- 27 Mart 2019
- 29.810
- 108.847
- 598
- Konu Sahibi Sonbahar yolcusuyum
-
Ben anlamadım valla anlasaydim boşanan erkek yine mutsuz oLur mutsuz eder derdim aman kaç derdim yuregine su serper istediğini vermis olurdumKonu başlığından bile anlaşılıyor
TamamE evlenmeyin o zaman
+1Kusur bazen tek tarafta da olmaz. Ayrıca kimi insanın çekebileceği şeyi kimi insan çekmez. Hepimiz farklıyız. Benim tahammül edemeyeceğim sorun olarak gördüğüm şeyi belki başka kadın sorun olarak bile görmeyecek. İlk eşin istemediği durumlar belki ikinci eşin istediği durumlardır. En basitinden bu sitede bile mesela biri konu açıyor, sevgilim kıskanmıyor beni sevmiyor mu diye soruyor, başka biri açıyor nişanlım beni kıskanıyor bunaldım diye. Yani herkesin tercihi aynı değil ki. Herkes umarım kalbi gibi kişilerle karşılaşır..
Hem hiç evlilik yapmamış istemem diyorsunuz hem de boşanmış erkek Allah bilir kadına ne yapmıştır onu da asla istemem diyorsunuz. Allah aşkına siz ne istiyorsunuz kuzum?Şimdi pat diye girdim konuya ama evet var bende bu fobi.bir de ben de boşandıktan.cevremde boşanmış kadın gördüğümde o kadına haksiz gözüyle bakamıyorum ama boşanmış erkek dendi mi cin çarpmış dönüyorum. Hele bir de çocuğu varsa
O kadin neler yaşadı da çocuğunu babasız büyütmeyi göze alabildi diye düşünüyorum.
Oğlum 2 buçuk yaşında ben de bosandim.tekrar evlilik için bekar hic evlenmemiş çocuksuz erkek istemem. Ağır bir sorumluluk olur onun için çünkü
Gel gelelim boşanmış çocuklu hiiiiiiccccc istemem çocuktan dolayi değil boşanmış çocuklu adamlar ben arızanın diye bağırıyor gibi hissediyorum.terapi mi alayım napayim ben bacılarım?çevrenizde cocukla boşanmış ama iyilik gurusu olan erkekler var mi ön yargım kırılsın,????
Esi vefat ermis istiyorum.cocugu küçükse ona da bakarım büyütürum. Yeter ki adami seveyim güveneyim.Hem hiç evlilik yapmamış istemem diyorsunuz hem de boşanmış erkek Allah bilir kadına ne yapmıştır onu da asla istemem diyorsunuz. Allah aşkına siz ne istiyorsunuz kuzum?
Belki esi kahrindan ölmüştürBen daha da evlenemem.bekar çocuksuz olmaz istemem.bosanmis ise çocuklu çocuksuz fark etmez hic istemem.esi vefat etmiş olur bak.
Hahahahaha valla var öyleleri de.bizim orda bir kadın yazık Allah rahmet eylesin sürekli dayak şiddet vs intihar etti silahla.birkac yıl sonra da onun en kucuk oğlu annesi gibi silahla kendini vurdu.cok acıydı cok.Belki esi kahrindan ölmüştür
Evlilik işi kumar şans.Hicbir türlüsünün mutluluk garantisi yok.Tanima aşamasında insanlar belli ediyorlar aslında kendilerini,görebilmek bizim elimizde. Sık görüşmek tanıma dönemini uzun tutmak gerekli.Sabirli mi ,merhametli mi,herkese saygılı mi sevecen mi genel özellikleri tartmak lazim.Eşi vefat eden de belki vefat eden eşiyle kiyaslayacak unutamamis olacak hepsi riskHahahahaha valla var öyleleri de.bizim orda bir kadın yazık Allah rahmet eylesin sürekli dayak şiddet vs intihar etti silahla.birkac yıl sonra da onun en kucuk oğlu annesi gibi silahla kendini vurdu.cok acıydı cok.
Şimdi durduk yere yine niye kadın düşmanı oldum ben ya?Aynen katılıyorum.burasi yine kadin düşmanlarıyla dolmuş.
