Ne psikolojik şiddet gördüm ne fiziksel, gene de bosandim, insanlara aliskanliklardan kopmak zor geliyo, bilinmeyene adim atmak korkutuyo, o yuzden de eziyet bile çekse yasadigi kaosa konfor alani gibi yapisiyo, basina gelecekte bilinmezlik yok cunku evli kalirsa. Biraz cesaret lazim, biraz da aile destegi, kimse mutsuz oldugu bi ortama mahkum etmese kendini keşkeBurada bende zaman geçiriyorum konu okuyurum, yorum yapıyorum ama görüyorum ki cesaret etmek oldukça zor çoğu kadınlarda.
Benimde problemim sorunlarım var elbette boşanacak dertmi diye kafama takıyorum zaman zaman.
Öyle zor(Muş) gibi geliyor ki boşanmış kadın olmak tabikide zordur..
Pisikolojik&fiziksel şiddeti, ihaneti, küfürü ve hakareti yaşayıp mutsuzluğa katlanmaktansa boşanmak daha sağlıklı bir karar elbette bunun için boşanmaya karar vermek zor geliyor bu konuda fikrirleriniz neler.
Ben yaptım pişman değilim hayatım daha güzel oldu diyen kadınların hikayelerini okusak burada. Neler yaşayıp boşandınız hayatınız daha güzel oldu mu?
Birinin hayatına dokunmak için mesela tabiki isteyen yazabilir boşanma pisikolojisi ve sonrası nasıl bir süreç okumak isterim yorumları.Herkese teşekkür ederim okuduğunuz için.
Merhaba ben evli atanamamis bir öğretmen ve bir anneydim. Bunların içinde anne olmayı çok seviyordum sadece diğerlerini hiç sevmiyordum. (Sıkıntıları yazmayacağım).Burada bende zaman geçiriyorum konu okuyurum, yorum yapıyorum ama görüyorum ki cesaret etmek oldukça zor çoğu kadınlarda.
Benimde problemim sorunlarım var elbette boşanacak dertmi diye kafama takıyorum zaman zaman.
Pisikolojik&fiziksel şiddeti, ihaneti, küfürü ve hakareti yaşayıp mutsuzluğa katlanmaktansa boşanmak daha sağlıklı bir karar elbette bunun için boşanmaya karar vermek zor geliyor bu konuda fikrirleriniz neler.
Ben yaptım pişman değilim hayatım daha güzel oldu diyen kadınların hikayelerini okusak burada. Neler yaşayıp boşandınız hayatınız daha güzel oldu mu?
Birinin hayatına dokunmak için mesela tabiki isteyen yazabilir boşanma pisikolojisi ve sonrası nasıl bir süreç okumak isterim yorumları.Herkese teşekkür ederim okuduğunuz için.
Ben üzerine birşey daha eklemek istiyorum bu söylediklerinizin. Kadınlar bazen kocalarından aldıkları sıfatları seviyor. O sıfata yapışıyor.Ne psikolojik şiddet gördüm ne fiziksel, gene de bosandim, insanlara aliskanliklardan kopmak zor geliyo, bilinmeyene adim atmak korkutuyo, o yuzden de eziyet bile çekse yasadigi kaosa konfor alani gibi yapisiyo, basina gelecekte bilinmezlik yok cunku evli kalirsa. Biraz cesaret lazim, biraz da aile destegi, kimse mutsuz oldugu bi ortama mahkum etmese kendini keşke
Valla bana eziyet edecek adamin sifatina tükürürüm. Baska da bi sifat lazim degil bana.Ben üzerine birşey daha eklemek istiyorum bu söylediklerinizin. Kadınlar bazen kocalarından aldıkları sıfatları seviyor. O sıfata yapışıyor.
Hahahaha sesli güldüm. Herkes bana baktıValla bana eziyet edecek adamin sifatina tükürürüm. Baska da bi sifat lazim degil bana.
Burada bende zaman geçiriyorum konu okuyurum, yorum yapıyorum ama görüyorum ki cesaret etmek oldukça zor çoğu kadınlarda.
