• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmayı düşünüyorum fakat cesaretim yok :(

bunu düşündüm evet ama hiç bir şey için çabalamıyor çabalamayan bi adamla hala devam etmelimiyim bu doğrumu bilmiyorum ? ömür geçti geçiyor

yani sorun dış kaynaklı değil iç kaynaklı...hımm ozaman eşinizle ciddi ciddi konuşma vakti gelmiş

Hmm bayanın yaşı 30 olunca genç kız diyerek uzerime alındım kusura bakmayın.. Evet haklısınız o kadar genç kör bir sevgiyle öyle durumlara düşüyor ki. Üstelik uyarılara rağmen herkesi elinin tersiyle iterek.. Sonra da erkekler ne de olsa benim sozumden çıkmaz, benim için herşeyden vazgeçti diyerek hayatını zindana çeviriyorlar. Keşke herkes kalbinden once bir mantıgına danışabilse..

iste genc kizken yapiliyor hatalar, 30 yasina gelince de anliyorlar. O yuzden demistim. Kusura bakma.

Basta sana soyledigi icin , ve sende kabul ettigin icin , kendini degistirme cabasi yok..
Aksine kendini salmis ve ne desen sana soylemistimle konuyu kapatir olmus.
Bubdan sonrada degisecegini sanmiyorum...
Bir ömür boyu Sana soylemistim diyecek , ve sen bunu kaldiramayacaksin..
Kendini o lafla koruyor esin...

Cocuk yapmadan önce, 3 kez dusunmelisin , cunku sen bile esinden emin degilsin...
Esini karsina al ve konus , evet ben seni boyle kabul ettim ama sende hic kendini degistirmiyosun de.
Hatta böyle giderse ayrilacaginida dile getir.
Belki ozaman kendini degistirmek icin caba sarf eder...

yok konuştum ben hemde kaç kez ne umutlarla her seferinde söylediği sözler karşısında şoka uğratmıştır beni ve hiç bi ilerleme olmadı aksine o kadar ılımlı konuşmama rağman kırılmasın diye kendini çocuk gibi geriye çekiyor konuşmuyor erkenden yatıyor günlerce ilgilenmiyor ruuh gibi oluyor kalıyorum öyle napıcam diye

Vay arkadaş biz emin olduğumuz eşimizden çocuk yapmadan önce bin kere düşünüyoruz insanlar ne rahat böyle sorumsuz bir adamdan çocuk yapma cesaretine sahipler, hem de ısrarla.

Hiç mi için sızlamayacak bu kadar sorumsuz bir insana böyle bir adama çocuğun baba dediğinde?
Ben anne olayım da gerisi nolursa olsun gibi bir mantıkta mısınız benim aklım almadı ki :KK14:

Ayrıyetten anlamadığım bir konu daha var.
Maddi sıkıntı var,ev yok.
Yazık günah değil mi?
Bebeniz olunca ona nasıl bir gelecek vereceksiniz?
Sağlığı,eğitimi nasıl karşılanacak?
Siz kayınvalideyle yaşamayı kabul ettiniz diye bebe babaanneyle yaşamak zorunda mı?
Hadi kendinize acımıyorsunuz anladım da bebenizi neden hiç düşünmüyorsunuz?

Ben bu erkekleri hiç anlayamıyorumya valla bak,
Ya bu dünyaya 1 kere geliyoruz..
Ben buyum diye diye hayatı hem kendine hemde karşısına zindan etmenin ne gereği var..
Çocuk olmadan bence de boşanın bu adamdan.
Siz onu her haliyle kabul etmişken bu kadar bencil olunmaz...
Daha fazla hayatını mahfetme....

