Böyle baba mı olur

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.435
1.786
133
Hanımlar selam,

Sanırım kalkıp babama bağırmamak için kendimi zor tutuyorum. Bugun yerleştirme sonuçları açıklandı. Kardeşim kazanamadı. İnanın bunun için zerre üzgün değilim, çünkü kardeşim güzel bi puan aldı ama sırf istediği bölüm ve üniversiteyi yazdı tercihe. Olmadı. Bir yıl daha aynı yer için hazırlanacak. Bu yaşta idealist davranması hoşuma bile gitti. Babamın ama etmediği hakaret kalmadı, kazanamadı diye. Bu yılın başlarında konu açmıştım. Babamın kardeşimi temel liseye yazdırmak istememesiyle ilgili. Resmen kavga kıyamet yazdırttım. Onda da kardeşim burs aldı (diğer kardeşimle ben okuduğumuz için teşvik çıktı.) ödemesi gerekenden yüzde 50 daha az ödedi. Şimdi sövüp duruyor. Yok kara haberi gelesiler, ypl verdiğim emeklere yazıklar olsun bilmem ne. Babam şu yaşıma kadar hiçbir şeyimize destek olmadı. Hatta çok net hatırlıyorum liseye geçiş sınavına gircem sınava girmeme son 1 saat kalmadı belki çikolata yiyordum o kadar insanın içinde elimden çikolatayı aldı yere attı ne biçim yiyorsun diye, üniversite sınavına gircem gece misafir geldi uyumam duş almam lazım duş aldım misafir varken diye ağlaya ağlaya uyuttu. Liseye geçiş sınavı için tek kitap alıp destek olmadı ama ona rağmen ortalama bi puan yapınca beni halamın kızıyla koyaslayıp üzdü. Diğer kız kardeşime de aynılarını yaptı. O da ilk yıl kazanamadı 1 yıl boyunca kıza psikolojik şiddet uyguladı. Ağlaya ağlaya kütüphaneye gitti. Hakaret edip durdu. Ama ben o ara şehir dışında olduğum için onunla çok ilgilenemedim. Şimdi erkek kardeşime de aynılarını yapacak. Bağırıp, küfür edip duruyor ve çıldırmak üzereyim. Ben babamın bu baskıları yüzünden hiç hayalim olmayan bir bölüm okudum kardeşlerim de benim gibi pişman olsunlar istemediğim için olabildiğince şartları zorladım diye babam sanki ben onların kafasına girmişim gibi bana bağırıyor.

Bu arada kızmasının sebebi tamamen akrabalar filan sorunca bir yer kazanamadı diyeceği için. Verdiği para boşa gittiği için. Her fırsatta bizim için harcadığı paraları gözümüze sokuyor. Bize harcadığı 1 TL'nin bile lafı oluyor. Sanki 40 kat yabancıya veriyor gibi.

Evde es kaza gece bir şey olup da ışığı bile açınca bağırıyor. Işık açık kaldı diye kavga çıkarıyor. Ne yapsak laf ediyor. Mutfağa girer kek yaparım onu bile eleştirir. Hiçbir şeyle babamı memnun edemiyoruz. Geçen kardeşim babamın facebookta halamın kızıyla konuşmalarını görmüş kızı bir sürü övmüş. Babam şimdiye kadar bi kere bile bizi övmedi. Bi kere bile ya. Hep eleştirdi. Bi kere bile gelip saçımızı okşayıp halimizi hatrımızı sormadı ya. Eskiden normal geliyordu tüm babalar böyle sanıyordum ama şimdi olmadığı biliyorum ve bunu fark ettikçe iyice nefret ediyorum babamdan.

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun sabir versin size
Cidden cok yipratici

kazanamadı degıl ıstedıgı yer ıcın 1 sene daha bekleyecek
babanıza boyle deseydınız keske bellıkı anlamıyor cunku algı lazım bazı seylere bazı ınsanların algısı kapalı olur ona acıklama yapmayıp gecıstırmek gerekır

sıkmayın canınızı ne guzel kardes ablasınız sız masallah sıze :)

Sizce dememiş olabilir miyiz :) dedik ama anlamıyor. 4 yılın sonunda işsiz kalmak yerine 1 yıl daha hazırlanması daha iyi vsvsvs dedik ama yok. Sıkıyorum aslında ama sırf bu saçma sapan kafası yüzünden kardeşimin bi yılı zehir olacak. Hala söylenip küfür ediyor şaka gibi ya tiksiniyorum

zor durum , bir kulaginizdan girip digerinden ciksin söyledikleri , kendi kendine kavga edemeyecegine göre illaki susar diye düsünüyorum

