• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış Kadının Bekar Bir Erkekle Evlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşanmış erkek bekar kadınla evlendiğinde sorun olmaz ama değil mi? Ne büyük bir ikiyüzlülük…
sorun olmuyor mu
bknz 3 gündür
musakkak ve küpeli isimli üyelerin konuları baya revaçta. bal gibi dünya kadar sıkıntı çıkabiliyor

Olmaz örnek vereyim bir tanıdığımız bu tarz bir evlilik yaptı üstelik 2 kez ikisi de olmadı hatta ikincisinden çocuğu da oldu maalesef o da bitti

Ben biraz yakınını yaşamıştım ama evlenmedik olmadı.
Şuan düşünüyorum da iyi ki olmamış olmazmış.
Bence çok zor tabii erkekle kadında bitiriyor iş ama aileler karşı olmasa bile onlarca sorun çıkıyor.
Birde çocuklar büyük onların da hayatı çok etkilenecek.

Sevgilinizin ailesi bir gün mağaralarından çıkarlar inşallah.
Bekar kuzenim boşanmış çocuklu bir kadınla evlenmek istedi. Tabi kıyamet koptu. Ama kimseyi dinlemeyip evlendiler. Tek fark kadının boşandığı adamdan çocukları eski esinde kalıyor. Şuan mutlular. (Benim duyduğum kadarıyla)
İş sizde ve erkek arkadaşınızda bitiyor. Sevgisine her şeyden önemlisi saygısına güveniyorsanız evlenin.

ben de bu konuya uygun bir hikaye anlatayım

bir aile dostumuzun oğlu
ODTÜlü bir mühendis, prestijli devlet kurumlarından birinde çalışıyor
yaşı 35+ olmuştu, evlenmiyor bu
kurumda da lise bitirip kuruma girmiş (sene 90'da filan girmiş tabi), erken yaşta evlenmiş boşanmış, çocuklu oldukça bakımlı, pozitif, tatlış bir memur hanım var
kuruma yeni atanan kızlar olduğunda hemen bu mühendis beye bak bu bekar, bu şuralı vs. yapmaya çalışıyor
böyle senelerden sonra bir gün adam kadına "sen niye her geleni bana bakıyorsun, benim gözüm senden başka görmüyor" vs. diye ilanı aşk ediyor

kadın afallıyor
yok diyor "olmaz, ben dulum, çocuk var, senin ailen ne kadar demokrat görünse de mutaassıp illa yok derler..."

adam senelerce uğraştı
ailesiyle de durum şuydu: dışarıdan çok saygılı seviyeli gibi görünürdü ilişkileri ama içeride kimse kimsenin derdini sormaz, destek olmaz, bir aile ilişkileri yoktu yani...(tabii kadın bunları ne bilsin, o sanıyor okumuş medeni insanlar ki buna rağmen dul kadın derdi çekeceğini biliyordu)

ellam etti kallem etti evlendiler
güya çocuğuna baba olacaktı
(bu kadıncağızı babası, kumar masasında, kumar borcuna satmış, dolayısıyla eski eşiyle aralarında bir muhabbet, görüşme vs. yoktu. kadın işe girince de direkt adamı boşamış) babası da içip içip bunları sokağa atan bir adammış, kadın zaten erkeklerden yana travma dolu.
ne yaptı bu adam
evlendiler çocuğa dünyayı dar etti.
çocuğun evde yürümesi, ödevi, yemek masasına oturması her şeyi adama battı
kadın çocuğu annesine gönderdi. zaten kadın o bebekken çalışmaya başladığı için anane bakmış oğlana genelde, bunu kabullendi bir şekilde ama zordu yine de.

bu kadın koşa koşa eve gelip, kimi zaman işten izin alıp, yemek temizlik ütü vs yapardı..neden, çünkü h.sonu evde süpürge çalıştırınca beyefendi rahatsız oluyormuş da...o evdeyken evde iş yapılmayacakmış. e kadın çalışıyor bir de görmek istediği oğlu var, ne zaman yapılacak bu işler? kadın öyle parçaladı kendini.

ailesine de,istenmeyen gelin olmasına rağmen, büyük hürmet gösterdi. adamın annesi rahmetli olmuştu. o ailenin aklına ona mevlüt vs. okutmak gelmemişti (bilmezler öyle işleri) bu kadın okuttu, misafiri ağırladı.

