Böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Bir de annem babam yaşlı. O yüzden abilerime bıraktılar çok dahil olmadılar hazırlık aşamasında. Onlardan yana sıkıntı yoktu zaten.

En çok da Almanya’daki yengem üzerine aldı bu olayı. Çünkü evlendiğinde ben 6 yaşındaydım. Çocuğu gibi görüyor beni. Her şeyi kendince ayarlamaya mutlu etmeye çalışıyor. Annem yaşlı olduğu için hiç anlamıyor böyle işlerden. Yengem de işte herkes bir aradayken konu açıp netleştirmek istedi. Burada yaşayan abim yengemi de tersledi. O kadar üzüldüm ki benim yüzümden öyle bir şey yaşamasına.

Herkes gittikten sonra yengem bana dedi ki. Ben artık karışmıyorum. Her zaman yine arkandayım. Ne karar verirsen ver nasıl mutlu olacaksan öyle yap ben her zaman yanındayım ama artık olaya dahil olamam şu durumda dedi. Haklı da zaten.

Bu durumda ben nişanı ertelersem burdaki yengemin dediği olmuş oluyor. Ve ben benim için bu kadar emek veren insanları hiçe saymış oluyorum. Ertelesem bile alınmayacaklarını söylediler. Kendini iki arada kalmış gibi hissetme biz yine senin mutlu olacağın tarihe biletimizi alıp geliriz dediler ama ben nasıl ertelerim ki. Ertelemezsem de daha kötü olacak.

Ve akşama insanlar ne zaman gelelim diyecekler. Kendi aramızda anlaşamadık insanlara ne diyeceğiz bilmiyorum.

E illa bir ayrik otu olacak. Madem o kadar olumlular sende onları sec. Ne cirkin davranmış TR deki abin

Daha önce de belirttim annem babam çok yaşlı ve babam da biraz otoriter bir insan. Annem babamdan çekindiği için olaya dahil olamadı bile. Her şeyi yengeme bıraktı o babamı ikna etmişti. Yani abim yengem olmadan annem bu işi pek organize edemez babamdan çekinir. Öyle gidip gelmez erkek arkadaşımın ailesiyle. Yani her türlü problem.

Yengem ikramlık hazırlamayacak her şeyi evde yapıp götüreceğiz. Kendisi tatlı yapacağını söyledi ve malzemelerini bile bana aldırdı. Üstelik her gün evinde mahalleyi doyuruyor. Her gün birileri geliyor hazırlık yapıyor ama benim için yapacağı bir tatlının malzemelerini istedi. 75 yaşında babam dün ona malzeme alıp götürdü.

Nişan tarihini değiştirmeyin bence yenge kaprisi yüzünden. Erkek evi tanışma günü desin o tarih bize uygun diye konu kapanmış olur. Tarih işini onlara söylettirin yani.

Bu tarz durumlarda sen kimseye gore nisan dugun belirlemem zorunda degilsin. Sen ve sevgiline uygun ortak tarihler belirliceksin digerleridr mecbur gelecek. İsterlerse dunyanin obur ucunda olsunlar cunku abilerin. Gelmeyende gelmesin

Nişan tarihini değiştirmeyin bence yenge kaprisi yüzünden. Erkek evi tanışma günü desin o tarih bize uygun diye konu kapanmış olur. Tarih işini onlara söylettirin yani.

Tamam zaten istesek yaparız o tarihte ama yeğenlerim burda olmayacak. Düşünsenize yıllar geçse bile bu konu olacak. Yeğenleri burda değildi ama yine de nişan yaptı. Çünkü Almanya’daki yeğenlerine göre ayarladı. Çocukların kafasını da böyle dolduracaklar. Aramı açtılar çocuklarla da. Ben hiç böyle ayrım yapan bir insan değilim. Öyle olsam zaten şu durumu takmaz nişanımı da yapardım.

Ama nişanı yaparsam onları haklı çıkarmış olacağım.

