boşanmayı düşünen kadınlar okusun lütfen!!

İşte böyle böyle yetişiyor sorunlu nesil..
Küçüklük zamanlarından gelen travmalar muhakkak günü geldigi zaman açığa çıkıyor.
Benim de öyle alım şahım geçen bir çocuklugum olmadı.
Babam sayesinde biz de yıprandık,annem de çok yıprandı küçükken sürekli evden kaçacagım diye kendi kendime hayaller kurar her kavgalarında babamdan bir kere daha nefret ederdim.
Dayakta yerdik mesela lise zamanlarıma kadar yedim diyebilirim
En ufak sinir harbinde en çok beni azarlar ve döverdi
Gözlerim doldu şunları yazarken.
Şimdi ne mi oldu ?
Büyüdüm !
Sinirli bir yapıya sahibim
Tahammül derecem bazen yok denecek kadar az.
Babam gibi bagırarak bazı zamanlar olayların üzerini kapatmaya çalışıyorum.
Çocuguma dair asla şiddet yanlısı bir anne olmadım ama hatta eşimle olan ufak çaplı krizlerimizi bile sesizimi yükseltmeden yapmaya gayret ediyoruz çünkü kızımızı ikimiz de çok seviyoruz etkilensin istemiyorum.
Keşke annemin maddi gücü yerinde olsaydı en azından bu kadar ezilmezdik

İnanın bende çok çabuk ağlar sinirlenirim. Duygu durumum bozuk. Herkes ne kadar hassasın çocuk gibi der sempatik bakar olaya ama bunları yaşadığım için böyle olduğumu kimse bilmiyor

Bende sizin gibiyim. İnşallah bu yaşadıklarım bana ders olmuştur da çocuklarıma yaşatmam

Ben çok güzel bi ailede büyüdüm evet. Çok sonradan farkına vardım bunun. Ergenken bana batan şeyler aslında o kadar değerliymiş ki... Babamın yapmadığı yapamadığı şeylerin aslında hiçbi önemi olmadığını ieşimin ailesinde gördüm... Benim babam şiddet bağırma küfür nedir bilmeyen, dışarda bi simidi bile ailesi olmadan yerse, hakları geçer bana onlarsız boğazımdan geçmez diye alıp eve getiren adam...
Eşimin babasıysa tam tersi şiddet yok ama her türlü kötü huy var senelerce kv' ye kan kusturmuş alkol kumar içki sadakatsizlik hepsi var ama ama ama ailesinden hiçbişey esirgememiş(!). Evde yapılan bi tencere sebze yemeği yenmez onun yerine dışardan yemek söylenir her akşam et tavuk köfte kebap... Bu zenginlik değil görgüsüzlük belirtisi... Bunlar aslında mühim değil işte asıl mühim olan bi çocuğa manevi olarak verebileceğini vermek... O eksik kalmış...
Ceremesini de ben çekiyorum ve çocuğum çekecek mi bilmiyorum sonumuz hayrolsun...
Senin konuna gelince inan yaşadıkların ve hala yaşıyor oldukların için çok üzüldüm... Annen artık 20 sene sonra gözünü karartmış boşanacak değil mi? Mal mülk derdi bundan yani? Doğru mu anladım?

ALLAH huxir mutluluk verdin. Sabir versin. Inanin bu okudu okumadi meselesi değil. Hic alakasi yok. Bu sadece sevgi ve saygıdam geçiyor.
Benim annem ve babam ilkokul mezunu bile degier ama annem ve babam heo der cocuklar duymasindaki gibi biz sizin yaninizda hic tartismazdik hep baska odada duymayacaginiz sekilde tartisirdik derlerdi.

Bu cocuklarini kendisini ailesini düşünme meselesi.
ALLAH sabir versin. Ne gibi tavsiye verebiliriz ki?

