• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmayı düşünen kadınlar okusun lütfen!!

Selam sizi cok iyi anliyorum sizinle ayni seyleri yadadik sayilir,bizde aldatma asla yoktu onun yetine icki vardi,yillarca ayrilsin diye dua ettim ayrilmadilar,25,27 yadima kafar surdu budurum ,saglikli arkadaşlıklar kuramafim hic,iliskiletdede oyle guvenemessiniz kimseye ,genelde hayal lirikligi olur,annen babanin ailesinden cektigi icin ,sende benim gibi korkarsin evlenirken aile meselesinden,Allah yuzume baktida aradigim gibi birini cikardi,sakin,sessiz,efendi,beni seven gozumun icine bakan ,anne yok baba yok birini çıkardı rabbim karşıma ondada 4 yil sonra anca evlenebildik,simdi hamileyim 2 aylik ama cokkkk korkuyorum,cocuk olmak cok zordu cunku,aci doluydu ,ya bende cocuvumu mutlu edemessem ,ya onu üzersem ,diye cokkk korkuyorum İnsallah seninde katsina boyle biri cikarda cokk mutlu olursun canim

Selam sizi cok iyi anliyorum sizinle ayni seyleri yadadik sayilir,bizde aldatma asla yoktu onun yetine icki vardi,yillarca ayrilsin diye dua ettim ayrilmadilar,25,27 yadima kafar surdu budurum ,saglikli arkadaşlıklar kuramafim hic,iliskiletdede oyle guvenemessiniz kimseye ,genelde hayal lirikligi olur,annen babanin ailesinden cektigi icin ,sende benim gibi korkarsin evlenirken aile meselesinden,Allah yuzume baktida aradigim gibi birini cikardi,sakin,sessiz,efendi,beni seven gozumun icine bakan ,anne yok baba yok birini çıkardı rabbim karşıma ondada 4 yil sonra anca evlenebildik,simdi hamileyim 2 aylik ama cokkkk korkuyorum,cocuk olmak cok zordu cunku,aci doluydu ,ya bende cocuvumu mutlu edemessem ,ya onu üzersem ,diye cokkk korkuyorum İnsallah seninde katsina boyle biri cikarda cokk mutlu olursun canim
Allah analı babalı büyütsün inşallah çok mutlu olursunuz ailece

Allah analı babalı büyütsün inşallah çok mutlu olursunuz ailece

Amin canim darisi basina ,ayri yasama imkanin yoksa ,sevdiğinle evlen,anca boyle kurtulursun ,bu arada babam tovbe etti 10 yili gecti 5 vakit namaz kiliyo ,annemin hizmetini yapiyooo kralice gibi bakiyo:) inşallah sizinkilerde duzelir canım ,suda bir gercekki ( ANLASAMİYORSANİZ BOSANİN SAGLİKSİZ COCUKLAR YETİSTİRMEYİN,HİC BİR COCUK KENDİSİ İSTEMİYOR DUNYAYA GELMEYİ )

Ben de çocuğumun babasından boşandım. Çevremdeki herkes ailem dahil iyi düşün çocuğun var tekrar dene vs vs bir çok şey söylediler. Ama anlamadılar ki ben asıl çocuğum için boşanıyorum. Çocuğum kavgalı gürültülü ayın yarısında küs ayrı yatan anne baba yanında büyümesin. Şu an ikinci evliliğimi yaşıyorum çok şükür mutluyuz. Çocuğumda gayet sakin başarılı pozitif bir çocuk.

Allah yardımcın olsun babandan çok annene kızdım.Bana kalırsa yıllardır gurur yapmış ta boşanmamış sizi yada başka bişeyi düşündüğünden değil. Para pul var 2 hovardalık için koca mı boşayacam mantığıyla gitmiş. İnşallah senin bahtın açık ve güzel olur..

