• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış erkek fobisi

Cocuklu ailelerde boşanma söz konusu olunca yüzde olarak genellikle hatanın büyük bölümü erkekte oluyor. Erkeklerin önemli bir kısmı bizim toplumumuzda genelde maalesef baskın, daha sert tepkili, komuta edici, sadakatsiz olmayı kendilerine hak olarak görüyorlar. Buna şiddet yanlısı kısmı da eklersek bosanmalardan sonra bile süren yanlış, çirkin ve hatalı kişilerde erkeklerin sayısı çok daha fazla oluyor Buraya kadar sizinle hemfikirim. AMA boşanmış her erkek ilişkide hatalı olan kişidir diye bir genelleme tamamen yanlış bir onyargidir. Sadece kafaca anlasamamis, uyusamamis çiftler de boşanıyor. Kuzenimin eşi bu nedenle ilk eşinden ayrılmış bir insandı. Şu an yıllar geçti sulalemde en değerli, en vefalı, en merhametli insandır. Bir doktor tanıdığım yine hekim olan çok beyefendi eşinden "Ben deli dolu yaşamak istiyorum, o aşırı beyefendi. Zaten kendisini anneme çok uygun bir damat diye seçmiştim. Fazlaca ağır kalıyor yanımda" diyerek boşandı. Bir kızları da var. Arkadaşimin yengesi eşini aldattığı için bosanildi. Abi yıllarca hazmademedi durumu, yıllar sonra yeniden evlendi ve gayet mutlu. Diğer bir erkek arkadaşımız eşinin psikolojik problemleri, ağır git gelleri yüzünden doktor tavsiyesi ile ağlayarak boşandı. Vs vs. Bir de bazı kadınlar çok geçimsiz tabiri caizse çirkef ve saldırgan olabiliyor. Erkeğin ailesini yok saymasini, her konuda kendi emrinde yaşamasını istiyor ve olmadıkça resmen şiddet uyguluyor..Burada okumuştum adama saldırıp yüzünü gözünü çizmiş, bunu yapınca adam da bunu itmiş ve duvara çarpmasına yol açmış. Vay efendim bana şiddet uyguladı diye kıyameti kopariyordu. Çocuğu asla göstermem beni bosarsa. Ne var sinirden saldiriyorsam .katlanır seven adam diyordu. Bu ve benzeri örneklere ben de şahit oldum. Yani her boşanan erkek tü kaka, öcü, canavar filan değildir. Onların da gerçekten şanssız ve bahtsizlari oluyor

Ben feminist oldum çevrem yüzünden ne diyeceğimi bilemedim 🙈 Benim amcam ilk eşinden boşandı 1 Cocuk yaptı ikinci eşinden 2 cocuk yaptı 3 ne olduğunu anladı kaçtı.. Kuzenim evlendi anne kuzusu bir erkek kızcağız kaçtı gitti diğeri boyna eşini aldatıyor vs.. Vs... Rabbim helal süt emmiş insanlarla karşılaştırsın...
Yani 3.kez evlendi mi amcan canim?

Benim cevremde boşanmiş ve " iyilik gurusu"😁 erkek YOK .
Cogu sorumsuz hatta cocuklarini bile dogru durust gormuyorlar. Bunlardan biri de kuzenim ailesi bosandiklarinda ergendi, yillarca babasi gormedi aramadi dogru durust sadece dugunube geldi misafir gibi gitti babalik yapmis oldu.