İnanın bende çok çabuk ağlar sinirlenirim. Duygu durumum bozuk. Herkes ne kadar hassasın çocuk gibi der sempatik bakar olaya ama bunları yaşadığım için böyle olduğumu kimse bilmiyor

aynıyız kendi ailemi gördüm okurken.Çok hassas oluyorsun dışa doğru vurdumduymaz davransamda içimde her şeyi abartıp deliriyorum sanki sinirden.Eşim mesela çok iyi ama onun bile tek bi yanlışı sanki birden soğutuyor bana yanlış yapıyır gibi geliyor kardeşim desek asla evlenmicem diyor haklı çocuk.Annem ben üniversiteyi kazandığım an terketmişti sonunda en iyisini de yaptı.Bazen kavga dövüş,ihanet olsa da çocuk için devam ettiriyorum diyen kadınlarıda anlamıyorum olmuyor er geç patlak veriyor zaten niye zorluyorsun? o çocuk sevgisizliği gördükçe zaten soğuyor her şeyden,ayrıca sanki kadın yapsa adamlar gel devam edelim diyecek.

Bence evet bundan mal mülk derdi. Annemin kenarda nerden baksanız 70-80 binlik birikimi var zaten. Ama konunun bunlra kayması beni çok rahatsız etti. Boşanma konusunda da babamın zorluk çıkartacağına iyice yıpranacağımıza çok eminim

Bende sizin gibiyim. İnşallah bu yaşadıklarım bana ders olmuştur da çocuklarıma yaşatmam
Yaşatma sakın
Evladın en mutlu evlat olsun.
Bak ben tek çocukta karar kıldım ikinci bir çocugu sırf bu yüzden olmasada isteyemiyorum
Çünkü biz 4 kardeştik ve annemin arkasında kimse yoktu
Çok kardeş ben de bu yönde de olumsuz etki bıraktı mesela
Kardeşlerimle bekarlık zamanlarımızda birbirimizi yerdik
Hepimiz evlendik artık ve kafamızı duvarlara vuruyoruz niye böyleydik diye.
Çünkü bizim evimizde saygı denilen durum yok denecek kadar az sert ve sürekli küfür eden bir baba ile günü idare etmek vardı.
Şimdi babam eskisi gibi olmasa da yine de onu pek affettigimi söyleyemem
Belli ki edemiyorum şu satırları yazdıgımdan belli zaten.
Huzurlu bir ailede büyümeyi çok isterdim.
Kucagına oturabilecegim,sarılabilecegim bir babam olsun isterdim küçükken.
Olmadı !
İçimden hiç gelmedi ona sarılmak.
Korkuyordum çünkü bana ters birşey diyecek diye.
İyi mi kötü mü bilmiyorum karakterini hala ailece çözebilmiş degiliz.
Küçükken arkadaşlarım babalarını anlatırdı hayret ederdim ben sanırdım ki her baba benim ki gibi :)

Aslında bizim gibi düşünen o kadar çok insan var ki... Çocuklarını bahane edenlere ben de çok kızıyorum çocuklarına yazık ediyolar kendileriyle birlikte.
her ne kadar öle deseelerde bi şey var ya hani gelinliğinle girdin kefeninle çıkarsın.. genelde bundan korkuluo sanki.. kadının ailesi destek olmuo kadına o da doğal olarak boşanamıo korkudan.. ardından böle psikolojisi bozuk bir sürü insan dolanıo ortalarda... sonra azizeler niye böle

Benim de iki senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım çok iyi birisi. Yaşadıklarımdan dolayı hep karşımda fikir ayrılıklarını bağırmadan kırmadan çözebilecek birini istiyordum ve buldum. Bir kere kırmadı beni bilerek. Kırdıysa da gönlümü aldı ama ben çok çok çok korkuyorum evlilikten. Bok gibi bir geleceği aileme borçluyum ne kadar üzücü değil mi

Yazın inşallah birilerine yol gösterebilir. Yaşadıkların için çok üzüldüm. Ama bütün ömrün o evde geçmicek. Kendi hayatını çiziceksin. Umarım bu tür şeyleri hiç yaşsmazsın kendi yuvanda. Eş seçiminde çok hassas davran canım..