Yazdıklarının çoğunda haklısın.
Ama kendine zarar vermekle çözüme ulaşamazsın ve sakın düşünme bile kendine zarar vermeyi emin ol kendine zarar vermeye kalktığın anda beğenmediklerinden yada şikayet ettiklerinden hiç farkın kalmaz

Diğer aile eş ilişkilerine gelirsek de bende sonuna kadar sana katılıyorum. Çocuklarım için diyen kadınlara böyle insanların ayrılmaması yani çocuklarınız var ayrılmayın diyen insanlarda yerden göğe kadar haksız buluyorum. Kadın ayrılmıyorsa ya kendine güveni yoktur yada kavgaya aldatılmaya vs de alışmıştır artık onun için farkeden birşey yok. Dedin ya bir kere aldatan bir daha yapar diye bir kere affeden binlerce kez affeder. Ben 2,5 yıllık evliyim ve eşimden ayrılırsam çocuklarım ikinci planda kalır. Ben sağlıklı olursam onlara da sağlıklı hayat sunabilirim. Böyle düşünüyorum

Ben de çocuğumun babasından boşandım. Çevremdeki herkes ailem dahil iyi düşün çocuğun var tekrar dene vs vs bir çok şey söylediler. Ama anlamadılar ki ben asıl çocuğum için boşanıyorum. Çocuğum kavgalı gürültülü ayın yarısında küs ayrı yatan anne baba yanında büyümesin. Şu an ikinci evliliğimi yaşıyorum çok şükür mutluyuz. Çocuğumda gayet sakin başarılı pozitif bir çocuk.
Allah mutluluğunuza zarar verecek her kişiyi yolunuza çıkarmasın.

Çok sakin bi ortamda buyudum, annemle babam kendımı bıldım bılelı hıc bır sekılde kavga etmedıler. Sımdı edıyorlar torunlardan dolayı babam cocukların uzerıne cok dusuyor annemde alınıyor , soyle kı torunlar uzerını acsa veya gece ters donse babam buruk yatırmıssınız dıye hepımıze saydırıyor

Ama benım mutlu bı evlılıgım olmadı daha yenı dogum yapmısken eskı esım tarafından terk edıldım bır baska kadına asık olmustu, zaten mukkemmel bır ılıskımız yoktu dogrusu. Hayattan ıstedıklerımız aynı yonde degıldı en basiti. Ama cokta gormek ıstemedık sanırım bılemıyorum . Kapan gıbı bısey evlılık cıksan bı turlu cıkmasan bı turlu. Bende pasif biri değilim ama nedense hiç ayrılmak istemedim, benden daha çirkin daha ne bilim kilolu bana göre benden hiçbir fazlası olmayan kadına sevgili kocamı kaptırmak istemedim. Ancak ayrıldık yani mecburen adam terk edince ayrıldık, ha ayrılmasaydık ne olurdu diyince kesinlikle aldatırdım bende dedim ya pasif biri değilim çamura bulanırdık artık toptan, bu huzursuzluklada cocugu hiç ederdim.

Sizin için bi önemi olmayabilir okuyanlar içinde ama tüp bebek , kolay ulaşılabilmiş bir cocuk değildi onun kaderi bu olmamalıydı ve olmadıda.
Şimdilerde yaklaşık 5 senedir yeni eşimleyim. Ve oğlumla da . Vallahi diyorum iyi ki bi aptallık edip evlilik birliğini devam ettirmeye calışmamış eski kocam , bende iyi ki hırsıma yenilmeyip hayatıma bakabilmişim.

Kendimden hiç beklemezdim ama ayrıldıktan o kadar kısa süre içinde aşık oldum beraberlığe basladım ki anlatamam hatat cogu kez evlenırken ben herkez ıntıkam ıcın evlendıgımı sanmıs ama ben ask evlılıgı yaptım, ve diyorum ki ben ilk kocamı bence hiç sevmemişim.