ama adamın derdi bitmedi...
kurum şehir dışına görev yazılan bi kurum
kadın "bak evde işler vs. aksar, sıkıntı olur dersen, istersen gitmeyeyim" demesine rağmen git git diye ısrarla kadını göndermesine karşın boşanma dilekçesinde "sık sık şehir dışına gidiyordu, yanımda durmuyordu" yazabilmiş bir adam bu...sık sık git demesinin sebebi kadın şehir dışındayken sitedeki bekar bir öğretmen kızla görüşüyormuş...sonra keşfettik tabi bunu. boşandılar da sonra öğrendik. hemen onunla evlendi.

bu kadın güya çocuğuma babalık yapsın (çocuk 7-8 yaşındaydı) erkek çocuğu bu, baba figürü bilsin (baba yok dede yok abi yok oğlanın hayatında anne ve anane vardı sadece), hatta kardeşi olsun diye evlenmişti

adam güya aşkından ölüyordu
senelerce dil dökmüştü
kadın aileye vs. asla saygısız değildi, zaten güzeldi bakımlıydı becerikliydi...

ama hikaye böyle bitti işte.

not: kadın da seneler sonra tekrar evlendi üstelik çok çok daha iyi bir adamla fakat o zaman o adamın da kadının da çocukları ailelerle birlikte yaşama çağını geçmişlerdi... ama bu yaşadıklarına çok üzüldü. oğlunun yaşadıklarına daha da çok üzüldü.

bir aile dostumuzun oğlu
kurumda da lise bitirip kuruma girmiş (sene 90'da filan girmiş tabi), erken yaşta evlenmiş boşanmış, çocuklu oldukça bakımlı, pozitif, tatlış bir memur hanım var
kuruma yeni atanan kızlar olduğunda hemen bu mühendis beye bak bu bekar, bu şuralı vs. yapmaya çalışıyor
böyle senelerden sonra bir gün adam kadına "sen niye her geleni bana bakıyorsun, benim gözüm senden başka görmüyor" vs. diye ilanı aşk ediyor

kadın afallıyor
yok diyor "olmaz, ben dulum, çocuk var, senin ailen ne kadar demokrat görünse de mutaassıp illa yok derler..."

adam senelerce uğraştı
ailesiyle de durum şuydu: dışarıdan çok saygılı seviyeli gibi görünürdü ilişkileri ama içeride kimse kimsenin derdini sormaz, destek olmaz, bir aile ilişkileri yoktu yani...(tabii kadın bunları ne bilsin, o sanıyor okumuş medeni insanlar ki buna rağmen dul kadın derdi çekeceğini biliyordu)

(bu kadıncağızı babası, kumar masasında, kumar borcuna satmış, dolayısıyla eski eşiyle aralarında bir muhabbet, görüşme vs. yoktu. kadın işe girince de direkt adamı boşamış) babası da içip içip bunları sokağa atan bir adammış, kadın zaten erkeklerden yana travma dolu.
ne yaptı bu adam
kadın çocuğu annesine gönderdi. zaten kadın o bebekken çalışmaya başladığı için anane bakmış oğlana genelde, bunu kabullendi bir şekilde ama zordu yine de.

bu kadın koşa koşa eve gelip, kimi zaman işten izin alıp, yemek temizlik ütü vs yapardı..neden, çünkü h.sonu evde süpürge çalıştırınca beyefendi rahatsız oluyormuş da...o evdeyken evde iş yapılmayacakmış. e kadın çalışıyor bir de görmek istediği oğlu var, ne zaman yapılacak bu işler? kadın öyle parçaladı kendini.

ailesine de,istenmeyen gelin olmasına rağmen, büyük hürmet gösterdi. adamın annesi rahmetli olmuştu. o ailenin aklına ona mevlüt vs. okutmak gelmemişti (bilmezler öyle işleri) bu kadın okuttu, misafiri ağırladı.

kadın "bak evde işler vs. aksar, sıkıntı olur dersen, istersen gitmeyeyim" demesine rağmen git git diye ısrarla kadını göndermesine karşın boşanma dilekçesinde "sık sık şehir dışına gidiyordu, yanımda durmuyordu" yazabilmiş bir adam bu...sık sık git demesinin sebebi kadın şehir dışındayken sitedeki bekar bir öğretmen kızla görüşüyormuş...sonra keşfettik tabi bunu. boşandılar da sonra öğrendik. hemen onunla evlendi.

bu kadın güya çocuğuma babalık yapsın (çocuk 7-8 yaşındaydı) erkek çocuğu bu, baba figürü bilsin (baba yok dede yok abi yok oğlanın hayatında anne ve anane vardı sadece), hatta kardeşi olsun diye evlenmişti

senelerce dil dökmüştü
kadın aileye vs. asla saygısız değildi, zaten güzeldi bakımlıydı becerikliydi...

