Boşanmış erkek ile evlilik

KomandoYareni

Mom to be... ❤️
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
3.341
13.231
138
Arkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.

2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.

Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?

-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-

Boşanan erkekler de bir zamanlar bekardı.
Ben olaya "evliliği yürütemeyen şahıs" diye değil de "uyumu olmayan, anlaşamayana 2 kişi" olarak bakıyorum. Evliya da olsanız evlilik 2 kişilik bir kurum, yürümeyebilir.

Bence kısmet işi bunlar. Benim de kuzenin 30'u geçti, evlenemedi hala ki hiç evlenme, nişan atma vs olmadı.

Kısmet bence, üzülmeyin boşuna.

Kader kısmet meselesi bence bu.
Çocuklu boşanmış kadınlarla hiç evlilik yapmamış erkekler evleniyor yada tam tersi boşanmış çocuğu bile olan erkeklerle bayanlar.
acele edince işler daha çok çıkmaz görünüyor bence kuzeninizin yaşı daha çok genç 29 yaşında ve hatalı bir evlilik yapmış.
Biraz dursun kendi karşısına anlaşacağı birlikte evliliğe karar vereceği biti mutlaka çıkar.

Haklısınız şans işi..

Teşekkür ediyorum

Bence genel anlamda evlilik bu sekilde olmamali. Elma secer gibi, bosanmis kadinlar arasindan es secmek ne kadar mantikli?

Ben kendim en azindan, gonlume yatan biri olursa ondan sonra evlenmeyi dusunurum. Yani ille de evlenmek isteyip aday aramak bana gore degil. Gorucu usulunde bir hissiyat, bir ask yok, mantik onde. Cocugun isi iyi, kiz da ogretmenmis yarim gun calisip ev isi yapar, tipi de soyle, arabasi boyle derken elma secilir gibi hayat paylasilacak insan secilmesi bana samimi gelmiyor.

Yani gorucu usulunde ne bekliyordunuz ki zaten, tanimadan etmeden biri de arabasi evi yok, oteki der dul adamla/kadinla olmaz.......yani dedigim gibi hissiyat degil "kriterler" onemli, kriterler zirva olsa da. Ona bakilirsa evi arabasi olsun, susu busu olsun diyen kadinlar da var, kuzeniniz onlarla konusurken asagilanmis hissedecek miydi peki? "Kriter" olarak baksin, uzucu, asagilayici bir durum yok bence. Bosanmamis olsaydi da, evine arabasina bakan biriyle mutlu olacak miydi?

Cidden karsisina sevecegi ve seven biri ciksaydi, zaten boyle seyler duymazdi.

Nasipten ote koy yok, elbette bir nasibi vardir, uzulmesin.
Nacizane fikrim sosyallessin, gezsin, karsisina mutlaka etkilendigi biri cikar.

Gönül olarak seçmişti.. Zaten geziyor ediyor ama işte bu kızın annesi böyle yorum yapınca biraz kırıldı ve güvenini kaybetti sanırım.. Normalde gerçekten dar kalıplarla arayan öyle fazla gelenek görenekle hareket etmeyen birisi ama etrafta da bir sürü konuşan insan var inanın hepsini yazsam konu çok uzardı. Kız da annesine karşı gelmemiş sanırım sevse doğru söylüyorsunuz savunurdu..

Her şeyin hayırlısı elbette ama ben tercih etmem boşanmış bir erkeği. Önyargılı olabilirim yani. Böyle bir kural yok tabi ki, tamamen tercih meselesi. Kısmet de tabi biraz, büyük konuşmamak gerek. Kendisi bosanmis diye boşanmış bir kadın aramasına gerek yok.

Karakter meselesi bu. Bosanmis diye kötü gözle bakilmamasi lazim. Bekar olup kötü birine denk gelecegine evlenip bosanmis ama dünya iyisi olmasi bin kat daha iyidir.
Ama hic evlenmemis birinin kendi gibi bekar birini istemesi de gayet normal veya tam tersi.

Annem bana sen bosanmis biri vs vs dese, ben bun seviyorum, benim icin bosanmis olmasinda sakinca yok evlenen sen degilsin benim der gecerim.

Simdi , annesinin ne dusundugnden ziyade, annesinin lafiyla yatip kalkan, evlenecegi erkegi bile annecignin lafiyla secen kadindan ne beklenir bilemiyorum. Ben sahsen olgun erkek/kadinla evlilik yapmaktan yanayim, gercekten birey olmus, karakterli insanlarla. Ortada gecerli bir sebep olmadikca mezhep, din farki, dul/bekar vb konularda laf eden aileye karismayin diyemeyen insandan birey olmaz.

Gezip tozup sonra da ama annem boyle didiiiiiiieee diyen kisiyle zaten evlilik olmaz bana gore.

Ozet olarak kuzeniniz, daha olgun, akli basinda, yasiti kadinlara yonelsin.