Neyse kamu spotu olsun çok mutlu bır cocukta buyuttum , hanı boyle gozlerınden ates eder ya bazıları heh ıste benım kı o , ıyı kı oglum ıcınde kendım ıcınde hıc gıdılmemıs bır yolu secmısım , bu kadar kotu seylerı lehımıze cevırebılmısım dıyorum. Hala dıger esımle evlı kalsaydım yaşam sevincim kim bilir nasıl çekilmiş olacaktı
Umarım bu mutluluğunuz hayatınız sonuna kadar sürer.
Eğer cevaplamak isterseniz bişey soracağım.Çocuğunuz biyolojik babasının kim olduğunu biliyor mu?
Eşinizin çocuğunuza davranışı gerçek bi baba şevkatiyle mi?
Detaya girmek istemezseniz anlarım tabiki. Benimde kuzenim 1 sene kadar süren bi evlilikten hamileyken boşandı.Daha doğrusu hala davaları devam ediyor. Ve küçücük bir kuzusu var. kuzenim 22 yaşında onun için çok üzülüyorum.Başka bir evliliği olur mu? Olursa bebeği babası olarak kabullenir mi diye
Uzun olduğu için üzgünüm.

Okumayanların "okumadım" yazması da ayrı bi saçmalık. Insanlar derdini anlatıyorlar biraz daha saygı duyun lütfen.

Konu sahibi durumuna çok üzüldüm umarım anlattıkların okuyanlar için ders olur teşekkürler
+1
Yorumları okuyup yazacaktım aynısını

biizm evde de hep huzursuzluk vardı aşırı sessiz ezik dayak yiyen bir anne,
mesela ben annemi korudum hep annem beni koruyacağına,
boşanma konusunda annemin yorumunu aldım sık ısk ama eğer boşansalar da dört çocuktan yine bana düşecekti annmei korumak kollmak, çok yorucu bir gençlik geçti...
koruyamacağın sahip çıkamayacağın çocuğu niye doğurursun ki... ben merhametimden dolayı ççok acı çektim çok üzüldüm abbamın annemi ezmeleri dayakrlı benim yıllarca kabusum oldu... hep üzüldüm .. şimdi öfke doluyum
ezik kadınlar evlenmesin. hadi evlendiler çocuk yapmasın!!!
Senin adına üzüldüm. Eziklikte doğuştan gelmiyor ki.yıllar içinde sindirilerek aşşağılanarak oluyor. Hatta öyle ki yaşayan bile farketmiyor. Boşandıktan sonra kendisinin farkına varıyor kadınlar.annene yardım etmen güzel ama bundan yorulman senin de güçsüzlüğünü gösteriyor üzgünüm.

"Çocuğum yüzünden boşanmıyorum" yalanına (kendilerini de kandırıyorlar evet) sığınan kadınlara ağzıma geleni sayasım geliyor bu forumda..Çünkü psikologlar bile bunun bir kurban psikolojisi olduğunu,birşeyler yapmanın (boşanmak,yeni hayat kurmak,kocişinden ayrılmak,alışkanlıkları bırakmak) sorumluluğunu almamak için,sorumluluğu çocuklara atmak olduğunu söylüyorlar..Hani yaparken sormadıkları çocuklara..Çocuğum için boşanmıyorum diyen tek bir annenin evladının büyüdükten sonra sağlıklı psikolojide bir birey olduğu henüz görülmedi..Asıl o çocuk için boşanmak gerekiyor be kadın sen nasıl anasın ki kendi bencilliğin,cesaretsizliğin evladının önüne geçiyor..

