Kesinlikle size katiliyorumTanışma neden abinizin evinde olacak?Kendi evinizde yapsanız da kimsenin kaprisiyle uğraşmasanız nasıl olur.Yani ben olsam böyle yapardım.Abime de yengeme de sorardım madem tatil planınız vardı,madem yarım saatlik mesafeden gelmek sorun olacaktı niye ben bunu yeni öğreniyorum.Sonuçta sen abim olarak en son öğrendiğini iddia ediyor olabilirsin ama yengem en basından beri biliyordu,bana planlarinizi söyleyebilirdi ve bende karşı tarafla ona göre konusurdum...Deseniz nasıl olur.Yani aglayip üzülmektense konusup sorgulamak ve aldiginiz cevaplara göre de onlarin evindeki plani sürdürmek veya iptal ettirmek ve özellikle de boyle bir dönemde sizi aglattiklari icin onlari umursamamak daha iyi olmaz mı.
Onlar zaten olmak zorunda sen hangi tarihe karar verirsen ver mecburlar gelmeye. Cunku abin kuzenlerin. Komsu yada uzaktan akraba degil
Güzel kardeşim sen bilirsin ama çok "oldu bitti" ye gelen bir aile kurma merasimi sürecine giriyorsun.Ailen hiç mi bu çocuğun ailesini soruşturmak istemiyor? Hiç mi düşünme payları yok ki daha tanisilmamis bileyken nişanında hangi kuzenin tatilde olacağı düşünülüyor.Belki bu çocuğun aynı evde yaşadığı aile üyelerinden birisi madde bagimlisi her gün cami çerçeveyi indiriyir...veya kayınpeder adayın dolandırıcılıktan çevresinde nam salmış birisi...bari abilerin erkek arkadaşını aile tanismasindan önce bir kez gorselerdi, önden onlar tanissaydiDaha önce de belirttim annem babam çok yaşlı ve babam da biraz otoriter bir insan. Annem babamdan çekindiği için olaya dahil olamadı bile. Her şeyi yengeme bıraktı o babamı ikna etmişti. Yani abim yengem olmadan annem bu işi pek organize edemez babamdan çekinir. Öyle gidip gelmez erkek arkadaşımın ailesiyle. Yani her türlü problem.
Yengem ikramlık hazırlamayacak her şeyi evde yapıp götüreceğiz. Kendisi tatlı yapacağını söyledi ve malzemelerini bile bana aldırdı. Üstelik her gün evinde mahalleyi doyuruyor. Her gün birileri geliyor hazırlık yapıyor ama benim için yapacağı bir tatlının malzemelerini istedi. 75 yaşında babam dün ona malzeme alıp götürdü.
İste bu yuzden kimseyi dusunup yapmayin diyorum. Cunku bu isleri yasamis birisi olarak sunu gordum; ona uysa buna uymaz buna uysa ona uymaz. Her turlu kotu olcaksin. Bu senin en onemli ve ozel gunlerin. Onlarin sana uymasi lazim. Su an senin darilman lazim onlara. Cunku en guzel anini simdiden mahvetmislerAma gelmeyecekler işte. Tatilde olacaklar çünkü. Abim bu noktaya getirdi. Ben yeğenleri burda olmadığı halde nişan yapan hala konumunda olacağım. Daha da kötüsü Almanya’daki yeğenlerine göre ayar yapıp buradaki yeğenlerini yok sayan hala olacağım. O çocuklarla bir daha hiçbir şekilde bağ kuramam. Zaten bizim çabalarımızla ilerliyor. Anneleri sürekli dolduruyor.
Güzel kardeşim sen bilirsin ama çok "oldu bitti" ye gelen bir aile kurma merasimi sürecine giriyorsun.Ailen hiç mi bu çocuğun ailesini soruşturmak istemiyor? Hiç mi düşünme payları yok ki daha tanisilmamis bileyken nişanında hangi kuzenin tatilde olacağı düşünülüyor.Belki bu çocuğun aynı evde yaşadığı aile üyelerinden birisi madde bagimlisi her gün cami çerçeveyi indiriyir...veya kayınpeder adayın dolandırıcılıktan çevresinde nam salmış birisi...bari abilerin erkek arkadaşını aile tanismasindan önce bir kez gorselerdi, önden onlar tanissaydi
Tabiki Almanya'daki abine göre yapacaksınız nişanı, kolay mı o kadar ulaşım masrafı yapacaklar.
