Boşanmış erkek fobisi

Sonbahar yolcusuyum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2021
32
14
3
38
Şimdi pat diye girdim konuya ama evet var bende bu fobi.bir de ben de boşandıktan.cevremde boşanmış kadın gördüğümde o kadına haksiz gözüyle bakamıyorum ama boşanmış erkek dendi mi cin çarpmış dönüyorum. Hele bir de çocuğu varsa
O kadin neler yaşadı da çocuğunu babasız büyütmeyi göze alabildi diye düşünüyorum.
Oğlum 2 buçuk yaşında ben de bosandim.tekrar evlilik için bekar hic evlenmemiş çocuksuz erkek istemem. Ağır bir sorumluluk olur onun için çünkü
Gel gelelim boşanmış çocuklu hiiiiiiccccc istemem çocuktan dolayi değil boşanmış çocuklu adamlar ben arızanın diye bağırıyor gibi hissediyorum.terapi mi alayım napayim ben bacılarım?çevrenizde cocukla boşanmış ama iyilik gurusu olan erkekler var mi ön yargım kırılsın,????

Siz de bosandiginiza gore eski esiniz ne yasamis ki cocugunu babasiz birakmis diye mi dusunelim? Bu cok yanlis bir dusunce tarzi. Insanlarin ne yasadigini bilemezsiniz, kimse bosanmak icin evlenmiyor. Evlenmek ne kadar dogalsa bosanmak da oyle. Burada verilen orneklerle onyarginiz kirilmaz, sizin kendi icinizde bu mantığı kirmaniz gerek.

Böyle bir genelleme kesinlikle yanlış. şimdi benim erkek kardeşim boşandı karısını aldatmadıni kavga gürültüleri de yoktu. Kız dış gebelik geçirdiği için psikolojisi bozuldu ve evliliğe devam etmek istemedi ayrıldı. Benim kardeşim bir yıl karısını bekledi geri gelecek diye. E ne oldu şimdi bu genellemenin neresinde bu çocuk.
Sırf kadın olduğunuz için bu konuda size ayrımcılık yapmayacağım.
Genellemelerden de hoşlanmam

Nadir de olsa boşanmış çocuklu iyi erkekler var yani boşanmada hep kadın haklı diyemeyiz nice sorunlu kadınlar da var ama tabii erkeğin sıkıntılı olma ihtimali çok daha yüksek o yüzden böyle bir erkek çıkarsa mevzuyu ondan dinlemeyip boşanma evrakını görmek istemek, konu komşusuna sormak hatta gerekirse eski eşten konuyu dinlemek çok önemli. bazısı kendini iyilik meleği gibi tanıtıyor ama o kadar iyiysen niye evliliğin yürümedi hem de çocukla diye sorsan yanıt veremiyorlar.

Illa kadınlar magdur değil erkeklere çektiren kadınlar var ne yapsın kadının şerrini çekmektense ayrılık istiyen boşanan erkeklerde dolu
Elbette vardır iyi ahlaklı düzgün adamlar

Fobisi çok normal netice de siz de boşanmış bir birey olarak eski partnerinizin de şuan boşanmış erkek statüsünde ve ne kadar nahoş bir insan olduğunu biliyorsunuz ama genellemeyi insanları tanıyarak ekarde edebilirsiniz. Boşanma eylemi sadece iki partnerin geçimi üzerinden olmuyor zaman zaman. Kv de etkeni de olabiliyor ve azımsanmayacak kadar denk geldiğim oldu kızın annesi kızını fisfikler vs . Yani olayları detaylı da dinledim belki kızını savunuyordur insanlar diye ama yok bazen cidden yok yere dağılan yuvalar oluyor . Ki aldatma faktörü var. Aldatılan bir eşin(cinsiyet farketmeksizin ) en tabii hakkı boşanmak . İnsanları tanımalısınız diye düşünüyorum. Dediğiniz karakter de çok var ama herkes dediğiniz karakterde değil.

Cevabınız sorunuzun içinde aslında.

Evet terapi almalısınız. Bu arada böyle hissetmeniz çok yadirganacak bir durum değil aslında. Çünkü siz kendi evliliginizi biliyorsunuz ve neler yaşadığınızı öyle olunca bu psikolojiden çıkmak da zor olabiliyor.

Bu arada etrafımda boşanmış bir çok çift var, daha büyük yüzde ile kadınların halli olduğunu düşünüyorum. Ama öyle erkekler de gördüm ki inanın peygamber sabrı varmış dediğim.

Bu nedenle kişiye özel değerlendirin , zaman verin , neden bosandığını iyice araştırın.

Güzel günleriniz olsun

İki erkek kuzenim boşandı. Birinin karısı ev işiyle hiç ilgilenmiyordu. Yemekten temizliğe hatta çocuğun bakımına kadar kuzenimdeydi. Bu adam kirlisini çıkarınca katlayıp sepete öyle koyan bir adam.