Bende tam 24-25 yıl korkunç bir evlilikte büyüdüm..Tek huzurlu günümüz olmadı..Her an gerginlik,korku hissederdim bugün ne olacak diye..Daha küçücük yaştan itibaren sürekli onların iyi olmasına çabalayıp,annemi korumaya çalıştığım için,çocuk olamadım ben..Anneme çok yalvardım bu psikopat adamdan boşan..Sırf anneme değil bizede neler yapıyordu..Kardeşim içine kapanık bende aşırı saldırgan,agresif ve kendini toplumdan soyutlayan,herkesi küçükgören bir insan olmuştum(çünkü çocuk anne babasının aynasıdır)o babayla büyüyen çocuğun başka türlü biri olacağını beklemek yerine gökten kırmızı kar yağmasını bekleyin ,en azından daha olası..Annem boşanmadı,işte klasik bahaneler..işim yok,naparım bu yaştan sonra vs vs..

Sonra ne mi oldu? Adam bir kadın bulup,annemden boşandı :) yani o boşanmasa bizimki hala cehennem hayatı yaşıyor olacaktı.İllaki aldatılmayı bekliyor bizim kadınlar ..o kadar pasifler ki,aylarca kocasının mahkeme açmasını bekleyen kadınlar görüyorum kk da..niye sizin eliniz ayağınız tutmuyor mu?

Ve neticeye gelelim..ben 2 yıl terapinin ardından bambaşka bir insan oldum(o korkunç öfkem,sinir nöbetlerim,tahammülsüzlüklerim gitti) ha yine vur ensesine al ekmeğini bir tip değilim dominantımdır ama bu benim karakterim ve pasif olmaya yeğlerim..

Annem 48 yaşından sonra çalışmaya başladı,şuan tr nin en üst düzey iş adamları ve bürokratlarıyla iş yapıyor.Babamın sen 1 tl kazanamazsın diye aşağıladığı annem 1 telefonla iş hallediyor.Babamın hiçbirzaman sahip olamadığı ve olamıycağı kadar çevresi var..

Kardeşim hala kendini kurtaramadı,babası gibi bir kıza takıldı gitti.onun sonu hayıra çıksın..

Hayatımızda ilkdefa bir evde huzur nasıl olur,kavgasız nasıl bir gün geçirilir,hayattan nasıl zevk alınır bunları öğrendik..Bir çay içmekten bile keyif alırmış insan meğerse huzuru yerindeyse..ben hayattan kaçmak için uyku haplarıyla 17-18 saat uyuyan insandım şimdi hap falan kullanmıyorum,kullanamamda zaten ağır gelir..ve o kadar uyuma isteğim gitti,çünkü dışarıda hayat var..

Şuan 29 yaşındayım 2.ünime başlıcam çünkü babamın kızı mühendis olsun diye okuduğum bölümden nefret ediyorum,hiç benlik değil..böyle büyümeseydim,heranlamda kapasitesi çok yüksek bir çocuktum,şuan çok farklı yerlerde olabilirdim.Buarada ben bildim bileli babam çok varlıklıydı belki annem ondanda çekindi..o iş, arkadaşın yazdığı gibi yurtdışı tatillerine gidip,designer kıyafetler alıp,pahalı arabalara binmekle olmuyor işte..mutluluk öyle birşey değil!!!

Ve 29 yılıma malolan yaşadıklarımın tek suçlusu babam olacak o adam değil aynı zamanda annem de..çocuklarını bu adama maruz bırakırken aklı nerdeydi?? Millet alıyor evladını gerekirse sığınma evine kaçıyor!!! Onlarda anne..

Yapamam ,edemem,kolay mı sanıyosun,parasız kalırım vs diyen kadın iş başa düşünce nasıl da yaptı ama :) yapılıyormuş demek ki..o yüzden boşanmam imkansız yazan herkadının kendini kandırdığını söylemeyi borç bilirim.Elinizi taşın altına sokmadan ,olmuyor bu işler..nasıl evlendiyseniz,boşanırken sorumluluk alacaksınız!!