Ben olsaydım önce burda ki yengemle konuşurdum, sen öyle dediğin için bende erkek tarafına o şekilde söyledim lütfen abimi ikna et derdim. Yeğenlerin yine gitsinler tatile yarım saatlikten bi zahmet nişana gelsinler. Gelmezlerse kendileri ayıp ederler.
Eğer ertelerseniz Almanya'dan gelen aileye çok çok ayıp etmiş olursunuz.
İste bu yuzden kimseyi dusunup yapmayin diyorum. Cunku bu isleri yasamis birisi olarak sunu gordum; ona uysa buna uymaz buna uysa ona uymaz. Her turlu kotu olcaksin. Bu senin en onemli ve ozel gunlerin. Onlarin sana uymasi lazim. Su an senin darilman lazim onlara. Cunku en guzel anini simdiden mahvetmisler
Anladım. Hayrlısı olur inşallah cnm. Yaş kaç olursa olsun sanırım bu kıskançlık hep sürecek. yengende şimdi alış veriş kıskançlığı da olur. Onun zamanında alınamayan şeyler sana yapılınca bir sürü sorun çıkartır eminim. bu kafada olan insan bunu da yapar.Biz 3 kardeşiz ben en küçüğüm ve 40 yaş çocuğuyum. Annem babam çok yaşlı oldukları için benimle hep abilerim ve yengem ilgilendi. Eğitim masraflarımı bile hep abilerim karşıladı. Bu zamana kadar beni hep el üstünde tuttular hiç üzmediler. Ama ne yazık ki burada yaşayan yengem sığ düşünen bir kadın. Hala elti görümce kaynana kafasında. Biz ise hiç böyle insanlar değiliz. Böyle olsak diğer yengemle de sorun yaşarız. Buna rağmen diğer yengem de dahil hep kendisini idare etmeye çalışıyoruz. Kimse ona eltilik görümcelik yapmıyor ama o hep bu kafada. Kendi kaprisi yüzünden şu an beni Arada bırakıyor.
Evet bu akşam sadece tanışma olacak. Ama haftaya da isteme ve söz bir arada olsun dedik erkek arkadaşımla. Ailem de bunu kabul etti başta. Sonuçta ben istiyorum onlar da sorun etmediler. Ama dün akşam abim bir anda ters döndü. Sorun çıkardı. Durum bu. Yoksa her şey yolunda ilerliyordu.
Ben olsam bu tavırdan sonra abimin evinde tanışma olsun istemezdim. belli ki yengen pişman olmuş böyle bi teklifte bulunduğuna.Haklısınız galiba tek yolu bu. Çünkü olayı bu hale getiren yengem zaten. İş onda bitiyor. İlk başlarda abini bana bırak ben hallederim bizden yana sıkıntı olmaz diyen insan şimdi tam tersi bir tavır içerisinde.
Akşam abim ne dese yengem de yanında “doğru, haklı” diye onayladı sürekli.
Diğer taraftan da güya iyi görünmeye çalışıyor falan. Resmen her şeyi mahvetti. İnsanlar neden bu kadar kötü gerçekten aklım almıyor.
Ben olsam bu tavırdan sonra abimin evinde tanışma olsun istemezdim. belli ki yengen pişman olmuş böyle bi teklifte bulunduğuna.
Tanışma sizin evde olsun, sadece aileler olsun ki kalabalık olunmasın.
Nişanı da cafe tarzı bi yerde yaparsınız, eğer durumunuz elveriyorsa.
Bu arada burda olan yengenizi fazla poh pohlamaya gerek yok. Biraz oturup düşünsün yaptığı hataları.
Yengen kişisel meselelerine senin tanışma programını alet etmek istemiş.Onun evinde olacakya,siz ona muhtacsinizya güya bunu art niyetine malzeme olarak görmüş.Böyle çiğ insanlardan her yerde var,abinde onu destekleyerek hata yapıyor maalesef.Ama simdi bunlari avutacak zaman degil.Ben olsam erkek arkadasima yeni eve gecince tanisalim hatta tanistiginiz anda söz yapalim veya tanisma olduktan sonra eger almanyadaki abinin ailesine uyuyorsa hemen uymuyorsa da yilbasina erteleyim derdim.Son bir secenek de aile yapiniza uysada uymasada evimiz uygun degil diye disarda bir yemekle tanismak.Yengeni ve abini de uzaklastir yoksa cok üzülürsün bunlar yaptiklari iyiligin karsiligini seni uzerek alacaklar belli.Biz taşınacaktık bayrama kadar. Ama evimiz yetişmedi. Yengem de nasıl olsa bayramdan sonraya ev yetişir tanışma bizde olsun dedi. Çünkü biz taşınacağız diye eşyaları falan koliledik ev kötü bir durumdaydı.