Diğerinin karısının öfke kontrolü vardı. Adamı her an suratından tırnaklanmış, bir yerleri çizilmiş morarmış olarak görebilirdik. 5 yaşında kız çocuğunun velayetini de alarak boşandı.

Bir kuzenim boşanmanın eşiğinden döndü defalarca. Üç çocuğu var diye sürdürüyor. Karısı sürekli bir yerlere borç yapıyor ama neden olduğunu hiç bir şekilde öğrenemiyor kuzenim. Sürekli borç yüzünden kavga gürültü. Sorup zorlayınca çocukları bırakıp gidiyor.

Bu üç adam da gayet aile babası, işi gücü yerinde okumuş etmiş düzgün adamlar.

İki tanıdığım adam da karısı aldattığı için boşandı.

evlilik ayrilik olaylarina sevgililik ayrilik gibi bakin derim. Kimyalari tutmamis ayrilmislar. Aslinda medenice bir hareket adabiyla bosanabilen tum kadin ve erkekleri kutluyorum. Medeniyet tam olarak bu. Bir de bu acidan bakin. Cocuk meselesi iliskinin devami icin bir sebep bahane neden degil. Napiyim cocuk yaptim diye tutmayan iliskiyi surdurup birbirimizi yipratalim mi demek de medenice. Aksi durum bana zavallica geliyo bir de boyle bakin derim.

çevrenizde cocukla boşanmış ama iyilik gurusu olan erkekler var mi ön yargım kırılsın,????
Yok.

Boşanmalarda benim gördüğüm kadarıyla kadınlar hep devam etmek ya da durumu kurtarmak arzusu içindeler.

Burası ortadoğu. Kadınlar için hayat burda kolay değil. Bir de boşanmış kadınlar için hic kolay değil. Bu sebeple kadınlarımız o kadar çok şeye boyun eğiyor ki... erkeklerin asla tahammül etmeyeceği o kadar çok şeye eyvllah diyor ki...

Siz hiç kv sorunu yaşayan erkek gördünüz mü? Hic iddia oynayan para batıran ,evine bakmayan,içen döven söven kadın gördünüz mü?
Ben görmedim.

Bu mesaji beğenmeyenler olacaktır. Ama boşanmış bir erkeğe arıza demek bence ön yargı değil tespittir.

Istisnalar illaki vardır. Ama konu bahsimiz bu değil.

Ha bir avrupa ülkesi için konuşuyor olsaydik fikrim farklı olurdu.

Ama arap kültürünün yayıldığı,kadınların değersiz kabul edildiği 3.dünya ülkelerinde kendini boşatabilem adamlar sorunun ta kendisidir bence de.

Istisna adamlar vardır. Ama ben kendi Hayatimda hiç rastlamadim

Ben 2. ye evlenicem. Kendisininde çocukları var hatta az etkilensin yaslari buyusun çocukları diye beklemiş biri. Baska bir erkek arkadaşım var ayrıldı çocuklarıma babasizligi yasatmiycam diyor, butun parasını butun vaktini onlara ayırmaya calisiyor ve bu yüzden evlenmiycem asla diyor. Bizimde fobilerimiz var, yeniden boşanmak, yeniden tek basina cocuk büyütmek, yeniden yaşadığımız sorunları yaşamak. Güvenmiyoruz hic kimseye. Bunu asmak zorundayız. Butun insanlara boyle yaklasirsak arkadaş bile olamayız.

Böyle yargılar genelde insanlar yaşanmışlıklardan kendi payını veya hatalarını görmemesinden kaynaklanıyor...neden böyle diyorum...evlilikler iki kişiyle sürdürülür..yani herzaman erkek hatalıdır veya kadın hatalıdır diye birşey yok..etki tepki olabilir..dış etkenlerin etkisi olabilir. Yani evlenmiş boşanmış bir kişi daha önceki yaptığı hataları tekrarlamamak için hayattan ders çıkartmış olabilir..bu yüzden kadın veya erkek ister dul olsun ister hiç evlenmemiş ilk önce iyi tanımak lazım evliliğe kalkışmadan önce. Korkmanız ve güvenmemeniz normaldir bu temkinli davranmanıza sebeb olacaktır.

Esinizin
Eşinizin ilk iki evliliklerinin cocuklari var mi?

Ben feminist oldum çevrem yüzünden ne diyeceğimi bilemedim Benim amcam ilk eşinden boşandı 1 Cocuk yaptı ikinci eşinden 2 cocuk yaptı 3 ne olduğunu anladı kaçtı.. Kuzenim evlendi anne kuzusu bir erkek kızcağız kaçtı gitti diğeri boyna eşini aldatıyor vs.. Vs... Rabbim helal süt emmiş insanlarla karşılaştırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…