- 9 Ocak 2015
- 19.811
- 82.157
- 798
- Konu Sahibi KomandoYareni
-
Erkeğin dulu olmaz deyip kenara çekiliyorlar ÇeriZar meselesi dostum yine üzgünüm ama
Yine kendilerini üstün görüyorlar. Yakınım boşandı, erkeğin ailesi benim oğluma kız oğlan kız alırım yine, sen de dul haline kal, kim alacaksa diye yırtınmıştı.
Durum bu yönden çok vahim. Boşanmış kadına defolu gözüyle bakılırken erkeğe bakışlar o kadar da değişmiyor. Hatta bekar kız almaya daha da yöneliyorlar. Çocuğu falan da yoksa bekardan farksız görüyorlar kendilerini.
Varsan baksan oğlu yüzünden bitmiştir o evlilik...Ama gayet rahat bekar kız bakabiliyorlar kendilerine.
Boşanmış erkek cebinde parası falan varsa zenginse allayıp pullayıp kendilerini kakalayacak bir cıvırık buluyorlar, ama çoğu kız ve ailesi boşanmış erkeği tehlikeli bulur. Bana da öyle bir talip gelmişti, çok kısa evli kaldık ailesi beni istemedi vs diye kıza suç bulmuştu. Kabul etmemiştim. Sonradan da öğrendim ki gerçekten de kısa süre evli kalmışlar ve karısı kendisi boşanmak istemiş hatta hamileymiş ve çocuğunu aldırıp boşanmış. Demek ki adamda var suç yoksa bir kadın bunu yapmaz yani.
çok doğru düşünmüşsüznüz bence sizin ilk olara yaşadığınız şeyleri karşınızdakini daha önce yaşamış ve bitirmiş olması inanılmaz büyük bir ızdırap ben yaşadığım için çok iyi biliyorum. sakin boşanmış biriyle evlenmeyinİnsan kendisi nasılsa karşısındaki de aynı olsun istiyor. Ben tercih etmem, benim ile birlikte her şeyi ilk olarak yaşayacağım birileri varken, evlenip boşanmış birinin yaşanmışlıklarının ağırlığını almak risk gibi geliyor. İkincisi evet aileler var, onların rızasını almak. Herkes kendi evladını düşünüyor. Onlarda evladının sorunsuz bir evliliğe adım atmasını istiyorlar.
Bu arada bencede halanız özellikle evlenmemiş bayanlara bakıyor gibi geldi. Boşanmış bakabilir ki onlarda bizlerden daha çok birbirini anlayabiliyorlar.
Esinede soruyomusun.cocuk varmi karsi tarafla iletisim halindelermi de kafaa takiyosunki.esin ne diyo bu durumaben kendi başımdan geçen olayı anlatayım size.
ben de dul erkekle asla olmaz diyenlerdendim bir zamanlar. sonra boşanmış biriyle tanıştım ve asla olmaz dediğim halde zamanla bu adama aşık oldum aramızda çok ciddi problemler olmasına rağmen evlenmeye karar verdik ve evlendik. ama hala ben eşimin boşanmış olduğunu ve şuan da benimle birlikte yaptıklarını başka br kadınlada yaşadığını düşükmekten kendimi alamıyorum. sürekli kafamda birşeyleri kıyaslıyorum eşimin geçmişinden kopamıyorum ve kendi içimde çok mutsuzum. Bence boşanmış bir erkekle yada kadınla tabiki evlenilir sonuçta o insanlar vebalı değiller. Yalnız bence bu durumda işin sırrı evli erkeğin yada kadının önceki evliliği ile ilgili hiçbirşeyi bilmemek... Eğer eşinizin sizden önceki hayatını bilyiorsanız benim gibi sürekli kıyaslama yapar paranoyaya bağlar ve mutsuz olursunuz... Bu arada ben avukatım ve avukat olduğum ve yaşanılacak olayları bile bile evlenmeye karar verdim. dediğim gibi dul biriyle tabiki evlenilir yeterki arada sevgi, saygı ve anlayış olsun.
aynı seyi kızın olsa düsün isterisin kocan sendne önce evliilk yapsın baskasıyla yatsın kalksın o akrabana söyle oglun degilde kızın olsa bekar olsa sen hic evladını evlenmis bosanmıs bi adama veririydin bu kadar basit yaniiArkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.nı s
2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.
Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?
-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-
Ben de eşimin ikinci eşiyim.ama benim ilkti.kesinlikle aynı şeyleri yaşadım ve yaşıyorum.daha 22 yaşında cahil cesaretiyle bir karara imza atmışım.ben de tavsiye etmiyorum.Boşanmış biri ile evliyim. Eşimi cok seviyorum. Ama yine de tavsiye etmem cok zor oluyor.
Mesela bir kere tartışmıştık ve çok basit bir meseleydi ve ben haklıydım( çünkü sonradan özür diledi haksız olduğunu itiraf etti) hemen "hepiniz aynisiniz " dedi ki esi ona ne zulumler ne kotulukler ne iftiralar yapmış hoop en basit mesekede ayni kefeye konuldum. Çok acı verdi.
Her olayda eskidi ile kıyaslama oluyor sen şimdi böyle dusunmusundur falan filan...
Bir de hicbir seye hevesleri olmuyor. Sen ilk kez yasarken cogu seyi karşı tarafta buna ne gerek var bakisi ile karşılaşıyorsun
Hiç tavsiye etmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?