• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Ben de böyle bir şeyi tercih ederdim ama bizim ailelerimiz böyle şeylere açık değiller. Her iki tarafa da ayıp geldi dışarda buluşmak. İstemediler.

Sorun şu ki Almanya’daki yeğenlerim nişan olacak diye geldiler. Hatta bir tanesi iş bulamadığı icin sigortası yoktu ve tatile gelmesi yasaktı. Gidip binbir zorlukla izin aldı, hatta iznini de uzattı. Şimdi ben nişanı ertelersem onların çabalarını ezip geçmiş olacağım. Ertelemezsem burdaki yeğenlerimi yok saymış olacağım.

Görümce kafasında bir insan hiç olmadım ve iki yengemle de hiç sorun yaşamadım ama bu olayda yengemin abimi dolduruşa getirdiğini düşünüyorum. Çünkü başta yengem çok olumlu yaklaşırken abim de öyleydi. Sonra bir anda yengem geri çekildi abim de olumsuz davrandı. Geri çekilme nedeni de Almanya’dan gelenlere göre ayar yapmam herhalde.
Almanya dan gelen yeğenlerini yok saymış olursun bence de senin için gelmişlerse . Ama buradakinleri yok saymazsın. Yarım saatlik yoldan gelmeyerek onlar seni yok saymış olurlar. Ikisi farklı durumlar. Burada ki yaşayan abin sorun çikartmaya calisiyor bu çok net.

Arkadaşlar tanışma oldu. Konuşulduğu gibi abimin evinde yaptık.

Öncesinde ben öğlen yengeme gittim. Yardım edilecek bir şey olup olmadığını sordum. Her şeyi hallettiğini söyledi. Sonra biraz abimi suçlar gibi konuştum. Neden akşam abim öyle davrandı dedim. Çocuklar bile ondan korktuğu için nişana geliriz diyemediler dedim. O da çocukların abimle ilgisi olmadığını, çocukların bunu arkadaşlarıyla planladığını söyledi. Ben de daha önce konuştuğumuz her şeyi hatırlattım yengeme. Ve konuşurken sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım. Sonuçta böyle şeyler bir kere oluyor ve ben böyle bir günde tüm ailem yanımda olsun istiyorum dedim. Yengem de dedi ki ben ayarlarım her şeyi. Çocuklar yine tatile gider ama nişan günü biri gider alır gelir arabayla. Sabah da yine giderler. Her şey düzelir sen bugünün tadını çıkar dedi. Bu akşamı güzel atlatalım gerisi gelir dedi.

Güya abim çok tedirginmiş. Bir tek kız kardeşi olduğu için acele etmek istemiyormuş o yüzden de böyle tepkiliymiş.

Bir de nişanı kendi evimde yapmak istediğimi söyledim. Hatta tanışma da kendi evimde olsun isterdim ama sen öyle bir teklifte bulununca mantıklı gelmişti dedim. Bu konuda sıkıntı olmadığını söyledi. Her şeyi halledeceğini söyledi. Ya çok iyi rol yapıyor Ya da gerçekten abim bu işi onaylamadığı için pürüz çıkarıyor anlayamadım doğrusu.

Sonuç olarak erkek arkadaşım ailesiyle ve yakın akrabalarıyla geldi. Arkadaşlar siz dışarda yemekte falan buluşmakta bahsediyorsunuz da karşı taraf en yakın komşusunu falan da getirmiş😂 neyse ki çok kalabalık değillerdi ama yine de biraz onlar biraz biz derken bir ev dolusu insan olduk. Kadınlar ve erkekler ayrı odalarda oturdular. İlerleyen saatlerde gençler de balkona geçti. Düşündüğümden daha kolay oldu her şey. Herkes birbirini sevdi güzel bir sohbet ortamı oldu. Şimdilik bu geceyi atlattık.

Şimdi isteme ve nişanı nasıl yaparız diye konuşuyorlar. Her şey güzel geçti çok şükür 🙏🏻
Adınıza çok sevindim. Biraz akışına bırakmak lazım sanırım. Güzel günleriniz olması dileğiyle :)

Ben anlayamadım. Daha tanışma bile olmamis. Nişan tarihini ne ara belirlediniz ?
Nişan için tabii ki Almanyadan gelenlere göre ayarlayin. Buradakiler bir zahmet tatillerini erteleyiversinler çok ayıp etmişler.

Belirlenmiş bir tarih yok. Erkek arkadaşımla benim planladığımız bir tarih var. Ben aileme o da kendi ailesine belirttik bu düşüncemizi. Sonra akışına bıraktık.

Dün onlar geldi yarın da bizi evlerine davet ettiler biz gideceğiz. Ve karar verilecek.

