• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış erkek fobisi

Haklısınız.siz kendinizi yormayın
Aslında sert bir çıkış yapmamıştım amacım konunun başında belirttiğiniz gibi ön yargimi kıracak tavsiyeler istemenize istinaden yazmistim. Ama şu cevabınizdan sonra siz de haklısınız daha fazla kendimi yormayacağım.

Edit: yoruma not düşme ihtiyacı hissettim. Normalde gergin içerikli yorum yapma alışkanlığım yoktur, o mesajdan da boşuna kelimesi ile sert çıkış gibi algilandiysa kusura bakmayın. Fakat yazılan tüm o tarz içerikli yorumlara hep olumsuz cevap verip acaba diye sorgulama bile gereği duymamanizda konunun başındaki yorumunuzla celismis oluyor.

Son düzenleme:
Boşanmış erkeğe arızalı olarak bakıyorsanız aynı şey kadınlar için söylenince kimse itiraz etmesin bir zahmet.
Ama biri burda boşanmış kadınlara olumsuz birşey söylese alacağı tepkileri az çok tahmin edebiliyorum.
Tüm genellemeler gibi buda yanlış.
Etrafımda olan boşanmalarda erkekler kadar kadınların da sıkıntılı olanları var.
Erkekleri bu kadar arızalı görüyorsunuz hiç evlenmeyin o zaman şart mı?

Ee böyle adamlarla evlenin diyen oldu mu size ?
Yanlış partner seçip sonra ''bütün erkekler böyle'' diye niye genelliyorsunuz ? Benim partnerim böyle değil mesela.Erkek mi değil yoksa ?
Onun derdi eski kocam “evlenebilir mi acaba” bence eğer tahmin ettiğim kişiyse.

Tartışmamıza gerek yok arkadaşlar fikrim kolay kolay değişmeyecek.bosanan çocuklu erkek istisnalar hariç arizadir net.
Eee o zaman bu mantıkla bekar erkekte evlenip ayrılmış çocuklu kadınla evlenmesin. Ya da acaba adama ne çektirdi de adam boşandı desinler. Zira ben burada çoğu adama acıyorum.

Yok arkadaş ne kadar da örnek verseniz içim almıyor.
Eski esimin benden beklentilerini yazayım.
Dışarıda calis her ay belli bir miktar ev geçimini katkıda bulun. Cocugun tüm sorumluluğu sende.tum ev isleri yemek vs sende.yapamazsan beceriksizsin.e ne anladım bu işten ben?
Canınyavrum, yıldızlıyağmurlugeceler, belkibirgünkimbilir, drnbkt12 siz misiniz? Sizseniz göz kırpın biz anlarız. 😉

Bunun kadın düşmanlığı ile ne alakası var? Madem istisnalar haricinde tüm kadınlar melek gibiler o zaman niye her üç konudan biri elti, görümce, kayınvalide merkezli oluyor. Bildiğim kadarıyla bu saydıklarımın da cinsiyeti kadın. İnsanlar anlaşamadıkları için de bosanabiliyorlar. Bazen kadın da çirkeflik yapabiliyor tıpkı erkeğin yaptığı gibi. Bazen kadın da aldatabilir tıpkı erkeğin aldattığı gibi. Bazen erkekler de arada çocuğum var, çocuğumu sadece ayda bir görmeyeyim, uzak durmayayim diye kadına katlanabilir. Kadın düşmanlığı kelimesini görmesem bunları yazmayacaktim ama biraz farklı açıdan bakmanızı isterim.
Bu yazdiklariniz istisna .istisna kaideyi bozmaz bunu herkes bilir.
Efendim yok birinin abisi mağdur olmuş, kuzeni çok çekmiş boşanmış diye asla ve asla erkekler aklanamaz.
Genel kaide şudur ve değişmeyecektir bu toplumda ; bir erkek bir kadin tarafından def edilmişse kesinlikle arızalıdır. Hiç masumu ,mağduru oynamasın ne kendileri ne de aileleri.

Evet. Tabiki arızadır.

Ben 29 yaşında evlendim.

Eğitimliyim. Az da olsa kendi parami kazanıyorum. Itaatkar değilim. Kendi başıma tatile gidiyorum. Kız arkadaşımla tatile gidiyorum. Araba kullanıyorum. Annemi babami istedikleri yerlere götürüyorum.

Ne giyecegime kendim karar veriyorum. Eşimin ailesi ile sık görüşmüyorum. Bu konuda kesinlikle baskı kabul etmiyorum.

Ev işlerinde eşimin yükü daha fazla. Çünkü o erkek haliyle fiziksel gücü benimkinden fazla.

Paramı eşime saymıyorum. Ama mutlaka harcamalara ortak oluyorum.

Aldatma dayak baskı kumar içki şans oyunu vb durumlar benim icin boşanma nedeni. Eşim icin de boşanma sebebi tabiki.

