• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış kadınlar konu açsa cesaret olsa BDV de.

Cocugun var iyi düşün diyo herkes, aile terapistine gidin,bir daha deneyin,bir şans daha ver,evi taşıyın diye akıl veriyolar:KK12:şu durum zaten zor birde insanlardan bunları duymak daha da zor ..gercekten bu durumda olan herkese Allah büyük sabır versin..harbiden çok zormuş :KK43:
Herkes kendi yasadigini bilir kimse uzaktan anlamaz anca yorum yaparlar iste. En dogru karar senin kendi verdigin karardir. Kalbinin sesini dinle. Cocugunla huzuruna bak aman rahatsiz etmesinde sukr et.

Herkes kendi yasadigini bilir kimse uzaktan anlamaz anca yorum yaparlar iste. En dogru karar senin kendi verdigin karardir. Kalbinin sesini dinle. Cocugunla huzuruna bak aman rahatsiz etmesinde sukr et.
Kalbimin sesini değil mantığımla hareket ediyorum şuan..çünkü kalbimin sesini dinlediğimde hep hata yaptım hemde 2 kez ..

Ben de psikolojik şiddet yaşadım 5 yıl hep sıkıntılı hep mutsuz bir adam hiç bir karı koca ilişkisine yanaşmıyor meğer bizim huysuz adam duygusal bağını koparamadığı bunu kadın onu terkettiğinde bile sabaha kadar yalvaran aşk sözlerinden anladım.bi de bu kadınla aynı yerde çalışıyormuş onunla iletişim kurma çabalarında sürekli sosyal medya takiplerinde hiç birşeyden habersiz ne olduğunu anlamadan hayal kırıklıklarıyla yaşadım durdum. yaşadığım çok ağır oldu kaldıramadım ilaç desteği aldım. Kendimi toparlamaya çalışıyorum. Boşanma aşamasındayım çekişmeli olacak malesef kendi çıkarları için boşanmak istemiyor. Boşanma davası açmış olmak bile beni büyük ölçüde rahatlattı. Kendilerinde her türlü hakkı gören erkekler kadının da boşanma hakkını tokat gibi kabul edecekler paşa paşa gidecekler

Dünyanın en zararlı bağımlılığıydı, korkunç günler yaşadım. Burada yazanlara ek olarak berbat şeyler de oldu. Boşanmayı bile o istedi ben isteyecek kadar bağımlılıktan kopamamıştım. Ne komik. Boşandığımız saniye bambaşka birine dönüştüm. O “ne olacak böyle, düzelecek mi, sürünecek miyim bir ömür” düşünceleri, o tedirginlik uçtu gitti ya. Dünyaya geri döndüm adeta.
Boşandıktan 20 dk sonra pişman oldu eski eşim. Aylarca barışmak için çabaladı. Benden daha bağımlısını daha kolay kullanacağı birini bulamazdı çünkü.
Şimdi sağlıklı ve mutlu bir evliliğim var. Bebiş için hayaller kuruyorum. İnanamıyorum kabullendiklerime, yaşadıklarıma zamanında.

İçime su serptiniz inanın. Bende aldatmaya rağmen 3 kez eşimi affettim. 8 ay da hala aynı kadınla ilşikisi olduğunu öğrendim. Ona rağmen ben onu bırakamadım ve o beni terk etti. Şimdi nasıl adliye kolidorlarına gideceğim sancısı var içimde hiç geçmiyor. 8 aydır bu kabusla yaşıyorum psikiyatriye gittim bağımlısın ona dedi... 12 yıllık evliliğimi, hayatımı mahfetti.

ık nafakayla gecinebilecegi

Amim cümlemizin.
Evet boşanmaya karar vermek zordu ama şimdi düşününce ne kadar korkakmışım diyorum. Hayatta o kadar ve gerçek acılar var ki, bir erkeğin seni sevmekten vazgeçmesi bunların yanında hiç bir şey. 2 sene önce biricik babam öldü. Babam dönülmez bir yere gitti. Ben onu kendi ellerimle toprağa verdim. Şimdi böylesine bir acı varken sırf benden daha zengin diye İsviçreli bir kadın için 15 seneden sonra beni terk eden adam sence ne kadar üzülmeye değer?
Şimdi daha iyiyim. Tekrardan evlendim ya da çocuk sahibi oluyorum diye değil. Çünkü olgunlaştım, büyüdüm. Beni öldürmeyen acı, güçlendirdi.
Başından kötü olaylar geçen, yarı yolda bırakılan, hayalleri çalınan bütün hemcinslerime Allah’tan dayanma gücü dilerim. Hayat herşeye rağmen güzel, yaşamaya değer ❤️

