• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle baba mı olur

Hanımlar selam,

Sanırım kalkıp babama bağırmamak için kendimi zor tutuyorum. Bugun yerleştirme sonuçları açıklandı. Kardeşim kazanamadı. İnanın bunun için zerre üzgün değilim, çünkü kardeşim güzel bi puan aldı ama sırf istediği bölüm ve üniversiteyi yazdı tercihe. Olmadı. Bir yıl daha aynı yer için hazırlanacak. Bu yaşta idealist davranması hoşuma bile gitti. Babamın ama etmediği hakaret kalmadı, kazanamadı diye. Bu yılın başlarında konu açmıştım. Babamın kardeşimi temel liseye yazdırmak istememesiyle ilgili. Resmen kavga kıyamet yazdırttım. Onda da kardeşim burs aldı (diğer kardeşimle ben okuduğumuz için teşvik çıktı.) ödemesi gerekenden yüzde 50 daha az ödedi. Şimdi sövüp duruyor. Yok kara haberi gelesiler, ypl verdiğim emeklere yazıklar olsun bilmem ne. Babam şu yaşıma kadar hiçbir şeyimize destek olmadı. Hatta çok net hatırlıyorum liseye geçiş sınavına gircem sınava girmeme son 1 saat kalmadı belki çikolata yiyordum o kadar insanın içinde elimden çikolatayı aldı yere attı ne biçim yiyorsun diye, üniversite sınavına gircem gece misafir geldi uyumam duş almam lazım duş aldım misafir varken diye ağlaya ağlaya uyuttu. Liseye geçiş sınavı için tek kitap alıp destek olmadı ama ona rağmen ortalama bi puan yapınca beni halamın kızıyla koyaslayıp üzdü. Diğer kız kardeşime de aynılarını yaptı. O da ilk yıl kazanamadı 1 yıl boyunca kıza psikolojik şiddet uyguladı. Ağlaya ağlaya kütüphaneye gitti. Hakaret edip durdu. Ama ben o ara şehir dışında olduğum için onunla çok ilgilenemedim. Şimdi erkek kardeşime de aynılarını yapacak. Bağırıp, küfür edip duruyor ve çıldırmak üzereyim. Ben babamın bu baskıları yüzünden hiç hayalim olmayan bir bölüm okudum kardeşlerim de benim gibi pişman olsunlar istemediğim için olabildiğince şartları zorladım diye babam sanki ben onların kafasına girmişim gibi bana bağırıyor.

Bu arada kızmasının sebebi tamamen akrabalar filan sorunca bir yer kazanamadı diyeceği için. Verdiği para boşa gittiği için. Her fırsatta bizim için harcadığı paraları gözümüze sokuyor. Bize harcadığı 1 TL'nin bile lafı oluyor. Sanki 40 kat yabancıya veriyor gibi.

Evde es kaza gece bir şey olup da ışığı bile açınca bağırıyor. Işık açık kaldı diye kavga çıkarıyor. Ne yapsak laf ediyor. Mutfağa girer kek yaparım onu bile eleştirir. Hiçbir şeyle babamı memnun edemiyoruz. Geçen kardeşim babamın facebookta halamın kızıyla konuşmalarını görmüş kızı bir sürü övmüş. Babam şimdiye kadar bi kere bile bizi övmedi. Bi kere bile ya. Hep eleştirdi. Bi kere bile gelip saçımızı okşayıp halimizi hatrımızı sormadı ya. Eskiden normal geliyordu tüm babalar böyle sanıyordum ama şimdi olmadığı biliyorum ve bunu fark ettikçe iyice nefret ediyorum babamdan.
Valla kendim yazmış gibi hissettim o babadan bir adette bende var olmaz olsun. Senin yaşadığın şeyleri bende yaşadım belki daha fazlasını. Okul bitti şimdi de elalem nasıl işler buluyor sen doğru düzgün bi iş bulamadın diyip duruyo elalemin imkanlarını sunsaydın şimdi onlardan daha iyi yerlerde olurdum diyorum ama yok hep o haklı ne diyim Allah bize sabır versin

Back