Boşanmış olarak, çocukla geçim.

karpuzzdilimi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2023
30
-21
26
Merhaba kızlar. Ben yeni boşandım. 3 çocukla baba evinde yaşıyorum. Bir mesleğim yok. Çocuklarım ufak ve annem bakmak istemiyor o yüzden çalışamıyorum. Evden biraz iş yapıyorum harçlık olarak idare ediyor. Benim merak ettigim çocukları ufak olup boşanmış kadınlar hem çalışıp hem çocuklara bakabiliyor musunuz? Ev kirasi faturası çocuk masrafı nasıl geçiniyorsunuz? Çocuklara kim bakıyor? Benim bu durumumda ben ne yapabilirim? Ayrı eve çıkmak istiyorum ama maddi gücüm yok ve çocuklar ufak işte. Tavsiyeniz ne olur bana? Teşekkürler.

Büyük ikisi okul yasında en küçüğü yanınıza alarak calışmayı deneyin. Okul öncesi kyrumlarınabasvurun belki minik de orada eğitim alır

7 yaş zaten okula gidecek, yarim gun onune 1 tabak yemek koyulacak. 5 yaş krese gidebilir. Aslinda 3yasta gidebilir ama masrafli olur. Babaanne bakmaz mi?
Babaanne şehir dışında yaşlı ve ameliyatlilar çocuklae zebil olur orda. Evet okula gidecekler ama annem ben ilgilenemem okula gotur getir vs diyor ufaklık kreşe gitse kreşler 3 bin tl veya daha fazla maaştan geriye birsey kalmaz kira vsde olunca

Merhaba kızlar. Ben yeni boşandım. 3 çocukla baba evinde yaşıyorum. Bir mesleğim yok. Çocuklarım ufak ve annem bakmak istemiyor o yüzden çalışamıyorum. Evden biraz iş yapıyorum harçlık olarak idare ediyor. Benim merak ettigim çocukları ufak olup boşanmış kadınlar hem çalışıp hem çocuklara bakabiliyor musunuz? Ev kirasi faturası çocuk masrafı nasıl geçiniyorsunuz? Çocuklara kim bakıyor? Benim bu durumumda ben ne yapabilirim? Ayrı eve çıkmak istiyorum ama maddi gücüm yok ve çocuklar ufak işte. Tavsiyeniz ne olur bana? Teşekkürler.
7 yaş okula gidecek 5 yaşında devlet anaokuluna gönderin yarım gün küçüğü de uygun bi kreşe gönderin çalışıp birikim yapın biraz ailenizin yanında çocuklar okuldan geldikten sonra bikaç saat da anneniz baksın biraz para toplayıp düzeninizi kurmaya çalışın nafaka yok mu

Büyük ikisi okul yasında en küçüğü yanınıza alarak calışmayı deneyin. Okul öncesi kyrumlarınabasvurun belki minik de orada eğitim alır
Evet ama öyle yerler cok is istiyor birsuru cocuga yemek komple temizlik ağir isler zaten zayif bir insanim benim yapabilecegim birsey degil ama yinede denemeyi dusunurum

7 yaş okula gidecek 5 yaşında devlet anaokuluna gönderin yarım gün küçüğü de uygun bi kreşe gönderin çalışıp birikim yapın biraz ailenizin yanında çocuklar okuldan geldikten sonra bikaç saat da anneniz baksın biraz para toplayıp düzeninizi kurmaya çalışın nafaka yok mu
Nafakam yok vermezde zaten. En mantıklısı sizin dediğiniz gibi ama annem ve babamı ikna etmem lazım bakmak zor geliyor anneme.

Babaanne şehir dışında yaşlı ve ameliyatlilar çocuklae zebil olur orda. Evet okula gidecekler ama annem ben ilgilenemem okula gotur getir vs diyor ufaklık kreşe gitse kreşler 3 bin tl veya daha fazla maaştan geriye birsey kalmaz kira vsde olunca

bisure ayri eve cikmayi dusunmeyin zaten. Cocugun egitim masrafını ayrica babadan talep edebilirsiniz bu arada. Cocugun halasi falan yok mu yardim edebilecek?

Çocukların küçük olması sorun. Mutlu bir evlilik değilse çocuk yapılmasına karşıyım da neyse.
Çalışırken annen baksa yine ayrı bir ev tutup yaşama şansın olabilir.
Babaları da bakım parası vermeli nafaka vs.
Bir abla da böyleydi 3 çocuklu ama en ufağı küçüktü sadece onuda kreşe vermişti kendisi bir kız yurdunda çalışıyordu ailesinden bile ayrı şehirde yaşıyordu çağırsalar bile istemedi gitmek eski eşiyle yaşadığı şehirde kaldı şuan yetişkin oldu 2 çocuğu ya.
Şuan ama tabi o dönemle bu dönemin masrafı çok farklı şuan ev kiraları vs çok fırladı Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Evet ama öyle yerler cok is istiyor birsuru cocuga yemek komple temizlik ağir isler zaten zayif bir insanim benim yapabilecegim birsey degil ama yinede denemeyi dusunurum
Sizin çalışabileceğiniz kolay bir iş var mı ki, mecburen hepsi aynı ayarda olur. Allah kolaylık versin. Siz yine de baba evinde kalsanız bile çocukları okula, kreşe yollayıp çalışmayı düşünün. Birikim yaparsınız en azından.

bisure ayri eve cikmayi dusunmeyin zaten. Cocugun egitim masrafını ayrica babadan talep edebilirsiniz bu arada. Cocugun halasi falan yok mu yardim edebilecek?
Onlardan yardım eden olmaz. Baba hic birsey vermez. Benim kendim yapabilmem lazim herseyi. En azindan 1 2 sene sonra ciksam yeter ayri eve. Kucucuk evde yasli ebeveynlerle 3 cocuk bakmak zor oluyor. Cocuklar buyudukce daha cok sorun olucak. 2 cekyatta cocuklarla 4 kisi yatiyorum ayaklarimi bile uzatamadan yarim yamalak.. yani ufak detay bunlar sorun degilde oyle bir ornek sadece.

Nafakam yok vermezde zaten. En mantıklısı sizin dediğiniz gibi ama annem ve babamı ikna etmem lazım bakmak zor geliyor anneme.
Belediyenin kreşleri var çalışan anneler için. Fiyatları makul. Tuvalet eğitimi almış, bezden kurtulmuş çocukları alıyorlar. 08-17 çalışma saatleri. En küçüğü oraya gönderebilirsiniz.

X