Bu Anneyi ne yapmalı? Ana-Evlat arasına girmeli mi girmemeli mi?

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
arkadaşlar benim bir sorunum değil ama kaynımın bir sorununa değişik bakış açılarından çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

kaynım çok çalışkan evine düşkün karısına aşık bir adamken karısının evlilikten sıkılmasından ve bundan sebep boşanmak için intihar etmesinden ötürü 3 yaşındaki kızlarına rağmen boşanmayı istemeye istemeye kabul etti.

mahkeme kızlarını anneye verecekken, ben bakamam babası daha iyi bakar diye velayetini babasına verdi.

mahkeme de hakim azarlamış hatta sen ne biçim annesin diye ve 15 günde bir haftasonları 2 gün 1 gece görüşme hakkı vermiş.

aradan 3 yıl geçti...bu süre de anne çocuğunu düzenli görmedi bazen 1 ay telefonla bile aramadığı oldu.

ben eşimin ailesini yeni tanıdığım ilk günler de dünya tatlısı güzeller güzeli kızımızın annesi kendi ailesiyle izmire tatile gittiler ama kendi kızını yanında götürmediği için üzüntüden saatlerce ağlamıştım.(o zamanlar yaptıklarını ve yapacaklarını bilmiyordum aslında almadığı çok iyi olmuş)

bu kadın çocuğunu aldığı zaman kendi erkek arkadaşlarının yanına götürüyormuş ve zorla elini tutturup öp abiyi diyormuş...aklı sıra kızıyla sevgilisi arasında yakınlık oluşturacak...annesine sordukları zaman "ne varmış bunda" dedi...yani olay doğru...hadi tek erkek olsa neyse ama şimdiye kadar değişik birkaç erkek olmuş.

sonra bir keresin de annesi yatıya kalmak için bir arkadaşına götürmüş kızını orda başka bir çocuk daha varmış ve bu 2 çocuğu uyutmak için içki içirmişler.

kızın annesi kuaför, 5 yaşındaki kzın saçlarına röfle yaptı, çok kızdılar gene "ne varmış bunda" yanıtı geldi.

şahsen ben ana-evlat arasına girilmesine karşı olmama rağmen annenin sorumsuzluğu ve ahlak değerleri açısından gece yatısına kalmasına taraf değilim...

evet kızlar sizlerin çok değerli düşüncelerinizi bekliyorum.....

2 ay önce bir haftasonu aldığı zaman, gece dışarı çıkacakmış....
kızcağız "anneciğim gitme" diye ağlayınca kızının kızmış saçını çekmiş bağırmış ve çekip gitmiş

Offffffffffff:çok üzgünüm:
Ne diyeyim ya???
Alkol,saç boyatma,arayıp sormama..
Hep diyorum ya,anne olmak her kadının harcı değil..
Bu kadarı da çok fazla be

kesinlikle herkes anne olamaz sözüne katılıyorum..
şimdi bana kızzıcaklar ama ben bu durumda anneyle görüşmesinin görüşmemesinden daha çok yara açıcağı kanısındayım...
ALLAH korusun aklıma kötü şeyler geliyor,sonuçta kız çocuğu...
offfffff çok zor ve karmaşık bir konu,ve olanda o masum çocuklara oluyor hep yaaaaaa

Offffffffffff:çok üzgünüm:
Ne diyeyim ya???
Alkol,saç boyatma,arayıp sormama..
Hep diyorum ya,anne olmak her kadının harcı değil..
Bu kadarı da çok fazla be

bence de, kayınvalidem çıldırıyor ben destek vermesem üzüntüden hasta olacak

ana-evlat arasına girmekten önce Allah'dan korktuğum için sonra da çocuğun psikplojisi açısından korkarım ama bu anne nasıl bir annedir.

zaten gene tamamen görüşmesinler demiyorum, yatılı kalmasın diyorum.