Konu sahibi , bu ülkede hicbir kadin istisnalar dışında bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz.
Üslubunuz çok çirkin... ne kadar ayıp... kib.Yaralar var belli ki birilerinde boşverin
Çok haklısınız aslındaEvlilik işi kumar şans.Hicbir türlüsünün mutluluk garantisi yok.Tanima aşamasında insanlar belli ediyorlar aslında kendilerini,görebilmek bizim elimizde. Sık görüşmek tanıma dönemini uzun tutmak gerekli.Sabirli mi ,merhametli mi,herkese saygılı mi sevecen mi genel özellikleri tartmak lazim.Eşi vefat eden de belki vefat eden eşiyle kiyaslayacak unutamamis olacak hepsi risk
Atalarımız neden dur dur durmuşum al
Bosanmisi alma karisi ölmüşü al diyorlar?
Yazdıklarınıza katılıyorum ben de. Yorumlarda çevremde boşanıp düzgün olan bir erkek görmedim dese, karşıma boşanmış ama düzgün karakterde bir erkek şimdiye kadar hiç çıkmadı dese buna karşı çıkmam elbette, asla olamaz da diyemem. Olabilir çünkü yaşadığımız yer farklı netice de. Ama tutup da bunu genele vurdukları için itiraz edildi. Denk gelmemiş olabilirler ama gerçekten insana hayatı bezdiren, evlerden ırak olsun denilen kadınlar da mevcut. Aslında kadın diye nitelendirmemek gerek. Erkeğin de kadının da kötüsü var. Konu sahibinin ve konuya olumsuz yapan diğer üyelerin kendi hayatlarında ya da en yakınlarında böyle üzücü tecrübeler yaşadıkları için objektif bakamıyor olmalarını normal karşılıyorum. Ama hani küçük bir kapı aralığı bıraksalar, acaba diye bir sormaları bile yeterli. Bunu da zaten kendi iyilikleri için yapmış olurlar. Yoksa konu sahibinin mutlu veya mutsuz olmasından hiçbir çıkarım yok. Ama madem önceki hayatında bu kadar çekmiş, bari şimdi mutlu olsun isterim. Karakterli insanları ön yargılarıyla yok sayıp umutsuzluğa kapılmasını istemem. Konu sahibi de dahil umarım herkes kendi gönlüne gerçekte anlamda eş olacak kişiyle karşılaşır.+1
Ben de ilk boşandığım zamanlar erkeklere karşı epey ön yargılıydım. Şimdi düşüncem ve gözlemim şudur ki ataerkil düşüncenin baskın ve boşanmanın büyük bir sorun olduğu bir çevredeki boşanmalarda evet ekseriyetle erkek daha hatalı oluyor (%100 değil ekseriyetle). Çünkü kadın ayrılmak gibi sırtına yük bindirecek bir kararı hemen vermek istemiyor, bir süre oldurmaya çalışıyor. Erkeğin eli daha güçlü olabiliyor böyle durumlarda.
Ama memleket homojen bir toplumdan oluşmuyor. Ben mesela ne evlenmek ne de boşanmak konusunda bir toplum baskısının yaşanmadığı bir çevrede büyüdüm. Zaten evlilik yaşımız da yüksek, hatta bekar ölen de çokBi akrabam geçenlerde dördüncü evliliğini yaptı, kadın en fazla çayın yanında bir dedikodu malzemesi olmuştur onun dışında kimse şok olmadı yadırgamadı toplumdan soyutlamadı. Kendim de boşanmaya karar verene kadar fıtratım itibariyle muhasebe ve fedakarlık yaptım ama bunlar benimle ilgili şeylerdi, sevgi alışkanlık adına ne derseniz. Boşanırsam toplum baskısı yaşarım aman boşanmayayım demedim. Bana göre benim sebeplerim çok yerindeydi, saygısızlık, sindirme, psikolojik ve ekonomik şiddet gördüm. Ama eski eşimin ailesinin kültürü daha ataerkildi, onlara göre de ben başına buyruk, kocasına itaat etmeyen, inatlaşan, erkeğine sahip çıkmayan bir kadındım. Şimdi eski eşim kendi kültüründen biriyle tekrar evlendi ve muhtemelen evliliği yolundadır. Benimle evli olan adam karaktersizdi gerçekten de, bunu kendisi de bilirdi ve bir buçuk yıl hakkımı helal etmem için oradan buradan salça olmuştu bana. Ama insanlar hatalarından ders alabilir veya kendilerine daha uygun kişilerle uyumlu ilişkiler kurabilir. Benim eski eşim kurdu mesela, demek ki her boşanmış erkek kaka değilmiş. Ben de her erkeğe sorunlu diye bakmamayı öğrendim zamanla.