Bu tarz durumlarda sen kimseye gore nisan dugun belirlemem zorunda degilsin. Sen ve sevgiline uygun ortak tarihler belirliceksin digerleridr mecbur gelecek. İsterlerse dunyanin obur ucunda olsunlar cunku abilerin. Gelmeyende gelmesin

Ben tüm ailem yanımda olsun isterim. Başıma bu gelenler de bu isteğim yüzünden oldu. Evet Almanya’daki yeğenlerime göre ayarladım çünkü buradakiler zaten yanımda. Böyle bir şey yapacaklarını düşünmedim.

Bu durumda ben anlayış gösterene göre ayarlarım tarihi, sorun çıkarana göre hareket etmem

Bu durumda ben anlayış gösterene göre ayarlarım tarihi, sorun çıkarana göre hareket etmem

Bu zamana kadar hep sorun çıkarana göre hareket ettik. Evlendiği günden beri böyle. Sorun çıkaran yengem, karısının her söylediğine inanan abim ve onların dolduruşuna gelen çocuklarını 22 senedir idare ediyoruz.

Hele bi gelsinler tanışma olsun söz nişan isteme elbet olur müsait olan katılmak isteyen katılır. Dert etmeyin kendinize. Onlar dert etsin biraz.

cnm siz sadece tanışma yapacaksınız doğru mu anladım. Ortada fol yok yumurta yok, nişan planını niye şimdiden yapıyorsunuz. yengen şimdiden böyle yapıyorsa düğün hazırlıklarında senin koltukları da o seçecek belli ki. Çok mu karışmalarına izin veriyorsun acaba. Kendi kararını kendin alıp annen ve babanla konuşmalısın. Almanya'daki abinlerin masraf yapmalarını falan boşver. Düğün nişan vs gelecek olanlar kendi masraflarını düşünüp gelir (ki gelecek olanlar abinler, biraz tabiki masraf yapacaklar.) Düğün hazırlığı ne kadar masraflı oluyor tahmin edemezsin. Tanışmayı da kendi evinde yapmalısın, yaşadığın ortamı da görmeliler bence. Bizim evde çok küçüktü, 120 m2'lik eve 50 kişi sığdık. Eşimin tarafı bir sürü kişi davet etmişti tanışma için. Gerçi bizim tanışma ve isteme bir arada oldu. Nişan için de küçük bi salon tutun daha rahat olacaktır. Tanışmayı hangi tarihe planladınız. Tanışma isteme hep ayrı ayrı mı olacak. boşu boşuna kendini üzüyorsun cnm. Biz ilk anneleri dışarda kafede tanıştırdık, 2 hafta sonra da tüm sülale bizde buluştu, hem tanışma hem isteme oldu. Nişana kadar da aileler bir birleri ile görüştüler. Babalar dışarda buluştu, anneler de aynı şekilde. Gerisi önemli değil ki. Nişanımız da 4 ay sonra oldu. Düğün de 9 ay sonra oldu. Yengenleri bu kadar söz sahibi yapma bence. kendi kararını alacak yaştasın çok şükür cnm. Bak düğün hazırlıklarında kıyametler kopuyor hele de bu kadar çok karışan varsa. Bence oturup kararını alıp ben böyle karar aldım demelisin cnm. Hayırlısı olsun allah tamamına erdirsin inşallah.

Etmeyin bırakın inceldiği yerden kopsun, bizde çok yaptık onu, kimse memnun olup minnet duymuyor.
Çok net bir şekilde söylüyorum burda ki yengenizin dediği olmasın, kesinlikle diğerine göre tarih belirleyin bunu da erkek tarafı o tarihte müsait diyerek yapın. Alttan alacağınız bir durum yok burda, siz haklısınız.