not: kadın da seneler sonra tekrar evlendi üstelik çok çok daha iyi bir adamla fakat o zaman o adamın da kadının da çocukları ailelerle birlikte yaşama çağını geçmişlerdi... ama bu yaşadıklarına çok üzüldü. oğlunun yaşadıklarına daha da çok üzüldü.
çok ama çok üzücü :(

bir aile dostumuzun oğlu

kadın afallıyor

adam senelerce uğraştı

ne yaptı bu adam

senelerce dil dökmüştü

Vay be migrenimsi. Gerçekten ibretlik bir olay. Adamla öğretmen kızın evliliği sürüyor mu? Haberin var mı?

Siz sevgilinizle aynı evde yaşıyorsanız çocuklarınız da sizinle mi kalıyor?
İlk defa gördüler kiskandilar felan dediniz de .
Yani hep beraber mi aynı evde yasadiniZ?
Çocuklar kaç yaşında?
Boşanmış olmak sorun değil ama çocuklar illa sorun olur.

Siz sevgilinizle aynı evde yaşıyorsanız çocuklarınız da sizinle mi kalıyor?
İlk defa gördüler kiskandilar felan dediniz de .
Yani hep beraber mi aynı evde yasadiniZ?
Çocuklar kaç yaşında?
Boşanmış olmak sorun değil ama çocuklar illa sorun olur.
hayır aynı evde yaşamıyoruz. tanıştılar biliyorlar. bilmeleri kıskandırıyor. ama bu kıskançlık öyle rahatsız edecek boyutta değil olmadıda.

Şahsen adamın aşırı olgun olmasi lazim.
Evliya gibi sabır lazım.
Mesela sizin çocuklarin ergenlik sorunları olur ya da başka şey.
Bu adam deneyimi sıfır onları tolere edebilecek olgunlukta mi?
Sabır anlayış lazım çocuk yetistirirken.
Bu adam aklıselim sakin huzurlu biri mi?
Çocuklar tüm dengeyi bozar.
Mesela ben kendi çocuğumun babasına ikinci yaparken bile tereddütteyim çünkü çok sabırlı bir adam değil diye.

hayır aynı evde yaşamıyoruz. tanıştılar biliyorlar. bilmeleri kıskandırıyor. ama bu kıskançlık öyle rahatsız edecek boyutta değil olmadıda.
Sevgilimle çocuk istemese aynı evde de yaşarım evlilik şart değil dediniz siz onla zaman geçirirken çocuklar kimle kalıyor?

Çalışan kadinsiniz şuan hem sevgiliye hem çocuklara zaman yetiyor mu?
Cidden merak ediyorum.
Her çocuğun hangi yaş olursa olsun aşırı derecede anneye ihtiyaçlari oluyor.

Yaşadığım tecrübeler gösteriyor ki aile ile huzur yoksa evlilikte pek mümkün olmuyor malesef.
Zaten 1 defa o üzüntüyü yaşamışsiniz.İyi düşünün.Hayırlısı olsun hakkınızda

Sevgilimle çocuk istemese aynı evde de yaşarım evlilik şart değil dediniz siz onla zaman geçirirken çocuklar kimle kalıyor?
zaman geçiriyoruz derken saatlerce ya da günlerce değil. haftada bir kaç saat. arada sırada gece kalıyorum. benim çocuklarım büyük. erken evlilik yaptığım için hatta bayağı büyük.

Bi arkadaşım boşandı. 1.5 yıl evli kalmıştı. Çocuk yoktu.

Bir sürü kısmeti çıktı, bekar, çocuklu vs.

O kendi gibi olmayan hiç kimseyi, düşünmedi bile.

Yani, boşanmış ve çocuksuz olması ilk şartı idi.

Bı de nişan attı çocuksuz boşanmış bı adamla, sonra yine kendi gibi biriyle evlendi.

Kesinlikle bekar birini düşünmedi

zaman geçiriyoruz derken saatlerce ya da günlerce değil. haftada bir kaç saat. arada sırada gece kalıyorum. benim çocuklarım büyük. erken evlilik yaptığım için hatta bayağı büyük.
Üniversite felan gidiliyorsa dediğiniz olabilir.
O zaman durum daha farklı.

Bi konu biraz şansa kalmış.
Kiminde hiç sorun olmazken, kiminde devlet meselesi gibi büyük sorun oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X