Boyumun kısa olması beni gerçekten üzüyor

Adet gördükten sonra boy uzaması durur diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Ama ben senin boyunun uzayacağını düşünüyorum anne baba ve ablanın boylarına bakınca ancak beslenme önemli etken 17 18 yaşına kadar kızlar uzuyormus bol süt yoğurt ayran ye iç.. Ama benim boyum 1 58 o yaşlarda insan herşeyi takıyor boy kilo görüntü ergenliği atlatınca geçiyor..

merhaba ben bu sene ilk defa liseye geçiceğim. benim boyum 155 ve en son 6.sınıfta boy attım 7.sınıfta 2-3 cm uzadım 6.sınıfta 140-145 arasıydım.6.sınıfın ortalarında ergenliğe girdim
garip olan şu babam 1.70 tamam kısa ama çok çok kısa değil ki. annem 163-165 arası. ablam 1 65 . ailemiz 180-190 değil kabul ama 1 55lik bir ailemde yok ki :KK43:
benim hedeflediğim boy 170 de değil 160 olsam gerçekten yeter. annem ablam uzicaksın diyor babam artık ayak numaranda değişmez boyunda uzamaz diyor. ablam ben 9.sınıfta çok hızlı uzadım diyor bilmiyorum beni üzmemek için yalan söyleyen bir ablamda yok açıkcası.. ama babamda yalan söyleyerek beni neden üzmek istesin ki?
insanlar boyum yüzünden beni çok çok daha küçük sanıyolar ve arkadaşlarım 165 aralarında küçücük kalıyorum beni sevmeyen kızlar hep burdan vuruyor bacaklarım kısa etek de yakışmıyor elbise de ayrıca zayıfım ve kilom düşük olunca (pardon kız kızayız ama) memelerimde küçücük kalıyor. amacım zaten oo 80 beden meme falan da değil beni yanlış anlamanızı istemem ama 75a falan giyiyorum.. o da sütyen kolçalarını sıka sıka bazı kalıpları olmuyor bile değişiyor.bazı kız arkadaşlarım (x ben oluyorum.) 'x in memesi şu kadar..' diye dalga geçiyolar yeni nesil nası değişmiş diceksiniz malesef öyle oldu :KK43: artık memeden bahsedilmeye bile utanılmıyor ya da dalga geçmeye. ben 1 55 42.5 kiloyum bu arada çok zayıfta sayılmam aslında.. neyse gün içinde pek yemek yemiyorum hatta akşam yemekleri çoğu zaman atlıyorum dün atladıım mesela :/ süt falan içmiyorum sizce bundan boy uzamam durmuş olabilir mi? vitamin eksikliğimde var. ben basketbolun boy uzattığına inanmıyorum bilimsel kanıtlanmış bir şey değil.. %90 genetikle alakalı ama ben genetiğime göre de kısayım gerçekten aile de hiç 1 50 -55 arası yok bi yaşlı kesim onlarında boyları yaşlılıktan küçülmüştür diye düşündüm. ve ileride düşünüyorum boyuma göre nasıl bir koca ya da erkek arkadaş diyim siz anlayın.. nası bulacağım ki 170 erkek bile sana fazla diyolar doğru söylüyolar kısa dediğniz erkekleri bulsam gocunmam zaten nolcak kısa olsun.. ama ben benden hoşlanan 1 80 erkeği gördüm ciddiyim (çıkmadık merak etmeyin ) ve onla çıksaydım da kendimi çok kötü hissederdim. bütün özgüvenim yerlerde gerçekten :KK43: siz ne düşünüyorsunuz.. sizce uzar mıyım psikologa da gitmek istemiyorum ablalarım.
Hemen bir kapı yada koridor barfiksi al, gel git sallan, ellerinle asıl..uzarsin inşaallah..

Basketbol boyu uzatıyor cnm nasıl dersen aynı dediğin gibi lise 1e giderken bir kız vardı benden de kısaydı bayağı bu kız o sene hep basketbol oynadı ve boyu benim kadar oldu

Ha ayrıca düzenli spor yapar sağlıklı beslenirsen 22 yaşına kadar boy uzama devam ediyor e azından 3-4 cm daha uzayabilirsin

Uzarsın daha bol bol zıpla, basketbol oyna.
Boyum 1.58 civarı. Eşim 1.87. Ama şu an bunları düşünmek için çook erken. Şimdiye kadar hiç sorun etmedim boyumu. Tersine kendimi çok sevdim. Hiç yaşlanmıyorum. Boyu uzun ama kalitesiz, niteliksiz, boş beleş birisi olacağıma boyu kısa kaliteli olmayı tercih ederim. Her yerde her ortamda da farkımı gösteririm. (Görünüş ile değil dikkatini çekerim) Her şeyi dış görünüşe bağlamayın. Kendimi nasıl geliştiririm, neler öğrenirim, hangi üniversitede ne yaparım diye düşünmen gereken yaşta taktığın şey görünüş olmamalı.