Almanya dan gelen yeğenlerini yok saymış olursun bence de senin için gelmişlerse . Ama buradakinleri yok saymazsın. Yarım saatlik yoldan gelmeyerek onlar seni yok saymış olurlar. Ikisi farklı durumlar. Burada ki yaşayan abin sorun çikartmaya calisiyor bu çok net.

Evet çünkü bir milliyet meselesi var. Burada belirtmem yanlış olur mu bilmiyorum mesele başka bir boyuta geçsin istemem ama erkek arkadaşımın anne tarafı Kürt. Biz ise Karadeniz kültürüyle büyüdük. Anne tarafımız Trabzonlu babamız göçmen.

Annem bu konuda aşırı ön yargılı ve küçük abimi de etkilemiş. Gerçi abim de önyargılıdır bu konuda. Abim anneme annem de abime bakıyor. Biri olumlu olsa diğeri de olumlu olacak o kadar etkiliyorlar birbirlerini. Düne kadar bu meseleyi pek gündeme getirmediler ama bu sabah annem çok ağladı istemiyorum diye.

Oysaki aynı şehirde doğup büyümüşüz kimse artık eski geleneklere göre yaşamıyor. Hiçbir farklılığımız yok. Annemin ki tamamen önyargı. Her gün başka bir problem çıkıyor. Ailemin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki ben artık buraya konu açıp fikir sormaya yetişemiyorum 😢

Şimdiden başlamışlar sizi huzursuz etmeye
Anlıyorum bu kız annelerini
Buradaki abinizde sırf isi yokuşa surme k istiyor
Napsanizda yaranamazsiniz
Bnce anlastiginiz gibi yapın isteyen gelir istemeyen gelmez kimseyi memnun edemezsiniz bu hayatta

Evet çünkü bir milliyet meselesi var. Burada belirtmem yanlış olur mu bilmiyorum mesele başka bir boyuta geçsin istemem ama erkek arkadaşımın anne tarafı Kürt. Biz ise Karadeniz kültürüyle büyüdük. Anne tarafımız Trabzonlu babamız göçmen.

Annem bu konuda aşırı ön yargılı ve küçük abimi de etkilemiş. Gerçi abim de önyargılıdır bu konuda. Abim anneme annem de abime bakıyor. Biri olumlu olsa diğeri de olumlu olacak o kadar etkiliyorlar birbirlerini. Düne kadar bu meseleyi pek gündeme getirmediler ama bu sabah annem çok ağladı istemiyorum diye.

Oysaki aynı şehirde doğup büyümüşüz kimse artık eski geleneklere göre yaşamıyor. Hiçbir farklılığımız yok. Annemin ki tamamen önyargı. Her gün başka bir problem çıkıyor. Ailemin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki ben artık buraya konu açıp fikir sormaya yetişemiyorum 😢
akrabamızın kızı da kürt bir aileye gelin gitti. annesi babası yorgan döşek yattılar resmen öleceklermiş gibi hastalandılar ama kızı vaz geçiremediler. evlendiler 8 yıldır evliler şimdi o damat onları el üstünde tutuyor. geçen yıl onları ikinci balayı için parise bile yolladı hediye etti. insanların dış görünüşü ya da ırkı vs. demek ki buna göre karar verilmezmiş onu anladılar. adam resmen ağızlarının içine bakıyor daha nasıl memnun ederim diye. Evet bir yere katılırken ya da düğünlerde falan farklar düpe düz ortada ama herkes insan bence ve büyük konuşmamak lazım.

Sevindim sizin için :) Bazen yengelere önyargılı da olunabiliyor galiba :)) Eşimn ailesi de ne olsa benim yaptirdigimi sanıyordu çok birarada olmadık .Mesela bir yere gidelim diyolardi izinde ,eşim istemiyor ya ben doldurup soyletiyorum saniyorlarmis sonra anladılar ama geç oldu :) sizinde ele başı aslında annenizmis...

Benim eşimde Karadenizli o yüzden doğuya karşı onyargilarini biliyorum esimde yok ama sulalesinde çok karşılaştım bide yanlis anlamayın ama biraz at gozluguyle bakıyor Karadenizliler sanki yani onlara göre öyle olan birşeyin baska bir digrusu olamaz. Hepsi değildir ama benim gördüğüm çoğu kişi böyle ...O yüzden anlatmaya çalışmayın bırakın tanıyarak öğrensin anneniz .
Bu arada bende göçmenim beni de onların o taraftan değilim diye istemmisler ,sonra iş açık olmama döndü ki kendi kizlari benden kat kat açık giyinir yani eorun açık olmam değil onlardan değildim :)

Back