Böyle şey olur mu

Acaba hata mi yapıyorum ilerde pişman olur muyum diye düşünüyorum. Çok kararlıydim taviz vermem diyordum ama artık acaba demeye başladım. İstemediğim halde olsun sonucta sevdiğim insan diyip adım atmak ne kadar doğru olur ki ? Mutlu olur muyum yada ayrilsak pişman olur muyum ? Onun bir şeyler yapması gerekiyor demi artık benim yanımda durması gerekiyor

Çok severek ve isteyerek, kendinizden emin adım atsanız dahi pişman olma ihtimaliniz her zaman var.

Acaba? diye kendinizi sorgularken, kendi iradenizle, düşüncelerinizi bir kez daha mı gözden geçiriyorsunuz yoksa kafanız karışık ve tartışmamız bir şekilde bitsin de çözüme kavuşsun diye acele karar mı veriyorsunuz, bunun tahlilini iyi yapmanız gerek.

"İstemediğim halde..." devamını getirmeye gerek bile yok. İstemiyorsanız, bana göre, olması gerektiği için değil de birilerini susturmak için, üzerinizdeki baskıları (yakınlarının erkek arkadaşınıza, erkek arkadaşınızın da sizin üzerinde oluşturduğu baskılar) susturmak içinse yani başkaları için evlenecekseniz bu evlilik yine başkalarını mutlu eder, sizi değil.

Önemli olan, siz ne istiyorsunuz ve sizin isteklerinizle erkek arkadaşınızın istekleri birbiriyle ne kadar uyuşuyor. Biraz siz biraz da erkek arkadaşınız kendinden tavizler vererek, fedakarlıklar yaparak orta yolda buluşmalısınız. Kendinizi çok yıpratmayın. Sadece sizin tarafınızla çözüme ulaşacak bir mesele değil. Bana kalırsa bir süre düşünün (bu sürede görüşmemeyi talep de edebilirsiniz, yanlış anlamayacağını ve kırılmayacağını düşünüyorsanız) hem siz hem de sevgiliniz sonra oturun ve samimiyetle açık açık konuşun. Ya ortak bir karar verip birlikte devam edersiniz yada herkes kendi yolundan gider. Hakkınızda hayırlısı olsun. Sevgilerle.

Bence sen haklısın tabi yaşın genç evlenmek için.

Lakin sevgilin bir garip.

28 yaşında adam be evlilik baskısı , evde mi kalmış bu ne kezbanlık?? 28 yaş bir erkek için ne ki? Çocuk doğurma yaşı mı geçiyor?

Dik duruşlu, karakterli biri olsaydı benim bir birlikteliğim var, henüz evlenmeye hazır değiliz, bu konuyu kapatın veya ben 30dan önce evlenmeyi düşünmüyorum bu konuyu kapatın der geçerdi.

Sevgilin ağır kezban. Ağlamak nedir ya, görüşmek istemiyorsa beriki kızla olmaz desin kestirip atsın.

Ben 28 yaşında kadınım, annem evde kaldım diye panikledi bana bulduğu biriyle tanışsan dedi. Ben de görücü usülünü zorlama buluyorum istemem dedim, konu orda kapandı. Çünkü ailem istemediğim şeyleri bana yaptıramayacaklarını , karakterli bir insan olduğumu biliyor anlatabildim mi? Ailesi zayıf kişilikli olduğunu bilmeselerdi baskı kurmaya kalkışmazlardı zaten.