Aslında benim arkadaşlarım da benim babama şaşırırlar şeker gibi diye. Esprilidir normalde mesela. Sürekli bu yaşında bile beni kucağına alır sever. Ama neye yarar bunları gördükten somra? İçimden atabilir mi bu izleri?

1. hepsi ama hepsi geçecek @kırmızı_çanta :)
  2. annen baban da olsa insanlar ölesiye bencil, bunun senle bi alakası yok
  3. onlar kendi durumlarını kanıksamışlar, bırak be halleri varsa görsünler

Kuzum daha Ne yapabilir ki sizi daha fazla yıpratacak? Hakkınızda hayırlısı olsun babanız da tamam biyolojik olarak baba evet ama inşallah size daha fazla yara vermeden çıkıp gider hayatınızdan...

Annen Güçsüz demek ki.anneni güçlendir ayrıl artık de.arkasında ol.çocuklarını büyütüp boşanan kadınlarda çok.
biizm evde de hep huzursuzluk vardı aşırı sessiz ezik dayak yiyen bir anne,
mesela ben annemi korudum hep annem beni koruyacağına,
boşanma konusunda annemin yorumunu aldım sık ısk ama eğer boşansalar da dört çocuktan yine bana düşecekti annmei korumak kollmak, çok yorucu bir gençlik geçti...
koruyamacağın sahip çıkamayacağın çocuğu niye doğurursun ki... ben merhametimden dolayı ççok acı çektim çok üzüldüm abbamın annemi ezmeleri dayakrlı benim yıllarca kabusum oldu... hep üzüldüm .. şimdi öfke doluyum
ezik kadınlar evlenmesin. hadi evlendiler çocuk yapmasın!!!

Bende kavgalar içinde büyüyen bir çocuğum. Farklı şekillerde farklı olaylar. Babamın şiddet aldatma durumu yoktu ama ışte bizimki de ayrı hikaye. Ama dediğn gibi bir kavga etmeyi bile beceremezlerdi. Ya ahali çağrılır ya bana pas atılırdi. Herkesin yanlışını söylerim bunlar barışınca ben o gunkü tavrımdan saygısız olurum banane kavganızdan desem umursamaz evlat olurum. Bu saçma sapan evliliğin içinde tıpkı senin dediğin gibi bıcır bıcır ama ani öfkelenen biri oldum. Yani hiç töleransım aman duyma boşver geç gibi bir durumun yok. Ufacık bir pürüz büyüyor içimde. Ve evlendim onlar ise ayrıldı. Boşanma davaları bile öyle acıkı. En son geçenlerde mahkeme vardışahit olarak çıktım ama. Ağlamaktan konuşamadım neticesinde hakim boşamadı. Mahkeme lafını duymak bile istemiyorum. Eğer bende birgün büyük bir problem yasarsam allah korusun sırf bu mahkeme fobisi yüzünden boşanamayabilirim.

Durumunuza çok üzüldüm. Anneniz keşke zamanında radikal bir karar alsaydı.
Biraz duygu sömürüleri içeren bir konuşma yapmanızı tavsiye ediyorum. Belki anladıkları dil budur.

Bak bi yorumunu gördüm. Bok gibi bi geleceği onlara borçluyum diye, hayır senin geleceğin aile yaşantın o kadar güzel olacak ki, bu senin elinde evet yaşadıkların kötü de etkileyebilirdi geleceğini ama ben inanıyorum ki sen bunları düşünecek farkındalığa sahipsen geleceğini de kendin şekillendireceksin.
Ben kardeşin için biraz düşünceliyim aslında... Babanı istemese de sevmese de rol model alıcak olması düşüncesi yerleşti bi an kafama. Çünkü benim eşim de babasından nefret ederdi sözde ama ihanet hariç çoğu huyu aynı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…