Böyle şey olur mu

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.734
Merhaba kızlar...Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Hiç vaktinizi almadan olayı anlatayım.Ben 21 sevgilim 28 yaşında.Bundan yaklaşık 3 sene önce ilişkimiz başladı.Seviyorum ve sevildiğimide düşünüyorDUM ta ki düne kadar...Hiç ilişkimi övüp içinizi şişirmek istemem kısacası düzgün giden bir ilişkiydi.Di diyorum çünkü bir sorun var.Oda sevgilimin yaşı sebebiyle sürekli evlilik baskısı altında olması.İlişkinin ciddiye bineceğini anladıgımda ben açık açık işimi elime aldıktan sonra en az 2 3 sene evlilik düşünmediğimi onunda bu dogrultuda bir karar vermesi gerektiğini söyledim ki sonradan sıkıntı çıkmasın.O da söz verdi kesinlikle istemediğin bir şey olmayacak her şey vakti gelince olacak dedi fakat öyle olmadı.O ailesinden baskı gördü bazı zamanlar bana yansıttı.Hakkını yiyemem kesinlikle bu konuda çok üstüme gelmedi.Ama onun baskı altında oldugunu bilmek ister istemez beni geriyordu ve bitirmek istiyordum.Çünkü bir hayat kuracak ve bizim olma ihtimalimiz kesin bile değil.
Sonuçta hayat bu ne getirecegi belli olmaz.2 3 sene bekle diyip sonunda ayrılırsak bu vebali taşıyamam.Fakat kendisi hiç ayrılıga yanaşmadı.Evliliğinde bir an önce olmasını istiyor tabi.Ama ben kendimi hazır hissetmiyorum.Güzel bir mesleğim var atama bekliyorum.Biraz çalışıp kendi paramı yemek gezmek istiyorum.Evliliği hiç düşünmüyorum açıkçası.Bu arada ailesinin çoğu benim varlıgımdan haberdar.Kendisi çok tanıştırmak istiyor ama ben baskılar daha çok artar diye korkumdan tamam diyemiyorum...
Asıl olay şu.Dün ikimiz otururken abisi aradı.Baya konuştular falan bende dinliyorum bi yandan telefonun sesi o kadar açıkki çok net duyuluyor her şey.Neyse bunlar kapatacakken abisi ayşe teyze falan dedi bizimki birden panikledi kısmaya çalıştı telefonun sesini.Duydugum kelimeler ayşe teyze gelin dedi görüşürsünüz bi ugra.Anca bu kadarını duydum ama paniklemesinden bişey oldugunu anladım.Sordum neden kıstın ne dedi diye.Saçmaladı.Yalan söylüyosun diye çıkıştım duyduklarımı söyledim oda anlattı.Halasıyla yengesi karşı komsunun kızıyla evlilik niyetiyle görüşmesini istemiş.Kızında misafiri varmış sonra gelin demişler.
Ben bunu duyunca çığrımdan çıktım kesinlikle bitti nasıl böyle bişey yaparsın falan derken bu hüngür hüngür aglamaya başladı.Bitemez ben sadece çenelerini kessinler diye gidecektim olmadı diyip kestirip atacaktım yeter ki biraz sussunlar bari sen beni anla baskılarından bıktım diye sinir kriziyle birlikte ağlama krizide geçiriyor.İlk defa onu bu halde gördüm ama kararımdanda ödün vermedim.Neyse bu hava almaya gitti geldi.
Düzgünce konustuk.Neden bana söylemedin söyleseydin anlayışla karşılardım dedim tepkinden korktum kafanda kurup günlerce konuşmamandan korktum dedi bu arada hala aglıyor.Uzun uzun konuştuk görüşmeyecegini söyledi baskılarına dayanamadığını artık oyalayamadığını kendince böyle bir çözüm bulduğunu söyledi.Ben açtım ağzımı yumdum gözümü.Kocaman adamsın seviyorum diyip arkamda duramadın mı dedim yapamıyosan bitsin sende kurtul bende dedim.O da benden bi fedakarlık bekliyomuş tamam diyip evlenecekmişim.Baskıyla evlendikten sonra ne kadar mutlu olabiliriz ki tamam seviyorum falan ama gözüm kör değil geleceği az çok görebiliyorum.Neyse tabi güvenim sarsıldı kafam o kadar karışıkki atladıgım yerler olabilir.Bir sorunuz olursa cevaplarım.Ne yapmam gerekiyor ? Yaptığı şey hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve ben bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim ? Karşı taraftan görüşlerinizi bekliyorum.

şimdi adam gelmiş 28 yaşına aile baskısı normal.. sen 2-3 sene evlilik düşünmüyorsun ki yaşın 2-3 sene değil 5 sene beklemeye de müsait...

