• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış kadınlar konu açsa cesaret olsa BDV de.

Yeni evliyim ama boşanmak bana korkutucu gelmiyor. Mutsuz oldugum ve beni fiziksel ve psikolojik olarak yorup yıpratan bir evliliğe kimse için katlanamam açıkçası. Bence kimse de katlanmamali.

Teşekkür ederim sadece okadar mutsuz bir evliliğim varki şiddet görüyor gibi ruhum yorgun. Sessiz şiddet görüyorum hiç konuşmayız biz. Çünkü ne zaman konuşsak onun hayallerini konuşuyoruz. Onun istekleri hayalleri yaşam tarzı neyse ona uyacaksın ben olmaktan çıktım resmen.
Canım sende bahset hayallerinden ? Aa hayatım ne güzel hayallerin var bende bunları istiyorum diyin ? Bakın benim eşimde bahseder hayallerinden falan bende bozulurum ama hop bende hayal eklerim peşine susmam

Mesajlari okiyorum, bir Tek Benim Ailem Arkamda olmadiklarini fark etim sanki. Ne güzel Aileniz arkanizda.

Ben burada inanin ne yaziçağimi bilmiyorum, ki yazsam Satirlar yetmez..
Ben cok ağir ve insanin aklina gelemeyeçek şeyler yaşadim. Kuzenimle Evlendiğim için Ailem Boşanmama Karşilardi. Küçük yaşta Evlendim.
Yillar boyunça hep Mutlu Rolu oynamak zorundaydim.
Ben fiziksel, pskilojik Siddet yaşadim, x kişiden, ailesinden ve Ailemden.
Buraya içimi dökmek okadar istiyorum ki..
Boşanma aşamasinda, Aile kol kanat demek olduğunu burda BU sitede anladim.
Ailem icin Ben değil, o ne der, şu ne der, rezil oluruz.. kisaçasi Elalem önemliydi.

Son yaşadiklarimdan sonra, Sessizçe kaçtim.
Hayatim Tehlikede olduğu icin, onlara Dava açtim, Polis arkamda.
Güvendeyim. Iş aramaktayim suan..

Geri kalan Hayatimda artik Ailemle görüşürmiyim? Hiç Sanmiyorum.
Gerçi bende istemiyorum, nekadar onlari özlesem bile.

Yeri gelinçe bunlari gercekten yaşamişmiyim diyorum.

En cokta Beni ne açitti biliyormusun? Annemin Beduasi.
Babamin bana "boşanirsan Kendim Sana Kefenini giydiririm" demesi..
Ki ben onlarin en Kiymetli Kizlari olduğumu düşüniyordum..
..simdi benim yaşadiklarimi konularimda okusan, dersin okadarini yaşiyan insan, bunlar mi en cok açiti? Şaşkin bakarsin. X kişi yaptiklari nerede onlar hiç mi açitmadi dersin.

En ağir ve tedavisi cok uzun süren pskilojik Siddet, cok kez dedim Keske fiziksel siddet yaşasaydim'da pskilojik Siddet yaşamasaydim. Cünkü yaşadiklarin hep Havizanda bir köşede Hayatin boyunça seni Eşlik ediyor.

Bunlari Tekbaşima yaşadim. Ne Aile, nede arkadaş..

Bosandigim 1sene oldu 3 çocukla aslanlar gibi ayaktayım. Maddi sıkıntı suanlik çekmiyorum,çocuklar için olan ortak konularda asgari şekilde görüşüyoruz. Hep diyorum keşke daha önce bosansaymisim diye. Valla maddi olarak gucluysen seni kimse ezemiyor,tek bildiğim bu. Çünkü ne kendi ailene ne de ex kocaya eyvallahin olmuyor,kendi yağında kavruluyorsun.

Mesajlari okiyorum, bir Tek Benim Ailem Arkamda olmadiklarini fark etim sanki. Ne güzel Aileniz arkanizda.