valla önemli olan su bunu gercekten ıstıyor musun çunku bız bıle bazen tartıstıgımız zaman boşansammı acep dıye dusunuyorum ama sınırım gecınce kesınlıkle oyle bısey ıstemıorum hatta nıye oyle dusundum dıye kendıme kızıyorum emınım bı çok kişi vardır boyle sen ona cevap ver yok artık bıttı benım gozumde bı anlamı yok dıyorsan bu evlılığı surdurmenın bı mantıgı yok çalışıyormussun da ne guzel git ver mahkemeye ama gercekten ıstedıgın buysa başka çözum yolu kalmadıysa ayrıca evın borcu bıtmek uzere demıssın kendı evınıze gectıgınızde belkı daha ıyı olur bıraz daha bekleyın ama bu arada cocuk yapmayın

Yazık günah değil mi?
Siz kayınvalideyle yaşamayı kabul ettiniz diye bebe babaanneyle yaşamak zorunda mı?

O konuda da haklısınız ama zaten ben seninle evlenemem istediğin şartları sana sağlayamam diyen bir adamla zorla evlenilmiş. Gözü kör olmuş ve amacıma ulaşayım da ne şekilde olursa olsun diyen bir kadın var ortada. Bu dediğimiz şeyleri zaten düşünemez herhalde böyle bir kadın :KK64:Seninle evleneceğim demiş evlenmiş hiç düşünmeden ve şimdi de anne olmak istiyorum deyip belki de anne olacak. Önemli olan sadece istediği şeyi gerçekleştirmek. Sonuçları etkileri hiç önemli değil, önemli olan amaca ulaşmak :mad: Bu ısrar neden ben çözemedim.

7 yılda "ben buyum" diyip düzelmeyen adam bu saatten sonra düzelmez.
Kalan ömrünüzü "ben bu adamla geçiremem" diye düşünüyorsanız evli kalıp mutsuz olmanın bir anlamı yok bence.
Ama seviyorsanız orada işler değişir. Önce duygularınızı sorgulayın.

Yazık günah değil mi?

ben çocuk istiyorum ama deli divane değilim ,olaya zaten mantık çerçevesinde bakmaya çalışıyorum kocam kendini toparlamıyor ben çocuk istiyorum bu şekilde devam etmek doğrumu ne yapmalıyım sorum buydu zaten demek istediğim yani .. sanırırm yanlış aksettim

yok konuştum ben hemde kaç kez ne umutlarla her seferinde söylediği sözler karşısında şoka uğratmıştır beni ve hiç bi ilerleme olmadı aksine o kadar ılımlı konuşmama rağman kırılmasın diye kendini çocuk gibi geriye çekiyor konuşmuyor erkenden yatıyor günlerce ilgilenmiyor ruuh gibi oluyor kalıyorum öyle napıcam diye
Eşinizin ruhu gitmiş bedeni kalmış sanki..

Bu adamdan kesinlikle çocuk yapmayın. Bunu bilir bunu söylerim.

bu zamanda çocuk olunca düzelir zihniyeti kalmadığını düşünüyorum o yüzden çok bişey bekleme bence. olmayınca düzelmeyince düzelmiyor. heleki o zaten eviliğe hazır olmadığı sinyallerini vermiş siz diretmişsiniz. aynı hatanın iki kat fazlası eşinizden çocuk yapmak olur. ilerde çok daha pişman olursanız çocukla emin olun çakılı kalırsınız. Allah yardımcınız olsun

bu zamanda çocuk olunca düzelir zihniyeti kalmadığını düşünüyorum o yüzden çok bişey bekleme bence. olmayınca düzelmeyince düzelmiyor. heleki o zaten eviliğe hazır olmadığı sinyallerini vermiş siz diretmişsiniz. aynı hatanın iki kat fazlası eşinizden çocuk yapmak olur. ilerde çok daha pişman olursanız çocukla emin olun çakılı kalırsınız. Allah yardımcınız olsun

belkide hatayı ben baştan yaptım aşkın gözü kördür gerçekten şu anki durmuma baktığım zaman gözlerim doluyor ağlıyorum.. Allah razı olsun .. teşekkür ederim

belkide hatayı ben baştan yaptım aşkın gözü kördür gerçekten şu anki durmuma baktığım zaman gözlerim doluyor ağlıyorum.. Allah razı olsun .. teşekkür ederim
o hataları bi çoğumuz yaptık kimi şanslı tek başına kurtuldu, kimi çocuğuyla hayat mücadelesine girdi, kimi çocuğu için sabretti. Kendine güven Allah'ın izniyle herşey güzel olur.

