boşanmayı düşünen kadınlar okusun lütfen!!

Ben burada destek olunacak bi anne göremedim.Okumuş etmiş Kadın hala tüm bunlara rağmen mal mülk uğruna kavga edebiliyorsa hiç desteği hak etmiyor demektir.
Gerçekten evlatlarını düşünen bir anne bunları yaşatmazdı çok bencil bir kadın.
Konu sahibi sizi anlıyorum aynı fikirdeyim keşke benim de annem boşansaydı.
Ama size ve kardeşine tavsiyem o evden ayrılın.
Okuyorsanız part time işlere girin küçük bİ ev tutun bırakın o ikisi kendi pisliğinde boğulsun.
Mezun olmayı beklicem yapamam diyorsanız o zaman evi otel gibi kullanın her kavga da kardeşinizi de alın çıkın karışmayın müdahale etmeyin.
Anneniz dayak mı yiyecek bırakın yesin boşanacaklar mı bırakın boşansınlar intihar ederim diye tehdit mi ettiler hadi gidin edin demeniz lazım.
Çünkü bu insanlar bu saatten sonra.düzelmez asla.
Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar kendinizi öne atmayın çünkü bu sadece sizi yıpratıyor görüldüğü üzre.
Bir de imkanınız varsa mutlaka destek alın terapi anlamında.

baştan sona okudum ve inan çok üzüldüm .sizin psikolojiniz bozulmuş ama inan anneninde psikilojisi iyi durumda değildir.
bende şuan boşanma aşamasındayım ve küçük bir çocuğum var.gelecekde bu tarz huzursuzluklara şahit olmasın diye zaten bu kararı verdim.çünkü zaten 3 yaşına kadar huzursuz bir ortamda yaşadı çocuğum.oğlum için doğru olanı yapmaya çalıştım hep.senin yazdıklarından da görüyorum ki en doğru kararı vermişim.

herkezin evliliği aynı olacak diye bir şey yok ama korkmakta haklısın.inşallah hakkınızda hayırlısı olur

Boşanmak üzücü bir olay deil bana göre olmuyorsa yürümüyorsa zorlamanın manası yoktur demektir. Ayrıca boşanmak çok zor şu memlekette bir sürü ıvır zıvır işler illa kafanı yarcak kocan ve bunu fotograf ve ya videoyla kanıtlaman gerekiyor şahitler vs. Çok uzun meseleler evden uzaklaştırma falan anca tabutun o evden çıkar kocanda öyle çıkar o evden. Lanet olsun böyle düzene

Evet sakin kafayla bende sizin gibi düşünüyorum. Her harfine de katılıyorum ama şöyle bir durum var ki onlar kavga etmeye başladığı zaman çıkıp gitsen dert gitmesen bir başka dert. O psikolojiyi size anlatmam mümkün değil Allah yaşatmasın. Arafta kalıyorsunuz resmen. Evden ayrılma mevzusuna gelince. İstanbulda yaşıyorum kardeşim karşıda bir üniversitede okuduğu için yurtta kalıyor. O zaten ayrı gibi. Ben de bir başına eve çıkamam destek olmadan. Bölümüm de ağır bi bölüm altından zor kalkıyorum zaten çalışıp devam ettiremem malesef. Ama çok kararlıyım elime mesleğimi aldığım an gideceğim bu evden yesinler birbirlerini

Okudm tum yazinı canım ya baban tamamıyla değişecek yada annen ayrılacak. Sende bi psikiyatriye git iyi gelir. Kendini de yıpratma

Doğrudur anlıyorum sizi.Ama bi uzmanla görüşüp konuşun fikir alın o da size uzak durun diyecektir.
Yurda geçme imkanınız varsa yurda geçin ne bileyim yapın bir şeyler.
Eve geç saatlerde gelin kütüphane de Ders çalışın ama uzak durun bu insanlardan.
Siz mezun olup ayrılınca da anneniz arkanızdan gelir muhtemelen ama ben olsam asla evime almazdım kocacığıyla yaşamalı ölene dek.