Bu yaştaki biri aile baskısıyla iş yapacaksa eziktir, net. Annesi istiyor diye komşu kızıyla evlensin , babası istiyor diye çocuk yapsın madem.
Ya cidden, bir erkek 28 yaşında evlenmek için neden acele eder ki? Ya babam bile 20 küsür yıl evvel 29'unda evlenmiş. Bu adam 2015 toplumunda evde kaldım diye zıplıyor, hayırdır yani? Bir de ne diyeceğim, belki kızanlar olacaktır ama karşımda ağlayan erkeklerden hiç hoşlanmam. Bir kişi de benim karşımda ağlamıştı, çok zayıf karakterli bir çocuktu. Olaylar istediği gibi gitmeyince gözyaşlarını kullanan insanlar çok şeytan, ince düşünen hesapçı insanlar oluyor. Ağlayan insan değil, göstere göstere ağlayanlardan tırsmak lazım :stop:

Hayatınızı yaşamak istiyorsanız beraber olduğunuz insanla neden berabersiniz ben pek anlayamadım açıkçası.
Bana tavrınız biraz sert geldi. Üniversite okumuyorsunuz ki hayat yaşıyasınız.

Çoğu yerde haklısınız ama Kezban veya ucu karaktersiz e varan söylemleri hoş bulmadım sonuçta onu tanımıyorsunuz yazdıklarmdan böyle bi düşünceye kapılmış olabilirsiniz ama yinede hoş değil.Herkesin yaşam tarzı farklı ne kadar güzel anlayışlı bir aileniz varmış onun tam olarak ne yaşadığını bilmiyorum gerilmeyim diye anlatmıyor.Ağlamasınıda biteceğinden korktuğum için oldu dedi bilemiyorum.
canim sen kalbini dinle seviyorsan .ayrildiginda canin yanmayacaksa .o evlendiginde kafani duvarlara vurmayacaksan ayril.yok seviyorsan sozlen sanki bir sene sozlu kaln arkadaslrim var.baktin olmuyo kotuler .atarsin sozu bunuda sevhiline soykersin.bence aile baskisi normal siz tr yi istanbul izmir mi saniyorsunuz hala bircok yerde evlilik baskisi yaparlar.sevgilinin de onlara karsi koyamamasi normal .oyle pat diye anne babaya herseyi soyleyemiyorlar.dedigim gibi onu seviyorsan .sizlen dugun iki sene sonra olsun ne farkeder.aileler gorussun tani soyle ben hemen evlenmek istemiyorum de herseyi anlat esinin ailesine konusun tartisin.secim senin kalbini dinle .kariyer yapacam diye sevdiginden olma hemn evlenme iki sene nisanli kal bende senin gibi 21 yasinda evlendim .ama pismanim .bekarlik gibisi yok be arkadas.keske bende bi 6 ay nisanli kalabilseydim bir ay kaldim herseyyy icimde kaldi...