O yaşlar annesinin yaptığını doğru-yanlış diye değerlendirebileceği, muhakeme yapabileceği yaşlar değil.Anne yada baba ne yaparsa, ne ile büyürse doğru olan odur.Kız çocuk da anneyi model aldığına göre tehlike 2 kata çıkıyor.Duygusal, ahlaki ve cinsel gelişim açısından ilerleyen yaşlarda ciddi sorunlar yaşayabilir çocuk.Bir çocuğu o anki yaşıyla değil ergenlik dönemi gibi tehlikeli bir dönemi düşünerek yatiştirmek gerekiyor.Şimdi ergenlik dönemindeki kimliğinin temelleri atılıyor.Yapılan hatalar o zaman karşısına çıkacak anne-babanın.Bir de çocuk istismarı gibi bir gerçek var maalesef.Annesinin beraber olduğu adamlardan bilerek ya da bilmeyerek de bir zarar gelmeyeceği bilinemez.Ama önlem almadan beklemek de doğru değil bence.Çocuğun annesine ihtiyacı var tabi ama annesini görmek geri dönüşü zor sıkıntılara sebep olacaksa en azından yalnızca gün içinde görüşse, gece kalmasa daha mantıklı olur heralde.

Katılıyorum..
Benim de aklıma hep kötü senaryolar geldi..:çok üzgünüm:
Sorumsuzluk bile değil bunun adı.. Tek kelime ile sevgi yoksunluğu
Hele ki alkol konusundan sonra..
Yazık,günah..

bu nasıl bır annedır kı..5 yasındakı cocuga boyle yapar....
ne soylenır ınankı sasırdım...ve cok kızdım...
canım o zaman sızınkıler...cocugun annenın evıne gıtmesıne ızın vermeseler dısarda sadece aksama kadar vakıt gecırse...
aksam oluncada babaya bıraksalar olmazmı...ınan aklıma bu geldı...

Aklım almıyor böyle bi anneyi.
Sen çocuğunu ayda bir 15 günde bir gör ve bu dönemde de sevgilinle görüş ya da çocuğu bırakıp dışarı çık.
Sen demişsin ya sevgilisyle arasında yakınlık sağlamak için öp abiyi falan diyor.
Ben o kadının bunu bu sebeple yaptığına inanmıyorum.
Hangi anne çocuk uyusun diye alkol verir.
Sevgilisi kaçmadı ya.
Allah korusun neler duyuyoruz.
Çocuk anneyle görüşmese vallahi daha hayırlı.
Peki babası ne diyor bu duruma.
Ben olsam göndermezdim.
Zaten annenin de çok umrunda değil.
Baksana kendi zevklerinden vazgeçemiyor.

kaynımın ve kayınvalidemin artık sabrı taştığı için ve benim de ön ayak olmamla görüşme yok artık dediler...

icra takibi başlatmış....

son 2 görüştür alıyor ama aklımız gidiyor ne oluyor nasıl acaba diye

ben diyorum ki dava açıp yatılı kalmayı kaldıttır...

fakat değerli görüşlerinizi almadan bu konuya pek fazla müdahale etmek istemedim

kayınvalideme ettiği küfürü bir duysanız....evladına kendi gözünden bile daha iyi bakan kadıncağıza o........ dedi.

ben babanın yerine olsam, bu annenin çocuğu görmemesi için elimden geleni yaparım. çünkü bu anne bu çocuk için tehlike arz ediyor. bir kere farklı farklı erkekler. aralarından biri ya sapıksa. neler okuyoruz gazetelerde.. Allah korusun.... ve en acısı alkol. içki içirip uyutmak. amaç ne rahat etmek.....bence o arkadaş erkek olmalı... erkek arkadaşla başbaşa kalmak... peki bu tekrarlanırsa ve bu çocuk alkole alışırsane olacak....
5 yaşındaki çocuğun alkol o körpecik karaciğerini mahveder.ya röfle konusu.. bu yaşta çocuğa. röfle...yok.... bu kadın normal değil. .baba ,mutlaka, mahkemeye başvurup bu kadının çocuğu görmesine engel olmalı...