merhaba ben bu sene ilk defa liseye geçiceğim. benim boyum 155 ve en son 6.sınıfta boy attım 7.sınıfta 2-3 cm uzadım 6.sınıfta 140-145 arasıydım.6.sınıfın ortalarında ergenliğe girdim
garip olan şu babam 1.70 tamam kısa ama çok çok kısa değil ki. annem 163-165 arası. ablam 1 65 . ailemiz 180-190 değil kabul ama 1 55lik bir ailemde yok ki :KK43:
benim hedeflediğim boy 170 de değil 160 olsam gerçekten yeter. annem ablam uzicaksın diyor babam artık ayak numaranda değişmez boyunda uzamaz diyor. ablam ben 9.sınıfta çok hızlı uzadım diyor bilmiyorum beni üzmemek için yalan söyleyen bir ablamda yok açıkcası.. ama babamda yalan söyleyerek beni neden üzmek istesin ki?
insanlar boyum yüzünden beni çok çok daha küçük sanıyolar ve arkadaşlarım 165 aralarında küçücük kalıyorum beni sevmeyen kızlar hep burdan vuruyor bacaklarım kısa etek de yakışmıyor elbise de ayrıca zayıfım ve kilom düşük olunca (pardon kız kızayız ama) memelerimde küçücük kalıyor. amacım zaten oo 80 beden meme falan da değil beni yanlış anlamanızı istemem ama 75a falan giyiyorum.. o da sütyen kolçalarını sıka sıka bazı kalıpları olmuyor bile değişiyor.bazı kız arkadaşlarım (x ben oluyorum.) 'x in memesi şu kadar..' diye dalga geçiyolar yeni nesil nası değişmiş diceksiniz malesef öyle oldu :KK43: artık memeden bahsedilmeye bile utanılmıyor ya da dalga geçmeye. ben 1 55 42.5 kiloyum bu arada çok zayıfta sayılmam aslında.. neyse gün içinde pek yemek yemiyorum hatta akşam yemekleri çoğu zaman atlıyorum dün atladıım mesela :/ süt falan içmiyorum sizce bundan boy uzamam durmuş olabilir mi? vitamin eksikliğimde var. ben basketbolun boy uzattığına inanmıyorum bilimsel kanıtlanmış bir şey değil.. %90 genetikle alakalı ama ben genetiğime göre de kısayım gerçekten aile de hiç 1 50 -55 arası yok bi yaşlı kesim onlarında boyları yaşlılıktan küçülmüştür diye düşündüm. ve ileride düşünüyorum boyuma göre nasıl bir koca ya da erkek arkadaş diyim siz anlayın.. nası bulacağım ki 170 erkek bile sana fazla diyolar doğru söylüyolar kısa dediğniz erkekleri bulsam gocunmam zaten nolcak kısa olsun.. ama ben benden hoşlanan 1 80 erkeği gördüm ciddiyim (çıkmadık merak etmeyin ) ve onla çıksaydım da kendimi çok kötü hissederdim. bütün özgüvenim yerlerde gerçekten :KK43: siz ne düşünüyorsunuz.. sizce uzar mıyım psikologa da gitmek istemiyorum ablalarım.
Türkiye ortalaması için gayet normal bir boya sahipsin. Üstelik daha uzar yaşın küçük. Kaldı ki bir laf vardır, bodur tavuk her dem piliç diye.

1.58 im.. esim de 1.88 ..
Hoslanir da sever de seni . Uzun boylu kizlar cok yok ki zaten ulkemizde. Hep minyon tipli kizlar revactadir merak etme. Ben pek minyon degilim valla baya baya siskoyum o boya 66 kiloyum su an. Ama bebegim var benim kilolari atamadim daha insallah zayiflamayi istiyorum ben de..
Uzarsan da max 3 cm daha uzarsin bence. Kadinlarda 26ya kadar boy uzamasi devam edebiliyor diye biliyorum.. iyi de 3 cm uzasan ne olcak . Topuklu giyer kapatirsn zaten arayi..

150 boyum 186 esim:) kendine sert edecek baska seyler bul tatlim daha yasin cok kucuk:) inan kisa olmanin avantajini 30 lu yaslara geldiginde anlayacaksin, 4 yillik evliyim bir cocugum var kimse inanmiyor yasitim olan bekarlar kiskaniyor beni 26-27 gosteriyosun diye

Maşallah uzun kocaları siz aldınız bana kısası kaldı :KK70:
Eşimle aynı boydayız. Ben bir tık uzunum . Düğünümde babet giydim . Topuz yapmadık . Öğrencilerinden biri Hoca evli hem de çocuğu var demiş. Bir tanesi "hee hem de bu yaşta:KK57:" demiş .4 çocuğumuz var ama adam yaşanmıyor.

