Boşanmayı düşünüyorum. Yardım edin:(

Mola1502

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
198
231
Merhaba arkadaşlar. Ben 9 aylık evliyim 5 aylık hamileyim. Eşimi çok severek evlendim. Kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. Kaynanam sürekli bizde her gün her akşam ilk zamanlar kahvaltıya da geliyordu . Birde 2. Eşinden olma kızı var . O kadar edepsiz bi çocuk ki ortalığı karıştırmakta üstüne yok.daha 7 yaşında olmadına rapmen bilmedği hiç birşey yok .eşim annesinin ağzına bakıp beni çok üzdü. Daha evleneli hafta olmadan evime kendi misafirlerini çağırmaya başladı. 9 ay oldu evleneli eşimle yalnız bir yere gittiğimi hatırlamıyorum. Kaynanam yüzünden eşimle bi çok kez kavga ettik . Eşimle aramda halledebileceğim sorunlara karışıp daha da büyüttü. Kavga içeriklerini anlatmıyorum. Herşeye burnunu sokuyor . Gezmeyi çok seviyor sürekli gezelim istiyor. En son eşimle kavgama yine karıştı ve eşime bunu boşa bundan bana gelin olmaz gibi laflar yaptı. Bende bunun üstüne eşime boşanmak istediğimi söyledim. Ama eşim benden boşanmak istemiyor. Annesiyle mesafe de koymuyor. Beni değil anneni seç bile dedim. Ama artık çok yoruldum .Daha çoğu şeyi anlatamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Biz birbirimizi çok seviyoruz. Eşimle problemim yok . Bunları aşabileceğimi düşündüm . Ama aşamıyorum galiba.

Taşınmadan düzelmez sanırım yada onu terk edersin ,senin yokluğunu anlamalı

Boşanmadan önce bir çözüm bulursunuz umarım sanki erken gibi Allah yardımcınız olsun

Yani aslında baştan beri herşeyinize karışıyor ne demeye hemen hamile kaldın denmeli ama olan olmus bunu tartışmak anlamsız oldugundan değinmiyorum o konuya. Onun dışında esin ya aradaki çizgiyi belirleyecek, yani mesafe koyacak kalp kırmadan, yada bu kavgalar evliliğinizi yıpratacak. Boşanmak istemiyorsa çabalaması gerekiyor, annesine anne ben sana değil o gelini kendime aldım demekle başlayabilirdi örnegin

Veya kaynanayı evinden kovarsın eğer diğerlerini yapamazsan

Yedi yaşında ki çocuk " edepsiz" hımm...
Onun suçu değil onu yetiştirenin.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

Zaten şuan konuşmuyorum kaynanamla. Çünkü bana küfürlü hakaretler etti. Eşime de dedim annen benim için bitmiştir. Sadece senin annendir . Benim hiç birşeyim değildir. Dedim. Eşimle defalarca konuştum bu konuyu aradaki mesafeyi koruyamıyor. Yani ilk değil belki 10 defa konuştum . Anlamıyor boşanmıyor da . Ne yapcam bilmiyorum.

Aman ya artık böyle konulara yorum yapmak bile bana çok boş geliyor. Yani bilinen bir kayinvalide gerçeği varken hala neden sırf evleneyim yeterki evleneyim herseye razıyım modunda kayinvalidesinin üst katına tasınırki bi insan. Sonra da işte 9. ayında karnında çocukla oluyosun heba. O çocuğa yazık yani. Bosansanız dünyaya gelse babasız büyüyecek bosanmasan sorunlu evlilik çocuk psikolojisi alt üst. Hamilesin seni üzmek istemezdim ama gerçekler bunlar ve işin çok zor. Çünkü hiç bir erkek yani en azından çok büyük çoğunluğu annesini ezdirmez ve boyle evliliklerde hep kadın ezilir

Terk etmek mi eşim benim üstüme titriyor. Ama babasını 6 yaşında kaybettiği için annesine çok bağlanmış. Annesi de bunların beynini yıkamış küçükten beri. Annesiyle kedi köpek gibi 5 dk sonra kavga ediyorlar. Ama kopamıorlar.

Uykucu sirin . Ben kendimi ezdirmiyorum . Burda üzüldüğümü söyledim ama ezilmek ayrı bi kavram. Çocuğum da rezil olmaz bende . Dimdik dururum ben sadece . Eşimi nasıl ikna edebilirim yani ne yapmam lazım diyorum. Eşim beni çok seviyor buna eminim.

Esinizle birbirinizi cok seviyorsunuz hicbir sorununuz yok, ama size kufur etmesine ragmen,evinizi yol gecen hani gibi kullanmasina musade ediyor. Annesi bosan dediginde,karsilik veremiyor...

Sizin esinizle cok buyuk sorunlariniz var... Kayinvalide sadece ortaya cikmasini sagliyor...

9 aylk evli,5 aylik hamile olmaniz da ayri bir paradoks. Boyle bir adamdan cocuk... Boyle bir kadina torun... Hem de dip dibeyken,hem de bu kadar sorun varken...

Oyle zannettim,boyle zannettim derken iste boyle giriliyor dipsiz kuyulara...

Esin ikna falan olmaz, boyle gelmis boyle gider..

Kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlemissiniz. Ama konu sahibi pek elestiriye açık değil sanırım şimdi sizede cevabi olacaktır :)

Annesinin ağzına bakıp sizi cok üzen adam sizi cok seviyo olamaz bence ise bunu kabullenmekle başlayın derim.

Keşke küfür edecek kadar yüz göz olmasaydınız.

Boşanmayı gerçekten göze aldıysanız,boşanmadan önce son koz olarak restleşmeyi deneyebilirsiniz.Madem son nokta boşanmak ve siz buna hazırsınız,önce restinizi çekip kurallarınızı koyun.Tabii mantık ve uzlaşma çerçevesinde.
Mesela taşınmak mı istiyorsunuz,eşinizle başbaşa mı kalmak istiyorsunuz,misafir mi istemiyorsunuz...İsteklerinizi söyleyin,böyle olmazsa boşanırım deyin.

Yalnız bana pek boşanmak istiyorsunuz gibi gelmedi.Eğer boşanmak istemiyorsanız bu kelimeyi ağzınıza almayın yoksa her tartışmanız boşanma tehditleriyle sona erer.Bu da kaybetme korkusunu yokeder ve ilişkinize çok zarar verir.

Kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlemissiniz. Ama konu sahibi pek elestiriye açık değil sanırım şimdi sizede cevabi olacaktır :)

Canim kendisi bilir,biz kımsenin kotulugu icin yazmiyoruz. Hemcinsimize 3. Bir goz olarak yorum yapiyoruz. Ki varsa hatasini ya da goremedigini gosterelim diye...

Sonuc? Kufur yiyorsun,esinle basbasa biryere gidemiyorsun,evin yol gecen hani olmus,senden bosanmasi icin esin yonlendiriliyor... Ve hala esin mudahale etmiyor...ama aslinda uzerine titriyor...

Oldu o zaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…