Ben burada inanin ne yaziçağimi bilmiyorum, ki yazsam Satirlar yetmez..
Ben cok ağir ve insanin aklina gelemeyeçek şeyler yaşadim. Kuzenimle Evlendiğim için Ailem Boşanmama Karşilardi. Küçük yaşta Evlendim.
Yillar boyunça hep Mutlu Rolu oynamak zorundaydim.
Ben fiziksel, pskilojik Siddet yaşadim, x kişiden, ailesinden ve Ailemden.
Buraya içimi dökmek okadar istiyorum ki..
Boşanma aşamasinda, Aile kol kanat demek olduğunu burda BU sitede anladim.
Ailem icin Ben değil, o ne der, şu ne der, rezil oluruz.. kisaçasi Elalem önemliydi.

Son yaşadiklarimdan sonra, Sessizçe kaçtim.
Hayatim Tehlikede olduğu icin, onlara Dava açtim, Polis arkamda.
Güvendeyim. Iş aramaktayim suan..

Geri kalan Hayatimda artik Ailemle görüşürmiyim? Hiç Sanmiyorum.
Gerçi bende istemiyorum, nekadar onlari özlesem bile.

Yeri gelinçe bunlari gercekten yaşamişmiyim diyorum.

En cokta Beni ne açitti biliyormusun? Annemin Beduasi.
Babamin bana "boşanirsan Kendim Sana Kefenini giydiririm" demesi..
Ki ben onlarin en Kiymetli Kizlari olduğumu düşüniyordum..
..simdi benim yaşadiklarimi konularimda okusan, dersin okadarini yaşiyan insan, bunlar mi en cok açiti? Şaşkin bakarsin. X kişi yaptiklari nerede onlar hiç mi açitmadi dersin.

En ağir ve tedavisi cok uzun süren pskilojik Siddet, cok kez dedim Keske fiziksel siddet yaşasaydim'da pskilojik Siddet yaşamasaydim. Cünkü yaşadiklarin hep Havizanda bir köşede Hayatin boyunça seni Eşlik ediyor.

Bunlari Tekbaşima yaşadim. Ne Aile, nede arkadaş..
Umarım bundan sonra çok güzel hayatınız olur yaşanan kötülükleri unutursunuz. Bende fiziksel şiddeti yaşamadım hiç ama piskolojim gerçekten bozuk farkındayım. Sadece içimde birikiyor herşey.😟

Bosandigim 1sene oldu 3 çocukla aslanlargibi ayaktayım. Maddi sıkıntı suanlik çekmiyorum,çocuklar için olan ortak konularda asgari şekilde görüşüyoruz. Hep diyorum keşke daha önce bosansaymisim diye. Valla maddi olarak gucluysen seni kimse ezemiyor,tek bildiğim bu. Çünkü ne kendi ailene ne de ex kocaya eyvallahin olmuyor,kendi yağında kavruluyorsun.
Maddi olarak güçlü olsam keşke. Lise mezunu olsaydım bari lise diploması ya. Ahh ahhh

Canım sende bahset hayallerinden ? Aa hayatım ne güzel hayallerin var bende bunları istiyorum diyin ? Bakın benim eşimde bahseder hayallerinden falan bende bozulurum ama hop bende hayal eklerim peşine susmam
Bahsediyorum onun istediği şey için çabalıyoruz ama sen bekle borç birsin yapacağım diyor mesela. Evde onunla geçen zaman sadece 20dakika inanın sadece bukadar Pazar kahvaltılarında bile sadece çocuğumla tekiz. Sahi benim ne hayallerim varki diyorum bazen...

Sizden bi farkım yok. Hatta bunla ilgili konum vardı. Bizde siddet, aldatma, küfür yok. Keske olsaydı oyle kolay olurdu ki benim için. Bosanacagımı ve kararlı oldugumu gördükten sonrs öyle degişti ki eşim ama sor bana göresim bile yok. Her gün çiçiek getirmesinin bi anlamı yok. Şu an psikolojik destek alıyorum. Önce kendimi iyileştirmek icin.
Sevmiyorum, istemiyorum diye bitirmek cok zor. Hele de 2 cocuk varsa. Hergün birlilte yatıyorlarsa. Böyle de nasıl yaşanır bilmiyorum 🤷🏼‍♀️
Agla agla çözümü yok.

