Boşanmış erkek ile evlilik

dul yaftası vurarak yargılamak çok çirkin ..ama şu da var evlenip boşanan damat adayı istemedir sözdür nişandır düğündür vs vs daha önce tattığı için bekar kadınla aynı heyecanı taşımıyor,daha önce hele de mutsuzlukla bitirilmiş bir yuva kurma deneyimi olduğu için çok önem vermeyebiliyor küçük ayrıntılara..ilk kez evlenen kadın da bu heyecanı birlikte yaşamak isteyince sorun çıkabiliyor..bunu göze alıp ayrıntılara takılmayacaksa ne gibi bir noksanlık olabilir ki ?

dul yaftası vurarak yargılamak çok çirkin ..ama şu da var evlenip boşanan damat adayı istemedir sözdür nişandır düğündür vs vs daha önce tattığı için bekar kadınla aynı heyecanı taşımıyor,daha önce hele de mutsuzlukla bitirilmiş bir yuva kurma deneyimi olduğu için çok önem vermeyebiliyor küçük ayrıntılara..ilk kez evlenen kadın da bu heyecanı birlikte yaşamak isteyince sorun çıkabiliyor..bunu göze alıp ayrıntılara takılmayacaksa ne gibi bir noksanlık olabilir ki ?

bence herkes aynı değil, benim arkadaşımda damat kızdan çok daha hevesliydi hadi şunu da yapalım bunu da yapalım kınamız şöyle olsun diye, gerçekten değer verdiği biri olunca insan onu hissetmesin diye daha da hevesli oluyor çoğu zaman. hatta bir gün kız benimle sohbet sırasında şaşırıyorum valla ben onun bu kadar hevesli olmasına bu kadar hevesli olacağını hiç düşünmemiştim demişti.

Boşanınca kötü insan mı olunuyo?
İnsanlar aynı evin içinde anlaşamayıpta boşanabilirler yada taraflardan biri gerçekten geçimsiz olabilir,kötü biri olabilir,evlendikten sonra hal hareketleri değişebilir.Yani ne kadar tanısada insan evlilik biyerde kumardır,kangren olmuş evliliği devam ettirmek yerine boşanmak en doğrusu bence.O yüzden boşanmış insanlar ikinci evliliklerinde daha sağlam adımlar atarak daha kararlı olabilirler.Kuzeninin karşısına çıkanlar gereksiz ön yargılı davranmışlar ama saygı duymak lazım..

Buradaki yorumlar tamamen insaniyete dayalı ama normal hayat böyle değil işte malesef.. İnşallah kimse kınamaz böyle şeyleri tek dileğim gönlüne göre kız bulup mutlu evlilik yaşaması..

bence herkes aynı değil, benim arkadaşımda damat kızdan çok daha hevesliydi hadi şunu da yapalım bunu da yapalım kınamız şöyle olsun diye, gerçekten değer verdiği biri olunca insan onu hissetmesin diye daha da hevesli oluyor çoğu zaman. hatta bir gün kız benimle sohbet sırasında şaşırıyorum valla ben onun bu kadar hevesli olmasına bu kadar hevesli olacağını hiç düşünmemiştim demişti.
ne mutlu o geline,huzuru daim olsun ..zaten her zaman böyle oluyor demedim ben de ,o yüzden dul yaftasının yakışıksız olduğunu söyledim..

Boşanmış bi insanın psikolojisi çekilmiyor.evlilik geçirdiği için değil dul olduğu için değil .psikolojiye katlanmak herkesin harcı değil eskiden gelen yaralar güvensizlik kavgaların stresi vs bunlar yeni eşe de yansıyor.o yüzden dul bi insanla hayatını birlestirecekler iyi düşünmeleri gerekiyor

Gönül sevdi mi hiçbir şeyi görmez.. Sabretsin biraz

Boşanmış bi insanın psikolojisi çekilmiyor.evlilik geçirdiği için değil dul olduğu için değil .psikolojiye katlanmak herkesin harcı değil eskiden gelen yaralar güvensizlik kavgaların stresi vs bunlar yeni eşe de yansıyor.o yüzden dul bi insanla hayatını birlestirecekler iyi düşünmeleri gerekiyor

Ben buna katiliyorum.

Yani o hayalkirikligi, ask acisini ben de bliyorum, bosanmadim ama yariyolda birakildim. 1 yil gecti aradan ama psiolojim hala iyi degil 2li iliskiler konusunda.