Yani başta her şey çok iyiydi ve çok olumlu davrandılar. Bir anda böyle bir şey çıkardılar.
Abilerimin arası kötü değil aslında. Ama nedense yengemin bir şeye takılıp abimi de dolduruşa getirdiğini düşünüyorum. Bak her şeyi Almanya’dan gelen yeğenlerine göre ayarlıyor demiş olabilir. Çünkü tatil planı gerçekten çok uyduruk. Ve sonra da ya o yeğenlerin Ya bu yeğenlerin diye espiri yapması da çok manidar geldi.
Ama gelmeyecekler işte. Tatilde olacaklar çünkü. Abim bu noktaya getirdi. Ben yeğenleri burda olmadığı halde nişan yapan hala konumunda olacağım. Daha da kötüsü Almanya’daki yeğenlerine göre ayar yapıp buradaki yeğenlerini yok sayan hala olacağım. O çocuklarla bir daha hiçbir şekilde bağ kuramam. Zaten bizim çabalarımızla ilerliyor. Anneleri sürekli dolduruyor.
Her iddiasina girerim ikiside eslerinin doldurusuna gore hareket ediyodurAbime göre ben emri vaki yaptım ve her şeyi oldu bittiye getiriyorum. Savunması o. Oysaki erkek arkadaşımın işi yok diye söylemiyordum aileme. 24 Temmuz’da iş buldu 30 Temmuz’da aileme açıkladım.
Almanya’da yaşayan abim hiç sorun çıkarmıyor zaten. Kızları da bu olaya çok üzüldü. Yine de asla bizi düşünerek karar verme nasıl mutlu olacaksan öyle yap dediler. Başka bir tarihe ertelersen iki günlüğüne bile olsa bilet alır yine geliriz dediler.
Ama böyle olunca insan daha çok üzülüyor. Burnumun dibindekiler kalkıp tatile gidiyor. Dünyanin bi ucundan gelenler yeniden masraf yapıp gelmeyi teklif ediyor. O kadar kötü bir duruma düştüm ki
Hayırlı olsun ❤.Arkadaşlar tanışma oldu. Konuşulduğu gibi abimin evinde yaptık.
Öncesinde ben öğlen yengeme gittim. Yardım edilecek bir şey olup olmadığını sordum. Her şeyi hallettiğini söyledi. Sonra biraz abimi suçlar gibi konuştum. Neden akşam abim öyle davrandı dedim. Çocuklar bile ondan korktuğu için nişana geliriz diyemediler dedim. O da çocukların abimle ilgisi olmadığını, çocukların bunu arkadaşlarıyla planladığını söyledi. Ben de daha önce konuştuğumuz her şeyi hatırlattım yengeme. Ve konuşurken sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım. Sonuçta böyle şeyler bir kere oluyor ve ben böyle bir günde tüm ailem yanımda olsun istiyorum dedim. Yengem de dedi ki ben ayarlarım her şeyi. Çocuklar yine tatile gider ama nişan günü biri gider alır gelir arabayla. Sabah da yine giderler. Her şey düzelir sen bugünün tadını çıkar dedi. Bu akşamı güzel atlatalım gerisi gelir dedi.
Güya abim çok tedirginmiş. Bir tek kız kardeşi olduğu için acele etmek istemiyormuş o yüzden de böyle tepkiliymiş.
Bir de nişanı kendi evimde yapmak istediğimi söyledim. Hatta tanışma da kendi evimde olsun isterdim ama sen öyle bir teklifte bulununca mantıklı gelmişti dedim. Bu konuda sıkıntı olmadığını söyledi. Her şeyi halledeceğini söyledi. Ya çok iyi rol yapıyor Ya da gerçekten abim bu işi onaylamadığı için pürüz çıkarıyor anlayamadım doğrusu.
Sonuç olarak erkek arkadaşım ailesiyle ve yakın akrabalarıyla geldi. Arkadaşlar siz dışarda yemekte falan buluşmakta bahsediyorsunuz da karşı taraf en yakın komşusunu falan da getirmişneyse ki çok kalabalık değillerdi ama yine de biraz onlar biraz biz derken bir ev dolusu insan olduk. Kadınlar ve erkekler ayrı odalarda oturdular. İlerleyen saatlerde gençler de balkona geçti. Düşündüğümden daha kolay oldu her şey. Herkes birbirini sevdi güzel bir sohbet ortamı oldu. Şimdilik bu geceyi atlattık.
Şimdi isteme ve nişanı nasıl yaparız diye konuşuyorlar. Her şey güzel geçti çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?