Benim ailem de de var benzerleri. Nasıl normalim hala bilmiyorum kocasini sevmeyen zorla evlendirilmis bir kadın umursamaz bir adam bağırıs çağırıs, zorla birlikte olmaları, sobali ev, aynı oda da kalmalar... gördüklerim... duyduklarıM...

keşke aç kalsaydik ama birbirini seven bir anne babam olsaydi
Keşke babasız kalsaydim ama annem bizim için bu acıları çekmeseydi

bende sana anlatayım yaşadıklarının aynısını daha fazlasını ben yaşadım ve farkımız kuru ekmeğe muhtaçtık...derken zaman geçti ve evlendim inan bana annem babam ne yaşadıysa ben yaşıyorum sanıyorum ve kendi kendime ben annem gibi olmayacam boşancam diyorum ne yaşarsam yaşayım babam annem aklıma geliyo kendi evliliğimi onlara benzetiyorum belki bunu yenmem gerek silmem lazım aklımdan evliliğim iyi gitmesi gerek ama ben o psikolojiden çıkamıyorum

Tamamını okuyamadim maalesef
Ama yorumum söyle; çok fazla takmissin benimde ailemde çevremde eşimin ailesinda de var böyle şeyler

Doğal bence İnsanız illaki kavgalar oluyor biz hic istemesekte çocuklar şahit oluyor
Büyük konuşma senin cocuklarinda yaşayabilir hayat
Dipnot. Bi Dr a gitmelisin bence bu kadar takman anormal

Bir Dr a gidin lütfen bu kadar takmak normal değil

Bir Dr a gidin lütfen bu kadar takmak normal değil
aklıma kazınmış ben eşimi babama benzetiyorum çok aşırı iyi bi baba ama bana karşı çok anlayışsız yada öyle his ediyorum ama çok iyi bi eş ufak kavgada benden boşanmak istiyor tabi yolunu açıyorum sen bilirsin eski zamanda değiliz diyorum ama ona karşı ailesine karşı çok iyi bi anne ve gelinim bunu beni tanıyan herkes söylüyo

Tamamini okudum seninle ayni yaştayiz cocuklar icin evlilik yürütenler bencede yürütmesin olan cocuklara oluyo sorumsuz yuvalarda.. mesela ben karisik bi ailede büyudüm annem babam cok iyi insanlar kendi sorunlari olmadi hic ikiside fedakar insanlar lakin babaannem ile beraber yasamalari ninemin herseye karismasi kıskanc yapisi maddi imkansizliklar hep huzursuzlugun sebebiydi..annem hala ninemle oturuyor artik yaslari ilerledi ikiside sakin..ninemde melek simdilerde cok pismn yaptiklarindan ama olan oldu bizde kardeslerimle hep aglardik cunku babam ve annemde babaannem yuzunden tartisirdi annem ayri eve cikmak isterdi babam ailesinden kopamazdi falan filan ..bende simdi anneyim cok iyi giden bir evliligim var yasadiklarin seni evlilikten sogutmasin aksine tecrubenle cok iyi bir anne olabilirsin

Benim 13 yıl önceki halimsin. O kadar iyi anlıyorum ki seni, annenin boşanmak için gideceğini goren babanın seni çağırması kısmında gulumsedim hatta, anılarım depresti. O evden ayrılmadan sana rahat yüzü yok bunu iyice anla. Onlar ölene kadar birbirlerini yiyecekler. Bosanirlar vs diye dusunme hiç bosuna. Seçim onlara ait kimsenin tarafini tutma. İsteseler boşanır her iki tarafta, madem korkuyorlar sonucuna katlanacaklar. Acimasiz olmayi ogrenirsin sen de zamanla.

Cok guzel yazmissin cnm
Kendimi gordum yazilarinda
Ama bizde aldatma yoktu
Babam hic aldatmadi
Ama gerisi hepp ayni
Hep dedim keske bosansalarmis
Evlendimde kurtuldum cok şükür
Esim cok sakin ailemin tam tersine kavga karsiti cozum odakli
Rabbim cektiklerime karsilik onu verdi bana
Ins sende evlenip mutlu olursun

canım tamamını okudum ve senin adına ben daraldım.. umarım hitap ettiğin kişiler de bunları okur ve evlilikleri ve çocuklarının selametleri ile ilgili daha sağlıklı kararlar alabilirler.
senin bu saatten sonra yapacağın okulunu bitirip iyi bir iş sahibi olup evini barkını ayırman. evini ayırmak için evlenmeyi bekleme belki o zaman yanlış evlilik de yapabilirsin. ama kesinlikle anne babanla aynı evde kalmamalısın.. hatta kardeşin de kalmamalı.. belli ki içine atmış yıllarca ve sessizliği aslında sesi olmuş.
rabbim sana ve kardeşine mutlu huzurlu yuvalar nasip etsin..

Tamamını okuyunca da böyle düşünecek misiniz acaba? Siz nasıl bir ailede büyüdünüz? Takmam anormal değil yaşadıklarım anormal bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…