Merhaba kızlar...Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Hiç vaktinizi almadan olayı anlatayım.Ben 21 sevgilim 28 yaşında.Bundan yaklaşık 3 sene önce ilişkimiz başladı.Seviyorum ve sevildiğimide düşünüyorDUM ta ki düne kadar...Hiç ilişkimi övüp içinizi şişirmek istemem kısacası düzgün giden bir ilişkiydi.Di diyorum çünkü bir sorun var.Oda sevgilimin yaşı sebebiyle sürekli evlilik baskısı altında olması.İlişkinin ciddiye bineceğini anladıgımda ben açık açık işimi elime aldıktan sonra en az 2 3 sene evlilik düşünmediğimi onunda bu dogrultuda bir karar vermesi gerektiğini söyledim ki sonradan sıkıntı çıkmasın.O da söz verdi kesinlikle istemediğin bir şey olmayacak her şey vakti gelince olacak dedi fakat öyle olmadı.O ailesinden baskı gördü bazı zamanlar bana yansıttı.Hakkını yiyemem kesinlikle bu konuda çok üstüme gelmedi.Ama onun baskı altında oldugunu bilmek ister istemez beni geriyordu ve bitirmek istiyordum.Çünkü bir hayat kuracak ve bizim olma ihtimalimiz kesin bile değil.
Sonuçta hayat bu ne getirecegi belli olmaz.2 3 sene bekle diyip sonunda ayrılırsak bu vebali taşıyamam.Fakat kendisi hiç ayrılıga yanaşmadı.Evliliğinde bir an önce olmasını istiyor tabi.Ama ben kendimi hazır hissetmiyorum.Güzel bir mesleğim var atama bekliyorum.Biraz çalışıp kendi paramı yemek gezmek istiyorum.Evliliği hiç düşünmüyorum açıkçası.Bu arada ailesinin çoğu benim varlıgımdan haberdar.Kendisi çok tanıştırmak istiyor ama ben baskılar daha çok artar diye korkumdan tamam diyemiyorum...
Asıl olay şu.Dün ikimiz otururken abisi aradı.Baya konuştular falan bende dinliyorum bi yandan telefonun sesi o kadar açıkki çok net duyuluyor her şey.Neyse bunlar kapatacakken abisi ayşe teyze falan dedi bizimki birden panikledi kısmaya çalıştı telefonun sesini.Duydugum kelimeler ayşe teyze gelin dedi görüşürsünüz bi ugra.Anca bu kadarını duydum ama paniklemesinden bişey oldugunu anladım.Sordum neden kıstın ne dedi diye.Saçmaladı.Yalan söylüyosun diye çıkıştım duyduklarımı söyledim oda anlattı.Halasıyla yengesi karşı komsunun kızıyla evlilik niyetiyle görüşmesini istemiş.Kızında misafiri varmış sonra gelin demişler.
Ben bunu duyunca çığrımdan çıktım kesinlikle bitti nasıl böyle bişey yaparsın falan derken bu hüngür hüngür aglamaya başladı.Bitemez ben sadece çenelerini kessinler diye gidecektim olmadı diyip kestirip atacaktım yeter ki biraz sussunlar bari sen beni anla baskılarından bıktım diye sinir kriziyle birlikte ağlama krizide geçiriyor.İlk defa onu bu halde gördüm ama kararımdanda ödün vermedim.Neyse bu hava almaya gitti geldi.
Düzgünce konustuk.Neden bana söylemedin söyleseydin anlayışla karşılardım dedim tepkinden korktum kafanda kurup günlerce konuşmamandan korktum dedi bu arada hala aglıyor.Uzun uzun konuştuk görüşmeyecegini söyledi baskılarına dayanamadığını artık oyalayamadığını kendince böyle bir çözüm bulduğunu söyledi.Ben açtım ağzımı yumdum gözümü.Kocaman adamsın seviyorum diyip arkamda duramadın mı dedim yapamıyosan bitsin sende kurtul bende dedim.O da benden bi fedakarlık bekliyomuş tamam diyip evlenecekmişim.Baskıyla evlendikten sonra ne kadar mutlu olabiliriz ki tamam seviyorum falan ama gözüm kör değil geleceği az çok görebiliyorum.Neyse tabi güvenim sarsıldı kafam o kadar karışıkki atladıgım yerler olabilir.Bir sorunuz olursa cevaplarım.Ne yapmam gerekiyor ? Yaptığı şey hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve ben bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim ? Karşı taraftan görüşlerinizi bekliyorum.

Seninle gerçekten evlenmeyi istiyorsa 5 yıl daha bekler diyorum. Görüşmeyi düşünmesi iyi olmamış. Bilmiyorum seni kıskandırmak için mi yaptı desem, telefonu duyacağını bilmiyor olabilir.. Kaç sene görüşüp evlenemiyorlar kısmet olmayınca. Kısmetse eğer evlenirsiniz.

Bence sevgilin hakli.
Senin kafani sisrmemek icin boyle bi yola bas vurmus.
Napsaydi sanami anlatsaydi: canjm ben bi kosu komsunun kizini goruyum geliyim, annemler sussun, bu iyiligimiz icin..
Dinlerken bu cumlelerin olasiligi yok.
Ama tek care buydu sevgiline.
Ve mantiklida, ama karsi tarafa anlatmak cok zor bunu, kolay mevzular degil.

21 yaş Evlenmek için çok erken.

Allahaşkına kocanla hayatını yaşarsın diyenler neyin kafasında?

Sevgililikle, eşlik aynı şey mi?