Evet adam soylemis benden birsry bekleme ben boyleyim gelecek vaat etmiyorum sende klasik evleneyim yeterki modunda bi bayan oldugundan simdide anne olcam baba nasil olacak soyle sorunlu boyle sorunlu zorla evlilige sıkıştırmasaydin madem ben adamda suc bulamiyorum hepsi senin

bende 30 yasındayım eşim flört dönemindeykende ben evlenemem sana bi gelecek veremem kendime aileme güvenmiyorum ve bunları ağlayarak söyledi bana bende ona sarıldım ve seninle bi merdiven altında bile yaşamaya razıyım seni seviyorum ikimizde çalışıyoruz genciz hiç kimseye ihtiyacımız yok dedim herşeyi beraber yaptık kimseden 5 kuruş görmedik abim sağolsun biraz destek olmuştu ..evlendiğim günden bu yana ailesiyle yaşıyorum 7 yıl bitti krediyle ev aldık yakın zamanda bitecek borç ...bu arada eşim iş değiştirdi saçma sapan şeylerden ötürü 7 yıldır da zaten iş sorunları bitmedi hep bana yansıttı evliliğimize cinsel hayatımıza kadar o anlattıkça ben daraldım sorunlumu sorunlu bi erkek kardeşi var evin içinde hep sorun diyalogları yok kendi aralarında aile içinde ...ben ilgi sevgi istiyorum birazda bana odaklan benimle ilgilen dediğim zamanda ben buyum böyleyim sana baştan söylemiştim beni değiştiremezsin diyor ve bunu duydugum an zaten beynimden vurulmuşa dönüyorum ,,kötü insan nasıl olur biilmiyorum ama ailemle arkadaşlarımla görüşmeme hiç karışmaz istediğim zaman gider gelirim kalırım buda onu iyimi yapar bilmiyorum tek olumlu yanı bu ? çalışıyorum çocuğum yok ve yorgunluğunu bıkkınlığın dibine vurmuş durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum boşanmayı düşünüyorum çünkü ne zaman konuşsam ben buyum sana söylemiştim diyor utanmadan....birde hep benim dürtmem gerekiyor yemeğe çıkalım ,gezelim şu yatırımı yapalım gibi şeyleri hep ben söylüyorum demesem öyle yerinde sayacak oturacak çocuk yok bide çocuk olursa nasıl uğraşıcam nasıl başa çıkıcam bu adamla işi çok düzensiz kendine güveni hiç yok sıfır nasıl bi baba olur ondan..bende 30 yaşındayım anne olmak istiyorum artık sabrım kalmadı bunca şeyden sonra rabbim yardımcım olsun
belli ki eşiniz de çok zor durumda belki size lanse etmemek için sizi kendinden uzaklaştırıyordur

ben çocuk istiyorum ama deli divane değilim ,olaya zaten mantık çerçevesinde bakmaya çalışıyorum kocam kendini toparlamıyor ben çocuk istiyorum bu şekilde devam etmek doğrumu ne yapmalıyım sorum buydu zaten demek istediğim yani .. sanırırm yanlış aksettim
Ben mi yanlış okudum ayol?
Tüp bebe neden denediniz deli divane değilken?
Yanlış anlamayın cidden haddim değil bunları sormak da inanın çok merak ediyorum,bu kadar sıkıntının içinde bebe yapma düşüncesi nasıl akla düşer?

Back