Sanırım sizin bir yaranız var bu kdr gocunduğunuza göre biri sizi beklememiş belliki.Hiç bir şey yaşanmadı gayette ben bitsin dedikçe üstüme düşüyor yan cebimde dur mantığında olsa şimdiye kdr çoktan yoluna bakar yuvasını kurardı.Ayrıca kırıcı üslubunuz için teşekkür ederim
Peki ne yapmamı önerirsiniz bende arkadaşınız gibi mi yapayım pişman mı oKonu sahibi haklı. Kızın kimseyi oyaladığı ettiği falan yok, ayıp etmeyin bence KK hanımları. Benzer olayı benim en yakın arkadaşlarımdan biri yaşadı geçen sene. İki yıllık bir sevgilisi vardı, çocuk 26-27 yaşında falandı, arkadaşım da 21'di, tabi biz üniversite 2'deydik. Çocuğun ailesi çocuğun evlenme zamanı geldiğini düşünüyordu ve baskı yapıyordu, çocuk da arkadaşıma. Ama arkadaşımın da planları vardı tabi, her şeyden önce okulun bitmesi için daha 2 yıl vardı. O kadar çok baskı yapıyordu ki, nişanlanmak ve okul biter bitmez evlenmek istiyordu. Arkadaşım da aynı sizin gibi düşünüyordu, iş güç sahibi olup biraz kendi parasını harcamak falan gibi. Neticede olmadı, ayrıldılar. O çocuğun da ailesi sürekli çocuğa "evlenmelik kız" ayarlayıp duruyordu. En sonunda resti çekti işte arkadaşım, şimdi çocuk bu yaz evleniyormuş sanırım. Yani şunu demek istiyorum, sevgilinizle ilişkinizin yürüyebileceğini düşünüyorsanız yürütün ama bu sorun hep önünüze gelecekse işte o durum biraz sıkıntı. Çünkü burada siz haklısınız, anladığım kadarıyla sevgiliniz de evlilik falan istemiyor ama ailesinin baskısına da bir yere kadar karşı çıkabilir ancak. En başından bu konuda sözünü dinletmeliydi, yani ailesini baskı yapmaktan vazgeçirebilmeliydi. Sizin önce "kendi" hayatınızı kurmak istemeniz, yaşamak istediklerinize öncelik vermeniz sizin en doğal hakkınız ve bu konuda taviz vermeyin, çok gençsiniz. Sizin durumunuzdaki dezavantaj yaş farkı. Aranızda 7 yaş var, normalde çok fazla bir yaş gibi gözükmeyebilir ama sorunlar doğurabiliyor.
Siz mi belirliyorsunuz kimlerin konu açacağını sizene içimi dökmek istedim fikir almak istedim yazdım yahu sizene gidin yaranız kimeyse ona patlayıngüzelim eminsen bu bir sorun değilse neden buraya konu açıyorsun.konu açıyorsan bazı şeyleri göze almışsındır.hem niye kıralım sadece hissettiklerimizi direk yazdık.kim bilir bugun değil yarın hak verirsin.
Siz mi belirliyorsunuz kimlerin konu açacağını sizene içimi dökmek istedim fikir almak istedim yazdım yahu sizene gidin yaranız kimeyse ona patlayın
ben evlilik düşünmüyorumya hani o da ailesinden baskı görüyor ne yapmalıyım diyorum herlde buraya gelip hislerimi sorgulamıyorum.Her şey yolunda olsa bu üslupla sizinle muhattap olmak istemezdim emin olunkendin diyorsun yazdıgın seyleri oku: ben bitsin dedikçe üstüme düşüyor yan cebimde dur mantığında olsa şimdiye kdr çoktan yoluna bakar yuvasını kurardı. bunları sen söylüyorsun.eee o zaman ben de sana diyorum sorun ne? her şey gayet yolunda gözüküyor
ben evlilik düşünmüyorumya hani o da ailesinden baskı görüyor ne yapmalıyım diyorum herlde buraya gelip hislerimi sorgulamıyorum.Her şey yolunda olsa bu üslupla sizinle muhattap olmak istemezdim emin olun
18yaşındayken 25yaşında biriyle mi sevgili oldunuz diyen birileri çıkar şimdi
----- Benim takıldım konu ; bu adamın sizi sevdiğini bile bile , başka kadınla evlenmesini istemeleri ve adamın ailesini oyalamak için başka birini görmeye gidip , sonradan olmaz demesi ne zalimce..İki tarafta çok bencil..
