- Konu Sahibi KomandoYareni
-
dul yaftası vurarak yargılamak çok çirkin ..ama şu da var evlenip boşanan damat adayı istemedir sözdür nişandır düğündür vs vs daha önce tattığı için bekar kadınla aynı heyecanı taşımıyor,daha önce hele de mutsuzlukla bitirilmiş bir yuva kurma deneyimi olduğu için çok önem vermeyebiliyor küçük ayrıntılara..ilk kez evlenen kadın da bu heyecanı birlikte yaşamak isteyince sorun çıkabiliyor..bunu göze alıp ayrıntılara takılmayacaksa ne gibi bir noksanlık olabilir ki ?
ne mutlu o geline,huzuru daim olsun ..zaten her zaman böyle oluyor demedim ben de ,o yüzden dul yaftasının yakışıksız olduğunu söyledim..bence herkes aynı değil, benim arkadaşımda damat kızdan çok daha hevesliydi hadi şunu da yapalım bunu da yapalım kınamız şöyle olsun diye, gerçekten değer verdiği biri olunca insan onu hissetmesin diye daha da hevesli oluyor çoğu zaman. hatta bir gün kız benimle sohbet sırasında şaşırıyorum valla ben onun bu kadar hevesli olmasına bu kadar hevesli olacağını hiç düşünmemiştim demişti.
Boşanmış bi insanın psikolojisi çekilmiyor.evlilik geçirdiği için değil dul olduğu için değil .psikolojiye katlanmak herkesin harcı değil eskiden gelen yaralar güvensizlik kavgaların stresi vs bunlar yeni eşe de yansıyor.o yüzden dul bi insanla hayatını birlestirecekler iyi düşünmeleri gerekiyor
Halanız ne kadar itiraf etmese de bekar kız arıyordur özellikle. Kuzeniniz de aynı şekilde.
Boşanmış erkek/kadın bekar biri ile evlenebilir elbette, ama illa bekar olsun diye tutturmanın manası yok.
Ayrıca kadınlar kolay yuva yıkmaz gerçekten canına geçmeden boşanmaz. Bu sebeple bayanlar boşanmış erkeğe geçimsiz ve de sorunlu gözüyle bakıyor. Acaba ne yaptı da boşandılar diye bakıyor. Çoğu kez de doğru çıkıyor ilk kadın enayi miydi de bunu bıraktı diyorlar....boşanmış kadınlar bile tereddüt ediyor.
Boşanmış kadına daha çok "mağdur edilmiş kadın" gözüyle bakılıyor. Ve bazı bekar erkekler tarafından tercih edilmeme sebepleri "bekaret" le ilgilidir. Geçimsiz oldukları ya da sorunlu oldukları için değil. O yüzden bekar kadın hele de çocuğu yoksa kolayca yeniden evlenebiliyor.
Erkeğin dulu olmaz deyip kenara çekiliyorlar ÇeriBunu ben de hic mi hic anlamiyorum. Erkek dul da olsa, bekar da olsa evlenmemis kadina yoneliyor neden? Sen de evlenip bosanmissin, kadin da kardesim. Aslinda genc kizlar bir yerde dul erkeklere bu sekilde bakarak dul kadinlara olan onyargiyi esitliyor toplumda, belki de iyi yapiyorlar. Kadinlar bunca zaman dul olmaktan cekti, erkekler de ceksin biraz.
Demişsiniz ama itinayla bekar kızlara gidiyorlar kusura bakmayın..ben uygun bulmuyorum sonra burda otuz bin tane konu açıyor o boşanmış beylerle evlenen kızlarımız.Arkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.
2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.
Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?
-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-
ben özellikle tecrubeli erkek isterim evliliklerde kesinlikle kadınlarda da problem oluyor sadece erkeklere yüklenmekte sacma.Simdi kuzeninize kesin kadına bisey yaptıda boşandı gözüyle bakıyorlardır.Arkadaşlar merhaba herkese iyi bir Cumartesi diliyorum ve konuya geçiyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim bir kuzenim boşandı. Sorunları ise kadının yalan söylemesi ve kocasının ailesi hakkında ileri geri iş arkadaşlarına konuşup üstüne bir de patronuna asılması. (Bunu kanıtlayan mesajlar da oldu, iftira değil yani belirteyim.) Tabi kuzenim boşanma davası açtı ve boşandılar.
2 sene oldu boşanalı ve şu anda kuzenim de 29 yaşında. Çocukları da yok.
Hemen hemen 2 ay önce bir bayan ile tanışıyor. Hiç evlilik yapmamış birisi kendisi. Neyse bunlar sık sık olmasa da konuşuyorlar. Kız annesine bahsettiği zaman "evlenmiş ayrılmış bir erkekle olmaz" demiş. Yani katti suretle istememiş. Bu yüzden de bitirdiler. Ama halam inanılmaz üzülüyor bu duruma. Kuzenimin rahat şekilde yeniden evlenemeyeceğini düşünüyor. Bayağı sıkıntı etti kendisine bu yaşanılan olayları.. Halam da geçen bir kız beğenmiş ve söylemiş akrabası oluyor eniştemin bu kız ama o da "boşanmış bir erkek ile evlenemem mümkün değil" demiş. Kızları itinayla bekar seçmiyorlar denk gelen insanlar böyle hiç evlilik yaşamamış çıkıyor şansa, yoksa kimseyi yargılayan insanlar değiller/değiliz.
Şimdi size sormak istiyorum, boşanmış bir erkek hiç evlenmeyen bir bayanla hayatını birleştiremez mi? Böyle bir kâide mi var? Herkes böyle yargılar mı? Aranızda böyle düşünen var mı/varsa neden? Sizce direk "boşanmış bayan" üzerinden mi değerlendirilmeli gelin adayları?
-Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum-
Cherry oyle diyorsun da canim, annelerimiz genellikle bizim goremedigimizi goruyor ve ondan izin vermiyorlar. Ha kacimiz dinliyor, orasi tartisilir. Erkegin anasinin agzina bakmayani, kadininsa anne sozu dinleyeni makbuldur.Annem bana sen bosanmis biri vs vs dese, ben bun seviyorum, benim icin bosanmis olmasinda sakinca yok evlenen sen degilsin benim der gecerim.
Simdi , annesinin ne dusundugnden ziyade, annesinin lafiyla yatip kalkan, evlenecegi erkegi bile annecignin lafiyla secen kadindan ne beklenir bilemiyorum. Ben sahsen olgun erkek/kadinla evlilik yapmaktan yanayim, gercekten birey olmus, karakterli insanlarla. Ortada gecerli bir sebep olmadikca mezhep, din farki, dul/bekar vb konularda laf eden aileye karismayin diyemeyen insandan birey olmaz.
Gezip tozup sonra da ama annem boyle didiiiiiiieee diyen kisiyle zaten evlilik olmaz bana gore.
Ozet olarak kuzeniniz, daha olgun, akli basinda, yasiti kadinlara yonelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?