Ikimiz de bunu biliyoruz.

Ve ben arap kültürünün yayıldığı, islamiyetin yozlaştığı ve orta-doğu zihniyetiyle yetişmiş bir erkek icin arızanın ta kendisiyim.

Avrupada izlediğimiz boşanma sebepleri başkadır. Kadin ya da erkek için arızadir diyemeyiz.

Ama bu gerçekten çok sınırlı bir coğrafyayı kapsar.

Bu toplumun önemli bi kısmı erkek delisi. Haliyle ruh hastası erkekler yetistirdik. Sonra bu hastalarla evlendirdiklerimiz de delirdi. Yani toplumun çoğu gerçekten ruh hastası.

Ben bu coğrafyada 50 yaşını geçmiş ve hayatinda hiç antidepresan kullanmamış kadin tanımıyorum.

Hepsinin sinirleri bozuk.

Ve hemen hepsi de kendi sinirlerini bozan bu düzene ayak uydurup erkekleri kayirmakla meşgul.

Ben bu toplumda her 100 erkekten 95 i icin net ağır arızayım. Ve buna mukabil bu toplumdaki 100 erkekten de 95i bence ağır sorunlu.

Gerçekten olayları,evlilikleri ve boşanmalari sosyolojik acıdan incelemek gerekiyor. Salt mantık yeterli gelmiyor. Mutlaka toplumun dinamikleri ile birlikte ele almak gerekiyor.
Aynen +10000
Yahu bu coğrafyada yetiştirilme tarzları yüzünden midir nedir en başta bir kere 10 türk erkeğinden 8 inin cinsel sorunları var.
Karakteristik özellikleri saymıyorum bile

Bir şeyi genelleyebilmeniz için bir tane bile aksine örnek olmaması lazım. Ama hanımlar bir sürü aksine örnek yazmış. Demek ki tespitiniz doğru değil.
Böyle genellemeler hayatı zorlaştırır. Insanı ön yargılara boğar.
Genelleme konusunu yanlış biliyorsunuz

Bu yazdiklariniz istisna .istisna kaideyi bozmaz bunu herkes bilir.
Efendim yok birinin abisi mağdur olmuş, kuzeni çok çekmiş boşanmış diye asla ve asla erkekler aklanamaz.
Genel kaide şudur ve değişmeyecektir bu toplumda ; bir erkek bir kadin tarafından def edilmişse kesinlikle arızalıdır. Hiç masumu ,mağduru oynamasın ne kendileri ne de aileleri.
Çevrenizde düzgün, karakterli erkeklerin olmayışı genelde de bu tarz erkeklerin olmadığı anlamına gelmez. Benim çevremde de var sorumsuz erkek, kadına çektiren erkek, evlenilmemesi gereken erkek. Ama bir o kadar da sorumsuz kadın, erkeğe çektiren kadın da var. Hayat sadece çevremizden ibaret değil. Kadınlar para avcısıdır, Türk kadını ''kezbandır'' denilen zihniyet ile şu yazdıklarınız arasında ufacık bir fark yok. Ayrıca madem kadınların çok büyük çoğunluğu dediğiniz gibi melekler o halde niye sürekli bu kayınvalide, görümce, elti konuları açılıyor? Bunlar da kadın değil mi? Yoksa kadınların melekliği sadece kocalarına karşı mı? Hani bir şeyi körü körüne savunacağım deyip de savunduğunuz şeyin ne anlama geldiğini de bir düşünseniz keşke, belki olaya farklı açıdan da bakabilirsiniz bu şekilde.

Çevrenizde düzgün, karakterli erkeklerin olmayışı genelde de bu tarz erkeklerin olmadığı anlamına gelmez. Benim çevremde de var sorumsuz erkek, kadına çektiren erkek, evlenilmemesi gereken erkek. Ama bir o kadar da sorumsuz kadın, erkeğe çektiren kadın da var. Hayat sadece çevremizden ibaret değil. Kadınlar para avcısıdır, Türk kadını ''kezbandır'' denilen zihniyet ile şu yazdıklarınız arasında ufacık bir fark yok. Ayrıca madem kadınların çok büyük çoğunluğu dediğiniz gibi melekler o halde niye sürekli bu kayınvalide, görümce, elti konuları açılıyor. Bunlar da kadın değil mi? Yoksa kadınların melekliği sadece kocalarına karşı mı? Hani bir şeyi körü körüne savunacağım deyip de savunduğunuz şeyin ne anlama geldiğini de bir düşünseniz belki olaya farklı açıdan da bakarsınız.
BEnim cevremde erkeğe çektiren kadin yok ama kadına fiziksel duygusal şiddet uygulayan erkek tonla.ona rağmen kadınlarımız boşanıyor.

Back