Şu an aynı şeyleri yaşıyorum sizinle 12 yıllık evliliğim başka bir kadına aşık olup, sevdiği için bitiyor. Benim bitirmem gerekirken o beni bitirdi. 3 kez affettim 15 yıldır birlikteydik aynen birlikte büyüdük. Onsuz yürümek, gezmek bir yerde kahve içmek bile bana şu an ölümden beter acı veriyor. Oysa o başka bir kadınla başka bir şehirde :(

Şu an aynı şeyleri yaşıyorum sizinle 12 yıllık evliliğim başka bir kadına aşık olup, sevdiği için bitiyor. Benim bitirmem gerekirken o beni bitirdi. 3 kez affettim 15 yıldır birlikteydik aynen birlikte büyüdük. Onsuz yürümek, gezmek bir yerde kahve içmek bile bana şu an ölümden beter acı veriyor. Oysa o başka bir kadınla başka bir şehirde :(
Başka kadına aşık olunca nefret tiksinti duymadınız mı?
Hala onsuz naparim diyorsunuz
Ama adam sizinle olmamış ki

Birden otomatik olarak nefret edip pat diye silemez ki insan her şeyi..o da olacak ama zamanla..
(Aldatmak aldatani ilk basts sanki daha cazip biri gibi hissettirir tam tersi)
Depresyon süreci var ilk olarak.

Onunla aynı ortamda olduğum zaman ondan tiksiniyorum, ama yanlız kaldığım zaman beynimde son yaşadıklarım olamıyor sanırım hep geçen yılları düşünüyorum. Sora bir an çıkıyorum o duygudan ama inanın gün hep böyle devam ediyor.

Tiksinti, nefret, geçmişe özlem, kendinizde hata aramak, kendi fotolarınıza bakmak sonra onunla olan mutlu fotolarına bakmak tiksinmek ağlamak.

Allah o kadın dışında başka hiç bir kadına bu duyguları yaşatmasın.

Onunla aynı ortamda olduğum zaman ondan tiksiniyorum, ama yanlız kaldığım zaman beynimde son yaşadıklarım olamıyor sanırım hep geçen yılları düşünüyorum. Sora bir an çıkıyorum o duygudan ama inanın gün hep böyle devam ediyor.

Tiksinti, nefret, geçmişe özlem, kendinizde hata aramak, kendi fotolarınıza bakmak sonra onunla olan mutlu fotolarına bakmak tiksinmek ağlamak.

Bence çok fazla onu tolere etmissiniz.
Üç kere affetmek ne demek?
Kendinize değer verin
Kendinizi asla suçlamayın
Bazı insanlar kadir kıymet bilmez
Sizin degerinizi karşınızdaki eş yada başka bir birey belirlemez.
Umarım çok mutlu olursunuz.

Fotoğraflara bakmayın,müzik dinlemeyin,onunla gittiğiniz yerlere bir süre gitmeyin.Cabuk iyileşmenizi dilerim

Birden otomatik olarak nefret edip pat diye silemez ki insan her şeyi..o da olacak ama zamanla..
(Aldatmak aldatani ilk basts sanki daha cazip biri gibi hissettirir tam tersi)
Depresyon süreci var ilk olarak.
Otomatik nefret değil ki bu süreç
Üç kere aldatılmak ve affedilmek bir anda olmamis.
Yani bu evlilik boyunca adam sadık kalmamis.
Hem bu aldatma evlilikteki en çabuk soğuma sekli.
Beni sevmiyor hayatında artık ben yokum durumu bu.
Kaynana yada esin ev içi huzursuzluğu değil.
Direkt adam başka kadını tercih etmis
Bu bence direkt soguma sebebi olur.

Otomatik nefret değil ki bu süreç
Üç kere aldatılmak ve affedilmek bir anda olmamis.
Yani bu evlilik boyunca adam sadık kalmamis.
Hem bu aldatma evlilikteki en çabuk soğuma sekli.
Beni sevmiyor hayatında artık ben yokum durumu bu.
Kaynana yada esin ev içi huzursuzluğu değil.
Direkt adam başka kadını tercih etmis
Bu bence direkt soguma sebebi olur.
Uc kere affetme kısmını sonradan gördüm.
Çok zor ya Allah kimseye yaşatmasın