Siz bunu yazana kadar hesap yapmak aklıma bile gelmemişti. Yazan insanlar var ; her görüş ayrı birşey katar insana. Burada konu açmanın önemi de budur.
Haklısınız hiç o açıdan düşünmemiştim.Göz göre göre birini üzecek karakterde bi insan değil sevmeden evlenmem diyor ama evlense bile içinde yaşar mutsuzluğunu karşındakini üzmezSiz bunu yazana kadar hesap yapmak aklıma bile gelmemişti. Yazan insanlar var ; her görüş ayrı birşey katar insana. Burada konu açmanın önemi de budur.
....
H huzur , tepkinizde haklısınız, kendince bulduğu çare elbette doğru değil fakat ailesini bu şekilde oyalayabileceğini düşünüyor demek ki.. İsteğinizde de çok haklısınız, eğer evlenmek zorsa evlenince mutsuz olabilirsiniz. Kalbinizi sorgulayın, ilerisi yoksa oyalamayın sevgilinizi.
----- Benim takıldım konu ; bu adamın sizi sevdiğini bile bile , başka kadınla evlenmesini istemeleri ve adamın ailesini oyalamak için başka birini görmeye gidip , sonradan olmaz demesi ne zalimce..İki tarafta çok bencil..
Evlense ne olacak kalbindeki sevgiyle ? Kadına hayatı dar edecek başrol adamı.
Çoğu yerde haklısınız ama Kezban veya ucu karaktersiz e varan söylemleri hoş bulmadım sonuçta onu tanımıyorsunuz yazdıklarmdan böyle bi düşünceye kapılmış olabilirsiniz ama yinede hoş değil.Herkesin yaşam tarzı farklı ne kadar güzel anlayışlı bir aileniz varmış onun tam olarak ne yaşadığını bilmiyorum gerilmeyim diye anlatmıyor.Ağlamasınıda biteceğinden korktuğum için oldu dedi bilemiyorum.Bence sen haklısın tabi yaşın genç evlenmek için.
Lakin sevgilin bir garip.
28 yaşında adam be evlilik baskısı , evde mi kalmış bu ne kezbanlık?? 28 yaş bir erkek için ne ki? Çocuk doğurma yaşı mı geçiyor?
Dik duruşlu, karakterli biri olsaydı benim bir birlikteliğim var, henüz evlenmeye hazır değiliz, bu konuyu kapatın veya ben 30dan önce evlenmeyi düşünmüyorum bu konuyu kapatın der geçerdi.
Sevgilin ağır kezban. Ağlamak nedir ya, görüşmek istemiyorsa beriki kızla olmaz desin kestirip atsın.
Ben 28 yaşında kadınım, annem evde kaldım diye panikledi bana bulduğu biriyle tanışsan dedi. Ben de görücü usülünü zorlama buluyorum istemem dedim, konu orda kapandı. Çünkü ailem istemediğim şeyleri bana yaptıramayacaklarını , karakterli bir insan olduğumu biliyor anlatabildim mi? Ailesi zayıf kişilikli olduğunu bilmeselerdi baskı kurmaya kalkışmazlardı zaten.
Bu yaştaki biri aile baskısıyla iş yapacaksa eziktir, net.
Çoğu yerde haklısınız ama Kezban veya ucu karaktersiz e varan söylemleri hoş bulmadım sonuçta onu tanımıyorsunuz yazdıklarmdan böyle bi düşünceye kapılmış olabilirsiniz ama yinede hoş değil.Herkesin yaşam tarzı farklı ne kadar güzel anlayışlı bir aileniz varmış onun tam olarak ne yaşadığını bilmiyorum gerilmeyim diye anlatmıyor.Ağlamasınıda biteceğinden korktuğum için oldu dedi bilemiyorum.
Çoğu yerde haklısınız ama Kezban veya ucu karaktersiz e varan söylemleri hoş bulmadım sonuçta onu tanımıyorsunuz yazdıklarmdan böyle bi düşünceye kapılmış olabilirsiniz ama yinede hoş değil.Herkesin yaşam tarzı farklı ne kadar güzel anlayışlı bir aileniz varmış onun tam olarak ne yaşadığını bilmiyorum gerilmeyim diye anlatmıyor.Ağlamasınıda biteceğinden korktuğum için oldu dedi bilemiyorum.