Çok haklısınız gerçekten.. Ben de sevseydim kesinlikle savunurdum kendi kafama yatıyorsa o insan. Bahane gibi kaçmazdım. İnsanlar biraz daha dürüst olsa keşke.

İş ciddiye binince ailesinin lafıyla bitiren bir insandan hayır gelmez... Mesele boşanmış ya da hiç evlenmemiş olması değil, asıl mesele bir ilişkinin arkasında durup duramama meselesidir. Ortada çocuk varsa ve karşı taraf hiç evlenmemişse korkabilir elbette bunu anlarım ama kuzeninizde öyle bir durum da yok. Bence kesinlikle özgüvenini yitirmesin aksine en azından hayata tutunmaya çalışıyor bu da güzel...

benim yakın arkadaşım yaşadı bu durumu ailesi kesinlikle istemedi, ama kız sahip çıktı ilişkisine zamanla onlar da ikna oldu ve evlendiler. allah nazardan saklasın dünyanın en mutlu evliliklerinden birini sürdürüyolar şimdi, ailesi de damatlarına bayılır, arkadaşım da hamile şu an. yani aileler illa ki bu duruma ters bakıyor ama zamanla aşılmayacak şeyler değil, keşke kız aşkına sahip çıksaymış...

Ben de istemem nedeni tamamen kiskanclik. Yani karsima cikar illaki duyarim birileri konusur.. Uzun iliski yasayan bile istemiyordum hatta. Gercek aski aradim yillarca, ben gibi kimseyle gercekten evlenme noktasina gelmemis, gelse bile kacmis birini istedim. Yani evlilik benim icin bir sınırdı ve ben o sınırı gececek kadar sadece eşimi sevdim. Korkuyordum oldukça evlenmekten..

Yani önyargılı olmamak lazım ama insanlar da ister istemez önyargılı oluyorlar. Kadınlar genellikle kolay bere evliliklerini bitirmek istemiyorlar. Kadın hakaret yiyor, laf yiyor, değer görmüyor, hatta dayak falan yiyor ama yine de katlanıyor. Biz burada kızıyoruz, kadın konu açıyor kocası dövüyor, sövüyor ya da dövmüyor ama çok ilgisiz, ne bileyim hakaret ediyor falan, burada kadına "neden katlanıyorsun? boşanmalısın" denildiği zaman kadın "ben yuvamı bitirmek istemiyorum" gibi bir cevap veriyor. Kadınlar haddinden fazla fedakar varlıklar. Evli olmasına gerek bile yok, diyelim ki 3 senelik bir ilişkide kadın aldatılmış ama ayrılmak da istemiyor. Ayrılmak istememesinin sebebi "ben bu ilişkiye 3 sene emek verdim, ayrılırsam emeklerim boşa gidecek" oluyor. Birçok kadın çok mecbur kalmadığı sürece boşanmıyor. Boşanmak genelde onlar için en son tercih. İşte o "acaba ne oldu da boşandılar, bir kadın kolay kolay boşanmaz" algısı da buradan geliyor. Dikkat ettim de burada boşanmış erkeklerle alakalı açılan her konuda neredeyse suçlu olan erkeğin eski karısı oluyor. Hep o şekilde anlatılıyor. Kadın aldatmış, kadın boşanmak istemiş, kadın iftira atmış, kadın şunu yapmış kadın bunu yapmış... Bakın dikkat kesilin hepsi öyle. Herkesin kısmeti ve tercihi, yapacak bişey yok. Boşanmış erkekle evlenemem diyen kadın gün gelir boşanmış bir adama kör kütük aşık olur. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Sorunuzun cevabı çok değişken.

bizimde bir tanıdığımız var sadece 1 ay evli kaldı. Evlendiği kızın başka bir sevdiği varmış. Altınları falan alıp ona kaçmış. Yaklaşık 5 senedir evlenemedi. herkes bir kere evlenip boşanmış, 1 ayda kız mı kaçarmış falan filan diye kimse istemiyordu. ama geçen ay evlendi hemde dünya güzeli bir kızla. rabbim herkesin nasibini biryerlere yazıyor merak etmeyin rabbimin takdiri neyse onu yaşayacaktır kuzeniniz

ya ne yazikki boyle bi cekince var insanlarda.. ulkemizde bosanmalarin cogu erkek ve erkek ailesinden kaynaklandigi icin, insanlar guvenemiyor.. bosanmis bi insanim, o zorlugu iyi bilirim, hele ki sucunuz yokken insanlara dert anlatmanin ne demek oldugunu.. ama ben bile bosanmis 'erkek' denince bi an bi kuskuya dusuyorum KK'da veya reelde.. anlattigina gore, kuzeninin sucu yok.. Allah mutlu bi yuva nasip eder dilerim.. umutsuz olmasnlar, bu onyargilara da kirilmasinlar; insanlar da kendince hakli tedirgin olmakta.. bir de gorucu usulu gidilince ister istemez ilkin dis gorunus, meslek, gecmis vs onemli oluyor.. ama bi sans taniyip gorusmek isteyen birileri de illa ki olacaktir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…