Şu an aynı şeyleri yaşıyorum sizinle 12 yıllık evliliğim başka bir kadına aşık olup, sevdiği için bitiyor. Benim bitirmem gerekirken o beni bitirdi. 3 kez affettim 15 yıldır birlikteydik aynen birlikte büyüdük. Onsuz yürümek, gezmek bir yerde kahve içmek bile bana şu an ölümden beter acı veriyor. Oysa o başka bir kadınla başka bir şehirde :KK43:
Hanımefendi sizi temin ederim zamanla geçiyor. Ben boşandıktan sonra babam “yanımıza dön” dedi. “O evden gelinlikle çıktım, kefenle dönerim” dedim. Onlar bana acıyarak bakıyordu. 1 sene tek başıma 4 duvar arasında adeta kocası ölmüş bir kadın gibi yas tuttum, içine düştüğüm depresyonu atlatmaya çalıştım. Yeri geldi yerlerde anırarak ağladım. Yeri geldi “gideyim öldüreyim onu. Sonra da kendi canıma kıyayım. Ben bu vakitten sonra mutlu olamam” dedim. Ama işte Allah çok büyük. 1 sene sonunda Facebook’ta boşandığım eşimi yeri karısıyla bir davette çekilmiş fotoğraflarını gördüm. Gayet mutlu mesutlardı. O zaman dedim ki “Ben aptal mıyım. Onlar hayatlarına devam ediyor. Ben hala bir bataklığa saplanmışım, çırpınıp duruyorum.” O günden sonra yeniden hayata 4 elle sarıldım. İşe başladım. Spora yazıldım. Yeni insanlarla tanıştım. Sevgili yaptım. Boşandıktan 4 sene sonra tekrar evlendim. 🙏🏻
Size tavsiyem bu yaşadıklarınız doğal şeyler. Psikiyatrist bana “Boşanmak ölümden sonra en büyük 2. Travma” demişti. Bir müddet ağlayacaksınız, bocalayacaksınız ama bunun uzun sürmesine izin vermeyin. Gerekiyorsa profesyonel destek alın. Gerçeklerle yüzleşip, geçmişi arkanızda bırakın ve bundan sonrasına bakın. Hakkınızda hayırlısını dilerim.

Çocuk gergin sevgisiz saygısız ortamda zaten sağlıklı gelişim göstermez öncelikle çocuğumuzu düşünüyorsak ona ayrı da olsak mutlu anne baba olmak için savaş versek daha doğru sanki ben çocuğum olmasa eşimin yüzünü görmem ama çocuğum için onu hep seven hep mutlu baba çocuk ilişkisine devam etmeleri için uğraşacağım.

• Beğen
Reactions: Cac
Merhaba ben evli atanamamis bir öğretmen ve bir anneydim. Bunların içinde anne olmayı çok seviyordum sadece diğerlerini hiç sevmiyordum. (Sıkıntıları yazmayacağım).
Boşandım. Farklı işlerde çalıştım. (Öğretmen olarak). Sonra üniversitesiye girdim. Tabi 20 kilo aldıran stresli bir süreç ti.
Sonra aşık oldum evlendim. Şimdi çok şükür keyifli bir hayata sahibim. Bunların hepsi bir günde olmuyor. 10 yıl içinde oldu herşey.

20 kilo alıp 21 kilo vermişsiniz ne güzel.

10 yıl içinde derken ilk evliliğin başlangıcıyla mı , bitişiyle mi 10 yıl .

Bir de insan olumsuzluklar yaşadıktan sonra yeni birine hele burada yazılanları da okuduktan sonra nasıl güvenebiliyor ?.

Mesela teklif edenlerin soy ağacına bakmak istediğimi söylüyorum evli mi bekar mı net öğrenmek için . Ama hiç düşünmediğim şöyle bir olay geçti başımdan . Birisi kaç yıl peşimden koştu , evli olmadığına emin olunca , şans vereyim dedim . Ki kendisine de hayatında biri olup olmadığını sordum . “Yok , olsa liseli gibi senin peşinde koşar mıyım ben o kadar ş.siz miyim” dedi . Gel gelelim ki nişanlıymış meğer .

Ben bu güven kısmını aşamıyorum bunlardan dolayı . Herkes yalancı , düzenbaz gibi geliyor .

20 kilo alıp 21 kilo vermişsiniz ne güzel.

10 yıl içinde derken ilk evliliğin başlangıcıyla mı , bitişiyle mi 10 yıl .

Bir de insan olumsuzluklar yaşadıktan sonra yeni birine hele burada yazılanları da okuduktan sonra nasıl güvenebiliyor ?.

Mesela teklif edenlerin soy ağacına bakmak istediğimi söylüyorum evli mi bekar mı net öğrenmek için . Ama hiç düşünmediğim şöyle bir olay geçti başımdan . Birisi kaç yıl peşimden koştu , evli olmadığına emin olunca , şans vereyim dedim . Ki kendisine de hayatında biri olup olmadığını sordum . “Yok , olsa liseli gibi senin peşinde koşar mıyım ben o kadar ş.siz miyim” dedi . Gel gelelim ki nişanlıymış meğer .

