Ee erkekler ''30 yaşına kadar evlenememiş kadınlar arızadır'' deyince niye bozuluyorsunuz o zaman ? Onlar da aynı Ortadoğu zihniyetini öne sürüyorlar bu noktada.''Kadınlar evlenmeye meraklı bizim topraklarda,ona rağmen evlenemiyorlarsa arızadır'' diyorlar.Bu da mı doğru şimdi ?
Evet. Tabiki arızadır.
Ben 29 yaşında evlendim.
Eğitimliyim. Az da olsa kendi parami kazanıyorum. Itaatkar değilim. Kendi başıma tatile gidiyorum. Kız arkadaşımla tatile gidiyorum. Araba kullanıyorum. Annemi babami istedikleri yerlere götürüyorum.
Ne giyecegime kendim karar veriyorum. Eşimin ailesi ile sık görüşmüyorum. Bu konuda kesinlikle baskı kabul etmiyorum.
Ev işlerinde eşimin yükü daha fazla. Çünkü o erkek haliyle fiziksel gücü benimkinden fazla.
Paramı eşime saymıyorum. Ama mutlaka harcamalara ortak oluyorum.
Aldatma dayak baskı kumar içki şans oyunu vb durumlar benim icin boşanma nedeni. Eşim icin de boşanma sebebi tabiki.
Ikimiz de bunu biliyoruz.
Ve ben arap kültürünün yayıldığı, islamiyetin yozlaştığı ve orta-doğu zihniyetiyle yetişmiş bir erkek icin arızanın ta kendisiyim.
Avrupada izlediğimiz boşanma sebepleri başkadır. Kadin ya da erkek için arızadir diyemeyiz.
Ama bu gerçekten çok sınırlı bir coğrafyayı kapsar.
Bu toplumun önemli bi kısmı erkek delisi. Haliyle ruh hastası erkekler yetistirdik. Sonra bu hastalarla evlendirdiklerimiz de delirdi. Yani toplumun çoğu gerçekten ruh hastası.
Ben bu coğrafyada 50 yaşını geçmiş ve hayatinda hiç antidepresan kullanmamış kadin tanımıyorum.
Hepsinin sinirleri bozuk.
Ve hemen hepsi de kendi sinirlerini bozan bu düzene ayak uydurup erkekleri kayirmakla meşgul.
Ben bu toplumda her 100 erkekten 95 i icin net ağır arızayım. Ve buna mukabil bu toplumdaki 100 erkekten de 95i bence ağır sorunlu.
Gerçekten olayları,evlilikleri ve boşanmalari sosyolojik acıdan incelemek gerekiyor. Salt mantık yeterli gelmiyor. Mutlaka toplumun dinamikleri ile birlikte ele almak gerekiyor.