Sakın o istiyor diye evlenme hayatın tadını çıkart.. Kimse ilk sevdiğiyle evlenemiyor bu hayatta..

okulşunuz bitti mi? bitti ise evlilik atamanıza neden mani olsun.gezmeyi tozmayı kocanızla neden yapamayasınız.
okulum bitti koca bi evin yükünü alacak gücü kendimde bulamıyorum tek sorun gezmek değil tabiki

18yaşındayken 25yaşında biriyle mi sevgili oldunuz diyen birileri çıkar şimdi
Sizin aracılığınızla onlarada cevap veriyim madem :) Direk sevgili olarak başlamadık 3 yılın içinde yavaş yavaş oturdu her şey

Başka biriyle görüşme ayarlanması falan iyi olmamış tabi. Ne kadar baskı uygulansa da dik durmalıydı ailesine karşı. Varlığınızdan da haberleri varmış zaten.
Neyse, eğer sevginizden eminseniz, hemen evlilik olmasa da en azından aile arasında bir söz takılabilir. Evlenmek için sonrasında yine beklersiniz istediğiniz kadar. Bu süreçte hem birbirinizi daha iyi tanırsınız, hemde başkalarıyla tanıştırılma çabalarının önüne geçmiş olursunuz.

uzun zamandır ılk defa bu kadar ketun bır kız goruyorum ve okuyorum

iç sesim sizin daha bu kadr küçükken bile hiç bir ortak hayal kuramıyorken bu adamla evlenmeyeceğinizi söylüyor

Erkek arkadasınızı madem bu konuda yardımcı olamıyor, çare üretemıyorsanız bırakın da oda kendısı bır care bulsun . Ben olanlarda kötu bırsey göremedım yanı zaten evlenmek için evlenecek olsa sızden ayrılır baskasını bulurdu netıcede dunya sızden ıbaret değil... Aılesını susturmak adına boyle bırsey yapacaktı muhtemelen bırde sıze nasıl anlatsın bunu , bunaltmak ıstememıstir kendınce halledebılecegını düşünmüştür.

Sizin aracılığınızla onlarada cevap veriyim madem :) Direk sevgili olarak başlamadık 3 yılın içinde yavaş yavaş oturdu her şey

bu yazısız bi kural oldu nerdeyse :) konudan çok konu sahibinin hayatıyla geçmişiyle ilgili türlü şeyler yazılıyor. düşünce özgürlüğü var tabiki fakat bunu iğnelemekle yargılamakla karıştırmamak lazım

Birebir arkadaşım yaşadı canım ben anlatayım da sen kendine pay çıkar tabi kişi ve karakterleri farklıdır ama az çok sonuç belli.
Arkadaşımla aralarında 5yas vardı kız kendini hazır hissetmesi oğlanın ailesi arkadaşımı bildiği halde kız arayıp buldular oğlanı zorla gorusturduler e tabi iglan bunları söyleyip arkadaşıma baskı yaptı arkadasimda kararından dönmeyince oğlan gidip evlendi mutlu mu tabiki değil ama baskı ile evlenme sonuçları daha kotu olur seven insan zaten bekler

Gerçekten böyle cevaplara ihtiyacım var.Çok teşekkür ederim...

uzun zamandır ılk defa bu kadar ketun bır kız goruyorum ve okuyorum

iç sesim sizin daha bu kadr küçükken bile hiç bir ortak hayal kuramıyorken bu adamla evlenmeyeceğinizi söylüyor

oyalıyor adamı.

Cok gereksiz cikis yapmissin bence.
Evet gorusmeyi saklamis ama senin tepkinden korktugu icin yapmis bunu da.
Adam 28 yasinda baski gormesi gayet normal.
Bence sen onu cok sevmiyorsunda vicdan yapiyormussun gibi geldi anlatimindan.

neden konudan çok konu sahibinin geçmişiyle ilgileniyorsunuz ki .
18yaşında sevgili olması, 21 yaşında evlenmesi gerektiğini göstermez ki aynı şey mi.

tarzı şöyleyişi yaklaşımı adamı oyalıyor diye düşündürdüğünden olmasın

Sevgili olmak başka evlilik başka. 16-17 yaşındakilerin de sevgilisi var. Ben kararının doğru olduğunu düşünüyorum. 25 yaşından önce evlenmek hiç istememiştim. 28imde evlendim. O zamana kadar kendi paramı kazandım harcadım ailemle tatile gittim. Kısacası hevesimi aldım bekarlıktan.

Bence baskı altına girme. Otur düşün sakince bu adam hayatımdan çıkarsa ne olur diye. Bir daha bu kadar düzgün biri çıkmaz karşıma diyorsan devam et uzatmadan da evlen. Yoksa sal gitsin. Senin şartlarını kabul ederse salsan da gitmez bekler efendi gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…