- 25 Aralık 2020
- 1.568
- 3.047
- 53
- Konu Sahibi Sonbahar yolcusuyum
Cocuklu ailelerde boşanma söz konusu olunca yüzde olarak genellikle hatanın büyük bölümü erkekte oluyor. Erkeklerin önemli bir kısmı bizim toplumumuzda genelde maalesef baskın, daha sert tepkili, komuta edici, sadakatsiz olmayı kendilerine hak olarak görüyorlar. Buna şiddet yanlısı kısmı da eklersek bosanmalardan sonra bile süren yanlış, çirkin ve hatalı kişilerde erkeklerin sayısı çok daha fazla oluyor Buraya kadar sizinle hemfikirim. AMA boşanmış her erkek ilişkide hatalı olan kişidir diye bir genelleme tamamen yanlış bir onyargidir. Sadece kafaca anlasamamis, uyusamamis çiftler de boşanıyor. Kuzenimin eşi bu nedenle ilk eşinden ayrılmış bir insandı. Şu an yıllar geçti sulalemde en değerli, en vefalı, en merhametli insandır. Bir doktor tanıdığım yine hekim olan çok beyefendi eşinden "Ben deli dolu yaşamak istiyorum, o aşırı beyefendi. Zaten kendisini anneme çok uygun bir damat diye seçmiştim. Fazlaca ağır kalıyor yanımda" diyerek boşandı. Bir kızları da var. Arkadaşimin yengesi eşini aldattığı için bosanildi. Abi yıllarca hazmademedi durumu, yıllar sonra yeniden evlendi ve gayet mutlu. Diğer bir erkek arkadaşımız eşinin psikolojik problemleri, ağır git gelleri yüzünden doktor tavsiyesi ile ağlayarak boşandı. Vs vs. Bir de bazı kadınlar çok geçimsiz tabiri caizse çirkef ve saldırgan olabiliyor. Erkeğin ailesini yok saymasini, her konuda kendi emrinde yaşamasını istiyor ve olmadıkça resmen şiddet uyguluyor..Burada okumuştum adama saldırıp yüzünü gözünü çizmiş, bunu yapınca adam da bunu itmiş ve duvara çarpmasına yol açmış. Vay efendim bana şiddet uyguladı diye kıyameti kopariyordu. Çocuğu asla göstermem beni bosarsa. Ne var sinirden saldiriyorsam .katlanır seven adam diyordu. Bu ve benzeri örneklere ben de şahit oldum. Yani her boşanan erkek tü kaka, öcü, canavar filan değildir. Onların da gerçekten şanssız ve bahtsizlari oluyor