Halanız ne kadar itiraf etmese de bekar kız arıyordur özellikle. Kuzeniniz de aynı şekilde.
Boşanmış erkek/kadın bekar biri ile evlenebilir elbette, ama illa bekar olsun diye tutturmanın manası yok.
Ayrıca kadınlar kolay yuva yıkmaz gerçekten canına geçmeden boşanmaz. Bu sebeple bayanlar boşanmış erkeğe geçimsiz ve de sorunlu gözüyle bakıyor. Acaba ne yaptı da boşandılar diye bakıyor. Çoğu kez de doğru çıkıyor ilk kadın enayi miydi de bunu bıraktı diyorlar....boşanmış kadınlar bile tereddüt ediyor.
Boşanmış kadına daha çok "mağdur edilmiş kadın" gözüyle bakılıyor. Ve bazı bekar erkekler tarafından tercih edilmeme sebepleri "bekaret" le ilgilidir. Geçimsiz oldukları ya da sorunlu oldukları için değil. O yüzden bekar kadın hele de çocuğu yoksa kolayca yeniden evlenebiliyor.

Halanız ne kadar itiraf etmese de bekar kız arıyordur özellikle. Kuzeniniz de aynı şekilde.
Boşanmış erkek/kadın bekar biri ile evlenebilir elbette, ama illa bekar olsun diye tutturmanın manası yok.
Ayrıca kadınlar kolay yuva yıkmaz gerçekten canına geçmeden boşanmaz. Bu sebeple bayanlar boşanmış erkeğe geçimsiz ve de sorunlu gözüyle bakıyor. Acaba ne yaptı da boşandılar diye bakıyor. Çoğu kez de doğru çıkıyor ilk kadın enayi miydi de bunu bıraktı diyorlar....boşanmış kadınlar bile tereddüt ediyor.
Boşanmış kadına daha çok "mağdur edilmiş kadın" gözüyle bakılıyor. Ve bazı bekar erkekler tarafından tercih edilmeme sebepleri "bekaret" le ilgilidir. Geçimsiz oldukları ya da sorunlu oldukları için değil. O yüzden bekar kadın hele de çocuğu yoksa kolayca yeniden evlenebiliyor.

Bunu ben de hic mi hic anlamiyorum. Erkek dul da olsa, bekar da olsa evlenmemis kadina yoneliyor neden? Sen de evlenip bosanmissin, kadin da kardesim. Aslinda genc kizlar bir yerde dul erkeklere bu sekilde bakarak dul kadinlara olan onyargiyi esitliyor toplumda, belki de iyi yapiyorlar. Kadinlar bunca zaman dul olmaktan cekti, erkekler de ceksin biraz.

Ama bunun tersi de mümkün, benim de kuzenim boşanmıştı, bir çocuğu sevdi sonra. Ama oğlanın annesi epey zorluk çıkarmıştı vay ben kız isterim diye. Açık açık yazıyorum ki olayın çirkinliğini kavrayın. Bayanlara karşı bu önyargı daha fazla. Evlenmeyi bırakın "dul" diye herkesin tavrı değişiyor kadına karşı.
Sorduğunuz soruya gelirsek eğer, aileler sağlam pabuç olsaydı evliliğini sürdürürdü diye düşünüyorlardır o sebepten benim kızımla da yürütemez diye onaylamıyorlardır. Ama sevdiği kız olayın içini dışını biliyorken ailesini ikna edemiyor veya ikna çabasına girişmeden ailem istemiyor diyorsa zaten o kız o çocuğu sevmiyordur. Olmaması daha hayırlıdır.
Bana gelirsek de ben evlenir miyim, çocuğu yoksa evet. Çünkü kendi çocuğuma annelik edemeden başkasının çocuğuna hiç yapamam. Ayrıca eşimin benden başka bir önceliği olsun istemem ve ömür boyu eski karısıyla bağlantıda kalmasını da. e çocuk var asla kopamazlar. Çocuk yoksa neden olmasın, ama neden boşandığına da bağlı. Yaptıkların yapacaklarının teminatıdır demişler sonuçta bile bile de gol yiyemem. E olayın iç yüzünü öğrenmem lazım objektif kaynaklardan, bayağı yorucu olur herhalde bu süreç de.

Bunu ben de hic mi hic anlamiyorum. Erkek dul da olsa, bekar da olsa evlenmemis kadina yoneliyor neden? Sen de evlenip bosanmissin, kadin da kardesim. Aslinda genc kizlar bir yerde dul erkeklere bu sekilde bakarak dul kadinlara olan onyargiyi esitliyor toplumda, belki de iyi yapiyorlar. Kadinlar bunca zaman dul olmaktan cekti, erkekler de ceksin biraz.
Erkeğin dulu olmaz deyip kenara çekiliyorlar Çeri:KK53: Zar meselesi dostum yine üzgünüm ama:KK14:
Yine kendilerini üstün görüyorlar. Yakınım boşandı, erkeğin ailesi benim oğluma kız oğlan kız alırım yine, sen de dul haline kal, kim alacaksa diye yırtınmıştı.
Durum bu yönden çok vahim. Boşanmış kadına defolu gözüyle bakılırken erkeğe bakışlar o kadar da değişmiyor. Hatta bekar kız almaya daha da yöneliyorlar. Çocuğu falan da yoksa bekardan farksız görüyorlar kendilerini. :KK47:

Erkek bayan diye bakmıyorum ben olaya, ayırmıyorum.
Bence hiç evlenmemiş biri hiç evlenmemiş biri ile, boşanmış biri boşanmış biri ile
hatta çocuklu biri yine çocuklu biri ile evlense çok daha güzel olur.