canım önce bir dr.a git buyume hormonlarina baktir...yasin kucuk uzarsin ama kafaya takicagina dr.gitmen en mantiklisi hatta buyumeyle ilgili bir bolum var suan aklimda degil ismi ama en onemlisi saglikli olman ben 33 yasindayim boyum 1.56 ve inan 1.95 lik sevgilim.vardi ve hic kompleks yapmazdi ve minyonluguma hayrandi :p

Benim yiğenim lise 2'ye geçti, 3 sene evvel regl oldu. Ama boyu maşallah öyle bi attı ki 3 sene içinde, benle aynı boydayken şuan ben onun omzuna bile gelemiyorum.
İyi beslendi arkadaşların dediği gibi basketbol da baya etkili,regl olmak etkilemiyor yani. Buarada annesi ve babası da çok uzun değil en fazla 165. ve halaları(yani biz) de kısayız. Baba tarafı baya kısa. Anne tarafı da çok uzun değil

Ben boyun genetik olduğunu düşünüyorum. Ama sporla biraz daha uzatma şansın var. Basketbolu tavsiye ederim. İşe yarıyor.

1.55 boyum var hiç kafama takmadım şuana kadar sevgilimde 1.85 ve minyon kız seven çok bunu unutma.ayrıca genç görünmek ilerde çok işine yarayacak.gerçekçi olursam ben lisede fazla uzamadım belki 1-2 cm kızlar adet olduktan sonra fazla uzamıyormuş dediler ama ne kadar doğru bilmiyorum.biraz kilo alırsan göğüslerin az da olsa büyür.benim şuan maşallahları var eskiden bende çok zayıftım bu kadar büyük değillerdi.

Bir sakin ol, önce sağlığını düşün ileride koca filan nedir bu panik?
Sağlıklı beslenip spor yaparsan ( ki ben de basketboldan yanayım ) mutlaka uzayacaktır boyun.
Ben hala nasıl becerdim bilmesem de evlendikten sonra ki yaşım 26yı gecmişti 2-3 cm uzadım.
Deli gibi süt içerim, peynir can dostumdur. Belki bunlarla alakalıdır.

Yaşın daha çok küçük. Düzenli beslenip bol bol esnemeye yönelik sporlar yaparsan ya da yüzersen uzarsın bence. Uzamazsan da bu durum kafana takacağın bir şey değil emin ol.

Şimdiden sevgili meselelerini düşünmek için erken ama zamanı geldiğinde, değiştiremeyeceğin fiziksel özelliklerin için özgüvenini kaybetme, hayatındaki insanı bu kriterlere göre seçen biriyle olma ve hayatına girecek kişiyi bu kriterlere göre seçme. Özgüven ve kendine katacağın artılar boyundan çok daha önemli.

Tam bilmiyorum ama benim boyum 158 civarı, sevgilim de 164 falan. Uzun boylu sevgililerim de oldu ama hiçbirini şu adama değişmem . Kısayız yani yapacak bir şey yok :KK48:

Gördüğün gibi 1.62 boyla 1.72lik kocayı alan benim. 1.55 ler hep 1.80 üstünü almış :)
Bu işler kısmet. Bu yaşta bunlari dert etme bence beslenmeni düzene sokmalısın..

Maşallah uzun kocaları siz aldınız bana kısası kaldı :KK70:
Eşimle aynı boydayız. Ben bir tık uzunum . Düğünümde babet giydim . Topuz yapmadık . Öğrencilerinden biri Hoca evli hem de çocuğu var demiş. Bir tanesi "hee hem de bu yaşta:KK57:" demiş .4 çocuğumuz var ama adam yaşanmıyor.

eşimde bende 172 boyundayız. ve adam benden 9 yaş büyük olduğu halde benden 2 yaş büyük duruyor. yaşlanmıyorlar valla :KK70:

Gördüğün gibi 1.62 boyla 1.72lik kocayı alan benim. 1.55 ler hep 1.80 üstünü almış :)
Bu işler kısmet. Bu yaşta bunlari dert etme bence beslenmeni düzene sokmalısın..

1.72 boyla 1.72lik kocayı aldım bence şükret en azından dümdüz ayakkabı giymek zorunda değilsin :KK70: şu 150likler nasıl 180 190 kocalar aldı şok oluyorum gördükçe :)

bu arada konu sahibi H hilalkolyelikiz basketbol boy uzatmıyor vb demişsin ama bal gibi de uzatıyor. ilkokul ortaokulda sınıfın en kısası bendim lisede 3buçuk sene basketbol oynadım. benden uzun arkadaşlarım 155 160larda kaldı ben 172 oldum. ayrıca ben 18imden sonra da 2-3 cm uzadım. esneme hareketleri de bol bol yapardım :)

Kısaysan da kısasındır niye bu kadar dertleniyorsun, kendinle barışık ol özgüvenli ol biraz..benim de boyum senin kadar, hiçbir zararını da görmedim üniversitemi okudum çalışıyorum istediğim zamanda da evlendim.. bu arada herkes beni hala bekAr ve öğrenci sanıyor o kadar küçük gösteriyorum ki yaşımı söyleyince inanmıyorlar

X