Ben de boşandım 2015'te , ağır psikolojik şiddet görüyordum. Aynı zamanda fiziksel şiddet ve özgürlüğümden yoksun bırakılma da vardı. Beş parasız boşandım, bir kuruş vermedi adam, kendini işsiz gösterdi öyle olmadığı halde (boşanırken maddiyatınızın olmaması sonraki süreci zor bir hale getiriyor), aile evine döndüm.
Ailem beni ve çocuğumu istemedi, sonra beni kabul ettiler ama çocuğumu babasına vermemi istediler. Ben de aile evini terkettim.
Açlık da çektim yokluk da. Ama hiç başımı eğmedim, hep gülümsedim gururlu durdum dışarda, düşman sevindirmedim.
Akraba, konu komşu, en yakın dostum dediklerim kına yaktılar ben boşanınca sevinçlerinden, başkalarının üzüntüsüyle mutlu oluyor bazı kıskançlar.
Boşanmış kadın diye heveslenmeye çalışan abazalar da çok oldu, özellikle evli erkeklerden, hiç birine yüz vermedim, o dönem hatta tepkilerim çok sert oldu. Üzüldüm bu bakış açısıyla yargılandığım için, sonra "amannn cahillik ve düşük iq problemleri bunlardaki" dedim geçti gitti.
Eski eş ve ailesi de bu arada haraket ve baskılar yaptılar, sindirme çalışmaları beni.
Veeee sonuç, bütün bunlar beni çok üzdü bir o kadar da hırslandırdı, ben dedim, herkese inat kaybetmeyeceğim, ben başaracağım, en iyi halim en güzel halim en başarılı halim olacağım, kıskançları düşmanları güldürmeyeceğim, ben başaracağım.
Şuan evimi ve arabamı aldım,ilk bekarlık kiloma düştüm, güzelleştim, ailemle barıştım harika bir ilişkim var onlarla. Bir sürü kısmetim de var, dostlarım arkadaşlarım da, insan ilişkilerimi geliştirmek için de çalıştım. Kendimi içten dışa dıştan içe baştan yarattım, bunun için terapidir vs her çözüme koştum. Daha da devam ediyorum.
Gelmek istediğim asıl nokta burası da değil, daha iyileri de olacak, ben bir karar verdim ve mutluluğu seçtim. Boşandığım için kına yakanlar, eski eş, boşanmış kadını kolay gören açlar vs de benim başarılarımı görüp, ağlayarak günlüklerine yazsınlar :)