Yakışan budur.

Kendim için böylesini uygun görürdüm şahsen.

Ailelere kızmamak lazım.

Herkes evladı için endişeler taşır, en iyisini, en risksizini ister.

Siz de kusur karşı taraftaymış, kuzen mağdur ama bunu bilen sizsiniz.

Karşı taraf için boşanma konusu ne kadar anlatsanız da soru işaretidir, korku duyarlar doğal olarak.

Empati yapmak, anlamak gerekir diye düşünüyorum..

benım esımde evlenıp bosanmıs bırıydıi ilk duydugumda asla olmaz dedım kesınlıkle kendım kabullenemıyordum kı aılemı ıkna edeyım kı ben benden once sevgılısı olmasın dıyenlerdendım, sonra esımın ılgısı ve sabrına kayıtsız kalamadım bende sevdım ama aıleme nasıl dıyecegımı bılemıyordum soyledım ve tabıkı bekledıgım tepkı geldı bosanmıs asla olmaz ama ben emın durdukca onlarda tanımak ıstedı ama ılk babam ogrenınce ' aynı sey bızım basımıza gelse onlar ıster mıydı ' dedı haklıydı belkıde ama evlendık ve cok mutluyum Allaha sukurler olsun. tabıkı bazen kıskanıyorsun aklına geldıkce kı cıldırıyorsun ama onceden gunluk aklıma gelıyorsa sımdı cok nadır. ayrıca bosanmıslık asla o kısının kotu oldugunu gostermez bunu soylemek ıcın belkı erken ama gercekten ıdeal bır es . BENCE BİR İNSAN DUL DIYE ASLA ONYARGILI DAVRANIP HAYATIMIZIN FIRSATINI KACIRMAYALIM . ama temkınlı davranıp, kesınlıkle arastırma yapmalıyız:KK76:

Arkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.

2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.

Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?

-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-
Demişsiniz ama itinayla bekar kızlara gidiyorlar kusura bakmayın..ben uygun bulmuyorum sonra burda otuz bin tane konu açıyor o boşanmış beylerle evlenen kızlarımız.

Boşanmış erkeğe genelde sorunlu gözüyle bakılıyor. Bu genel kanıdan dolayı kadınlar temkinli yaklaşıyor.

Bir de erkekler ilk evliliklerini genellikle bakire/bekar bir kızla yapmak istiyorlar eh kızlar da artık olaya eşit bakıyorlar kendileri gibi bekar istiyorlar ki sonuna kadar hakları.

Hiç evlenmemiş birinin bekar birini tercih etmesi normal olanı. Ama bunu takmayan da var.belki evlenip ayrılan bayan tercih etse daha kolay olur gibi

Arkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.

2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.

Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?

-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-
ben özellikle tecrubeli erkek isterim evliliklerde kesinlikle kadınlarda da problem oluyor sadece erkeklere yüklenmekte sacma.Simdi kuzeninize kesin kadına bisey yaptıda boşandı gözüyle bakıyorlardır.

Annem bana sen bosanmis biri vs vs dese, ben bun seviyorum, benim icin bosanmis olmasinda sakinca yok evlenen sen degilsin benim der gecerim.

Simdi , annesinin ne dusundugnden ziyade, annesinin lafiyla yatip kalkan, evlenecegi erkegi bile annecignin lafiyla secen kadindan ne beklenir bilemiyorum. Ben sahsen olgun erkek/kadinla evlilik yapmaktan yanayim, gercekten birey olmus, karakterli insanlarla. Ortada gecerli bir sebep olmadikca mezhep, din farki, dul/bekar vb konularda laf eden aileye karismayin diyemeyen insandan birey olmaz.

Gezip tozup sonra da ama annem boyle didiiiiiiieee diyen kisiyle zaten evlilik olmaz bana gore.

Ozet olarak kuzeniniz, daha olgun, akli basinda, yasiti kadinlara yonelsin.
Cherry oyle diyorsun da canim, annelerimiz genellikle bizim goremedigimizi goruyor ve ondan izin vermiyorlar. Ha kacimiz dinliyor, orasi tartisilir. Erkegin anasinin agzina bakmayani, kadininsa anne sozu dinleyeni makbuldur. :rolleyes:

Back
X