Şart değil zaten. Ama tekrar aşık olmak da imkansız değil onu demek istedim. Mutsuzsanız değer görmüyorsanız yalnızda olsanız mutlu olabilirsiniz.
Cazip gelen o olduğu için zaten boşanmak geçiyor aklımdan yanlızım mutsuzum evli olduğum halde. Yanlız olup mutlu olabilirim aslında.

Merhabalar canım. Ben sana boşanmış tecrübelerimi aktaramayacağım lakin bir kaç cümle söylemek isterim. Kimse senden senin mutluluğundan önemli değil. Yaşayacakların dünyanın sonu da değil. Nefes alıyorsan umut vardır ve mutlu olmadığın ortamda bulunmak zorunda değilsin. Bir adama mecburda değilsin. Yaşadıklarını detaylı bilmiyorum lakin ailen arkadandaysa çalışma gücün var ise boşanabiirsn. Nafaka mevzularıda var tabi kanıt topla derim. Eşin kusurlu sayılırsa ondan alacağım nafakaylada geçinirsin. Diceğim o ki kendine en çok sen lazımsın kendini tüketme 💜
Tek yanlışlık nafakayla gecinebilecegi kısmı...Nafaka 200-500 arası bir şey..500 de çok duymuyorum

Ben 27 yaşında boşanmış biri olarak yazıyorum. Üstelik 5 ay evli kaldım. Karar aşaması zor düşününce hayatım kaydı, insanlar ne der, neden benim başıma geldi, bi daha asla kendime gelemem gibi geliyor ama öyle olmuyor ben kendi ayaklarımın üstünde durabilirim ben kendime yeterim onunla var olmadım düşüncesi insanı kendine getiriyor. Ailemle yaşamaya devam ediyorum ama tek de yaşasaydım aynı kararda olurdum. 1 yıl geçti pişman olmadım aksine ruhumu buldum dedim daha pozitif bakmaya başladım herşeye ve etrafımda bilmeyen insanlar bile bendeki olumlu yönde bi farklılık olduğunu söyledi. Tabi ki boşansın herkes diyemem ama sana kattıkları ve senden götürdüklerini kıyaslandığında hangisi fazlaysa ona göre karar verilmeli 😊

19 senelik evliligim bitti 12 gun once cok sukur. 1,5 surdu bu bosanma. Hep calistim ve de devam ediyorum. Bu son 9 ayda ev bulup dösedim. Hayalimdeki ev oldu😍 50 kilo verdim. Ergen kizim var. Oda cicek gibi acti. Notlari ucuyor suan. Cok mutluyuz cok sukur.
Burda herkes gibi bende diyorum: keske daha once bosasaydim!!
Eger evliligin yurmuyorsa hic durma. Yazik etme zamanina. Ailen arkanda olsa kolay ama olmasada savas. Herkes mutlulugu hakediyor. Allah yardimcin olsun🌸

Komşum/arkadaşım evliliğinde mutlu değil ama çocuğu için bir de cesaretsizlikten boşanamiyor sanırım..
Şimdi bipolar hastası oldu böyle olacağına bosansa keşke..Bu şekilde çocuğa da faydası olmuyor..Her zaman söylüyorum,mutlu anne =mutlu çocuk

19 senelik evliligim bitti 12 gun once cok sukur. 1,5 surdu bu bosanma. Hep calistim ve de devam ediyorum. Bu son 9 ayda ev bulup dösedim. Hayalimdeki ev oldu😍 50 kilo verdim. Ergen kizim var. Oda cicek gibi acti. Notlari ucuyor suan. Cok mutluyuz cok sukur.
Burda herkes gibi bende diyorum: keske daha once bosasaydim!!
Eger evliligin yurmuyorsa hic durma. Yazik etme zamanina. Ailen arkanda olsa kolay ama olmasada savas. Herkes mutlulugu hakediyor. Allah yardimcin olsun🌸
Maşallah ne güzel Allah mutluluğunuzu daim etsin 🌺🌺

Back