Yeniden güvenmek evlenmek uzun zaman gerektiriyor.Boşanmadım ama ailemde çok fazla boşanan kadın var. en yakını annem 43 yaşında boşandı hemde 5 çocukla tek artısı evi vardı birde çalışıyordu ama öyle iyi para kazanmıyordu 2-3 ayrı yerde çalıştı bende çalışıp evii geçindirdik kardeşlerim henüz okuyordu o dönem maddi olarak çok zorlandık ama huzurumuz vardı sonra aşk tekrar kapısını çaldı aşık oldu tabi hepimiz karşı çıktık (cahillik etmişiz) çok da mutlu oldu hala evli. Yani tabi hiç bi yuva dağılsın istemem ama evlilikte şiddet hakaret varsa bunlar düzelmiyor olan giden yıllarına oluyor. Sorunsuz evlilik yok ama size saygı duymayan bir eşiniz varsa emin olun bugününüzden daha mutlu olursunuz
Kadınlar genelde daha çok şans veren taraf Oluyor sabır sabır.ve bitiyor sonunda. Allah yolunuzu açık etsin.Ben artık öldüm dedim sanki yer yarilsa ben icine girsem. Onu tanidigimi sandigim.ve evlilikte tanidigim insan arasinda gidip geliyordum.Yasadigim endise vucudumdan cikti resmen. Once bir anda kilo verdim yemek yemek yataktan cikmak bile içimden gelmiyordu anksiyete basladigi icin sonra tam tersi kilo aldim.Su an diyetteyim aldiklarimi geri vermeye calisiyorum. Benim icin bosanmak cok zor oldu. Cok agladim cok uzuldum. Ama bir omur boyle de devam edemezdim. Cunku artik psikolojim bunu kaldirmiyordu. Onun gosterdigi tavirlarla yaptiklariyla ve gorduklerimle iyi ki diyebildim. Bosanma asamasinda barismayi dusunmustum ama olan bitenlerle ilgili son olaylari duydugumda iyi ki kanmamisim..Kolay bir surec degil gercekten. Hala daha umutsuz oldugum endise duydugum zamanlar oluyor gelecek kaygisi adina. Yine de boşandığım için Pisman degilim.Allah da pişman etmesin.Kac ay boyunca is aradim hala da ariyorum. Olan biten yasadiklarim guvenimi yitirmeme sebep oldu biraz .Ama bende bosanmanin ustunden hic bir olumlu gelisme daha olmamasina ragmen hayatimda diyorumki iyi ki bosanmisim.Bunu diyebilcegimi hic sanmayan biri olarak ozellikle.
Ama bazen senin bitiremedigini karsindaki
insan yaptiklariyla senin gozunde olan degeri de kendini de bitiriyor.
Ne güzel duruşunuzu bozmayın ne güzel güçlü annesiniz.İki çocuğum ile boşanma aşamasındayım. Yaklaşık 6 yıllık ağır psikolojik ve fiziksel şiddetten sonra sonunda yeter diyebildim. Ailem bana sonuna kadar destek oluyor. Sosyal hayatım da düzene girmeye başladı. Maalesef yasal süreçler aşırı uzun sürdüğü için halen boşanamamış olsam da ben o evden gittiği gün hayatımı elime aldım. İnanılmaz mutluyum. Keşke bu kararı daha önce alsaydım diyorum. İki tane küçücük çocuğun sorumluluğu ve hayatımı yalnız bir kadın olarak idame ettirmenin zorluğuna rağmen hem de. İYİ Kİ...
Teşekkür ederim sadece okadar mutsuz bir evliliğim varki şiddet görüyor gibi ruhum yorgun. Sessiz şiddet görüyorum hiç konuşmayız biz. Çünkü ne zaman konuşsak onun hayallerini konuşuyoruz. Onun istekleri hayalleri yaşam tarzı neyse ona uyacaksın ben olmaktan çıktım resmen.Merhabalar canım. Ben sana boşanmış tecrübelerimi aktaramayacağım lakin bir kaç cümle söylemek isterim. Kimse senden senin mutluluğundan önemli değil. Yaşayacakların dünyanın sonu da değil. Nefes alıyorsan umut vardır ve mutlu olmadığın ortamda bulunmak zorunda değilsin. Bir adama mecburda değilsin. Yaşadıklarını detaylı bilmiyorum lakin ailen arkadandaysa çalışma gücün var ise boşanabiirsn. Nafaka mevzularıda var tabi kanıt topla derim. Eşin kusurlu sayılırsa ondan alacağım nafakaylada geçinirsin. Diceğim o ki kendine en çok sen lazımsın kendini tüketme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?