Kaynanaya git, eltiyle görüş, anneanne Babaanne eli öp, evi temizle, yemek yap, iki kişinin ütüsünü yap, ev alışverişi yap, fatura öde, kira öde, bayram seyran sülale gez. Ayh yazarken bunaldım.

Bekarlıkta ise sıfır sorumluluk. Sevgilinle dışarda el ele gezip, eve gelip özlemek, kazandığın parayı kendine harcamak, 22 yıl ailenin sorumluluğu altında okumuşken, çalışmaya başladıktan Sonra hem para kazanmak, hem ev sorumlusu olmamak, gönlünce gezip, tozup, yiyip içmek, her hafta sonu nereye gitsem telaşına düşmek.. Daha tonla şey yazılır da neyse, bazılarının içini kanatmayım.

Bu hayattaki tek yaşama sebebi evlenip, ev, koca ve çocuk bakma olan kadınlarımıza acıyorum, birey olarak hayatlarını yaşayamadıkları için.

Konu sahibi, hayat bencil olmayı gerektirecek kadar kısa. Zaten o evliliktir, kocadır, çocuktur, bunları bi gün hepimiz yaşayacağız. Şimdi birey olmayı öğrenmek ve hayatının tek başına idamesini sağlamanın keyfine varmanın tadını çıkar. İstemeden asla asla evlenme.

Bu arada evet, sevgilin zayıf karakterli bi oğlan, ailesinin güdümünden çıkamamış bi oğlan çocuğu.

Ben kız halimle ailemi tek lafımla susturuyorum. İyi Düşün..

Arkadaslar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Farklı fikirlere çok ihtiyacım vardı. Yükümü hafiflettiniz derdime ortak oldunuz. Buraya yazmakta çok kararsızdim ama şimdi iyiki yazmışım diyorum. En azından büyük çoğunluk bana hak verdi yaptigimin doğru olduğunu görmüş oldum. Konuya gelecek olursak dün ablası benimle konuşmak istemiş telefonda. Daha önce böyle bir isteği olmamıştı sadece tanışmak istediğini biliyorum. Buyuk ihtimal ikna etmek için konuşmak istedi.Olayın üstüne birden konuşmak istemesi bana bunu düşündürdü. Hiç konuşacak halde değildim hem utanirim hemde tanımadığım birine nasıl laf anlatıyım. Müsait değilim dedim gecistirdim. Burdanda aldığım fikirlerle bildiğimi okumaya devam edcem. O bu konuyu açana kadar acmamaya karar verdim. Acarsa da artık bi karar versin ya arkamda dursun yada bitirsin. Her şeye razıyım napiyim başka yol bırakmadı. Tekrardan iyi veya kötü yorumlariyla yalnızlığımi paylaşan herkese teşekkür ederim iyiki varsınız :)

Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu adam ölse benim arkamda durmaz. Ailesi bana karşı onyargili sayesinde. Bunu ona söylüyorum bişey diyemiyorum diyor. Napiyim erkenden bu yüzünü gördüğüm için şükür mu ediyim ? Güçlü gözükmekten yoruldum kolum kanadım kirilmis gibi hissediyorum. Ayrılalim dediğim zaman kendine zarar vermekten bahsediyor. Küçük değil ki kocaman olmuş dinine de gayet bağlı bi adam nasıl böyle bişey söyler. Beni vazgeçirmek için söylüyor desem hiç ciddiye almamis gibi gozuktum hani ilk soylediginde umursamamis gibi gozuktum hatta dalga geçtim ki bu lafla beni etkileyebilecegini düşünmesin. Ama şimdi direk söylemese bile ima ediyor. Kendide ayrılmaz. Hayatta böyle şeyler yasayacagimi daha doğrusu bu kadar sessiz kalacağımi dusunmezdim. Ne yaparsa yapsın diyip gecmem lazımken yapamıyorum elim kolum bagli. Sona geldik farkındayım oda farkında ama neden hala uzatıyor anlamış değilim. Düşünmekten uzulemiyorum bile

Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu adam ölse benim arkamda durmaz. Ailesi bana karşı onyargili sayesinde. Bunu ona söylüyorum bişey diyemiyorum diyor. Napiyim erkenden bu yüzünü gördüğüm için şükür mu ediyim ? Güçlü gözükmekten yoruldum kolum kanadım kirilmis gibi hissediyorum. Ayrılalim dediğim zaman kendine zarar vermekten bahsediyor. Küçük değil ki kocaman olmuş dinine de gayet bağlı bi adam nasıl böyle bişey söyler. Beni vazgeçirmek için söylüyor desem hiç ciddiye almamis gibi gozuktum hani ilk soylediginde umursamamis gibi gozuktum hatta dalga geçtim ki bu lafla beni etkileyebilecegini düşünmesin. Ama şimdi direk söylemese bile ima ediyor. Kendide ayrılmaz. Hayatta böyle şeyler yasayacagimi daha doğrusu bu kadar sessiz kalacağımi dusunmezdim. Ne yaparsa yapsın diyip gecmem lazımken yapamıyorum elim kolum bagli. Sona geldik farkındayım oda farkında ama neden hala uzatıyor anlamış değilim. Düşünmekten uzulemiyorum bile

Bu ilişkiyi, kafanızda çoktan bitirmiş gibisiniz. Sevginizden ziyade saygınız azalmış erkek arkadaşınıza karşı. Bana göre, bu kadar yıprandıktan sonra her iki taraf, eskisi gibi olmaz. Yanlış anlamayın beni ama hayır gelmez bu ilişkiden. Siz de böyle düşünüyorsanız, kararlı ve güçlü durarak siz bitirin. Çok zor gelse dahi zamanla hafifleyecektir üzüntünüz.

Bir de, benim görüşüm, yanlış anlamayın ama erkek arkadaşınız sanki sizden ayrıldıktan kısa bir süre sonra, belki görücü usulü, birisiyle evlenecek gibi geliyor. Biraz aile baskısı biraz da kendi isteğiyle.

Son karar sizin. Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.

Bu ilişkiyi, kafanızda çoktan bitirmiş gibisiniz. Sevginizden ziyade saygınız azalmış erkek arkadaşınıza karşı. Bana göre, bu kadar yıprandıktan sonra her iki taraf, eskisi gibi olmaz. Yanlış anlamayın beni ama hayır gelmez bu ilişkiden. Siz de böyle düşünüyorsanız, kararlı ve güçlü durarak siz bitirin. Çok zor gelse dahi zamanla hafifleyecektir üzüntünüz.

Bir de, benim görüşüm, yanlış anlamayın ama erkek arkadaşınız sanki sizden ayrıldıktan kısa bir süre sonra, belki görücü usulü, birisiyle evlenecek gibi geliyor. Biraz aile baskısı biraz da kendi isteğiyle.

Son karar sizin. Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Bende öyle düşünüyorum. Ayrıldıktan sonra tabi hayatına bakacak ömür boyu bekleyecek değil ama keşke bitirmek istediğimde bana engel olmasa. Boş versem akışına bıraksam kendiliğinden biter mi yoksa kesin bi dille ben mi bitiriyim

Bende öyle düşünüyorum. Ayrıldıktan sonra tabi hayatına bakacak ömür boyu bekleyecek değil ama keşke bitirmek istediğimde bana engel olmasa. Boş versem akışına bıraksam kendiliğinden biter mi yoksa kesin bi dille ben mi bitiriyim

Kesin bir dille siz bitirin ve yeniden düzeninizi kurun, yolunuza bakın. Bitmiş zaten ilişki beklemenin bir anlamı yok. Bekleyerek daha çok yıpranırsınız.

Kesin bir dille siz bitirin ve yeniden düzeninizi kurun, yolunuza bakın. Bitmiş zaten ilişki beklemenin bir anlamı yok. Bekleyerek daha çok yıpranırsınız.
Haklısınız git gide yipraniyoruz. Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için.

X