Sizin adınıza üzüldüm. Babalıktan fersah fersah uzak birinin babanız olması çok kötü. Babam yıllarca ablamı beni erkek kardeşimi dersaneye yolladı, özel ders aldırdı, erkek kardeşimle 1 yaş aramız olduğu için aynı seneler içinde üniversite okuttu ikimizi de farklı şehirler. Fakat bir gün bile başımıza kakmadı bir gün bile şikayet etmedi ne istesem aldı ne istesek yaptı, 3.yılımda üniversite kazandım ben de istediğim yerler olsun diye bekledim her senesinde de dersaneye gittim ama hep destek oldular hem annem hem babam. Gerçekten ne kadar şanslıyım şu an bir kez daha anladım. Sizin adınıza üzüldüm. Neyse ki o çocukların sizin gbii duyarlı bi ablası var. Umarım her şey güel olur.

Bizdede malesef bu tür bir sözde baba vardı malesef çözümü olmayan bi durum o yaştaki biri değişmiyor,vicdan sahibi olamıyor.
Sen dahada hırs yap herşeye rağmen oku,okuyamasan çalış bi şekilde bağımsızlığını ilan edince kendi yuvanı kur,çünkü bir başınasın sende benim gibi kimseler de yardım etmez malesef ailen var diye kolay kolay halbuki yok yani.
Güzel arkadaşlar dostlar bulup yoluna onlarla devam etmen en iyisi olmuyosa kendi aileni kendin yaratacan.

Lise kaydım yüksek fiyat istenmisti. Babamı aradım geliyorum dedi. Bekle bekle adam yok. Eve döndük. Babam evde yarın gidelim dedi. Neyse ertesi gün okula geç geliyorum dedi gittik bekle bekle yine yok. Aradım telefon kapalı. Sonra üniversite sınavına girdim. Kazandım ama gitmedim o zaman, kime guvenecegim annemin durumu yetmez o zamanlar. Gitmedim.
Bir gün babamın yanındayım, bir arkadaşına rast geldik. Hangi üniversiteye gidiyorsun dedi tam gitmiyorum diyeceğim babam pat şu üniversite diye cevap verdi. Yani elaleme gitmediğim halde gidiyorum demiş :)

Kocamın meshepi farklı. Kapima getirme onlari kaç git demişti.
Ve bir çok şey.

Babalık bunlara hiç yakışmıyor

Sizin diğer konularınızı biliyorum insanlarla iletişim kuramıyorum konuşacak bir şey bulamıyorum gibisinden. Babanız baskıcı olduğu için yüksek ihtimalle böyle bir sorununuz var. Benim de annem çok baskıcıydı ama o elinden geleni yapardı destek çıkardı yine de aşırı baskıcılığı yüzünden küçüklüğüm çok yalnız geçti insanlarla asla iletişim kuramıyordum yemeye içmeye vermiştim nerdeyse obez oluyordum sonra kendi kendime farkındalık kazanıp zayıfladım bir şekilde kendimi zorladım insanlarla iletişim kurmaya şuan bambaşka biriyim. Kardeşlerinizle babanız arasında duvar görevi görün belli ki asla laftan anlamayan bir babanız var

Mevzu sadece sinav sonucuna kızan bir baba olsaydı farklı yorumlardim ama babanızin yanlış olan davranışları yıllardır varmış...

Ota çöpe bağıran laf söyleyen insan şimdi de elbet söyler...
bu zamana kadar Takmamayı başarabilmiş bir insan olsaydınız keşke...
amaaan zaten bağırmaya yer arıyordu konuşsun elbet susar diye şöyle genişlik rahatlık umursamazlık takının..

inanin öyle insanlar daha mutlu..

Keşke öyle takmaya bilsem. Yan odada küfür edip bağırıyor. Kalkıp dövecek diye korkudan uyuyamıyorum