Henüz başındasın herşeyin bakın evlilik olayında merkez gelin ve damattır. Gerisi onlara ayak uydurmalıdır. Yoksa çok üzülürsünüz. Biz bu tarihe ayarladık diyeceksiniz ve bitecek olay. Biz eşimin memleketinden 8 saat uzakta yaşıyoruz. Ve öğretmeniz. Kızkardeşi eşimin defalarca yaz tatilinde olsun demesine rağmen Mayıs ayında yaptı düğünü. Bize de salon vs. herşey hazırlanmışken söylediler. Onlar ucuza salon tuttu bizim ekstra 2000 civarı harcamamız oldu onun düğünü için. Keşke o parayı verseydik de yazın yapsaydı dedim eşime güldük geçtik. Abisi yani mecbur hangi tarih dediyse görevimizi yaptık. Siz de tarih belirleyeceksiniz müsait olana buyurun diyeceksiniz. Gelemeyene de siz tavır yapın ve üste çıkın.
Madem o yengenizin huyu bu onu niye bulaştırdınız tanışma işlerine hiç olmadı kolileri bir odaya yığar salonda ağırlardım ben misafirimi.
Düğün vs tarihi de en uzaktan gelene göre ayarlanır zaten usul budur.
Yanınızdaki abiniz ve yengeniz zaten tartışma çıkaracak yer arıyorlarsa bulacaklardır. En güzel günlerinizi ziyan etmeyin.
O uyduruk tatile gidecek yeğenleri de arayıp yanımda olmanızı istiyorum dersiniz olur biter.

Arayıp her şeyi sevgiline anlattığını ve aileleri tanistirmaktan vazgectiginizi söyle.
"Düğün günü tanışırsınız. Benim için bu kadar önemli bir günde yaptığınız saçmalığa bakın. Benim nisanım var ama abim kızlarını tatile gönderiyor. Ve bana rest çekiyor. Bana ne kadar önem verdiğini anladık abi sağ ol. "

Senin şu an ağlıyor olman değil cinnet geçiriyor olman gerekiyor. Hayatımda hiç böyle saçma bir şey duymadım. Bu nasıl abi yaaa?

Biz 3 kardeşiz ben en küçüğüm ve 40 yaş çocuğuyum. Annem babam çok yaşlı oldukları için benimle hep abilerim ve yengem ilgilendi. Eğitim masraflarımı bile hep abilerim karşıladı. Bu zamana kadar beni hep el üstünde tuttular hiç üzmediler. Ama ne yazık ki burada yaşayan yengem sığ düşünen bir kadın. Hala elti görümce kaynana kafasında. Biz ise hiç böyle insanlar değiliz. Böyle olsak diğer yengemle de sorun yaşarız. Buna rağmen diğer yengem de dahil hep kendisini idare etmeye çalışıyoruz. Kimse ona eltilik görümcelik yapmıyor ama o hep bu kafada. Kendi kaprisi yüzünden şu an beni Arada bırakıyor.

Evet bu akşam sadece tanışma olacak. Ama haftaya da isteme ve söz bir arada olsun dedik erkek arkadaşımla. Ailem de bunu kabul etti başta. Sonuçta ben istiyorum onlar da sorun etmediler. Ama dün akşam abim bir anda ters döndü. Sorun çıkardı. Durum bu. Yoksa her şey yolunda ilerliyordu.

Keşke herkes sizin gibi olsa. Yengem de istese abimi İkna ederdi zaten. Hatta dolduruşa getirmese yeterdi.

Şu saatten sonra sağlıklı bi sonuç alamam böyle davranarak. Çünkü akşama geliyorlar tanışmaya. Biraz daha zaman olsaydı yapabilirdim bunu.

Kesinlikle hiç bir şeyi aceleye getirmeyin. Yok o olacak yok öbürü olacak. Siz şimdilik tanışmayı yapın sonraki hafta nişan yapmanin anlamı yok. Aileler yeni tanışmış. Bence kimseye minnet etmeyin yeni evinize taşındıktan sonra nişanı yapın

Tanımaya cocugun anne baba kendisi gelsın ablası vs varsa max 5 kısı gelsın. Sende umbur cemaat doldurma. Tanısma cunku. Sonra siz gidersiniz onlara. Pesıne Nisan tarihi belli olunca bu kafe de yap olsun bitsin. Bız kafede yaptık salona gore daha uygun oluyo. Hemde daha ıyı.

Onlar zaten olmak zorunda sen hangi tarihe karar verirsen ver mecburlar gelmeye. Cunku abin kuzenlerin. Komsu yada uzaktan akraba degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…