Türk kadınlar cidden çilekeş, çok ciddi bir dertleri olmadığı sürece boşanmıyorlar. Hele ki çocukları varsa sonuna kadar diriyorlar. Boşanmış, çocuklu adamla ben de görüşmem açıkçası kim bilir neler etti de kapı önüne kondu🤦‍♀️🤦‍♀️

Kizlar bekarla olmuyor, çocuğunuzun derdinden anlamıyor. Cocuk ona gore eziyet gibi gelebiliyor. Birseyler yapmak istediginde cocuk yuzunden yapamıyorsunuz bazen. Vs vs.
Hic evlenmemisse hayat toz pembe geliyor o erkeğe, evlilikte yaşanılan olaylara yabancı oldugu icin tecrübesiz kaliyor nasil davranacağını bilmiyor.
Boyle olmayanıni bulursaniz ne mutlu size, ben sadece tecrubeyle olmayacağına karar vermistim

Nadir de olsa boşanmış çocuklu iyi erkekler var yani boşanmada hep kadın haklı diyemeyiz nice sorunlu kadınlar da var ama tabii erkeğin sıkıntılı olma ihtimali çok daha yüksek o yüzden böyle bir erkek çıkarsa mevzuyu ondan dinlemeyip boşanma evrakını görmek istemek, konu komşusuna sormak hatta gerekirse eski eşten konuyu dinlemek çok önemli. bazısı kendini iyilik meleği gibi tanıtıyor ama o kadar iyiysen niye evliliğin yürümedi hem de çocukla diye sorsan yanıt veremiyorlar.
Aynen katılıyorum.burasi yine kadin düşmanlarıyla dolmuş.
Konu sahibi , bu ülkede hicbir kadin istisnalar dışında bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz.

Aynen katılıyorum.burasi yine kadin düşmanlarıyla dolmuş.
Konu sahibi , bu ülkede hicbir kadin istisnalar dışında bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz.
Bunun kadın düşmanlığı ile ne alakası var? Madem istisnalar haricinde tüm kadınlar melek gibiler o zaman niye her üç konudan biri elti, görümce, kayınvalide merkezli oluyor. Bildiğim kadarıyla bu saydıklarımın da cinsiyeti kadın. İnsanlar anlaşamadıkları için de bosanabiliyorlar. Bazen kadın da çirkeflik yapabiliyor tıpkı erkeğin yaptığı gibi. Bazen kadın da aldatabilir tıpkı erkeğin aldattığı gibi. Bazen erkekler de arada çocuğum var, çocuğumu sadece ayda bir görmeyeyim, uzak durmayayim diye kadına katlanabilir. Kadın düşmanlığı kelimesini görmesem bunları yazmayacaktim ama biraz farklı açıdan bakmanızı isterim.

Ben de aynı senin gibi düşünüyorum. Sonuçta erkek kusursuz olsa hiç bir kadın boşanmaz. Ama başka kadının tolare edemediği kusur sana normal gelir mesela o zaman olabilir.(mesela anne düşkünü olması gibi). Boşanma sebebini bilmen gerekir anlaşamamaktan boşandıysa normal ama bu dediklerim şiddet ve aldatma için normal değil iki cins için de. Ben böyle düşünüyorum.

Genelleme yapmak yanlış. İnanın nice kadınlar var hatta uzağa gitmeye gerek yok burada bile konu açıyorlar içimden eşiniz size nasıl katlanıyor diye geçiriyorum. Her boşanmada erkek suçludur diye bir şey yok.

Çocuğuyla boşanmış erkek örnekleri yazayım size.

Biri akrabamız eşi aşırı kıskançtır. Şöyle söyleyeyim doğum hediyesi araba almıştı karısına, vay bana sormadan neden bu renk bu model aldın, kime danıştın doğru söyle diye kavga çıkartmıştı. Boşandılar içimden çok bile dayandı dedim.

Biri bizzat şahit olduğum bir olay, bizim komşunun kızı bizdeydi bekarım o zamanlar. O da başka şehirden ailesini ziyarete gelmiş. Kocası hastalanmış kaynanası gelmiş bakmaya telefon açtılar bir şeyi bulamamışlar. Senin annen ben yokken nasıl eve girer dedi ordan bir kavga koptu. Kocasına şunu teklif etmişti senin kazancını benim babam idare etsin o aile bütçesinden anlıyor. Boşandı ailesinin yanına döndü.

Nice böyle örnekler bulurum oturup düşünsem. Hiçbir şey tek taraflı olmuyor ki

Back