Boyle babayi ne yapmali?

Ben artik babama dayanamadim otel odasina geldik, annem de geldi, zaten gergin oldugum icin bir seyden sinir krizi gecirdim, neden bosanmiyorsun ne yarari var o adamin sana diye (bu konu hassas noktam. Hala daha icten ice kabullenemiyorum). Cunku onu seviyorum senin baban cok vicdanli?, merhametli? bir insan dedi, sonra devam edersen kendimi camdan atacagim dedi(kacis cumleleri hep kendini oldurmeye calisir guya) At bekliyorum dedim basinda bekleyince atamadi tabii, beni doverken de mi merhametliydi kocan, bizi dogalgazsiz haftalarca surundururken mi, araba cekildiginde arabayi almaya gidecek taksi paran olmadiginda mi dedim, bagir cagir carptim kapiyi ciktim.

Ne yaparsak yapalim kardesimle annemin onceligi olamadik. Hep babam, bizden cok once geldi. Bizi hep harcadi soz konusu kocasi olunca. Evet degisti ama ondan kopamiyor. Stockholm sendromu gibi... Cok uzgunum.

Boşanmıyorsa, bu konuda annenizi yormayın bence. Kendi hayatınızı kurup, annenize destek olabiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Ama bunca senenin de alışkanlığı var, kendi düzeni var. Yılların evliliğinden çıkan insan, sudan çıkmış balığa döner.

Her sabah yapacağı işler belli şu anda. Ayrılsa ne yapacak, bu yaşından sonra hangi düzeni benimseyecek? Bizim 50 li yaşlarında ayrılan tanıdıklarımız oldu. Ki maddi açıdan hiç birbirlerine muhtaç değiller. İkisi de karşılıklı depresyona girdiler. Önce bu kadar kavga ediyorsanız ayrılın diyen çocukları, barıştırdılar anne babalarını. O kavgaları yapmaya bile alışkınlar artık.

Siz de 2-3 ayda bir babanızı gördüğünüzde çok da etkili olmaz hayatınızda.

Şimdi size güvenip ayrılsa, bu da size haksızlık olur. İleride evlenir, yuvanızı kurarsınız. Siz başınızda taşısanız da, annenizlendi düzenini ister. Ben 9 senelik evlilikten sonra bile, annemin evine gittiğimde, onun düzenine uyuyorum, bir müddet sonra kendi evimi arıyorum. Ya da evime biri gelip evin hanımı gibi her şeye burnunu soktuğunda rahatsız oluyorum.

Annenize yapabileceğiniz en güzel şeyi yapıyorsunuz. Kutlarım sizi. Ona terapi gibi gelirsiniz. Alın tatile çıkarın. Babanızı götürmeyin bir daha. Alışverişe çıkın beraber. Derdini dinleyin, ben söylemiştim demeyin bence. Bazen en büyük yardım, dinlemek, candan bir annem, ya da kızım diyebilmektir.

basacaksin antidepresani baskasi paklamaz kuzu gibi olur ayni ornek benim kp aynisi simdi basiyorlar antidepresani kuzu gibi aliyorlar elinden parasini dogruca eltiye gidiyor paralar i da artik evini arabasini yeniliyor

Cok haklisiniz dediklerinizde sanirim duzeninin bozulmasindan korkuyor. Zor zamanlari beraber atlattik simdi her sey guzel ayrilacagim mi diyeyim diyor. Bir de babamin hastaliklari var o yuzden sorumluluk almak istemiyorum diyor, beni birakmaz zaten pesimde dolasir diyor vs. Bugun ben sakinlesince biraz ailece konustuk babama en cok dokunan maas kartini annemin almasi olmus. O konu acilinca o kadar sinirlendi ve bagirdi cagirdi ki bir anda uzerimize yurudu kardesimle. Biz boyle anlasmamistik evlenirken dedi (anlasma olmamis, anneannem sagolsun kizim evlilikte ayri gayri olmaz demis o zamanlar maas karti yokmus hesap cuzdani icinde maas verilirmis annem de bana hic soz hakki tanimadilar oyle gitti dedi) Annem de asla vermem artik maas kartimi o gunler bitti bundan sonra boyle dedi. O kadar sey konustuk ve babamin bana en cok tepkisinin oradan ciktigini anlamis olduk. Kendince 'erkek egosu' zedelenmis sanirim oyle anladik.

Dediginiz gibi yapiyorum ben universite bitirip adam gibi para kazandigim gunden beri akilli telefonlar, yurtici sosyal etkinlikler, yurtdisi gezileri, alisverise goturup hadi ne istersen al demeler hep annemin gonlunu yapma cabasindayim :) Benden onceki 20 senesinde yasayamadiklarini telafi etmeye calisiyorum. Annem bugun babama da dedi ben kizim sayesinde tekrar ozguvenimi kazandim kendime olan saygim artti bir daha asla eskiye donmem dedi.

basacaksin antidepresani baskasi paklamaz kuzu gibi olur ayni ornek benim kp aynisi simdi basiyorlar antidepresani kuzu gibi aliyorlar elinden parasini dogruca eltiye gidiyor paralar i da artik evini arabasini yeniliyor

Ben kucukken antidepresan kullaniyordu simdi arada konusu acilinca aile terapisine gidelim falan diye beni degil seni sorunlu gorur ne gidecegim diyor. Hep haklidir babam kendince sagolsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…