Son düzenleme:
Aldatıldığı için boşanmış bir kadın olarak çocuklarım için en doğrusunu yaptığımı gördüm yazında.Arada acabalarım olmuştu ama sen beni ikna ettin şimdi.Sana çok teşekkür ediyorum.
Senin içinse gerçekten çok üzüldüm.Hayatta en değerlilerimiz çocuklarımız.Onları dünyaya getiriyorsak sadece karınlarını ya da üst başlarını değil psikolojilerini de düşünmek zorundayız.
Umarım bundan sonraki hayatın huzurla geçer.

Canim yaslarimiz aynı kardeşlerimizin yaşıda :) belki aynı sorunlar olmadı bizde ama bizimkilerde en ufak şeyi bize yansitirlardi. Maddi sıkıntı olsun sağlık olsun hersey o yüzden şimdi hep korkuyorum birsey olacak diye. .Zor yani. Senin durumun daha zor.. Koskocaman insanlar nasıl bu kadar cocuklasiyor anlamıyorum. .inşallah hersey düzene girer senin için ailen için

Senin adına üzüldüm. Eziklikte doğuştan gelmiyor ki.yıllar içinde sindirilerek aşşağılanarak oluyor. Hatta öyle ki yaşayan bile farketmiyor. Boşandıktan sonra kendisinin farkına varıyor kadınlar.annene yardım etmen güzel ama bundan yorulman senin de güçsüzlüğünü gösteriyor üzgünüm.
şöyle düşün canım,
güç bi yerden alınırdı beşlki çocukken şimdi geçti zaten de,
hiç güçlü biri olmadı hayatımda sırtımı az da olsa ara ara yaslyabileceğim, ben anneme baklmakla destek olmakla mğükellef olarak gelmedim ki dünyaya,
ben de öocuk olmak siterdim ben de naz yapmak güç toplamak siterdim,
hiç olmadı diyorum, artık yoruluyor insan 32 yaşındayım ama artık yoruldum,
anneme boşan diyordum bakıyorum benden başka kşmsesş yok, herşey ama herşey benden gideckti annem öyle zamanla kendine gelip de çalışıp da sosyalleşecek biri değil, belki diğer kardeşler de destek olacak gibi olsa ben daha güçlü olurdum, zaten artık babam hasta bilinci yerinde değil annme boşansa da bi anlamı yok artık ki zaten boşanamaz, keşke azcık güçlğ olsaydı annem... biz de dha gğçlğ olurduk çok şükür bugünüme işim gücüm yerinde , evlilikte sorun yaşadım hayatta da hep bi boşluk hep bir yalnızlık yani insan istiyor ki sıkıntılı zmanlarda anneyle paylaşayım annem de fikir alayım ... hep ezik ve çaresiz bi insanın verecği fikirler sonra bir de annemi teselli etmek zorunda kaldım hep anneme merhaet duymam gerketi hep , dibine kadar acımı paylaşıp da mantıklı bir çözümü birlikte bulduğumuz tek bir konu yok annemle

Cok üzüldüm. Benim kuzenlerim de var böyle ailede yetişen. Şimdi kocaman is guc sahibi evli ama iki yıldır psikolojik tedavi görüyor. Siz umarım kendi aile hayatınızda huzuru bulursunuz.

aklıma kazınmış ben eşimi babama benzetiyorum çok aşırı iyi bi baba ama bana karşı çok anlayışsız yada öyle his ediyorum ama çok iyi bi eş ufak kavgada benden boşanmak istiyor tabi yolunu açıyorum sen bilirsin eski zamanda değiliz diyorum ama ona karşı ailesine karşı çok iyi bi anne ve gelinim bunu beni tanıyan herkes söylüyo

Cnm kavgada herkes değişir :) az yaHut çok
Fazla takılma bence

Bir arkadaşım bana dediği laftan sonra eşime sarildim ben o laf suydu

Eşinin artilari eksilerinden fazlaysa eksik yönlerini umursama onu değiştirmeye çalışma artilarini düşünüp mutlu ol:)

Back