Boy Uzaması ?

happies

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
37
0
Merhabaaa...

12 buçuk yaşında jimnastikçi bir yeğenim var ve boyundan şikayetçi sayılır. Sıralamalarda boyu yüzünden hep kenarlarda veya okulda da arkalarda kaldığını söylüyor. Sanırım biraz daha uzun olması ileride önemli olacak. Ergenlikte boy uzamasının yavaşlayıp duracağından korkuyor çünkü 10 buçuk yaşında ergenliğe girdi. Sizce daha ne kadar uzar ? Büyüyünce en azından 10 cm. daha uzun olmak istiyor bu mümkün müdür ?

Ayrıca ;
Anne boyu : 1.63
Baba boyu : 165-1.70 gibi.

Son düzenleme:
Tatlım ergenliğe çok erken girmiş ama yinede 20 yaşına kadar boyu uzayacak merak etmeyin yalnız eğerki boy uzaması bu kadar önemliyse jimnastiği bırakması gerek, yüzme ve voleybol onun için daha iyi bir boy uzatma yolu olacaktır.jimnastik maalesef boyun uzamasını biraz kısıtlayan bir spor yinede bu zamana kadar jimnastik yapmış olması iyi bir şey çünkü eklemleri hala yumuşaktır :) bol süt, yoğurt ek kalsiyum ve d vitamini tabletleri+yüzme+voleybol 10 cm olmasa bile yine 8 cm kadar uzar hatta hiç belli olmaz daha fazla bile olabilir ama tabiiki garantisini veremeyiz...yeterki önündeki 8+2 seneyi iyi değerlendirsin...

Son düzenleme:
erken yasta girmiş gercekten eger vitamin hapı kullanıyorsa bıraksın (tabı doktor verdıyse bısey dıyemem)
cocuklarda erken yaslarda vitamın kullanılması erken ergenlıge sokuyor.. bi tanıdgımıza doktor soylemıstı.
yegenınızın boyu kaç peki?
anne baba boyuda okadar uzun değil.. ama babaya cekerse biraz daha uzayabılır tabiki..
bi arkadasın dediği gibi jimnastiği bıraksın voleybola baslasın..

biraz sacma gelebılır ama ben kucukken salıncakların demirine tutunup sallanırdım (adetimde orta1de gordum),erkek kardesım oyle yapmıstı suan bız ondan uzunuz belkide (ben 183,kardesım 196)
ben voleybol ve basketbolda oynadım..kardesım basketbol agırlıklı oynadı genelde..

Çok teşekkürler kızlaar evet ergenliğe biraz erken girdi tam 2 sene önce denilebilir 5. sınıfta ilk dönemin sonlarına doğru diye biliyorum.
Boyunu yazmayı unutmuşum max. 155 boyunda
Vitamin hapı vs. kullanmıyor ama işte dediğim gibi çok küçük yaştan beri jimnastikçi ve lastik gibi bazen korkuyorum birşey olacak diye
Jimnastiğe kursa gidiyor denemez aslında bazen yarışmalar olduğu zaman çalışma yapıyorlar onun dışında evde çok hareketler yapıyor. Ama sokakta yürürken bile o kadar çok kısa insan var ki şaşrıyorum ben de çok uzun değilim ama sokakta gördüklerimin bir çoğu yeğenimden bile kısa.
Çok teşekkürleeer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…