına başka bişey diyemiyorum
bende babası mahkeme kararıyla yatılı kalmasını felan engellesin zaten kadınında işine geLir o çocuğun ilerdeki psikikolojisi için daha iyi olur diye düşünüyorum..

kızlar kaynımın şu çekincesi var; 3 oda 1 salon kayınpederimin kendi evinde 6 kişi yaşıyorlar.

3 tane bekar kaynım var....
1 tanesi öğrenci, 1 tanesi babasıyla beraber çalışıyor. biride kendisi, ssk lı olarak iyi bir maaşla çalışıyor.

kızının kendisine ait özel prenses odası gibi odası var

ama bütün bunlara rağmen evde çok kişi kalıyorlar diye elindeki hakkını kaybetmekten korkuyor...
çünkü çocuğun yaşadığı ortamı görmek için bilirkişi eve geliyor...
ailenin sosyal ve ekonomik yapısı inceleniyor

ben diyorum ki olmaz birşey ne varmış yani özel şahane bir odası var...
hem evde yaşayanların hepsi de 1. derceden akrabası

avukatlara bile inanmıyor iş inada binip de kızının velayetini kaybedecek diye korkuyor

ben bu anaya daha fazla tahammül edemediğim için de konu açtım....
kaynıma okutmaya zaten ilk mesajlardan sonra karar verdim okusun da kızına neler oluyor iyice anlasın ve cesaretli davransın istiyorum..

Son düzenleme:

Tamamen katılıyorum...
"Bir evlatla annenin arasına kimse giremez, ne olursa olsun birbirlerini görmeliler" düşüncemin en büyük istisnası bu herhalde...Burada olay anne-evlat ilişkisini aşıyor, istismar söz konusu...Konuyu okuyunca aklım almadı, bir süre idrak edemedim böyle bir annenin varlığını...Sokaktaki bir kedi bir köpek bile yavrusunu nasıl kolluyor, yavrularına kimseyi yaklaştırmıyor, bu anneye bak, alkol, röfle vs...Çocuk 5 yaşında ya, bu çocuğun geleceği ne olacak...Şu mevcut yaşadıkları bile ileriki yaşlarında çıkacak emin olun... Böyle kadınlar çocuk doğurmasın ya....:1no2:

Son düzenleme:
Böyle annelerin olduguna inanamiyorum, cok üzüldüm.
Bence anne olmayi hak etmemis bu kadin,
zaaten görmekde istemiyordur, bu hakki ellinden alinsin diye yapiyordur bu sacmaliklari.

Görme hakki varken görmese ilerde annen seni istemedi denilir diye, aliyor kizini görüyor ama annelik vazifesini yerine getirmiyorki,
onun da ümüdü bilsinler ve cocugu görme yasagi koysunlar bende kurtulayim och, diyordur.

Ilerdede eeee baban görmeme izin vermedi ayaklari yapariz falan , kadin simdiden senaryo kuruyor resmen.

Yoksa 2 haftada bir kizini alan bir anne deli divane olmasi gerekir, cikmasi bir gece, ne yasiyorsa yasiyordur ama kizi varken seven bir anne tüm zamanini ona ayirir.

Bunun istedigi kizdan uzak olmak, hayatini rahatca istedigi gibi yasamak.

Kiza yazik, gercekden cok üzüldüm.

ucuzluk basitlik bu kadin icin anne kelimesi zaten kullanilmamali ne kadar zavalli bir kisimis bunca insan evlat sahibi olmak icin yanip tutusurken elindeki nimete davranis sekline bak

Sürekli anne diye bahsediliyo bu yaratıktan..tabi biyolojik olarak anne olduğu için biliyorum bunu..ama sokaktaki kuduz köpekler bile çok daha şerefliler anne olma konusunda ,bu yaratıkla kıyaslarsak..kadın o yolun yolcusu belli..insani duygularu dibe vurmuş..anne olması bi yana,insan başkasının çocuğuna bile böyle pervasızca davranmaz..kalbi kararmış,vahşileşmiş,kendi zevkleri peşinde koşarken yoldan çıkmış,"düşmüş"..buna değil çocuk göstermek,kafamda bit olsa onu bile üstüne atmam..bit bile nerde nasıl yaşıycağını biliyo çünkü..o masum ,tertemiz,günahsız meleğin ruhu,böyle bi yaratığın elinde kirlenmesin,lekelenmesin..bilinçaltına itiyor şimdi gördüğü herşeyi..ergenlik döneminde teek teekk çıkıcak bunlar gün yüzüne...kimi evlat diye senelerce bekler,taşlardan dağlardan bile medet umucak duruma gelir..kimide bunun gibi kendi yaşadığı çamura atar..evet anneyle evlat arasına girilmez..ama o çocuğun annesi yokii..hangi araya girilicek yani...taşıyıcı olarak rol almış doğurma aşamasında o kadar..kesinlikle görüştürmeyin..ilerde niye annemle görüştürmediniz derse de desin..beni bu kadının eline siz bıraktınız,siz yaşattınız bu çirkimlikleri,siz sebep oldunuz o çirkin yaşantısına şahit olmamı,sizdiniz bana en kötüyü örnek gösteren demesinden 2569874565 kat daha iyidir..saygılar

nasıl da sevecen anlatsam inanmazsınız...

80 küsur yaşındaki 7 kat yabancı ninenin kucağından inmez dakika başı öper "ay sen ne tatlısın" diye gider gıdısını okşar..

babamın bacağı kesildikten sonra ne dedi biliyormusunuz, "hadi mezarlığa gidelim de dedemin bacağına dua edelim"

öyle sevecen ve sevgi dolu ki, kaç sefer sarılıp koynumda uyumuştur, yenge ne olur gitme diye yalvarmıştır

yabancıya böyle olan annesine nasıldır kim bilir

Peki kaynin dava actiginda sahitleride dinletemezmi??:uhm:

Yani mahkeme göz göre göre bir cocugun 2 haftada bir bile olsa böyle uygunsuz bir ortama girmesine izin vermeyecektir...fisfisfis

Türkiyede nasil bilmiyorum ama almanyada annenin evi uygunsuz görüldügü zaman zaten cocugun:
1. yatili kalmasina izin verilmiyor
2. sadece akrabalar esliginde görüstürülüyor
3. akrabalarla gecim yoksa bir pedagog ile beraber kiz anne ile 3 saat falan gecirebiliyor.

Her ne olursa olsun mutlaka müdahale etmeniz lazim, yarin cok gec olabilir

uygunsuz görüldüğü takdirde dediklerin olur

hatta her 2 taraf da uygunsuz görülürse devlet çocuğu kendi korumasına alır

sanırım kaynım bundan endişe ediyor olabilir

canım mahkemeye baska adres gosterılse...yanı ben bılmedıgım ıcın soruyorum..mesela senın evın adresı olsa...bılır kişi senın evde ınceleme yapsa...
o ev kalabalık dıye ..cocukta olmadık bır evde yasarsa felaket olur...
yada o kadının yasan seklı cocuga uygun degıldır dıye bır sıkayet edılse olmazmı???

bende bıraz once bunu demeye calıstım canım...
annelıgı nasıl yaptıgını bılmez..her rezıllıgı yapar.ama ınat meselesı oluncada..annelık depresır...
o anlamda dedım...bır yoluna konsa dıye..bundan oncekı yorumumda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…