Zaman travmaların yarasını sardıkça ön yargılar da azalıyor.
Fıkır olarak zitlastik sizinle ama ben insanlara yaklaşımınızı çok takdir ettim.yani farklı görüşe olan yaklaşımınızı.Yazdıklarınıza katılıyorum ben de. Yorumlarda çevremde boşanıp düzgün olan bir erkek görmedim dese, karşıma boşanmış ama düzgün karakterde bir erkek şimdiye kadar hiç çıkmadı dese buna karşı çıkmam elbette, asla olamaz da diyemem. Olabilir çünkü yaşadığımız yer farklı netice de. Ama tutup da bunu genele vurdukları için itiraz edildi. Denk gelmemiş olabilirler ama gerçekten insana hayatı bezdiren, evlerden ırak olsun denilen kadınlar da mevcut. Aslında kadın diye nitelendirmemek gerek. Erkeğin de kadının da kötüsü var. Konu sahibinin ve konuya olumsuz yapan diğer üyelerin kendi hayatlarında ya da en yakınlarında böyle üzücü tecrübeler yaşadıkları için objektif bakamıyor olmalarını normal karşılıyorum. Ama hani küçük bir kapı aralığı bıraksalar, acaba diye bir sormaları bile yeterli. Bunu da zaten kendi iyilikleri için yapmış olurlar. Yoksa konu sahibinin mutlu veya mutsuz olmasından hiçbir çıkarım yok. Ama madem önceki hayatında bu kadar çekmiş, bari şimdi mutlu olsun isterim. Karakterli insanları ön yargılarıyla yok sayıp umutsuzluğa kapılmasını istemem. Konu sahibi de dahil umarım herkes kendi gönlüne gerçekte anlamda eş olacak kişiyle karşılaşır.
Daha üye adını görür görmez aynı şeyi düşünfüm. Seçilen nicklerde konsept hep aynı. Konuyu okuyunca da o olduğuna emin oldum.
Teşekkür ederim :) Karşılıklı üslubumuzdan dolayı bu şekilde kırmadan bir tartışma olduğu için ben de memnun kaldım. Dilerim siz de gönlünüze eş olabilecek kişilere denk gelirsiniz..Fıkır olarak zitlastik sizinle ama ben insanlara yaklaşımınızı çok takdir ettim.yani farklı görüşe olan yaklaşımınızı.
Esim bosanmis ve cocuklu birisiŞimdi pat diye girdim konuya ama evet var bende bu fobi.bir de ben de boşandıktan.cevremde boşanmış kadın gördüğümde o kadına haksiz gözüyle bakamıyorum ama boşanmış erkek dendi mi cin çarpmış dönüyorum. Hele bir de çocuğu varsa
O kadin neler yaşadı da çocuğunu babasız büyütmeyi göze alabildi diye düşünüyorum.
Oğlum 2 buçuk yaşında ben de bosandim.tekrar evlilik için bekar hic evlenmemiş çocuksuz erkek istemem. Ağır bir sorumluluk olur onun için çünkü
Gel gelelim boşanmış çocuklu hiiiiiiccccc istemem çocuktan dolayi değil boşanmış çocuklu adamlar ben arızanın diye bağırıyor gibi hissediyorum.terapi mi alayım napayim ben bacılarım?çevrenizde cocukla boşanmış ama iyilik gurusu olan erkekler var mi ön yargım kırılsın,????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?