Ben bu güven kısmını aşamıyorum bunlardan dolayı . Herkes yalancı , düzenbaz gibi geliyor .
Zaten ilk evliligim toplam bir yıl sonra boşanma süreci başladı.
Esimle tanışana kadar bende cidden hiç güvenemiyordum..fakat eşim ilk günden benim çok gereksiz bulduğum ölçüde açık oldu. Hatta O benden daha açık oldu. Çok romantik olmaktan ziyade çok iyi arkadaş olarak başladık. Evlendikten sonra iş daha romantik oldu bizim açımızdan. Fakat evlenene kadar bak bu böyle, şu şöyle diye sürekli kendi hayatimizla alakalı ne var ne yok anlattık.
sanırım bu iki tarafında iyi niyetli olması ile alakalı. Sadece bir taraf iyi niyetli olunca olmuyor bu işler.

İki çocuğum ile boşanma aşamasındayım. Yaklaşık 6 yıllık ağır psikolojik ve fiziksel şiddetten sonra sonunda yeter diyebildim. Ailem bana sonuna kadar destek oluyor. Sosyal hayatım da düzene girmeye başladı. Maalesef yasal süreçler aşırı uzun sürdüğü için halen boşanamamış olsam da ben o evden gittiği gün hayatımı elime aldım. İnanılmaz mutluyum. Keşke bu kararı daha önce alsaydım diyorum. İki tane küçücük çocuğun sorumluluğu ve hayatımı yalnız bir kadın olarak idame ettirmenin zorluğuna rağmen hem de. İYİ Kİ...

Dava ne zaman açılmıştı

Arkadaşlar ben de hikayemi yazmak istedim. 17 yıllık çok mutlu olduğumu düşündüğüm evliliğim aldatılma sonucu bitti. Çok zordu o süreç. 1 ay içinde tam 10 kilo verdim. Hazmetmek çok zordu. Hiç bitmeyecek zannettim o acı. Ama çok şükür şu an psikolojik olarak çok iyiyim. Evet hala tam olarak atlatamadım. Çünkü akrabayız ve sürekli bir laf duyuyorum. Ama daha da iyi olacağımı çok iyi biliyorum.
Beni ayakta tutan oğlum oldu. Hayatta birbirimizden başka kimimiz var ki dedim. Baktım ki sağlığımdan oluyorum toparlanmam lazım dedim.
İşimi değiştirdim. Yoğun tempolu bir işim var. Yorulmak bana çok iyi geldi. Sonra kredi çektim ve ev aldım. Kendime maddi ve manevi hedefler koyuyorum. Bu bana çok iyi geliyor.
Arkadaşlar sürec tabi ki çok zor. Ama hiç bir zaman pişman olmadım. Eğer boşanmayıp devam etseydim işte o zaman daha zor olacaktı. Özgüvenimi ve herşeyden önce kendime saygımı yitirecektim.
Boşanma aşamasında olan tüm arkadaşlarım. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Bizler güçlüyüz ve istedikten sonra başaramayacağımız hiç birşey yok. Yolumuz açık olsun ❤️

Arkadaşlar ben de hikayemi yazmak istedim. 17 yıllık çok mutlu olduğumu düşündüğüm evliliğim aldatılma sonucu bitti. Çok zordu o süreç. 1 ay içinde tam 10 kilo verdim. Hazmetmek çok zordu. Hiç bitmeyecek zannettim o acı. Ama çok şükür şu an psikolojik olarak çok iyiyim. Evet hala tam olarak atlatamadım. Çünkü akrabayız ve sürekli bir laf duyuyorum. Ama daha da iyi olacağımı çok iyi biliyorum.
Beni ayakta tutan oğlum oldu. Hayatta birbirimizden başka kimimiz var ki dedim. Baktım ki sağlığımdan oluyorum toparlanmam lazım dedim.
İşimi değiştirdim. Yoğun tempolu bir işim var. Yorulmak bana çok iyi geldi. Sonra kredi çektim ve ev aldım. Kendime maddi ve manevi hedefler koyuyorum. Bu bana çok iyi geliyor.
Arkadaşlar sürec tabi ki çok zor. Ama hiç bir zaman pişman olmadım. Eğer boşanmayıp devam etseydim işte o zaman daha zor olacaktı. Özgüvenimi ve herşeyden önce kendime saygımı yitirecektim.
Boşanma aşamasında olan tüm arkadaşlarım. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Bizler güçlüyüz ve istedikten sonra başaramayacağımız hiç birşey yok. Yolumuz açık olsun ❤️
O kadının görümcesine söyleyecektiniz, noldu?

O kadının görümcesine söyleyecektiniz, noldu?
Evet çok güzel planlarım vardı ama baktım ki ben bişeyler yaptıkça kendimi toparlayamıyorum. Olaylar daha da büyüyor ve ben iyice yıpranıyorum. En güzeli boşvermek dedim. Okul ve sülaleye duyurduğum yanıma kar kaldı sadece. Artık ilahi adalete bırakıyorum. Çünkü ben uğraştıkça hırsını çocuktan alıyor. Çocuğu arayıp sormuyor. Oğlum da maalesef etkileniyor bundan 😔

Back