Okurken kendimi gördüm. Bizde bunun bir de evlat ayıran versiyonu var. Bir çocuktan maddi ve manevi alıp diğerine veren modeli. Çok yıpratıcı çok üzücü bir şey anlıyorum. Zaman geçse de yalnız hissettiğiniz zamanlar bana böyle demişti ona böyle davranmıştı diye düşünüp tüm gününüzü zehir ediyorsunuz.
Ben istemediğim bir bölümü yazdım sırf bu muamele yüzünden şu an paramı kazanıyorum çalışıyorum. Benden küçük kardeşlerim bir sene beklediler ikisi de şu an muhteşem bölümlerde okuyorlar. Maalesef hala hepimizden yana memnuniyetsiz hep bir sıkıntısı hep bir derdi var. Hasta değil, muhtaç değil, açıkta değil her şeye rağmen etrafındayız ama memnun edemiyoruz.
Derdinizin üzerine derdimi anlatmış gibi oldum ama biz birbirimizi koruyarak bugünlere geldik sizin de başka yapacağınız bir şey yok gibi duruyor. Benden ufak kardeşlerim şu an yaşlarına göre inanılmaz olgunlar bu yüzden gözüm arkada kalmıyor içim rahat. Kardeşiniz için de yapacağınız en güzel iyilik olgunlaşmasını sağlamak. Seneye bu zamanlar gelince bir senede ölümden başka yaşanan her şey unutuluyor. Sabır diliyorum hepinize. Hep dua ediyorum hala birazcık kalbi yumuşasın ben de dünya gözüyle göreyim diye. Siz de öyle yapın. Sevgiler.

zor durum , bir kulaginizdan girip digerinden ciksin söyledikleri , kendi kendine kavga edemeyecegine göre illaki susar diye düsünüyorum

Susmuyor. Kardeşim de kendine yediremiyor cevap veriyor durum saçma sapan bi hal alıyor sonra

Hiç anlamıyor hem de. Şu yaşından sonra zerre değişmez ama bizi sinir hastası yaptı

Hiç anlamıyor hem de. Şu yaşından sonra zerre değişmez ama bizi sinir hastası yaptı
Hepiniz meslek edinip is guc sahibi olunca kapisini acmayacaksiniz kalacak tek basina. Baska caresi yok malesef. Kardeslerin de sen de kendi hayatiniza bakacaksiniz. Cidden boyleleri yalniz kalmayi hakediyor.

Vallaha haklisiniz bu sekil bir babanin çocukları babadan nefret edince gunah mi acaba ben onu merak ediyorum...hani diyorlar ya olsun babandir o senin günah böyle deme babasizliktan iyidir diye...yav iyi de böyle bir babaya nasil sevgi duyulsun ki...baba da olsa insan sevgisini kendisi yaratır...iyi bana hakaret etsin psikolojik şiddet uygulasin ben onu ama yine de seveyim...neden seveyim?
Benim babamin da sizinki kadar olmasa da inanılmaz bıktıran yanları var....hayatim boyu eleştirildim sadece oturup tek bi güzel sakin bir diyaloğumuz olmadi...

Hayır anlamadığım baban çok zeki, çok çalışkan biri mi ? çok mu mükemmeliyetçi ? ne bu yani, anne babaların kendilerinin yapamadıkları seyleri cocuklarına yüklemesinden nefret ediyorum. sorsan imkan mı vardı diyor, hepsi yalan. benden 15 yaş buyuk kuzenımın tum imkanları vardı, okumadı laylaylomluk yaptı sımdı kızına liselere giriş sınavındaki başarısızlığından dolayı kızıyor. ilgincler gerçekten..

benim babam da buna benzerdi. Liseye giderken senden adam olmaz dedi ve kitaplarımı atmaya kalktı kavga ettim ittim attırmadım. lgs vardı bizim zamanımızda dalga geçti kazanamazsın diye (iyi bir puan aldım) ama evin karşısındaki en kötü liseye yazdırdı (wc lerinde çocuk düşüren insanların kötü maddelerin alelen satıldığı bir okula gönderdi) sağlık meslek lisesini kazanmama rağmen) öss ye girdim simitçi bile kazanır sen kazanamazsın dediler sonuçların açıklanacağı günden bir gün önce (akdeniz üniversitesi öğretmenlik kazandım puanım çok iyiydi ama aynı apatmanda amcamın oğluda benimle aynı sınava girdi o sıfır çekti diye beni de (açık öğretim fakültesine yazdırdı) çünkü parayı o verecekti. daha 17 yaşındaydım ve onun istediği üniversiteye gitmekten başka bir çağrem yoktu. Ama benim içimde hep Sağlıkçı olmak vardı. Ben ne yaptım. İyi bir işe girdim ve tekrar öss ye girdim istanbul üniversitesi sağlık bilimleri fakültesini okudum. hem çalışıp hem okudum. sabah işe gittim çıkışta okula geçtim. öğlen paydosları ders çalıştım otobüste tranvayda ve mezun oldum. sonra da erkek kardeşimi okumaz bu sanayi ye verelim çalışsın dedi (daha 15 yaşında kıyameti koparttım meslek lisesine yazdırdım. beni avlatlıktan bile reddetti okula yazdırdım diye. sonuç herkeze benim oğlum meslek lisesinde okuyor diye hava atıyor. benim adımı bile anmıyor. ama olsun kardeşim okuyor ya o bana yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…