CANIM AYNEN KATILIYORUM..BENCEDE COCUK ICIN HICTE IYI DEGIL BU ORTAMLARDA OLMASI HELEKI BIR COCUCGA NASIL RÖFLE YAPAR NASIL BIR DUSUNCEDIR ANLAMADIM...
AMA YASAKLASALAR BU SEFERDE OLMAYAN ANNELIK DUYGULARI DEPREŞECEK...COCUGU GORMEMI YASAKLADILAR DEYIP USTE CIKICAK...
BU TARZ INSANLARDAN KORKULUR VE SIYRILMAK ICINDE ANNELIK VASFINI KULLANIRLAR...klava:klava:

Sen anne ile evlad arasina girmiyorsunki sardunyacim!!

Karsindaki anne gibi biri degil bir kere, ayricada bir cocugun piskolojisi ve sagligi söz konusu!!

Ne yapin edin mahkemeye basvurun, annesi ruhsal bozukluklarini düzeltene kadar görüstürmeyin...Kayninla konus bence

Allah korusun illerde neler olabilir düsünmek bile istemiyorum ondan sonrada keskelerle sayiklarsiniz:1no2:

Canım bence de dava açıp en azından yatıya kalmasını engellemelisiniz.
Çocuğa yazık olacak Allah korusun
Anlamadığım zaten bu kadın çocuğuna değer vermeyen biri.
Neden icra takibi başlatmış ki.
Adam gibi anlamaya çalışsa ya neden görüşmesinin istenmediğini.
Yaptıklarının farkında değil mi acaba? Cidden aklım almıyor

yatılı görmeyi menetseler ne olacak. bu kadın gündüzde ne yapacaksa yapar bu çocuğa...röfleyi gece yaptırmamış ya.. abilerde gündüz görebilir. tek çözümbu çocuğun anneyle görüştürülmemesi....

bence çok doğru düşünüyorsun.Bu olayda tek zarar gören çocukları.Babası belki bazı kısıtlamalar(Gece kalmaması,erkek arkadaşlarıyla tanıştırmaması gibi) getirebilir.Çocuğun annesini görmesini tamamen engellerse çocuğun psikolojisi bozulur.Çocuk bazı kısıtlamalarla anneyi görsün,Zaten büyüyünce annesinin hatalarını kendi farkedecektir.Önemli olan çocukluk dönemini travmasız geçirmesi...

Neden icra takibi başlatmış ki.
Adam gibi anlamaya çalışsa ya neden görüşmesinin istenmediğini.

ilk boşandıkları zaman görüş günleri haricin de istediğin zaman alabilirsin her hafta sonu bile al istersen demişler gayet iyiniyetli olarak.

bazen 1 ay aramaz sormaz bazen de 2-3 hafta üstüste alırdı.

hani kendisini toplasın diye sadece görüş günlerinde alabilirsin bundan sonra deyince de sıkı durun bomba geliyor; " ben de görüş günlerin de alırım istediğimi yaparım bana engel olamazsınız" demiş.

işte o zaman görüş günü de yok sana deyince icra takibi başlatmış.

Töbe töbe, bu kadın çocukça şeyler yaptığına göre henüz çocukluktan çıkamamış.
Arayış içinde olduğuna göre de, kişiliği oturmamış. Biraz kafasına göre takılıp, savrulmaya,
yaptığı ve yapacağı hatalardan ders alarak olgunlaşmaya ihtiyacı var. Çocuğunu, özgürlüğünü
tehtit eden bir unsur olarak görüyor olmalı. O meleğin, bir anneye ihtiyacı var elbette ama
bu kadına hiç ihtiyacı yok. (en azından kadın bir anne olduğunu öğrenene kadar)
Umarım en kısa zamanda meleği ve herkesi mutlu edecek gelişmeler olur.
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…